1. Blog
 2. Gratis en goedkope urenregistratie apps voor Android en iOs​​

Gratis en goedkope urenregistratie apps voor Android en iOs​​

Uren registreren is belangrijk:

 • het geeft je inzicht in je precieze werkzaamheden en efficiency
 • je kunt je facturen verantwoorden aan je klanten
 • je hebt een bewijs voor de Belastingdienst dat je voldoet een het urencriterium (en profiteert dus van belastingvoordeel)

Maar hoe hou je uren goedkoop en eenvoudig bij?

Juist, met een urenregistratie app!

Gelukkig zijn er inmiddels veel urenregistratie software pakketten die een gratis of goedkope uren app aanbieden.

We hebben hieronder de beste uren apps op een rij gezet die je gratis kunt proberen.

Update: januari 2020

Jacqueline
Jacqueline
Appwiki expert

  Gratis en goedkope uren apps op een rij

  We verzamelden een aantal goedkope en gratis urenregistratie applicaties, die je kunt gebruiken om je uren bij te houden op je Android/iOS telefoon of tablet. Bekijk welke applicatie het beste bij jou en jouw onderneming past. De diverse apps kun je eenvoudig downloaden via de Appstore of Android Playstore

  1. e-Boekhouden.nl

  Eenvoudig online boekhouden, factureren en uren registreren doe je met e-Boekhouden.nl. De eerste 15 maanden van je onderneming is e-Boekhouden.nl volledig gratis! Inclusief: ondersteuning per telefoon of e-mail, handige koppelingen en veel meer. Het best beoordeeld! Maak nu een gratis account aan en ervaar het gemak van e-Boekhouden.nl.

  Alles in 1 pakket
  Incl. Mobiele app
  Uitstekende helpdesk

  Prijs: Gratis
  Proefperiode: 15 maanden gratis, daarna €5,95 per maand, start direct! Account wordt niet automatisch verlengd!
  Reviews: 9.4/10
  Bekijk reviews  Ga naar de website 

  2. TimeChimp

  TimeChimp is de #1 urenregistratie voor het MKB en Enterprise. Uren, uitgaven en ritten registreren, projectmanagement, facturatie, rapportages, goedkeuren, mobiele app, vele (boekhoud)koppelingen en meer. Probeer 14 dagen gratis!

  Gebruikersvriendelijk
  Inzicht in organisatie
  Snelle support

  Prijs: maandelijks €4,00
  Proefperiode: 14 dagen
  Reviews: 8.6/10
  Bekijk reviews  Ga naar de website 

  3. Paymo

  Paymo is een moderne en intuïtieve applicatie voor projectmanagement, geschikt voor bedrijven en freelancers die geavanceerd taakbeheer, planning, tijdregistratie, samenwerking en facturering willen bundelen. Dit betekent dat je de volledige levensduur van een project kunt volgen vanaf de creatie tot het moment waarop je betaald krijgt.

  Alles-in-een oplossing
  Nederlandse interface
  Jaarlijks 17% korting

  Prijs: per licentie €10,00
  Proefperiode:
  Reviews: geen
  Bekijk reviews  Ga naar de website 

  4. Gripp

  Gripp is hét alles-in-één pakket wat het overzicht weer terugbrengt in jouw organisatie. Of het nu gaat om die perfecte offertes met een druk op de knop, het overzicht van wie wat aan het doen is, of het strakke debiteurenbeheer: het kan allemaal met Gripp. ✓ Meer dan 1500+ tevreden klanten ✓ Jarenlange ervaring ✓ Korting vanaf 4 gebruikers

  Time tracker app
  Zet planning naar uren
  Korting vanaf 4e user

  Prijs: maandelijks €30,00
  Proefperiode:
  Reviews: 8/10
  Bekijk reviews  Ga naar de website 

  5. Exact

  Onze boekhoudrobot neemt je administratieve werk uit handen en leert van jouw eerder gemaakte keuzes. No hands accounting noemen we dat. Voor al het andere zijn er integraties met 220+ zakelijke softwareprogramma’s. Geen ander boekhoudplatform levert koppelmogelijkheden op dit niveau! Daarnaast is Exact dé keuze van ruim 9000 accountants.

  Grip op projecten
  Incl boekhouden & CRM
  220+ koppelingen

  Prijs: maandelijks €129,00
  Proefperiode: 30
  Reviews: 6.6/10
  Bekijk reviews  Ga naar de website 

  Een compleet overzicht met urenregistratie apps 

  De urenregistratie apps hierboven zijn een selectie uit het complete aanbod. Benieuwd welke apps er nog meer zijn?

  Bekijk hier het complete overzicht van urenregistratie apps

   Maak je persoonlijke top 3 met de keuzehulp

   Eenvoudig de beste uren app kiezen?

   Uren registreren kan dus veel makkelijker en efficiënter. Met een uren app hou je het registreren van uren eenvoudig bij en up-to-date. Zo hou je gemakkelijk overzicht van de gewerkte uren.

   Maar hoe vind je de urenregistratie app die bij jouw organisatie past? Wij hebben een stappenplan ontwikkelt waarmee je eenvoudig de beste uren app kiest.

   1. Vertel ons over je bedrijf

   We willen graag je bedrijfsvorm, branche en bedrijfsgrootte weten zodat we eenvoudig een voorselectie kunnen maken op basis van onze data.

   2. Jouw wensenlijst

   Wij inventariseren jouw wensen en bedrijfsprocessen en vertalen dit naar de functies die je nodig hebt. Ook de software die je nu gebruikt nemen we mee.

