Urenregistratie software voor ZZP'ers vergelijken?

De beste urenregistratie software als zzp'er kiezen

Dit zijn de beste urenregistratiesystemen voor zzp'ers. Veel aanbieders hebben een gratis en vrijblijvende proefperiode. Gebruik de filters en selecteer wat voor jouw van toepassing is. Maak een top 3 en vergelijk deze op prijs, functies en reviews. Uren registreren als zzp'er? Download de gratis urenregistratie checklist en ontdek in 7 vragen welke urenregistratie tool bij je past.

Uren Ritten Projecten
Uurtje? Factuurtje!
Mobiele app met timer

Dé makkelijkste urenregistratie app voor ZZP'ers - Registreer gemakkelijk je gewerkte uren & ritten - Gebruik onze handige timer - Zet je uren om naar een factuur - Maak nu je gratis account aan en probeer het zelf!

Meer informatie
15 maanden gratis
Uren direct factureren
Best beoordeeld!

Werk je op projectbasis, of wil je je uren bijhouden voor het urencriterium? Gebruik dan de urenmodule van e-Boekhouden.nl. Je registreert hiermee heel eenvoudig je uren per project of activiteit. Maak nu een account aan.

Meer informatie
Grip op projecten
Incl boekhouden & CRM
Werkt altijd en overal

Met de software van Exact heb je je urenregistratie, inkoop, facturatie, CRM en boekhouden in 1 handig programma en maak je geen fouten meer door dubbele invoer. De slimme software verbetert je cashflow en werkt altijd en overal.

Meer informatie
Alles-in-1 software
Koppel je agenda
Mobiele app

Eenvoudig uren registeren en méér inzicht in productiviteit en facturabiliteit: met de CRM- en projectsoftware van Simplicate ervaar je een ongekende flow in je bedrijf, van eerste klantcontact t/m facturatie. Probeer gratis!

Meer informatie
Bespaar 30% loonkosten
Geen opstartkosten
Maandelijks opzegbaar

Veel bedrijven houden hun gewerkte uren nog bij in Excel, een tijdrovende klus. Om duidelijk overzicht te houden en fouten te voorkomen, kun je de gewerkte tijden bijhouden met onze online urenregistratie software, Shiftbase.

(0)
Ga naar website
Meer informatie
Overwerk registratie
Intuïtief & eenvoudig
Dienstregeling

Met de urenregistratie module van Silvasoft kunnen u en uw medewerkers snel en eenvoudig online uren registreren. Urenregistratie is ook mogelijk via onze APP. Overkoepelende rapportages en inzicht over uw personeel!

Meer informatie
Time tracker app
Zet planning naar uren
Krachtige rapportages

Urenregistratie gaat snel & eenvoudig met de alles-in-een bedrijfssoftware van Gripp. Zo heb je een overzichtelijke dag- en weekweergave, kun je gebruikmaken van de stopwatchfunctie en zet je eenvoudig je planning om naar uren.

Meer informatie
Appwiki logo

We berekenen nu welke apps het beste bij jou passen.

De Appwiki Score geeft aan hoe goed een app past bij jouw wensen en bedrijf. We passen de altijd score aan op jouw laatste invoer.
Bedrijfsvorm
Branche
Medewerkers
Aanvullingen
Hoe uren registreren?
Rapportage
Projectregistratie
Extra functies
Bekijk resultaten
Jouw vergelijking
0

Urenregistratie ZZP: waarom en hoe je uren bijhouden?

Als ZZP’er is een goede urenregistratie van groot belang. Je doet dit voornamelijk voor jezelf, maar het geeft fiscale voordelen. Het is dus niet alleen belangrijk voor de verantwoording en facturering naar je klanten. 

Met behulp van Excel of urenregistratie software kun je er als ZZP'er of freelancer zorgen voor een juiste urenverantwoording.

Hieronder lichten we de meestgestelde vragen rondom de urenregistratie van zzp'ers kort toe.

Waarom urenregistratie als zzp'er?

