1. Blog
  2. Kosten voor boekhouding voor ZZP’ers

Waaruit bestaan de kosten voor boekhouding voor ZZP’ers

Als ondernemer zit je bovenop je administratie en boekhouding. Als ZZP’er helemaal, want hier kun je niet leunen op een financiële afdeling die jou hierin ondersteunt. Je stelt jezelf belangrijke vragen als: ‘wat betaal ik aan kosten? en ‘welke opbrengsten staan hier tegenover? Vragen waar je veel gemakkelijker antwoord op kunt geven als je een goed boekhoudprogramma voor zpp’ers gebruikt.

Net als al je andere soft- en hardware betekent een boekhoudprogramma wel dat je hiervoor een x aan kosten betaalt. Maar waar komen deze kosten nu vandaan? Wat zijn de kosten voor boekhouding en boekhoudprogramma’s voor zpp’ers? Appwiki geeft je in dit artikel alle ins- en outs rondom boekhouding en inzicht in waar de kosten vandaan komen.

Kosten Boekhouden

Boekhouding kosten of is het een investering?

Kosten heeft een negatieve bijsmaak, vind je niet? Natuurlijk betekent de aanschaf van een boekhoudingspakket dat je kosten maakt. Je moet het immers aanschaffen. Toch zien wij dit liever als een investering. Een investering die zichzelf weer terugbetaalt, mits je het juiste pakket aanschaft. 

Het hebben van een goede boekhouding voor ZZP kent namelijk vele voordelen. Wat dacht je van tijdswinst, omdat je automatisch zaken voor jouw onderneming bijhoudt. Ook loop je een stuk minder risico op boetes als je jouw boekhouding bijhoudt in een programma. Fouten zitten in een klein hoekje, maar met een programma heb je die kans een stuk minder. Daarnaast kunt je met een boekhouding voor ZZP besparen op eventuele kosten die je maakt voor een boekhouder.

Ondanks dat je wellicht je boekhouding prima zelf kunt doen in excel is het bijna voor iedere ZZP’er een must dat de boekhouder er nog even naar kijkt. Afhankelijk van jouw wensen en de grote van je klantenbestand kun je hiermee zo 500 euro of meer besparen.

Investeer in online administratiesoftware en bespaar kosten en frustratie

Boekhouding en administratie bijhouden voor je eenmanszaak moet nu eenmaal. Leuk is het niet, frustrerend soms wel. Want waar heb je dat ene bonnetje gelaten? En waar komen deze kosten ook alweer vandaan en hoe moet ik die opnemen in de adminstratie? Zonde van de energie, want als ZZP’er hoef je echt niet alles alleen te doen, ook al ben je misschien die zelfstandige zonder personeel. 

Frustratie Boekhouden

Boekhouding ZZP kosten komen voort uit de aanschaf van het boekhoudprogramma. Een online administratie programma is hierbij relatief goedkoper dan het aanschaffen van een offline licentie. Online kun je vaak in een abonnementsvorm krijgen en betaal je dus een vast bedrag per maand. Offline betekent dat je het als hardware aanschaft en installeert of laat installeren en je alles in één keer betaalt.

Wat het beste bij jouw ZZP onderneming past kun je alleen zelf bepalen. Bereken voor jou wat de kosten en baten zijn door de verschillen tegenover elkaar weg te strepen.

Daarnaast kun je jouw boekhouding kosten voor ZZP lager houden door bijvoorbeeld bepaalde zaken niet aan te schaffen. Bedenk bijvoorbeeld hoeveel beheerders je nodig hebt. Vaak heb je als ZZP’er aan één al genoeg, dus waarom zou je voor meerdere beheerders betalen. Bovendien heb je als ZZP’er geen overige afdelingen die je moet koppelen aan je boekhouding. Ook hiermee kun je de kosten voor boekhouding voor ZZP lager houden. 

Sommige boekhouding voor ZZP bieden ook een gratis variant aan, of een proefperiode die je gratis kunt afnemen. Zo kun je gratis een boekhoudprogramma voor ZZP testen en kijken welke het beste bij jouw onderneming past. De boekhouding van een eenmanszaak hoeft niet lastig te zijn, met de juiste administratiesoftware kun je daar zonder problemen zelf voor zorgen en eenvoudig een paar honderd euro besparen. Bekijk wat het beste boekhoudprogramma voor zpp is en ontdek of deze ook bij jouw ZZP onderneming past. 

Arjan
Arjan
Appwiki expert

Gerelateerde artikelen

2 maart 2020

Administratie bijhouden als zzp'er?

Administratie Boekhouding

Je administratie en boekhouding bijhouden is niet altijd leuk. Maar wel heel belangrijk!

5 oktober 2020

Aanloopkosten? Neem ze op in je boekhouding!

Boekhouding Boekhouding Boekhouding

Aanloopkosten? Neem ze op in je boekhouding! Ben je dit jaar een eigen bedrijf begonnen? Kijk dan nog eens naar de kosten die je hebt gemaakt in de aanloopperiode, daar valt namelijk winst te behalen...

2 oktober 2020

Hoe moet je de administratie bewaren en beheren?

Administratie Boekhouding

Alles over het bewaren van je administratie en op welke manier je dit het beste kunt doen.

Appwiki is eenvoudig software kiezen voor:

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products