factureren-in-de-cloud.png

Voordelen van facturatie in de cloud

De cloud heeft veel voordelen en dat geld ook voor facturatie vanuit de cloud. Hoog tijd dus voor een overzicht van de voordelen van een online factuurprogramma en digitale facturatie. Voor het grootste deel van de Nederlandse en Belgische bedrijven betekent online facturatie namelijk een enorme kostenbesparing en efficiencyslag. Zowel voor grote als kleine bedrijven. Geen wonder dus dat er steeds meer online factuurprogramma's worden ontwikkeld.

Digitaal factureren

Met een online factuurprogramma kun je een factuur maken. Dit kan in de vorm van een PDF bestand of UBL formaat zijn. UBL is nog in ontwikkeling, maar digitale facturatie via PDF is al helemaal ingeburgerd in het bedrijfsleven. Gebruik je een online factuurprogramma dan kun je de factuur meteen vanuit het programma mailen naar de klant.

Eenvoudig koppelen

Veel bedrijven werken met een urenregistratie, voorraadbeheer en/of een webshop. Allerlei manieren om producten en/of diensten te verkopen. Die verkopen wil je natuurlijk factureren. Met online facturatiesoftware koppel je eenvoudig software die je al gebruikt met je facturatie. Zo factureer je eenvoudig, snel en foutloos. En gebruik je nog geen software voor bijvoorbeeld urenregistratie? Veel factuurprogramma's richten zich op bedrijven die uurtje factuurtje hanteren en hebben urenregistratie ingebouwd.

Sneller betaald krijgen

Yes! Dat willen we allemaal. Hoe sneller je facturen betaald krijgt hoe beter. Je kunt je klant helpen door gemak te bieden. Met een digitale factuur is het bijvoorbeeld mogelijk om een iDeal of PayPal betaal link op de factuur te zetten. Als de klant daar op klikt wordt hij meteen doorgeleid naar een bekende en vertrouwde betaal omgeving van iDeal of PayPal. Geen reden meer dus om lang te wachten met betalen!

Je eigen huisstijl als marketingtool

Online factuurprogramma's bieden je de mogelijkheid om facturen helemaal op te maken naar je eigen wensen. Een professionele factuur laat de juiste indruk achter bij de klant en vergroot de kans dat hij weer zaken met je wil doen. Je kunt hem tevens attenderen op andere producten of diensten die misschien ook interessant zijn. Zo dient je factuur meteen als marketingtool! Vergelijk hier factuurprogramma's die de mogelijkheid bieden om je eigen logo op te nemen in de factuur.

Populaire software

Arjan Nieuwbeerta - Marketing manager
Geschreven door:
Arjan Nieuwbeerta
Marketing manager

Arjan Nieuwbeerta heeft een passie voor effici├źnt werken door automatisering en digitalisering van processen. Verder gek van online marketing en voetbal. Vragen of opmerkingen over zijn blogs? Mail naar arjan@appwiki.nl!

Arjan Nieuwbeerta - Marketing manager
Arjan Nieuwbeerta
Marketing manager

Leestijd 5 minuten

Up-to-date blijven?

Ontvang onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van de nieuwste business apps!

  • Uitschrijven voor de nieuwsbrief is altijd weer mogelijk.

Products