Als ZZP’er is het bijhouden van je uren niet altijd verplicht, maar je doet er wel goed aan om het wél te doen. Regelingen zoals de zelfstandigenaftrek en startersaftrek zijn de ZZP urenregistratie zeker waard. Je profiteert dan namelijk van een behoorlijk belastingvoordeel wanneer je kunt aantonen dat je aan het urencriterium voldoet. Ook krijg je zelf eenvoudig inzicht in de hoeveelheid gewerkte uren.

Zo weet je precies of er nog ruimte is om een extra opdracht aan te nemen en hoeveel tijd je aan elke opdracht kwijt bent. Goed om te weten wanneer je een offerte gaat opmaken.

Daarnaast kun je je opdrachtgever binnen één klik inzicht geven in de uren die jij aan een opdracht heb besteed. Dit is niet alleen handig voor de urenverantwoording als ZZP’er, maar ook voor het factureren. Je hoeft dan nooit meer je agenda erbij te pakken, want de gewerkte uren staan al voor je klaar in je urenregistratie.

Wie doet het niet? Een urenoverzicht ZZP maken aan het einde van de week. Dan wil je nog wel eens vergeten waaraan je je uren besteed hebt. Zonde, want met de juiste tooling maak je het jezelf veel makkelijker.

Zonder urenregistratie kom je niet in aanmerking voor belastingvoordelen en mis je dus fiscale voordelen voor jouw bedrijf. Hierbij moet je voldoen aan het urencriterium. Dit is minimaal 1.225 uur per jaar. Elk jaar begint de telling weer opnieuw.

Appwiki Tip: registreer niet alleen de declarabele uren (directe uren), maar ook de niet-declarabele uren. Onder niet-declarabele uren (indirecte uren) vallen bijvoorbeeld uren die je besteedt aan naslag, acquisitie, of administratie. Deze uren tellen wel mee bij de bepaling van het urencriterium.

Altijd het beste urenregistratie software als ZZP’er kiezen? Maak je eigen persoonlijke top drie en vergelijk de verschillende online urenregistratiesoftware via de Appwiki vergelijker.

Vergelijk urenregistratiesoftware voor ZZP'ers

Urenregistratie voor ZZP, alle uren declareren

Als ZZP er of freelancer werk je voor meerdere opdrachtgevers. Maak het jezelf gemakkelijk door goede urenadministratie ZZP software te gebruiken. Op die manier weet je zeker dat je de gewerkte uren goed logt, bijhoudt en doorberekend aan je klanten.

Je uren bijhouden hoeft geen issue te worden als je weet dat je een goed systeem hebt om je aantal uren bij te houden. De uren die je hebt gemaakt voor je verschillende opdrachtgevers houd je op deze manier goed bij.

Hoe kun je uren bijhouden als ZZP’er?

Je wilt je uren bijhouden, maar hoe ga je dit aanpakken? Je werkt immers vaak voor meerdere opdrachtgevers en wilt hen kant en klare facturen voorzetten toch? Je wilt weten hoeveel uren je gewerkt hebt en daarvoor wil je gebruik maken van een handige manier om je uren te registreren als ZZP'er. Er zijn twee manieren om je uren te registreren: online urenregistratie ZZP met speciale software of de ZZP uren bijhouden in Excel.

Uren bijhouden in Excel

Urenregistratie in excel is gratis en geschikt voor het bijhouden van eenvoudige urenstaat; wanneer je niet veel verschillende opdrachtgevers hebt. Hoe meer opdrachtgevers, hoe complexer de urenregistratie ZZP Excel wordt. Je moet jezelf afvragen of je met deze complexe formules wilt gaan werken.

Het kost namelijk veel tijd en een fout is snel gemaakt. Wanneer de formule niet meer juist is, klopt de hele urenregistratie niet meer. Uiteraard kun je hiervoor wel een gratis template of voorbeeld urenregistratie ZZP downloaden die je daarna naar jouw eigen werk zet.

Let wel op, een fout zit in een klein hoekje en je mist zo een uur of twee van alle uren. En dat loopt dan flink in de papieren als je pech hebt.

