1. Facturatie
  2. Factuur sturen

Eenvoudig facturen sturen begint bij Appwiki

Snel en eenvoudig facturen sturen doe je met de juiste software. Vergelijk en probeer de beste factuurprogramma's gratis. Verstuur eenvoudig je facturen online.

47% stijging
Automatiseer facturen
Goedkeuringsflow

Neem controle over je zakelijke uitgaven. Minder papierwerk, meer controle over uitgaven, een snellere maandafsluiting en accuratere rapportage.

Ga naar website
#1 in Factureren!
GRATIS voor starters
Onbeperkt factureren

Een compleet facturatieprogramma! Maak, beheer en verstuur je facturen met e-Boekhouden.nl. Factureer in eigen huisstijl en laat klanten direct betalen via iDeal.

Ga naar website
#1 volgens accountants
Handige dashboards
Probeer 1 maand gratis

Een compleet online facturatieprogramma voor Ondernemers? Ja, dat bestaat! Met AFAS SB maak je niet alleen gemakkelijk offertes en facturen, maar wordt ook je btw-aangifte een makkie. Gebruiksvriendelijke en compleet!

Ga naar website
Van uur tot factuur
Debiteuren overzicht
Koppel je boekhouding

Teamleader maakt factureren makkelijk voor mkb'ers: koppel je boekhouding aan je CRM, zet offertes en uren eenvoudig om in een factuur in jouw eigen huisstijl en laat je klanten moeiteloos online betalen.

Ga naar website
IDEAL link op factuur
Incl. boekhouding
Gratis ondersteuning

Maak in een handomdraai offertes en facturen aan in eigen huisstijl. Startersactie: 15 maanden gratis! Maak hier het gratis account aan!

Ga naar website
Makkelijk boekhouden
Onbeperkt factureren
30 dagen gratis

In minder tijd je administratie gedaan, zonder kennis van boekhouden? Het kan met SnelStart. Onbeperkt offertes en facturen sturen. Je btw-aangifte is zo gedaan. En dat voor een vast bedrag per maand + de eerste 30 dagen gratis.

Ga naar website
Tot 85% tijdbesparing
Met boekhoudkoppeling
Financiële rapportages

Bespaar tot wel 85% tijd op je facturatie met Simplicate software. Koppel je boekhoudpakket, en genereer automatisch facturen die je met één druk op de knop verstuurd. En real-time bijgewerkt worden in je boekhouding.

Ga naar website
Appwiki logo

We berekenen nu welke apps het beste bij jou passen.

De Appwiki Score geeft aan hoe goed een app past bij jouw wensen en bedrijf. We passen de altijd score aan op jouw laatste invoer.
Bedrijfsvorm
Branche
Medewerkers
Hoe factureren?
Aanvullingen
Factuur maken
Administratie
Betaling
Extra functies
Bekijk resultaten
Jouw vergelijking
0

De beste facturatieprogramma's voor:

Appwik expert

Facturen sturen als zzp'er met het beste programma?

Download gratis onze checklist om het beste facturatieprogramma voor zzp'ers te kiezen. Aan de hand van een aantal simpele vragen, ontdek je waar je op moet letten en welke functies je echt nodig hebt.

Download gratis checklist

Maak je persoonlijke top 3 met de keuzehulp

Elke maand moet je facturen sturen voor de geleverde producten en diensten aan een bedrijf, stichting of vereniging. Maar hoe kun je het beste facturen versturen? Er zijn namelijk verschillende manieren voor facturensturen. Zo kun je gemakkelijk facturen sturen via een factuursysteem. Ook krijg je te maken met betalingsherinneringen en aanmaningen. Hoe gaat dit precies in zijn werk en wanneer moet je deze facturen versturen?

We snappen dat je deze vragen hebt en beantwoorden deze vragen graag zodat jij direct aan de slag kan met facturen sturen.

Facturen sturen: hoe en waarom?

Facturen sturen is belangrijk voor de betalingen van je producten en/of diensten. Een factuur is een rekening die volgt na de geleverde dienst of product. Zonder het sturen van een factuur, volgt er namelijk geen betaling. Een factuur sturen wordt in de meeste gevallen na het leveren van de goederen of dienst gedaan, dit het nafactureren. Soms betaalt de klant vooraf, dit wordt voorfactureren genoemd.

Facturen sturen is verplicht wanneer je goederen en/of diensten aan een onderneming, stichting of vereniging levert. Maar hoe kun je het beste een factuur versturen en waar moet je op letten tijdens facturen sturen?

