Urenregistratie software voor ZZP'ers

Vergelijk de top 3 beste uren software voor zzp'ers. Of bekijk hieronder het meest complete urenregistratie software overzicht voor zzp'ers!

Bekijk alle aanbieders van urenregistratie software

Dit zijn de beste urenregistratiesystemen voor zzp'ers. Veel aanbieders hebben een gratis en vrijblijvende proefperiode. Gebruik het filter en selecteer de functies die je nodig hebt. Maak een top 3, vergelijk deze 3 beste urenregistratiesoftware met elkaar en probeer ze gratis uit.

Woordmerk Appwiki

We berekenen nu welke apps het beste bij jou passen.

De Appwiki Score geeft aan hoe goed een app past bij jouw wensen en bedrijf. We passen de altijd score aan op jouw laatste invoer.
Bedrijfsvorm
Branche
Medewerkers
Uren registreren
Rapportage
Project registratie
Extra functies
Aanvullingen
Jouw vergelijking
0
Vergelijk

Maak je persoonlijke top 3

Urenregistratie is onmisbaas voor ZZP'ers

Verantwoorden tegenover de Belastingdienst en opdrachtgevers? Het is makkelijker dan je denkt. Met behulp van Excel of een urenregistratie pakket kun je er als ZZP'er en/of freelancer zorgen voor een juiste urenverantwoording

Waarom urenregistratie als ZZP’er? 

Wanneer je werkt als zelfstandige is het in principe niet verplicht om je uren bij te houden. Ben je echter serieus in je werk en maak je gebruik van belastingregelingen speciaal voor ondernemers en ZZP'ers, dan dien je wel te beschikken over een overzicht van je gemaakte uren. Regelingen als de ondernemersaftrek zijn dermate aantrekkelijk dat ze de extra administratie zeker waard zijn. Zeker omdat speciale urenregistratie ZZP daarbij kan helpen.

Hoe kun je uren bijhouden als ZZP’er?

Je hebt twee opties die je helpen om je uren bij te houden: online urenregistratie of met Excel.

Optie 1. Je urenregistratie in Excel, Excel is een gratis template en eenvoudig te gebruiken. Wanneer je meerdere opdrachtgevers krijgt, krijg je dus ook meer uren die je moet verantwoorden. Door deze groei wordt excel al snel complex, dit komt door de vele formules om er een geheel van te maken. 

Optie 2. De meeste ZZP’ers doen tegenwoordig de urenregistratie online. En dat is niet voor niets. Het kost vaak maar een paar euro’s in de maand maar zo voorkom je wel fouten in je urenregistratie. 

Bekijk hieronder alle voorbeelden

Deze voorbeelden helpen vertellen je waarom een urenregistratie belangrijk is:

Overal je pakket gebruiken

Het grootste voordeel van software is dat het overal te gebruiken is. Alle tijdregistratie software werkt tegenwoordig via online systemen, waarbij je dus overal en op elke locatie in kan loggen. Stel dat je bijvoorbeeld onderweg bent of op een andere locatie even je uren moet schrijven. Dan log je simpel en snel in.

Makkelijk je gemaakte uren aantonen

Als de Belastingdienst onverwachts bij je langskomt of wanneer je in aanmerking wilt komen voor de ondernemersaftrek moet je kunnen aantonen dat je genoeg uren hebt gemaakt. Met een urenregistratie pakket draai je in een paar klikken een overzicht voor het hele jaar, kwartaal, maand of week uit. Zo toon je snel en met zekerheid je registratie aan. Wel zo handig als je duizenden euro's ondernemersaftrek niet onbenut wilt laten.

Het bijhouden van projecten

In de meeste software is het mogelijk om tegenwoordig projecten aan te maken. Zo kan je op basis van een project de uren die je besteed bijhouden. Niet alleen handig voor de klant maar ook voor jezelf. 

Als je niet alleen declarabele uren bijhoudt, maar ook de uren die je besteedt aan administratie, acquisitie en het bijhouden van literatuur, kun je belangrijke informatie uit je urenregistratie halen. 

Handige inzichten uit je urenregistratie halen

Zo kun je op deze manier bijvoorbeeld in het overzicht zien welke acquisitie je hebt gedaan en welke resultaten deze inspanning heeft opgeleverd. En ook maak je inzichtelijk hoe lang je met administratie bezig bent en of dat wellicht efficiënter kan. 

