Ledenadministratie software

Ledenadministratie eenvoudig bijhouden? Met deze software heb je de volledige ledenadministratie op één plek. Vergelijk de software op prijs, functies en reviews.

#1 Ledenadministratie
Belastingdienst erkend
Helpdesk, Cursus & App

Ledenadministratie bijhouden van je vereniging of stichting? Maak eenvoudig lidmaatschappen aan en in de contributie in een handomdraai. Vele handige functies! Maak een gratis account aan.

Meer informatie
220+ zakelijke apps
73% efficiënter
Eenvoudig factureren

675.000+ organisaties werken met de slimme boekhoudsoftware van Exact. Regel de administratie van je vereniging of stichting automatisch. Zo loop je minder risico op fouten & heb je altijd en overal grip op je cijfers.

Meer informatie

Reeleezee

Gebruiksvriendelijk
Bespaar tijd en geld
Altijd & overal

Besteed jij je tijd liever aan je leden dan aan je administratie? Met Reeleezee kan je real easy je ledenadministratie bijhouden. We laten je de administratie doen waar én wanneer je dat wilt. Probeer het nu. ,

Meer informatie

Conscribo

Alleen verenigingen
Uitgebreide ledenadmin
Samen besturen

Wil je een online administratiepakket dat aansluit op de behoeftes van je vereniging? Waarin boekhouding,ledenadministratie en mailing één geheel vormt? Ontdek Conscribo! Ontworpen en gemaakt voor en door verenigingsbestuurders.

(0)
Meer informatie
Meer informatie

My Member Software

Compleet ledenportal
Volwaardige support
Lage kosten

Open source ledenadministratie op uw eigen verenigingswebsite. Met de plug & play versie bouwt u binnen 10 minuten een volledig leden intranet. Lidgegevens koppeling naar e-Boekhouden en Conscribo. Eenmalig 39 euro.

(0)
Meer informatie
Meer informatie

Korèn

Direct beginnen
Gemakkelijk importeren
Dubbele ledencheck

Korenter voor leden & donateurbeheer Eenvoudig leden- en abonnement software plus registreren van donaties voor kleine verenigingen en ledenorganisaties. Makkelijk in gebruik, mooi overzichtelijk en alles wat je nodig hebt.

(0)
Meer informatie
Meer informatie

ClubCollect

Ledengegevens beheren
Gezinsaccount
Volledige controle

Met ons ledenadministratiesysteem bespaar je kostbare tijd met inschrijven van nieuwe leden, houd je overzicht, controle en beheer je eenvoudig ledengegevens. Zo versterk je de binding met leden, breng je de organisatie tot leven.

(0)
Meer informatie
Meer informatie
Appwiki logo

We berekenen nu welke apps het beste bij jou passen.

De Appwiki Score geeft aan hoe goed een app past bij jouw wensen en bedrijf. We passen de altijd score aan op jouw laatste invoer.
Bedrijfsvorm
Branche
Bekijk resultaten
Jouw vergelijking
0

Waarom ledenadministratie software?

De ledenadministratie is een belangrijke taak binnen een vereniging, club of stichting. Ledenadministratie omdat onder andere het bijhouden van alle persoonlijke gegevens, de inschrijvingen, uitschrijvingen en de roosters. Vaak ligt het beheer van de ledenadministratie in handen van één of twee personen. Een taak die door veel losse formulieren en papieren veel tijd kan kosten. Een CRM pakket met ledenadministratie-functie kan dan van toegevoegde waar zijn. Met een CRM voor ledenadministratie heb je alle informatie en gegevens overzichtelijk op één plek, je kunt er onder andere het onderstaande mee doen:

  • Het werven van leden
  • Het registreren en beheren van leden
  • Het segmenteren van leden
  • Het creëren van marketingacties voor (potentiële) leden
  • De communicatie met leden beheren
  • Overzicht hebben van contactgegevens en profielen
  • Het organiseren van evenementen
  • Het voeren van sponsoring campagnes
  • Het beheren van de contributie en facturatie

Al deze taken managen met behulp van ledenadministratie software, bespaart uiteraard een hoop tijd en geld. Tijd en geld die ook heel goed in andere belangrijke zaken kunt steken. Met ledenadministratie software kun je de ledenadministratie effectiever en efficiënter bijhouden.