Zo zijn er een aantal dingen die handig zijn om te weten bij een factuur sturen. Wist je bijvoorbeeld dat je het sturen van de factuur uiterlijk op de 15e van de volgend maand moet doen? Dit is vastgesteld door de Belastingdienst. Ook moet je facturen 7 jaar bewaren nadat je deze hebt verstuurd. In die 7 jaar kan de Belastingdienst namelijk je bedrijfsadministratie controleren.

Er zijn verschillende manieren om een factuur te sturen. Je kunt het op de ouderwetse manier doen, door deze in software zoals Word te maken en via de post te sturen. Dit lijkt de makkelijkste manier en vooral de goedkoopste manier, maar het kost veel tijd en tijd is geld. Hierdoor blijkt goedkoop vaak duurkoop te zijn en dat is natuurlijk zonde van het geld.

Maak het factuursturen gemakkelijk door met een (gratis) factuurprogramma te werken. Dit scheelt je namelijk veel tijd, waardoor je meer tijd kan stoppen in andere werkzaamheden. Ook wordt je facturatie hierdoor een stuk overzichtelijker.

Benieuwd hoe jij het beste een factuur kan sturen? In onderstaande video leggen we het je in slechts één minuut uit.

Factuur sturen met factuurprogramma

Het klinkt eenvoudig: goede facturen sturen. Toch blijkt dit in de praktijk niet altijd even gemakkelijk. Als ondernemer zul je veel meer dan één factuur versturen. Je verzendt vele rekeningen en zult ook te maken krijgen met betalingsherinneringen, periodiek facturen sturen en misschien zelfs facturen sturen naar het buitenland.

Met een online factuurprogramma kun je eenvoudig een factuur sturen. We snappen dat je tijd als ondernemer kostbaar is. Daarom is je factuur met een facturatiesysteem binnen no time verstuurd. Zo blijft er meer tijd over voor andere taken.

Een facturatiesysteem zorgt ervoor dat jij een professionele factuur kan versturen. Wist je dat een professionele factuur sneller wordt betaald door bedrijven? Maak het voor bedrijven nog makkelijker door een iDeal of Paypal betaallink toe te voegen, zo kunnen zij met één klik de factuur voldoen.

Facturen sturen met een factuur programma

Met online facturatie software houdt je ook goed overzicht van uitgaande facturen, maar wist je dat je ook je inkoopfacturen eenvoudig kunt inboeken? Ideaal voor je bedrijfsadministratie en belastingaangiftes. Door een bankkoppeling kun je er zelfs voor zorgen dat betalingen automatisch in de administratie worden verwerkt, zo is je facturatie altijd up-to-date.

Een factuurprogramma zorgt voor een overzichtelijke bedrijfsadministratie. Dit is niet alleen fijn voor jou als ondernemer, maar ook voor je boekhouder. Sommige facturatiesystemen kun je ook koppelen aan je boekhoudprogramma. Zo houd je alles bij elkaar in één programma, wel zo overzichtelijk.

Factuur sturen: post, pdf, digitale factuur

De tijd dat facturen alleen nog maar via de post werden verstuurd ligt ver achter ons. Tegenwoordig zijn er veel meer manieren om een factuur te versturen. Vaak wordt er voor e-mail gekozen, maar dan zit er ook nog verschil in de manier waarop de factuur wordt aangeleverd.

Verschillende facturatie software bieden de mogelijkheid om een factuur in pdf formaat of als UBL factuur te versturen. Ook is het mogelijk om bijlagen bij de digitale factuur te voegen of bedragen om te rekenen naar vreemde valuta. Volledig automatisch een factuur maken en versturen is zelfs mogelijk met een factuurprogramma. Zo bespaar je een hoop tijd binnen je administratie.

Wist je dat e-factureren verplicht is wanneer je goederen en/of diensten aan de overheid levert? Dit heeft alles te maken met veiligheid. Facturen sturen via de mail is namelijk niet altijd veilig vanwege de onbeveiligde verbinding. Een e-factuur ziet er vaak uit als een gewone factuur, maar bevat daarnaast codes, waardoor precies duidelijk is, voor computers, wat de betekenis is van elk woord en bedrag.

Makkelijk facturen sturen met facturatiesoftware? Maak je eigen persoonlijke top drie en vergelijk de verschillende online facturatie software via de Appwiki vergelijker.

Vergelijk factuur programma's

Betalingsherinneringen sturen

Je bedient meerdere klanten. Sommigen van hen zullen ook nog eens meer dan één product of dienst afnemen. Daarbij zal een aantal van hen de eerste factuur negeren of te laat betalen. Je zult dus meerdere facturen en/of betalingsherinneringen per jaar versturen. Natuurlijk moeten deze op tijd de klant bereiken.