Hiermee wordt inzichtelijk hoeveel uren je in welk project hebt gestoken en hoeveel een bepaald project heeft opgeleverd. Ook wordt het uren factureren per project erg gemakkelijk.

Wil je meer weten over urenregistratie software en de voordelen? In deze video leggen we het uit:

Urenregistratie pakketten voor ZZP’ers?

Onze urenregistratie pakketten richten zich zeker niet op enkel grote ondernemingen. Een grote onderneming wordt vaak geassocieerd met een urenregistratie pakket, maar niets is minder waar. 

In ons overzicht vind je alle pakketten voor de beste urenregistratie als ZZP'er. Via de vele opties waarop gefilterd kan worden, kom jij er snel achter welk pakket de functionaliteit heeft die jij nodig hebt.

Weet je niet helemaal zeker welke functionaliteiten je nodig hebt? Kies dan bovenaan de pagina de doelgroep die bij jouw onderneming past. In dit geval dus ZZP. Vervolgens kies je de branche waarin je als ZZP'er werkzaam bent en het aantal gebruikers voor het pakket. 

Voor de meeste ZZP'ers zal dit 1 gebruiker zijn, maar het wil ook voorkomen dat een boekhouder een apart account wil hebben binnen het systeem. Veelal is het ook mogelijk om extra gebruikers bij te kopen voor het pakket. 

Wil je graag een urenregistratie app gebruiken, zodat je overal je uren kan registreren? De meeste pakketten hebben deze functionaliteit, dus ook dit is een mogelijkheid die jij als ZZP'er zonder problemen kan benutten!

Hoe vind je de juiste ZZP urenregistratie?

Met de vele programma's die tegenwoordig op het internet te vinden zijn is het aanbod ZZP software enorm gegroeid ten opzichte van een aantal jaren geleden. 

Het is daarom voor een ZZP'er belangrijk keuzes te maken in het gebruik van software. Als ZZP'er is het beter om te kiezen voor een goed, wellicht betaald, softwarepakket die je gemak oplevert dan een slordig pakket dat je veel tijd gaat kosten.

Hetzelfde geldt voor urenregistratie software. Goede ZZP urenregistratie software levert je simpelweg meer op dan dat het gaat kosten. Het is voor jou als ZZP'er dan ook een serieuze overweging en afweging die je zou moeten maken bij het aanschaffen of downloaden van een softwarepakket. 

Waar moet je rekening mee houden?

Door onderstaande zeven tips aan te houden, vind je een pakket voor urenregistratie als ZZP'er dat voldoet aan jouw eisen en dat je direct gratis kunt uitproberen:

  1. Zorg voor een eenvoudige methode. ‘Eenvoudig’ is voor iedereen anders, maar zorg ervoor dat de methode voor jou intuïtief voelt.
  2. Kies een urenregistratie die past bij jouw manier van werken. Heb je een vaste of een mobiele werkplek. Ben je veel onderweg of werk je bijna altijd op dezelfde plek. 
  3. Probeer alles bij elkaar te houden op één plek. Zorg ervoor dat je dingen maar één keer hoeft in te voeren of te koppelen. Dan ben je in een keer klaar en hoef je niet later van alles uit te zoeken.
  4. Bepaal vooraf je budget. Zorg ervoor dat je weet wat je kunt en wilt uitgeven, dit verkleint de opties waarschijnlijk. En wil je een maandelijks abonnement? Of liever een eenmalig bedrag betalen?
  5. Wil je direct uren kunnen factureren? Zorg dan dat de urenregistratie software die je kiest een koppeling heeft met factuursoftware.
  6. De wijze van factureren, op huurbasis, per project of per activiteit kan ingesteld worden als filter. 
  7. Kies voor een direct bruikbaar pakket, aangezien het overstappen naar een nieuw pakket vaak ook veel tijd kost. 
  8. En vergeet niet ook na te denken over de volgende vragen: Wil je het pakket integreren met de software die je al gebruikt?


Even uitproberen?

Twijfel je nog of urenregistratie ZZP bij jou past? Probeer dan een urenregistratiesysteem gratis uit. De meeste aanbieders hebben een gratis proefperiode waarin je de software zelf kan testen. Zo weet je kosteloos of urenregistratie ZZP iets voor jou is!
 

Appwiki is eenvoudig software kiezen voor:

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products