Urenregistratie software voor ZZP'ers

Vergelijk de top 3 beste uren software voor zzp'ers. Of bekijk hieronder het meest complete urenregistratie software overzicht voor zzp'ers!

Bekijk alle urenregistratie software voor zzp'ers

Dit zijn de beste urenregistratiesystemen voor zzp'ers. Veel aanbieders hebben een gratis en vrijblijvende proefperiode. Gebruik de filters en selecteer wat voor jouw van toepassing is. Maak een top 3 en vergelijk deze op prijs, functies en reviews. Uren registreren als zzp'er? Download de gratis urenregistratie checklist en ontdek in 7 vragen welke urenregistratie tool bij je past.

Incl. Mobiele app
Uren direct factureren
Best beoordeeld!

Werkt u op projectbasis, of wilt u uw uren bijhouden voor het urencriterium? Gebruik dan de urenmodule van e-Boekhouden.nl. U registreert hiermee heel eenvoudig uw uren per project of activiteit. Maak nu een account account aan.

Meer informatie
100% voor ZZP'ers
Uurtje? Factuurtje!
Handige App met Timer

Dé makkelijkste urenregistratie app voor ZZP'ers - Registreer gemakkelijk je gewerkte uren & ritten - Gebruik onze handige timer - Zet je uren om naar een factuur - Maak nu je gratis account aan en probeer het zelf!

Meer informatie
Super overzichtelijk
Simpel in te richten
Gratis proefaccount

Beheer projecten en urenregistratie in n oogopslag! De uiterst overzichtelijke tool van Monday.com is volledig in te richten naar alle eisen en wensen van jouw team(s) n sinds kort beschikbaar in het Nederlands. Probeer gratis!

Meer informatie
Gebruikersvriendelijk
Inzicht in organisatie
Snelle support

TimeChimp is de #1 urenregistratie voor MKB en Enterprise. Uren, uitgaven en ritten registreren, projectmanagement, facturatie, rapportages, goedkeuren, mobiele app, vele (boekhoud)koppelingen en meer. Probeer 14 dagen gratis!

Meer informatie
Verbeterde cashflow
Eenvoudig factureren
Werkt altijd en overal

Met software van Exact heb je je urenregistratie, inkoop, facturatie, CRM en boekhouden in n handig programma en maak je geen fouten meer door dubbele invoer. Werk er overal online mee, ook op je mobiel.

Meer informatie

Rodeo

Urenregistratie
Facturatie
Projectplanning

Rodeo is ontwikkeld speciaal voor creatieve teams. Een alles-in-één platform voor de urenregistratie, planning en budgettering van al je projecten. Rodeo start je makkelijk en probeer je 14 dagen gratis, incl. demo op kantoor!

Meer informatie

Teamleader

Eenvoudig te gebruiken
Mobiele app en tablet
Uren meteen factureren

Houd gepresteerde uren automatisch of manueel bij en bewaar het overzicht over de prestaties voor een klant of project. Verwerk je geregistreerde, factureerbare uren tot een factuur en houd je ongefactureerde uren inzichtelijk!

Meer informatie
Appwiki logo

We berekenen nu welke apps het beste bij jou passen.

De Appwiki Score geeft aan hoe goed een app past bij jouw wensen en bedrijf. We passen de altijd score aan op jouw laatste invoer.
Bedrijfsvorm
Branche
Medewerkers
Aanvullingen
Uren registreren
Rapportage
Projectregistratie
Extra functies
Bekijk resultaten
Jouw vergelijking
0

De beste software voor zzp'ers:

Appwik expert

De beste urenregistratie tool voor jouw situatie?

Download gratis onze checklist om de beste urenregistratie tool te kiezen. Aan de hand van 7 vragen, ontdek je waar je op moet letten en welke functies je echt nodig hebt.

Download gratis checklist

Maak je persoonlijke top 3 met de keuzehulp

Urenregistratie is onmisbaar voor zzp'ers

Je uren verantwoorden tegenover de Belastingdienst en opdrachtgevers? Het is makkelijker dan je denkt. Met behulp van Excel of een urenregistratie pakket kun je er als zzp'er of freelancer zorgen voor een juiste urenverantwoording

Waarom urenregistratie als zzp’er? 

