1. Blog
  2. Facturatie in de cloud: de voordelen
  1. Blog
  2. Facturatie in de cloud: de voordelen

Voordelen van facturatie in de cloud

Facturatie 4 november 2015 Leestijd 5 minuten
Arjan

Arjan

Appwiki expert

De cloud heeft veel voordelen en dat geld ook voor facturatie vanuit de cloud. Hoog tijd dus voor een overzicht van de voordelen van een online factuurprogramma en digitale facturatie. Voor het grootste deel van de Nederlandse en Belgische bedrijven betekent online facturatie namelijk een enorme kostenbesparing en efficiencyslag. Zowel voor grote als kleine bedrijven. Geen wonder dus dat er steeds meer online factuurprogramma's worden ontwikkeld.

Digitaal factureren

Met een online factuurprogramma kun je een factuur maken. Dit kan in de vorm van een PDF bestand of UBL formaat zijn. UBL is nog in ontwikkeling, maar digitale facturatie via PDF is al helemaal ingeburgerd in het bedrijfsleven. Gebruik je een online factuurprogramma dan kun je de factuur meteen vanuit het programma mailen naar de klant.

Eenvoudig koppelen

Veel bedrijven werken met een urenregistratie, voorraadbeheer en/of een webshop. Allerlei manieren om producten en/of diensten te verkopen. Die verkopen wil je natuurlijk factureren. Met online facturatiesoftware koppel je eenvoudig software die je al gebruikt met je facturatie. Zo factureer je eenvoudig, snel en foutloos. En gebruik je nog geen software voor bijvoorbeeld urenregistratie? Veel factuurprogramma's richten zich op bedrijven die uurtje factuurtje hanteren en hebben urenregistratie ingebouwd.

Sneller betaald krijgen

Yes! Dat willen we allemaal. Hoe sneller je facturen betaald krijgt hoe beter. Je kunt je klant helpen door gemak te bieden. Met een digitale factuur is het bijvoorbeeld mogelijk om een iDeal of PayPal betaal link op de factuur te zetten. Als de klant daar op klikt wordt hij meteen doorgeleid naar een bekende en vertrouwde betaal omgeving van iDeal of PayPal. Geen reden meer dus om lang te wachten met betalen!

Je eigen huisstijl als marketingtool

Online factuurprogramma's bieden je de mogelijkheid om facturen helemaal op te maken naar je eigen wensen. Een professionele factuur laat de juiste indruk achter bij de klant en vergroot de kans dat hij weer zaken met je wil doen. Je kunt hem tevens attenderen op andere producten of diensten die misschien ook interessant zijn. Zo dient je factuur meteen als marketingtool! Vergelijk hier factuurprogramma's die de mogelijkheid bieden om je eigen logo op te nemen in de factuur.

Populaire software

Gerelateerde artikelen

15 februari 2018

Tijd winnen op het maken van facturen

Facturatie

Uit onderzoek blijkt dat 60% van de ondernemers de helft aan tijd kan besparen bij het factureren! Bekijk hier of jij tot deze groep behoort en ontdek hoe je het facturatieproces versnelt!

14 november 2018

Wat zijn de beste zakelijke apps?

Boekhouding Urenregistratie Crm systeem Facturatie

Is de treincoupé ook jouw tweede huis geworden? Gaan de zaken goed en zit je hierdoor vaak in het buitenland? Doe jouw zaken met een business app!

26 augustus 2018

Gratis facturatie in Excel of online?

Facturatie

Gratis facturen maken en versturen met Excel of met facturatie software? Bekijk alle voor- en nadelen van beide methoden. Ontdek zo welke manier van factureren bij jou past!

Appwiki is eenvoudig software kiezen voor:

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products