1. Blog
 2. Gratis en goedkope urenregistratie apps voor Android en iOs

Gratis en goedkope urenregistratie apps voor Android en iOS

Uren registreren is belangrijk:

 • het geeft je inzicht in je precieze werkzaamheden en efficiency
 • je kunt je facturen verantwoorden aan je klanten
 • je hebt een bewijs voor de Belastingdienst dat je voldoet een het urencriterium (en profiteert dus van belastingvoordeel)

Maar hoe hou je uren goedkoop en eenvoudig bij?

Juist, met een urenregistratie app!

Gelukkig zijn er inmiddels veel urenregistratie software pakketten die een gratis of goedkope uren app aanbieden.

We hebben hieronder de beste uren apps op een rij gezet die je gratis kunt proberen.

Arjan
Appwiki expert

  Gratis en goedkope urenregistratie apps op een rij

  We verzamelden een aantal goedkope en gratis urenregistratie applicaties, die je kunt gebruiken om je uren bij te houden op je Android/iOS telefoon of tablet. Bekijk welke applicatie het beste bij jou en jouw onderneming past. De diverse apps kun je eenvoudig downloaden via de Appstore of Android Playstore

  1. Shiftbase

  Shiftbase is software voor het maken van werkroosters, het bijhouden van de urenregistratie en het registreren van afwezigheid. Met Shiftbase maak je sneller en eenvoudiger goede werkroosters en heb je meer grip op je loonkosten.

  Bespaar 30% loonkosten
  Geen opstartkosten
  Maandelijks opzegbaar

  Prijs: maandelijks €0,00
  Proefperiode:
  Reviews: geen
  Bekijk reviews  Ga naar de website 

  2. Project Hours

  Project Hours is een urenregistratiesysteem voor teams met alle basisfunctionaliteit. Eenvoudig uren opgeven op projecten en activiteiten en uren goedkeuren. Rapportage in Excel, link Google-agenda, registreer kilometers en onkosten voor projecten.

  Voor teams en ZZP
  Registreer materialen
  Registreer kilometers

  Prijs: maandelijks €2,50
  Proefperiode: 2 maanden
  Reviews: 10/10
  Bekijk reviews  Ga naar de website 

  3. Silvasoft

  Silvasoft biedt onbeperkt boekhouden, factureren, urenregistratie en meer in Nederland en Begië tegen eerlijke en duidelijke, all-in prijzen! Dankzij onze aantrekkelijke prijzen en flexibele indeling van uw eigen administratie portal zijn we uitermate geschikt voor zowel de ZZP-er als het MKB en grootbedrijf.

  Overwerk registratie
  Intuïtief & eenvoudig
  Dienstregeling

  Prijs: maandelijks €3,95
  Proefperiode:
  Reviews: 9.2/10
  Bekijk reviews  Ga naar de website 

  4. TimeMate

  Met TimeMate besparen medewerkers administratietijd en hebben ze meer tijd over om voor je klanten te werken. TimeMate maakt slimme koppelingen met boekhoudprogramma’s en agenda’s zodat losse papieren niet meer nodig zijn. Probeer TimeMate gratis!

  Urenregistratie
  iOS & Android app
  Eenvoudige app

  Prijs: maandelijks €4,95
  Proefperiode:
  Reviews: geen
  Bekijk reviews  Ga naar de website 

  5. Rompslomp.nl

  Rompslomp is hét meest eenvoudige facturatie en boekhoudprogramma, speciaal gemaakt voor ZZP'ers en kleine ondernemers. Je administratie wordt veilig opgeslagen en met onze handige app kun je altijd je administratie bekijken. Boekhouden wordt aangenaam met Rompslomp.nl! Probeer het gewoon zelf gratis uit op Rompslomp.nl

  Uren, Ritten en meer
  Uurtje? Factuurtje!
  Handige App met Timer

  Prijs: maandelijks €5,00
  Proefperiode:
  Reviews: 8.8/10
  Bekijk reviews  Ga naar de website 

  Een compleet overzicht met urenregistratie apps 

  De urenregistratie apps hierboven zijn een selectie uit het complete aanbod. Benieuwd welke apps er nog meer zijn?

  Bekijk hier het complete overzicht van urenregistratie apps

  Maak je persoonlijke top 3 met de keuzehulp

  Eenvoudig de beste uren app kiezen?

  Uren registreren kan dus veel makkelijker en efficiënter. Met een (gratis) urenregistratie app hou je het registreren van uren eenvoudig bij en up-to-date. Zo hou je gemakkelijk overzicht van de gewerkte uren.

  Maar hoe vind je de urenregistratie app die bij jouw organisatie past? Wij hebben een stappenplan ontwikkelt waarmee je eenvoudig de beste uren app kiest.

  1. Vertel ons over je bedrijf

  We willen graag je bedrijfsvorm, branche en bedrijfsgrootte weten zodat we eenvoudig een voorselectie kunnen maken op basis van onze data.

  2. Jouw wensenlijst

  Wij inventariseren jouw wensen en bedrijfsprocessen en vertalen dit naar de functies die je nodig hebt. Ook de software die je nu gebruikt nemen we mee.

  3. Bekijk je persoonlijke top 3

  Op basis van je bedrijf, je wensen en de software die je gebruikt, maken wij een persoonlijke top 3 van de beste urenapps voor jou.