Wanneer je werkt als zelfstandige is het in principe niet verplicht om je uren bij te houden. Ben je echter serieus in je werk en maak je gebruik van belastingregelingen speciaal voor ondernemers en zzp'ers, dan dien je wel te beschikken over een overzicht van je gemaakte uren. Regelingen als de ondernemersaftrek zijn dermate aantrekkelijk dat ze de extra administratie zeker waard zijn. 

Hoe kun je uren bijhouden als zzp’er?

Je hebt twee opties die je helpen om je uren bij te houden: online urenregistratie of met Excel.

Optie 1. Je urenregistratie in Excel, Excel is een gratis template en eenvoudig te gebruiken. Wanneer je meerdere opdrachtgevers krijgt, krijg je dus ook meer uren die je moet verantwoorden. Door deze groei wordt excel al snel complex, dit komt door de vele formules om er een geheel van te maken. 

Optie 2. De meeste ZZP’ers doen tegenwoordig de urenregistratie online. En dat is niet voor niets. Het kost vaak maar een paar euro’s in de maand maar zo voorkom je wel fouten in je urenregistratie. 

Waarom urenregistratie software als zzp'er?

Deze voorbeelden helpen vertellen je waarom een online urenregistratie belangrijk is:

Overal je pakket gebruiken

Het grootste voordeel van software is dat het overal te gebruiken is. Alle tijdregistratie software werkt tegenwoordig via online systemen, waarbij je dus overal en op elke locatie in kan loggen. Stel dat je bijvoorbeeld onderweg bent of op een andere locatie even je uren moet schrijven. Dan log je simpel en snel in.

Makkelijk je gemaakte uren aantonen

Als de Belastingdienst onverwachts bij je langskomt of wanneer je in aanmerking wilt komen voor de ondernemersaftrek moet je kunnen aantonen dat je genoeg uren hebt gemaakt. Met een urenregistratie pakket draai je in een paar klikken een overzicht voor het hele jaar, kwartaal, maand of week uit. Zo toon je snel en met zekerheid je registratie aan. Wel zo handig als je duizenden euro's ondernemersaftrek niet onbenut wilt laten.

Het bijhouden van projecten

In de meeste software is het mogelijk om tegenwoordig projecten aan te maken. Zo kan je op basis van een project de uren die je besteed bijhouden. Niet alleen handig voor de klant maar ook voor jezelf. 

Als je niet alleen declarabele uren bijhoudt, maar ook de uren die je besteedt aan administratie, acquisitie en het bijhouden van literatuur, kun je belangrijke informatie uit je urenregistratie halen. 

Handige inzichten uit je urenregistratie halen

Zo kun je op deze manier bijvoorbeeld in het overzicht zien welke acquisitie je hebt gedaan en welke resultaten deze inspanning heeft opgeleverd. En ook maak je inzichtelijk hoe lang je met administratie bezig bent en of dat wellicht efficiënter kan. 

Hiermee wordt inzichtelijk hoeveel uren je in welk project hebt gestoken en hoeveel een bepaald project heeft opgeleverd. Ook wordt het uren factureren per project erg gemakkelijk.

Wil je meer weten over urenregistratie software en de voordelen? In deze video leggen we het uit:

Urenregistratie pakketten voor zzp’ers?

Onze urenregistratie pakketten richten zich zeker niet op enkel grote ondernemingen. Een grote onderneming wordt vaak geassocieerd met een urenregistratie pakket, maar niets is minder waar. 

In ons overzicht vind je alle pakketten voor de beste urenregistratie als zzp'er. Via de vele opties waarop gefilterd kan worden, kom jij er snel achter welk pakket de functionaliteit heeft die jij nodig hebt.

Weet je niet helemaal zeker welke functionaliteiten je nodig hebt? Kies dan bovenaan de pagina de doelgroep die bij jouw onderneming past. In dit geval dus 'ZZP'. Vervolgens kies je de branche waarin je als zzp'er werkzaam bent en het aantal gebruikers voor het pakket. 

Voor de meeste zzp'ers zal dit 1 gebruiker zijn, maar het wil ook voorkomen dat een boekhouder een apart account wil hebben binnen het systeem. Veelal is het ook mogelijk om extra gebruikers bij te kopen voor het pakket. 

