1. Boekhouding
  2. Begrippen
  3. Wat is een ZZP boekhouder?

Wat is een ZZP boekhouder?

Een ZZP boekhouder is een specialist boekhouder voor ZZP'ers en MKB'ers. Een ZZP boekhouder gaat voor zichzelf aan de slag als boekhouder. Kies je ervoor om zelf aan de slag te gaan als ZZP'er dan zijn er verschillende tools om goed te beginnen. Voordeel voor de ZZP boekhouder is dat hij goed onderlegd is op financieel en administratief gebied. Daarnaast moet je over goede communicatieve vaardigheden beschikken en commercieel de nodige kennis hebben.

Belasting

De ZZP boekhouder wordt ingehuurd door bedrijven en verzorgt voor deze bedrijven (een deel van) de financiële administratie. Werkzaamheden die hij zou moeten uitvoeren zijn de boekhouding, salarisadministratie, jaarrekeningen en belastingaangiften. Een goede uitvoering van zijn taken kan het verschil maken tussen een goede en een slechte bedrijfsvoering.

Om als ZZP'er aan de slag te gaan moet je ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel. Als ZZP'er ben je zelf verantwoordelijk voor je bedrijf. Je hebt veel vrijheden en bepaalt zelf hoeveel je werkt, wie je klanten zijn en welke werkzaamheden je uitvoert. Nadeel is dat je minder zekerheid hebt, zeker als je net start als zelfstandige. Het opbouwen van het netwerk is hierbij een belangrijk doel om meer werk te vinden. Hoe beter jouw netwerk is ontwikkeld, hoe meer werk je kunt vinden.

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products