1. Blog
 2. Beste ERP leveranciers voor MKB

Wat zijn de beste ERP leveranciers voor het MKB?

Tegenwoordig heb je vele aanbieders van ERP systemen, maar welk ERP systeem is nou het beste voor het MKB? Hier vind je de top 5 ERP systemen die wij voor het MKB hebben geselecteerd. 

Deze ERP leveranciers zijn het best beoordeeld en zijn voorzien van vele functionaliteiten die je zou mogen verwachten van een ERP systeem. Wil je zelf de ERP systemen vergelijken aan de hand van jouw situatie en wensen voor jouw organisatie? Dan kan je hier alle ERP systemen vergelijken. Of test onderstaande ERP pakkettengratis en vrijblijvendtijdens een proefperiode!

Hieronder vind je antwoorden op de vraag wat het beste ERP systeem is en hoe je deze vindt.

Henk-Jan Kosse
Founder

  1. Silvasoft

  Silvasoft biedt onbeperkt boekhouden, factureren, urenregistratie en meer in Nederland en Begië tegen eerlijke en duidelijke, all-in prijzen! Dankzij onze aantrekkelijke prijzen en flexibele indeling van uw eigen administratie portal zijn we uitermate geschikt voor zowel de ZZP-er als het MKB en grootbedrijf.

  All-in ERP oplossing
  Als beste gewaardeerd
  Gratis overstapservice

  Prijs: vanaf €12,95
  Reviews: 9.2/10
  Bekijk reviews  Bekijk het ERP pakket 

  2. Bjorn Lunden

  Bjorn Lunden is hét business platform voor ERP, accountancy, handel, productie en zakelijke dienstverlening in het midden- en kleinbedrijf. Wij zorgen ervoor dat ondernemers zich kunnen richten op wat echt belangrijk is: ondernemen.

  Gebruiksvriendelijk
  Compleet .
  Eigen WMS Apps

  Prijs: Op aanvraag
  Reviews: 8.6/10
  Bekijk reviews  Bekijk het ERP pakket 

  3. Exact

  MKB'ers helpen toekomstbestendig te groeien, dat is waar wij voor gaan. We staan voor je klaar met slimme softwareoplossingen die jou helpt om efficiënter te werken. Ruim 675.000 organisaties vertrouwen voor hun cijfers op de software van Exact.

  Grip op je processen
  Hogere productiviteit
  370+ koppelingen

  Prijs: maandelijks €245,00
  Reviews: 8.2/10
  Bekijk reviews  Bekijk het ERP pakket 

  4. Gripp

  Gripp is hét alles-in-één pakket wat overzicht brengt in jouw organisatie. Of het nu gaat om die perfecte offertes met een druk op de knop, het overzicht van wie wat aan het doen is, of het strakke debiteurenbeheer: het kan allemaal met Gripp. ✓ Niet tevreden, geld terug ✓ Ruim 2000+ tevreden klanten ✓ 16.000+ users

  Gebruiksvriendelijk
  Complete oplossing
  Eenvoudig overstappen

  Prijs: vanaf €110,00
  Reviews: 8.2/10
  Bekijk reviews  Bekijk het ERP pakket 

  5. AFAS Software

  AFAS Software is een Nederlands familiebedrijf. Een beetje gek, een tikkeltje eigenwijs, maar vooral vol passie als het gaat om klanten en het inspireren van ondernemers. We ontwikkelen innovatieve softwareproducten voor de zakelijke markt en nemen daarbij graag onze maatschappelijke verantwoordelijkheid.

  Voor iedere branche
  > 14.000 klanten
  Eén totaaloplossing

  Prijs: Op aanvraag
  Reviews: 7.8/10
  Bekijk reviews  Bekijk het ERP pakket 

  ERP systemen vergelijken?

  Wat is het beste ERP systeem?

  Het beste ERP systeem voor jouw organisatie is natuurlijk het pakket dat het beste aansluit op jouw wensen. Daardoor is het beste ERP pakket voor iedere organisatie anders. Gelukkig zijn er vele verschillende ERP systemen om met elkaar te vergelijken. Er zijn ERP Systemen ontwikkeld voor vrijwel alle mogelijke branches. We zien dan ook vaak dat organisaties of bedrijven kiezen voor ERP software welke speciaal ontwikkeld is voor de branche waarin zij actief zijn omdat hier de bedrijfsprocessen al in klaar staan. 

  Bedrijfsprocessen kunnen nogal verschillen per branche. Voor bijvoorbeeld groothandelaren zal de ERP software meer gericht zijn op voorraadbeheer, terwijl voor de machinebouw een materiaalplanning een must is. Het is dan ook logisch dat ERP software verschilt per branche. Een ERP systeem gericht op jouw branche zal er dus ook voor zorgen dat deze het beste zal passen bij jouw bedrijfsvoering.

  Hoe kies ik het beste ERP systeem?

  Het meest eenvoudig is om verschillende proefpakketten te testen om te kijken of deze voldoen aan jouw wensen. Vele pakketten hebben dan ook de mogelijkheid tot een gratis proefperiode. Uiteraard helpen wij je graag bij het maken van de eerste schifting. Zorg ervoor dat je voor jezelf vaststelt aan welke functionaliteiten een ERP systeem voor jou moet voldoen. Vanuit hier ga je namelijk op zoek naar het ERP pakket wat het meest geschikt is voor jou. In onze vergelijkingstool kan je door het gebruik van filters eenvoudig het meest geschikte pakket kiezen voor jouw organisatie. Vergelijk ERP software hier!

  Gerelateerde artikelen

  13 september 2023

  Dit zijn de ERP kosten en baten

  Erp

  Geen organisatie is hetzelfde en daarom verschillen de kosten per ERP systeem ook. Want hoe meer modules je nodig hebt, hoe hoger de kosten komen te liggen.

  14 juni 2020

  Trap niet in deze valkuilen | ERP implementatie

  Erp

  Als ondernemer wil je het liefst goed inzicht hebben in alle bedrijfsprocessen. Hier vind je handige tips en weetjes over een ERP implementatieplan.

  30 januari 2020

  Welke ERP modules zijn een must voor het MKB?

  Erp

  Welke ERP module zijn geschikt voor het MKB? Ontdek de 5 ERP modules die een must zijn voor iedere mkb’er. Bekijk het overzicht en ontdek wat bij je past!

  Appwiki is eenvoudig software kiezen voor:

  Dit is Appwiki

  Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

  Appwiki werkt voor jou

  Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

  En zo werkt Appwiki

  We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

  Products