Wil je graag een urenregistratie app gebruiken, zodat je overal je uren kan registreren? De meeste pakketten hebben deze functionaliteit, dus ook dit is een mogelijkheid die jij als zzp'er zonder problemen kan benutten!

Hoe vind je de juiste urenregistratie tool?

Met de vele programma's die tegenwoordig op het internet te vinden zijn is het aanbod zzp software enorm gegroeid ten opzichte van een aantal jaren geleden. 

Het is daarom voor een zzp'er belangrijk keuzes te maken in het gebruik van software. Als zzp'er is het beter om te kiezen voor een goed, wellicht betaald, softwarepakket die je gemak oplevert dan een slordig pakket dat je veel tijd gaat kosten.

Hetzelfde geldt voor urenregistratie software. Goede ZZP urenregistratie software levert je simpelweg meer op dan dat het gaat kosten. Het is voor jou als zzp'er dan ook een serieuze overweging en afweging die je zou moeten maken bij het aanschaffen of downloaden van een softwarepakket. 

Hoe kies je de urenregistratietool die bij jouw bedrijf past?

Een zorgvuldige urenregistratie en een goede urenverantwoording kan met online urenregistratietools. Maar hoe kies je nou de beste tool voor jouw situatie? Met onze gratis checklist kom je er gauw achter waar je op moet letten bij het kiezen van urenregistratie software. Download hieronder de checklist gauw en kies eenvoudig een urenregistratietool waarmee jij efficiënt uren registreert.

urenregistratie checklist

Waar moet je rekening mee houden?

Door onderstaande zeven tips aan te houden, vind je een pakket voor urenregistratie als zzp'er dat voldoet aan jouw eisen en dat je direct gratis kunt uitproberen:

  1. Zorg voor een eenvoudige methode. ‘Eenvoudig’ is voor iedereen anders, maar zorg ervoor dat de methode voor jou intuïtief voelt.
  2. Kies een urenregistratie die past bij jouw manier van werken. Heb je een vaste of een mobiele werkplek. Ben je veel onderweg of werk je bijna altijd op dezelfde plek. 
  3. Probeer alles bij elkaar te houden op één plek. Zorg ervoor dat je dingen maar één keer hoeft in te voeren of te koppelen. Dan ben je in een keer klaar en hoef je niet later van alles uit te zoeken.
  4. Bepaal vooraf je budget. Zorg ervoor dat je weet wat je kunt en wilt uitgeven, dit verkleint de opties waarschijnlijk. En wil je een maandelijks abonnement? Of liever een eenmalig bedrag betalen?
  5. Wil je direct uren kunnen factureren? Zorg dan dat de urenregistratie software die je kiest een koppeling heeft met factuursoftware.
  6. De wijze van factureren, op huurbasis, per project of per activiteit kan ingesteld worden als filter. 
  7. Kies voor een direct bruikbaar pakket, aangezien het overstappen naar een nieuw pakket vaak ook veel tijd kost. 
  8. En vergeet niet ook na te denken over de volgende vragen: Wil je het pakket integreren met de software die je al gebruikt?


Even uitproberen?

Twijfel je nog welke urenregistratie tool bij jou als zzp'er past? Probeer dan een urenregistratiesysteem gratis uit. De meeste aanbieders hebben een gratis proefperiode waarin je de software zelf kan testen. Zo weet je kosteloos of de tool iets voor jou is!
 

Relevante artikelen

andrew-neel-609847-unsplash.jpg
18 februari 2019

Wat is het urencriterium en waarom is urenregistratie belangrijk?

Urenregistratie

Wat is het urencriterium en hoe werkt een urenregistratie? Deze begrippen zullen veel ZZP’ers bekend in de oren klinken, maar wat moet je ermee?

Lees meer 
7 januari 2019

In één minuut je uren registreren?

tijd besparenUrenregistratie
14 november 2018

Wat zijn de beste zakelijke apps?

BoekhoudingUrenregistratieCrm systeemFacturatie
10 november 2018

Van urenregistratie naar facturatie

Urenregistratie
24 oktober 2018

7 kansen die je als ondernemer niet mag missen

BoekhoudenFacturerenUrenregistratieCrm systeem
26 september 2018

Uren bijhouden met Excel of met de app?

ExcelUrenregistratieApps
Products