Gratis planning software

Vergelijk en probeer planning software gratis

Dit zijn de beste gratis planningsprogramma's. Vertel ons over je bedrijf en geef aan welke functies je nodig hebt. Zo maak je eenvoudig een voorselectie. Vergelijk dan de 3 beste planningsprogramma's met elkaar. Probeer ze gratis en vrijblijvend.

Bespaar 30% loonkosten
Geen opstartkosten
Maandelijks opzegbaar

Bespaar tijd en kosten met Shiftbase. Maak eenvoudig een planning voor een langere periode. Hierin zijn de verwachte personeelskosten, omzet en budgetten zichtbaar. Urenregistratie kan via de computer, app of prikklok.

(0)
Ga naar website
Meer informatie
Personeelsplanning
Makkelijke verlof tool
Gratis demo

Wat doet u met 200 uur extra per jaar? Uitgebreide bedrijfsplanning, simpel uren registreren & inzichtelijke loonstrookjes. Dit zijn een paar van de verschillende functionaliteiten van de alles-in-1 software van Bedrijfsrooster.nl

Meer informatie
Alles-in-1 pakket
100 % realtime inzicht
Capaciteitsplanning

Efficiënter plannen? Met Simplicate software - met handige capaciteitsplanning - heb jij voortaan volledig inzicht in projecten, medewerker capaciteit, taken en urenbesteding. Alle inzichten die je nodig hebt, op één centrale plek

Meer informatie
Overzicht in je team
Van Excel naar een CRM
Bespaar tijd & stress

Moderne MKB'ers en creative agencies kiezen voor het CRM systeem van Teamleader. Met Teamleader houd je overzicht in de planning van teams en tijd. Grote, onoverzichtelijke Excel sheets zijn verleden tijd.

Meer informatie
+90 tevreden klanten
Maandelijkse updates
Web en smartphone apps

Een flexpool plannen met Excel, WhatsApp en telefoon is knap lastig. Stap over op clevergig en plan je flexpool sneller én eenvoudiger. Met bijna 100 enthousiaste instellingen en bureaus als klant zijn wij een veilige keuze!

Meer informatie
Flexibel plannen
Agenda koppelingen
Zet planning naar uren

In Gripp maak je de planning zoals jij dat wilt. Naast diverse weergaven zoals op dag-, week- en maandniveau, kies je zelf wat je wel of niet wilt tonen. Zo heb jij altijd het perfecte overzicht en grip op de planning.

Meer informatie
Geïntegreerd pakket
Grip op je planning
370+ koppelingen

Creëer rust en bespaar tijd. Met flexibele capaciteitsplanning van Exact wordt planning eenvoudig, kloppend en overzichtelijk. Zo heb je altijd en overal inzicht in alle projecten en de beschikbaarheid is van collega's.

Meer informatie
Appwiki logo

We berekenen nu welke apps het beste bij jou passen.

De Appwiki Score geeft aan hoe goed een app past bij jouw wensen en bedrijf. We passen de altijd score aan op jouw laatste invoer.
Type planning
Bedrijfsvorm
Branche
Medewerkers
Aanvullingen
Extra functies
Bekijk resultaten
Jouw vergelijking
0

Ook interessant voor jou:

Gratis planning software proberen

Het aanschaffen van planning software hoeft niet duur te zijn, dat bewijst de planning software op deze pagina. Je vindt hier vele urenregistratie software met een planning functie die je alle gratis kunt proberen voor een bepaalde periode. Maar het is ook mogelijk om een software voor onbepaalde tijd af te nemen. Start vandaag nog met planning software en werk aan efficiëntie binnen je bedrijf.

Gratis planningsysteem?

Eén van de belangrijkste keuzes die je moet maken als je efficiënter wilt gaan werken, is de software waarmee je dit gaat doen. Planning software wordt binnen organisaties voornamelijk gebruikt ter ondersteuning van bedrijfsprocessen. De software is meestal opgedeeld in deelplanningen die allemaal een specifieke taak ondersteunen, bijvoorbeeld de personeelsplanning, de voorraden of de financiële administratie. Gehele bedrijfsprocessen kunnen met een gratis planning tool nauwkeurig op elkaar worden afgestemd. Omdat het alle bedrijfsprocessen betreft, is het van essentieel belang software te kiezen die voldoet aan jouw wensen en die van het bedrijf. Maar hoe maak je deze keuze en waar moet je opletten?

Aandachtspunten software keuze

De volgende punten zijn handig te gebruiken bij het maken van de keuze voor een planningsysteem. Stel jezelf daarom de volgende vraag:

  • Wat verwacht ik van de planning software?
  • Wat is de bedrijfsvorm?
  • Hoeveel medewerkers moeten kunnen werken in het planningsysteem?
  • Hoeveel trainingstijd is er nodig per medewerker?
  • Wil je de vormgeving van het planningsysteem kunnen aanpassen?
  • Wil je foto’s en logo’s kunnen toevoegen aan het planningsysteem?
  • Welke functies/mogelijkheden moet het planningsysteem hebben? Denk hierbij aan het toevoegen van taken.
  • Wil je het planningsysteem kunnen koppelen met andere systemen? Zo ja, welke?
  • Moeten nieuwe ontwikkelingen direct doorgevoerd kunnen worden in het planningsysteem?

Als je de antwoorden op bovenstaande vragen in kaart hebt gebracht, ben je klaar om een goede planning software te kiezen.

Verschillende soorten planning software

Ben je nieuw met alle software mogelijkheden van tegenwoordig, start dan simpel en probeer gratis planning software uit. Het kan namelijk een risicovolle stap zijn om direct te kiezen voor dure planning software. Met de keuze voor een gratis planning tool kun je direct veilig aan de slag met het optimaliseren van bedrijfsprocessen. In de meeste gevallen zijn veel onderdelen van het planningsysteem al voor je ingericht. Vaak hoef je alleen nog maar alle informatie in te voeren. Heb je al wel enige ervaring met de verschillende software mogelijkheden en wil je graag een ruime keuze hebben aan plug-ins en andere functies, dan biedt uitgebreidere planning software duurdere planning software wellicht de oplossing. Hou er wel rekening mee dat de prijs kan oplopen bij de keuze voor software met meerdere functionaliteiten.

De afweging gratis of betaald, hangt ook samen met de keuze voor Open source software of Software as a Service (SaaS) software. De keuze is afhankelijk van de mate van expertise die je bezit of degene die voor jou het planningsysteem gaat opbouwen. Open source software is een goede keuze voor mensen die technisch onderlegd zijn. SaaS software is een goede keuze voor mensen die over minder technische kennis beschikken. Bovenstaande urenregistratie software zijn allen SaaS software.

Gratis planning software proberen?

Heb je al je wensen in kaart gebracht, dan kun je de planning systemen die hieraan voldoen met elkaar vergelijken. Heb je een keuze kunnen maken? Of twijfel je toch nog? Geen probleem, want gratis software probeer je natuurlijk gratis. Op deze manier ontdek je kosteloos de verschillende mogelijkheden van de gekozen planning software. Mocht je achteraf toch niet tevreden zijn, dan heeft het je in ieder geval niets gekost. Op naar die efficiënte gratis planning tool!

Relevante artikelen

charles-deluvio-456508-unsplash.jpg
28 augustus 2023

Hoe hou je eenvoudig een planning bij?

Planning

Je hebt een overzichtelijke planning gemaakt voor een langere termijn? Hoe hou je deze bij?

Lees meer 
9 augustus 2022

Hoe maak je een werkrooster?

Planning
Products