Wat is een ZZP boekhouder?

Een ZZP boekhouder is een specialist boekhouder voor ZZP'ers en MKB'ers. Een ZZP boekhouder gaat voor zichzelf aan de slag als boekhouder. Kies je ervoor om zelf aan de slag te gaan als ZZP'er dan zijn er verschillende tools om goed te beginnen. Voordeel voor de ZZP boekhouder is dat hij goed onderlegd is op financieel en administratief gebied. Daarnaast moet je over goede communicatieve vaardigheden beschikken en commercieel de nodige kennis hebben.

Belasting

De ZZP boekhouder wordt ingehuurd door bedrijven en verzorgt voor deze bedrijven (een deel van) de financiƫle administratie. Werkzaamheden die hij zou moeten uitvoeren zijn de boekhouding, salarisadministratie, jaarrekeningen en belastingaangiften. Een goede uitvoering van zijn taken kan het verschil maken tussen een goede en een slechte bedrijfsvoering.

Om als ZZP'er aan de slag te gaan moet je ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel. Als ZZP'er ben je zelf verantwoordelijk voor je bedrijf. Je hebt veel vrijheden en bepaalt zelf hoeveel je werkt, wie je klanten zijn en welke werkzaamheden je uitvoert. Nadeel is dat je minder zekerheid hebt, zeker als je net start als zelfstandige. Het opbouwen van het netwerk is hierbij een belangrijk doel om meer werk te vinden. Hoe beter jouw netwerk is ontwikkeld, hoe meer werk je kunt vinden.

Rating:
Reviews: te weinig reviews
Boekhouden
Rating:
Reviews: 68
CRM
Rating:
Reviews: te weinig reviews
Kassa
Products