Een factuurprogramma geeft overzicht en maakt precies duidelijk wanneer een factuur of herinnering verstuurd is. Zo heb je als ondernemer houvast. Ook wanneer er discussie ontstaat rondom een betaling. Sommige facturatie software heeft zelfs de mogelijkheid om automatisch betalingsherinneringen te versturen.

Kosten facturensturen

De kosten van facturen sturen is afhankelijk van de manier van factureren. Wil je een factuur sturen via een factuurprogramma? Dan heb je de keuze uit betaalde en gratis software. De keuze voor een gratis of betaald factuurprogramma ligt aan de wensen en behoeftes van jouw bedrijf.

Een betaald factuurprogramma biedt vaak meer mogelijkheden bij een factuur sturen. Bijvoorbeeld het toevoegen van je bedrijfslogo en factuursturen als pdf. Ook beschikt betaalde facturatie software vaak ook over een factuur app, waardoor een factuur sturen altijd en overal kan.

Betaalde facturatie systemen brengen kosten met zich mee, deze kosten zijn zakelijk aftrekbaar. In de meeste gevallen sluit je een factuurprogramma als abonnement af en betaal je de kosten maandelijks. De kosten variëren vaak tussen €7,50 en €50 per maand. Vaak geldt: hoe duurder de software, hoe meer functionaliteiten. Het is daarom belangrijk om inzichtelijk te hebben welke functionaliteiten jij wel of niet nodig hebt bij facturen sturen. Zo betaal je nooit voor functionaliteiten die je niet gebruikt. 

Gratis een factuur sturen?

Met een aantal factuurprogramma's kun je gratis een digitale factuur versturen. Wanneer je niet veel functionaliteiten nodig hebt voor facturen sturen, voldoet een gratis factuurprogramma.

De meeste facturatie software biedt een proefperiode waarbinnen je de software gratis kunt proberen. Zo kun je eerst een aantal facturen sturen en maken voordat je besluit of je een betaald abonnement neemt. Probeer verschillende proefabonnementen zodat je weet met welke software een factuur sturen het beste voor je is.

Welke manier van facturen sturen past bij jouw bedrijf?

Heb je besloten dat een factuur sturen via een factuurprogramma de beste optie is voor jouw bedrijf? Dan is er nog een keuze die gemaakt moet worden, want welke software past bij jouw onderneming? Appwiki helpt je om binnen slechts een paar minuten een keuze te maken.

Welke manier van facturen sturen past bij jouw bedrijf?

Elk type facturatie software heeft eigen voor- en nadelen en dus is het belangrijk om een duidelijke afweging te maken. Bedenk daarom goed wat jouw wensen zijn en welke functionaliteiten daarbij horen.

Door de verschillende functionaliteiten te passen aan je wensen en eisen, ben je verzekerd van een facturatie software op maat. Zo zul je nooit meer moeite hebben met het versturen van facturen. Start gelijk met het vergelijken van facturatiesystemen zodat je direct aan de slag kan met facturen sturen. Maak je eigen persoonlijke top drie en vergelijk de verschillende online facturatie software via de Appwiki vergelijker.

De beste facturatieprogramma's voor jou:

Makkelijk facturen sturen met facturatiesoftware? Maak je eigen persoonlijke top drie en vergelijk de verschillende online facturatie software via de Appwiki vergelijker.

Vergelijk factuur programma's

Veelgestelde vragen

✅  Is facturen sturen verplicht als je ondernemer bent? 

Als ondernemer ben je verplicht om ervoor te zorgen dat je bedrijfsadministratie op orde is. Facturen sturen is onderdeel van het bijhouden van je administratie. Ook is het nodig voor het ontvangen van betalingen en daarmee voor het voortbestaan van je onderneming. 

✅  Hoe kun je het beste een factuur sturen?

Het beste kun je een factuur versturen met behulp van facturatie software zodat jij zaken kunt automatiseren. Een factuur is niet alleen een rekening, maar kan ook een betalingsherinnering, een periodieke factuur of een factuur naar het buitenland zijn.

✅  Welke facturatie software past er bij mijn bedrijf?

Als ondernemer heb je de keuze uit verschillende facturatie software om het sturen van je facturen makkelijker en overzichtelijker te maken. Door deze aanbieders met elkaar te vergelijken zie je gemakkelijk welke software het beste bij jouw onderneming past. Appwiki tip: test de facturatie software tijdens een gratis proefperiode, zodat je het systeem eerst kan testen.

Relevante artikelen

csaba-balazs-603574-unsplash.jpg
5 augustus 2023

Hou grip op de zaak met de beste business apps

Uitgelicht

Op vakantie ondernemen en grip op de zaak houden? Het kan met business apps!

Lees meer 

Appwiki is eenvoudig software kiezen voor:

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products