Uren bijhouden met urenregistratie software

Met urenregistratie software gebeurt het bijhouden van je uren online. De meeste ZZP’ers kiezen voor deze optie. De verantwoording van de urenregistratie ZZP gaat hiermee ook makkelijker.

Het heeft namelijk verschillende voordelen, zoals snel en foutloos factureren, bedrijfsinformatie en -inzichten verbeteren en onnodige kosten vermijden. Ook kan een urenregistratie- systeem vaak eenvoudig worden gekoppeld aan een boekhoudprogramma of factuurprogramma. Wanneer je je ZZP urenregistratie software koppelt aan je facturatiesoftware, worden de declarabele uren automatisch geregistreerd op de factuur.

Bespaar tijd door de juiste koppelingen te maken en als de ondernemer je die bent houd je tijd over voor meer werk.

Veel urenregistratie software kun je ook via een mobiele app raadplegen. Met een urenregistratie app heb je altijd en overal toegang tot je urenoverzicht en urenstaat ZZP. Zo weet je met een druk op de knop wat je hebt gedaan en welke uren je hebt gemaakt voor welke klant. Handig toch?!

Ook het bijhouden van je uren kost dan maar één minuut van je tijd. Dit kun je bijvoorbeeld doen wanneer je op de trein wacht, wanneer je in de auto stapt of tussen afspraken door. Je hoeft dan niet meer na je werkdag je laptop open te klappen om je gemaakte uren te registreren. Je kunt direct boeken welke uren je hebt besteed aan welke klant.

Wij leggen je graag in één minuut uit hoe jij als ondernemer je uren eenvoudig kunt registreren.

Altijd het beste urenregistratie software als ZZP’er kiezen? Maak je eigen persoonlijke top drie en vergelijk de verschillende online urenregistratiesoftware via de Appwiki vergelijker.

Vergelijk urenregistratiesoftware voor ZZP'ers

Hoe kies je de juiste urenregistratie software als zzp'er?

Je hebt als ZZP’er keuze uit verschillende urenregistratie software. Maar welke online urenregistratie is het beste voor jou? Om die vraag te beantwoorden moet je in kaart brengen wat jij belangrijk vindt voor je urenadministratie.

Een eenvoudige manier om hierachter te komen is met onze checklist. Hiermee ontdek je eenvoudig welke urenregistratie software bij jou past!

urenregistratie checklist

Wil je bijvoorbeeld een koppeling kunnen maken met je boekhoudprogramma of factuurprogramma? Moet er een mogelijkheid zijn voor het opstellen van een offerte? En wil je werken met een timer of agenda? Allemaal functionaliteiten om goed over na te denken. Maar maak het jezelf niet te moeilijk! Je kunt urenregistratie vaak testen tijdens een gratis proefperiode.

Altijd het beste urenregistratie software als ZZP’er kiezen? Maak je eigen persoonlijke top drie en vergelijk de verschillende online urenregistratiesoftware via de Appwiki vergelijker.

Vergelijk urenregistratiesoftware voor ZZP'ers

Waarom urenregistratie belangrijk is voor ZZP’ers

Waarom urenregistratie belangrijk is voor ZZP’ers

Het bijhouden van uren is als ZZP’er niet verplicht. Toch is het erg belangrijk voor jou als ondernemer en snijd je jezelf eigenlijk in de vingers als je je uren niet bijhoudt. Wij geven je een aantal goede redenen zodat jij gelijk wilt starten met uren registreren.

Lees artikel

Eenvoudig uren bijhouden in urenregistratie app

Eenvoudig uren bijhouden in urenregistratie app

Het bijhouden van je uren als ZZP’er hoeft niet veel tijd te kosten. Met een urenregistratie app houd je eenvoudig je gewerkte uren bij. Je hebt hiermee altijd en overal toegang tot je urenregistratie. Ook heb je toegang tot functionaliteiten als een timer, rittenregistratie en projectregistratie.