Ledenadministratie

Voordelen ledenadministratie software

Het gebruik van ledenadministratie heeft vele voordelen. Een online ledenadministratie zorgt ervoor dat je altijd op elke willekeurige locatie informatie kunt invoeren en opvragen. Het enige wat je nodig hebt is een computer, tablet of smartphone en een goede internetverbinding. Bovendien is alle ledeninformatie opgeslagen in één centraal systeem. Verschillende software updates, back-ups, de beveiliging, het gaat allemaal automatisch. Een ander voordeel is dat veel ledenadministratie processen te automatiseren zijn door het CRM pakket te koppelen met andere systemen. Zo kan de CRM software bijvoorbeeld worden gekoppeld aan de website. Op deze manier kunnen nieuwe aanmeldingen automatisch in de ledenadministratie worden opgenomen. Daarnaast kan ledenadministratie software ook geïntegreerd worden met het boekhoudpakket, zodat de financiële status van leden bijgehouden kan worden. Kortom, veel handmatig werk wordt geautomatiseerd met online ledenadministratie.

Keuze van ledenadministratie software

Elk ledenadministratie software pakket is anders en biedt andere functies en mogelijkheden. Het kan hierdoor lastig zijn om het juiste softwarepakket te kiezen. Op onze website kun je verschillende software pakketten met elkaar vinden en vergelijken. De belangrijkste stap bij het kiezen van ledenadministratie software, is het in kaart brengen van je wensen. Stel jezelf de volgende vraag: wat verwacht ik van de ledenadministratie software? Wanneer je deze vraag hebt beantwoord, ben je klaar om de juiste ledenadministratie software te kiezen.

Gratis ledenadministratie software proberen?

Wanneer je in kaart hebt gebracht aan welke wensen de ledenadministratie software moet voldoen, kun je eenvoudig pakketten met elkaar vergelijken. Heb je een keuze kunnen maken of twijfel je nog? In de meeste gevallen kun je een software pakket gratis, voor een bepaald aantal dagen, proberen. Meestal is er sprake van een proefperiode van veertien of dertig dagen. Op deze manier ontdek je kosteloos de mogelijkheden en functies van het gekozen software pakket. Na deze proefperiode kun je besluiten om de ledenadministratie software wel of niet aan te schaffen. Mocht je nog twijfelen of toch niet helemaal tevreden zijn, dan heeft het je in ieder geval geen geld gekost. Deze proefperiode is geheel vrijblijvend, je zit nergens aan vast. Probeer nog eens een ander software pakket en kom er op deze manier achter welke keuze het beste aansluit bij jouw wensen.

Veelgestelde vragen

 

✅ Wat is het ledenadministratie?

De ledenadministratie is een belangrijke taak binnen een vereniging, club of stichting. Ledenadministratie omdat onder andere het bijhouden van alle persoonlijke gegevens, de inschrijvingen, uitschrijvingen en de roosters. Leden bepalen vaak een stuk beleid en de financiën, deze informatie houd je bij in de ledenadministratie. 

✅ Hoe kun je ledenadministratie bijhouden?

Je kunt de ledenadministratie bijhouden in een archiefkast. Maar, het gaat eenvoudiger en sneller met een CRM pakket met ledenadministratie-functie. Met een CRM voor ledenadministratie heb je alle informatie en gegevens overzichtelijk op één plek. Met een CRM met ledenadministratie software, bespaar je een hoop tijd en geld. Tijd en geld die ook heel goed in andere belangrijke zaken kunt steken. 

✅ Wat zijn de voordelen van ledenadministratie software?

Met ledenadministratie software kun je de ledenadministratie effectiever en efficiënter bijhouden. Een online ledenadministratie zorgt ervoor dat je altijd op elke willekeurige locatie informatie kunt invoeren en opvragen. Bovendien is alle ledeninformatie opgeslagen in één centraal systeem. Verschillende software updates, back-ups, de beveiliging, het gaat allemaal automatisch.

Appwiki is eenvoudig software kiezen voor:

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products