   3. Bekijk je persoonlijke top 3

   Op basis van je bedrijf, je wensen en de software die je gebruikt, maken wij een persoonlijke top 3 van de beste urenapps voor jou.

   4. Probeer de beste apps

   Probeer gratis en vrijblijvend jouw app top 3. Door meerdere urenregistratie apps te ervaren, weet je welke het beste bij je past.

   5. Evalueer en maak je keuze

   Vergelijk en beoordeel van jouw top 3 de functies, het gebruiksgemak en de support. Kies dan de app die het beste bij je past. Zo maakt Appwiki een urenregistratie app kiezen eenvoudig.

   Hou rekening met de toekomst

   Ook is het goed om naar de toekomst te kijken. Stel je gaat uitbreiden, is de betreffende tijdregistratie software dan nog steeds voor jouw organisatie geschikt? Daarnaast is het verstandig om erop te letten of de software duidelijk is, zodat jij straks je uren zonder problemen kan invoeren. Wanneer je steeds contact op moet nemen met de ontwikkelaars kost dat jou tijd die je beter in je klanten had kunnen steken.

   Appwik expert

   Hulp nodig bij het kiezen van urenregistratie software?

   Download gratis onze checklist om de beste urenregistratie tool te kiezen. Aan de hand van 7 vragen, ontdek je waar je op moet letten en welke functies je echt nodig hebt.

   Download gratis checklist

   Urenregistratie app is geschikt voor iedereen

   ​​Ongeacht welke bedrijfsvorm jouw organisatie heeft, er is altijd een urenregistratie app gratis die bij jou past. Wanneer je als zzp'er op zoek bent naar een uren app vind je waarschijnlijk andere dingen belangrijk, dan wanneer je een mkb'er bent die liever een werktijden registratie app heeft voor het personeel. Welke uren app het beste bij jou past, lees je hieronder.

   Urenregistratie app​ voor ZZP'ers of starters

   Als zzp'er ben je waarschijnlijk veel onderweg en vind je het belangrijk dat de uren app perfect bij je werkzaamheden aansluit. Een urenregistratie app is voor zzp'ers dan perfect. Waar je ook bent, je kunt altijd online uren registreren op je smartphone of tablet.

   Diverse aanbieders bieden de app gratis aan voor Android en iOS. Hieronder zie je een overzicht van diverse urenregistratie apps die je gratis kunt testen. Zo weet je zeker dat je gebruikmaakt van de beste urenregistratie app voor je bedrijf. 

   Werktijden app voor mkb'er​​

   Een werktijden app is perfect voor mkb'ers. In een werktijden app registeren werknemers de gewerkte uren. Zo fungeert een uren app dus als registratie app. Diverse urenregistratie software kan ook gebruikt worden als personeelsplanning software. Hieronder vind je een overzicht van diverse urenregistratie apps die je als mkb'er gratis kunt uitproberen. ​Zo weet je voor aanschaf wat de beste urenregistratie app voor je organisatie is.

   Voordelen uren bijhouden met een urenregistratie app

   We zetten hieronder nog eens de voordelen op een rij:

   • Thuis, op kantoor en onderweg uren bijhouden
   • Altijd en overal gegevens inzien en bijwerken​
   • Snel geïnstalleerd en werkt vaak heel intuïtief. 
   • Niet duur
   • Geschikt voor iedereen, van starters, ZZP'ers tot MKB'ers

   Hoe kies ik de beste urenregistratie app voor mijn bedrijf?

   Zorgvuldige uren registratie en een goede urenverantwoording kan met een online urenregistratie app. Maar hoe kies je nou de beste app voor jouw situatie? Met onze gratis checklist kom je er gauw achter waar je op moet letten bij het kiezen van een uren app. Download hieronder de checklist en kies eenvoudig een urenregistratietool waarmee jij efficiënt uren registreert.

   urenregistratie checklist

   Urenregistratie app gratis testen?

   Ben je nu van plan je uren te registreren door middel van een app? Dan raden wij je aan meerdere urenregistratie apps gratis te testen voordat je daadwerkelijk een app kiest. 

   Bekijk hier het complete overzicht van urenregistratie apps

   Het registreren van uren is niet alleen van belang binnen een kleine organisatie. Ook binnen grote organisaties is het fijn om te weten hoeveel tijd jouw personeelsleden kwijt zijn aan een bepaalde klus. Urenregistratie is toepasbaar voor je personeel als ook voor jezelf. Veel registratie plezier!

   Gerelateerde artikelen

   6 oktober 2020

   Waarom is urenregistratie zo belangrijk voor de ZZP’er?

   Urenregistratie

   Urenregistratie voor de startende ZZP'er is essentieel om ook je uren te kunnen factureren.

   11 augustus 2020

   11 tips voor het bijhouden van uren in urenregistratie software

   Urenregistratie

   Je wilt gewerkte uren bijhouden, maar wat is de beste manier? In de zoektocht naar een manier voor het bijhouden van uren, kom je online urenregistratie software tegen. Veel ondernemers kiezen voor deze manier om de uren te (laten) registreren, het biedt namelijk veel voordelen.

   16 oktober 2019

   Is een urenregistratie verplicht?

   Urenregistratie

   Ondernemersaftrek: is je urenregistratie verplicht of niet? Het antwoord vind je hier..

   Appwiki is eenvoudig software kiezen voor:

   Dit is Appwiki

   Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

   Appwiki werkt voor jou

   Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

   En zo werkt Appwiki

   We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

   Products