Lees meer

Waarom urenregistratie essentieel is voor je urencriterium

Urenregistratie is essentieel voor je urencriterium

Als ZZP’er kun je in aanmerking komen voor de ondernemersaftrek: startersaftrek en zelfstandigenaftrek. Hiervoor moet je voldoen aan het urencriterium van de Belastingdienst. Door urenregistratie kun jij aantonen dat jij dit urencriterium dit kalenderjaar hebt gehaald.

Lees het artikel

Veelgestelde vragen

✅  Is het als ZZP’er verplicht om een urenregistratie bij te houden?

Je bent als ZZP’er niet verplicht om jouw urenregistratie bij te houden. Je kunt er dus voor kiezen om dat niet te doen. Wil je profiteren van de ondernemersaftrek? Dan is het verplicht om wel je urenregistratie bij te houden, zodat je deze voor de ondernemersaftrek kunt verantwoorden. Bij de Belastingdienst moet je dan kunnen aantonen dat je minimaal 1.225 uur per jaar aan je bedrijf hebt besteed.

✅  Waaraan moet een urenregistratie voldoen?

Een urenregistratie die in aanmerking wil komen voor de ondernemersaftrek moet voldoen aan de 1.225 uur per jaar die je besteedt aan je bedrijf. Dat zijn uren die kunnen bestaan uit de volgende werkzaamheden:

- Opzetten van je bedrijf en opzetten van de administratie:
- Werkgerelateerde in- en verkopen
- Ontwikkelen en uitwerken van nieuwe concepten
- Het bijhouden en onderhouden van de website
- Het volgen van scholing, een cursus of het lezen van vakliteratuur
- Kantooronderhoud (inclusief schoonmaak)

✅  Hoe kun je de urenregistratie het beste bijhouden?

Je urenregistratie kun je het beste bijhouden met urenregistratie software voor ZZP. Met goede software voor het online bijhouden van de urenadministratie is het invullen van de actuele dagelijks gewerkte uren een eenvoudige taak. Elke dag kun je dan eenvoudig jouw rapportages draaien en verantwoording afleggen aan de Belastingdienst.

✅  Wat zijn de kosten van urenregistratie software?

De kosten van een urenregistratiesysteem verschillen per software, maar voor ZZP'ers is urenregistratiesoftware vaak goedkoper, omdat je minder features nodig hebt. Sommige urenregistratie software voor ZZP zijn zelfs gratis. Een betaald urenregistratiesysteem heeft in vergelijking tot gratis software vaak meer functionaliteiten en een goede back-up. Je betaalt dan vaak maandelijks abonnementskosten, welke ook weer zakelijk aftrekbaar zijn. Daarnaast verhoog je met urenregistratie de effectiviteit van je bedrijfsvoering en administratie. Je kunt bijna alle urenregistratie software gratis proberen. De meeste aanbieders bieden een gratis proefperiode aan waarin jij de urenregistratie software kunt testen.

✅  Hoe veilig is een online urenregistratiesysteem?

Wanneer je urenregistratie software gebruikt wil je er natuurlijk zeker van zijn dat jouw gegevens goed zijn beveiligd. De aanbieders van urenregistratie software doen er alles aan om te zorgen dat jouw gegevens veilig zijn. Zo beschikken veel aanbieders over het Keurmerk Zeker-Online. Als ondernemer die online urenregistratie software gebruikt hoef je je dan ook geen zorgen te maken. Je urenregistratie is veilig.

Relevante artikelen

csaba-balazs-603574-unsplash.jpg
5 januari 2024

5 scan en herken apps voor het scannen van facturen

Scan & herkenBonnetjesFacturatie

Met een scan en herken app bespaar je een hoop tijd op facturen scannen en boeken. Met de slimme OCR software worden de gegevens automatisch uitgelezen.

Lees meer 
23 mei 2023

Beste online factuur templates

Facturatie
8 december 2022

Factuurverwerking: tips & tricks voor volledige automatisering

AdministratieFacturatieBoekhouding
8 juli 2022

De beste tips om je factuurtijd te halveren!

tijd besparenFacturatie
10 november 2020

Van urenregistratie naar facturatie

FacturatieUrenregistratie
Products