  4. Probeer de beste apps

  Probeer gratis en vrijblijvend jouw app top 3. Door meerdere urenregistratie apps te ervaren, weet je welke het beste bij je past.

  5. Evalueer en maak je keuze

  Vergelijk en beoordeel van jouw top 3 de functies, het gebruiksgemak en de support. Kies dan de app die het beste bij je past. Zo maakt Appwiki een urenregistratie app kiezen eenvoudig.

  Hou rekening met de toekomst

  Ook is het goed om naar de toekomst te kijken. Stel je gaat uitbreiden, is de betreffende tijdregistratie software dan nog steeds voor jouw organisatie geschikt? Daarnaast is het verstandig om erop te letten of de software duidelijk is, zodat jij straks je uren zonder problemen kan registreren. Wanneer je steeds contact op moet nemen met de ontwikkelaars kost dat jou tijd die je beter in je klanten had kunnen steken.

  Appwik expert

  Hulp nodig bij het kiezen van urenregistratie software?

  Download gratis onze checklist om de beste urenregistratie tool te kiezen. Aan de hand van 7 vragen, ontdek je waar je op moet letten en welke functies je echt nodig hebt.

  Download gratis checklist

  Urenregistratie app is geschikt voor iedereen

  ​​Ongeacht welke bedrijfsvorm jouw organisatie heeft, er is altijd een urenregistratie app gratis die bij jou past. Wanneer je als zzp'er op zoek bent naar een uren app vind je waarschijnlijk andere dingen belangrijk, dan wanneer je een mkb'er bent die liever een werktijden registratie app heeft voor het personeel. Welke uren app het beste bij jou past, lees je hieronder.

  Urenregistratie app​ voor ZZP'ers of starters

  Als zzp'er ben je waarschijnlijk veel onderweg en vind je het belangrijk dat de uren app perfect bij je werkzaamheden aansluit. Een urenregistratie app is voor zzp'ers dan perfect. Waar je ook bent, je kunt altijd online uren registreren op je smartphone of tablet.

  Diverse aanbieders bieden de app gratis aan voor Android en iOS. Hieronder zie je een overzicht van diverse urenregistratie apps die je gratis kunt testen. Zo weet je zeker dat je gebruikmaakt van de beste urenregistratie app voor je bedrijf. 

  Werktijden app voor mkb'er​​

  Een werktijden app is perfect voor mkb'ers. In een werktijden app registeren werknemers de gewerkte uren. Zo fungeert een uren app dus als registratie app. Diverse urenregistratie software kan ook gebruikt worden als personeelsplanning software. Hieronder vind je een overzicht van diverse urenregistratie apps die je als mkb'er gratis kunt uitproberen. ​Zo weet je voor aanschaf wat de beste urenregistratie app voor je organisatie is.

  Voordelen uren bijhouden met een urenregistratie app

  We zetten hieronder nog eens de voordelen op een rij:

  • Thuis, op kantoor en onderweg uren bijhouden
  • Altijd en overal gegevens inzien en bijwerken​
  • Snel geïnstalleerd en werkt vaak heel intuïtief. 
  • Niet duur, sommige urenregistratie apps zijn zelf gratis
  • Geschikt voor iedereen, van starters, ZZP'ers tot MKB'ers

  Hoe kies ik de beste urenregistratie app voor mijn bedrijf?

  Zorgvuldige uren registratie en een goede urenverantwoording kan met een online urenregistratie app. Maar hoe kies je nou de beste app voor jouw situatie? Met onze gratis checklist kom je er gauw achter waar je op moet letten bij het kiezen van een uren app. Download hieronder de checklist en kies eenvoudig een urenregistratietool waarmee jij efficiënt uren registreert.

  urenregistratie checklist

  Urenregistratie app gratis testen?

  Ben je nu van plan je uren te registreren door middel van een  urenregistratie app? Dan raden wij je aan meerdere urenregistratie apps gratis te testen voordat je daadwerkelijk een app kiest. 

  Bekijk hier het complete overzicht van urenregistratie apps

  Het registreren van uren is niet alleen van belang binnen een kleine organisatie. Ook binnen grote organisaties is het fijn om te weten hoeveel tijd jouw personeelsleden kwijt zijn aan een bepaalde klus. Urenregistratie is toepasbaar voor je personeel als ook voor jezelf. Veel registratie plezier!

  Gerelateerde artikelen

  11 januari 2024

  Handige apps voor urenregistratie met een timer

  Urenregistratie

  Waarom zou je uren bijhouden met een timer functie? En welke oplossingen zijn handig voor tijdschrijven met een timer? Ontdek het hier.

  7 januari 2021

  In één minuut je uren registreren?

  tijd besparen Urenregistratie

  Ja in één minuut kun je dagelijks alle gewerkte uren bijhouden en opslaan in een gestructureerd overzicht. Dit kun je doen door gebruik te maken van urenregistratie software met een timer.

  19 november 2020

  Urenregistratie: In Excel of met urenregistratie software?

  Excel Urenregistratie

  Uren bijhouden: In Excel of met urenregistratie software? Elke ondernemer zou het moeten doen: uren registreren. Een goede urenregistratie geeft veel inzicht en helpt bij jouw bedrijfsvoering.

  Appwiki is eenvoudig software kiezen voor:

  Dit is Appwiki

  Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

  Appwiki werkt voor jou

  Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

  En zo werkt Appwiki

  We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

  Products