1. ERP
  2. Bouw

ERP systeem voor de bouw?

Kies het ERP pakket dat bij jouw bouwbedrijf past. Met behulp van de filters kun je eenvoudig de beste ERP systemen vinden voor jouw bouwbedrijf. Geef ons de informatie over jouw bedrijf en welke vereisten jouw ERP systeem nodig heeft.

Verbeter bouwkwaliteit
Digitaliseer processen
Vergroot marges

Exact voor bouw is het digitale fundament voor je bouwbedrijf. Exact voor bouw digitaliseert alle werkzaamheden zowel op kantoor als op de bouwplaats. Zo bundel je alle processen en werk je altijd en overal vanuit 1 systeem.

Ga naar website
Gebruiksvriendelijk
Complete oplossing
Eenvoudig overstappen

Gripp is dè gebruiksvriendelijke alles-in-1 bedrijfssoftware voor bureaus en dienstverleners. Met o.a. CRM, urenregistratie, offertes, facturen, boekhouding, rapportages, planning, inkoop en projecten heb je alles in 1 omgeving.

Ga naar website
Voor iedere branche
> 14.000 klanten
Eén totaaloplossing

Grip op je bedrijfsprocessen? Met AFAS kan het! Door te automatiseren ben je minder tijd kwijt aan administratie. Zo heb je meer tijd voor wat écht belangrijk is!

Ga naar website
Gebruiksvriendelijk
Compleet .
Eigen WMS Apps

Wil je al je financiële, administratieve en logistieke bedrijfsprocessen automatiseren in één systeem? Dan is KING ERP van Bjorn Lunden een uitstekende keuze. ERP (Enterprise Resource Planning) ondersteunt al je bedrijfsprocessen.

Ga naar website
All-in ERP oplossing
Als beste gewaardeerd
Gratis overstapservice

Silvasoft is een all-in ERP oplossing voor Nederland én België. Van CRM tot boekhouding en van projectmanagent tot sales. U regelt alles vanuit 1 betaalbare oplossing. Ontdek het zelf met een 30 dagen gratis proefperiode!

Ga naar website

Workday

Flexibele oplossing
Uitstekende support
Continue innovaties

Workday is hét systeem voor finance, HR, planning en analytics. Met dit flexibele én wendbare ERP systeem haal je eenvoudig de juiste inzichten naar de oppervlakte, grijp je snel nieuwe kansen en help je jouw bedrijf vooruit.

Meer informatie

Wrike

Super eenvoudig
krachtige tool
Gratis proefaccount

Wrike helpt drukke teams slagen. Een krachtige tool voor projectbeheer waarmee teams sneller en meer kunnen bereiken. Met behulp van de eenvoudige tools die worden aangeboden word je gemiddeld 50% productiever.

Meer informatie

Visma.net

Rapportages op maat
Op uitzonderingen
Één administratie

De toekomstbestendige cloudsoftware Visma.net biedt veilige ondersteuning op het gebied van finance, handelsprocessen en project control. Laat repeterende zaken geautomatiseerd uitvoeren.

Meer informatie

Compenda

Gebruiksvriendelijk
Duidelijke rapportages
Wij kennen jouw proces

Met de software van Compenda krijg je grip op jouw organisatie als nooit te voren. Wees de concurrentie te slim af door efficiënter te werken en laat Compenda je proces automatiseren!

Meer informatie

Accountancy- & Software Gemak

Flexibele ERP software
Eén complete oplossing
Voor dienstverleneners

Unit4 levert ERP-software die bij uitstek geschikt is voor dienstverlenende organisaties die werken in een snel veranderende omgeving. De ERP-suites omvatten o.a. financiën, budgettering, projectmanagement, CRM, inkoop, HR en BI.

Meer informatie
Appwiki logo

We berekenen nu welke apps het beste bij jou passen.

De Appwiki Score geeft aan hoe goed een app past bij jouw wensen en bedrijf. We passen de altijd score aan op jouw laatste invoer.
Branche
Medewerkers
Type software
Primaire processen
Aanvullingen
Mobiele app voor:
Bekijk resultaten
Jouw vergelijking
0

Maak je persoonlijke top 3 met de keuzehulp

ERP voor de bouwen kiezen

Ook de bouwsector omarmt steeds meer de mogelijkheden en het gemak van een ERP systeem. ERP software die speciaal is ontwikkeld voor het automatiseren van bedrijfsprocessen voor de bouwsector. Met een ERP houd jij controle en op én over het bouwproject en alle zaken eromheen. Denk hierbij aan de noodzakelijke administratie, maar ook zaken als projectmanagement.

Kiezen voor een ERP systeem voor de bouwsector betekent dat je kunt profiteren van onderdelen en functionaliteiten die speciaal voor de bouwsector ontwikkeld zijn. Functionaliteiten als:

  • Een goede integratie met commercie en de salesafdeling, zoals calculatie en inkoop
  • Een koppeling met het CRM of projectmanagement software
  • Een koppeling met de administratie of boekhouding software
  • De verwerking van servicegerichte activiteiten, onderhoudstaken en renovatieprojecten

ERP voor de bouw ondersteunt je met de hierboven genoemde functionaliteiten. De bouwsector kan niet zonder projectmanagement met daaraan gekoppeld de administratie en voorraden. Een gebouw bouw je immers niet zonder plan. ERP voor de bouw moet hierin ondersteunen. Ervoor zorgen dat je binnen de bouwsector ontlast wordt.

Je moet in de bouwsector weten welke voorraden je nog hebt, hoeveel meerwerk gaat kosten en hoeveel meerwerk erin kan gaan zitten. Zonder ERP systeem voor de bouw kun je deze zaken minder makkelijk aan elkaar koppelen. Een ERP ontzorgt je in de bouw en zorgt ervoor dat je alle bedrijfsprocessen kunt automatiseren.

Kies het beste erp systeem voor de bouw

Wil jij weten of een ERP voor jouw bouwbedrijf geschikt is? Er zijn honderden ERP leveranciers in Nederland, waarvan enkele ERP voor de bouw leveren. Hieronder vind je een eerste selectie van geschikte ERP systemen.

Een keuze maak je door deze ERP systemen te vergelijken en te testen. Tien aanbieders testen kost ontzettend veel tijd. Daarom raden wij je aan om een persoonlijke top drie te maken. Vaak bieden ze je een gratis proefperiode aan zodat je een goede afweging kunt maken wat bij jouw bouwbedrijf gaat passen.

Appwik expert

Hoe kies je een ERP systeem?

De juiste ERP software vinden is een grote opgave. Er zijn tientallen aanbieders die allemaal beloven de beste ERP software te zijn. Hoe vind je door dit bos de juiste boom? Bekijk hier een stappenplan die je helpt.

Bekijk stappenplan

Relevante artikelen

andrew-neel-609847-unsplash.jpg
9 januari 2024

Wat zijn de beste ERP leveranciers voor het MKB?

Erp

De beste ERP leveranciers voor jouw organisatie? Hier vind je de 5 beste leveranciers voor het MKB op een rij.

Lees meer 
13 september 2023

Dit zijn de ERP kosten en baten

Erp
Products