ERP systeem nodig voor de retail?

Kies het ERP pakket dat bij jouw retail onderneming past. Met behulp van de filters kun je eenvoudig de beste ERP systemen vinden. Geef ons de informatie over jouw bedrijf en welke vereisten jouw ERP systeem nodig heeft. Wij doen de rest!

Gebruiksvriendelijk
Complete oplossing
Eenvoudig overstappen

Gripp is dè gebruiksvriendelijke alles-in-1 bedrijfssoftware voor bureaus en dienstverleners. Met o.a. CRM, urenregistratie, offertes, facturen, boekhouding, rapportages, planning, inkoop en projecten heb je alles in 1 omgeving.

Ga naar website
Grip op je processen
Hogere productiviteit
370+ koppelingen

De toekomstgerichte ERP software van Exact brengt order- en voorraadbeheer, projecten en boekhouding in 1 systeem. Voorkom fouten en vergroot je marge. Automatiseer je processen en kies het ERP pakket die bij jouw bedrijf past.

Ga naar website
Voor iedere branche
> 14.000 klanten
Eén totaaloplossing

Grip op je bedrijfsprocessen? Met AFAS kan het! Door te automatiseren ben je minder tijd kwijt aan administratie. Zo heb je meer tijd voor wat écht belangrijk is!

Ga naar website
Gebruiksvriendelijk
Compleet .
Eigen WMS Apps

Wil je al je financiële, administratieve en logistieke bedrijfsprocessen automatiseren in één systeem? Dan is KING ERP van Bjorn Lunden een uitstekende keuze. ERP (Enterprise Resource Planning) ondersteunt al je bedrijfsprocessen.

Ga naar website
All-in ERP oplossing
Als beste gewaardeerd
Gratis overstapservice

Silvasoft is een all-in ERP oplossing voor Nederland én België. Van CRM tot boekhouding en van projectmanagent tot sales. U regelt alles vanuit 1 betaalbare oplossing. Ontdek het zelf met een 30 dagen gratis proefperiode!

Ga naar website

Workday

Flexibele oplossing
Uitstekende support
Continue innovaties

Workday is hét systeem voor finance, HR, planning en analytics. Met dit flexibele én wendbare ERP systeem haal je eenvoudig de juiste inzichten naar de oppervlakte, grijp je snel nieuwe kansen en help je jouw bedrijf vooruit.

Meer informatie

Wrike

Super eenvoudig
krachtige tool
Gratis proefaccount

Wrike helpt drukke teams slagen. Een krachtige tool voor projectbeheer waarmee teams sneller en meer kunnen bereiken. Met behulp van de eenvoudige tools die worden aangeboden word je gemiddeld 50% productiever.

Meer informatie

Visma.net

Rapportages op maat
Op uitzonderingen
Één administratie

De toekomstbestendige cloudsoftware Visma.net biedt veilige ondersteuning op het gebied van finance, handelsprocessen en project control. Laat repeterende zaken geautomatiseerd uitvoeren.

Meer informatie

Compenda

Gebruiksvriendelijk
Duidelijke rapportages
Wij kennen jouw proces

Met de software van Compenda krijg je grip op jouw organisatie als nooit te voren. Wees de concurrentie te slim af door efficiënter te werken en laat Compenda je proces automatiseren!

Meer informatie

Accountancy- & Software Gemak

Flexibele ERP software
Eén complete oplossing
Voor dienstverleneners

Unit4 levert ERP-software die bij uitstek geschikt is voor dienstverlenende organisaties die werken in een snel veranderende omgeving. De ERP-suites omvatten o.a. financiën, budgettering, projectmanagement, CRM, inkoop, HR en BI.

Meer informatie
Appwiki logo

We berekenen nu welke apps het beste bij jou passen.

De Appwiki Score geeft aan hoe goed een app past bij jouw wensen en bedrijf. We passen de altijd score aan op jouw laatste invoer.
Branche
Medewerkers
Type software
Primaire processen
Aanvullingen
Mobiele app voor:
Bekijk resultaten
Jouw vergelijking
0

De beste ERP software voor:

Appwik expert

Hoe kies je een ERP systeem?

De juiste ERP software vinden is een grote opgave. Er zijn tientallen aanbieders die allemaal beloven de beste ERP software te zijn. Hoe vind je door dit bos de juiste boom? Bekijk hier een stappenplan die je helpt.

Bekijk stappenplan

Maak je persoonlijke top 3 met de keuzehulp

ERP voor retail

De retail branche is dynamisch en onderhevig aan veranderingen. Om deze veranderingen te kunnen voorspellen, inzien en op te reageren maar je als retail ondernemer gebruik van systemen die bedrijfsprocessen automatiseren.

Een ERP voor de retail branche is zo’n systeem. Wie in de retail zit weet dat je te maken krijgt of hebt met uitdagingen. Uitdagingen waarbij marges krimpen en waar er steeds meer vissers in dezelfde vijver gaan vissen. Klanten worden veeleisender en de keten wordt complexer door eisen en wetgeving. En dan hebben we het niet over Nederland, nee wereldwijd zijn veranderingen van invloed op de retailbranche.

Je wilt je concurrenten voorblijven, maar ook je huidige klanten behouden. Hiervoor heb je inzicht nodig. Inzicht in voorraden, processen, klantgegevens en andere zaken. Een ERP systeem helpt je hierbij. En dan helemaal eentje die door vele ondernemers uit de retail worden gebruikt.

Een Enterprise Resource Planning (ERP) systeem automatiseert bedrijfsprocessen. We snappen het als je nu nog niet direct denkt dat je dit moet hebben. Maar blijf even hangen, een ERP voor de retail is ontzettend waardevol. Dat leggen we je hier graag kort uit.

ERP software voor de retailbranche geeft je inzicht in de voor jouw belangrijke processen en informatie. Denk hierbij aan

  • Doorlooptijden in leveringen en waar je vertraging kunt verwachten
  • Het actuele assortiment (producten of diensten) inclusief prijzen voorraden, aanbiedingen en acties
  • Alle financiën binnen je organisatie. Denk aan inkomsten uit de verkoop en uitgaven binnen de verschillende afdelingen. Het gehele kosten en baten plaatje.
  • Koppelingen met andere systemen zoals je CRM systeem of boekhouding programma

ERP software voor de retail is onmisbaar als je succes wilt hebben en wilt groeien. Het is de schakel tussen al jouw systemen, processen en afdelingen die je hebt. Het zorgt ervoor dat jij tijd overhoudt voor andere zaken die belangrijk zijn binnen je organisatie, zoals ondernemen!

Overtuigd van het nut van een ERP voor de retail? Dan sta je nu voor de keuze welke ERP leverancier je gaat kiezen. Door de verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken kun jij ontdekken waar jij blij van wordt. Kies hieruit de drie die waarschijnlijk bij je passen en waar jij een goed gevoel van krijgt. Lees reviews en maak gebruik van de gratis proefperiode die veel aanbieders je geven. Zo kun jij kennismaken met een ERP passend bij jouw retailbedrijf zonder dat je direct in de kosten zit. Je wilt immers eerst de baten ontdekken, toch?

Relevante artikelen

andrew-neel-609847-unsplash.jpg
9 januari 2024

Wat zijn de beste ERP leveranciers voor het MKB?

Erp

De beste ERP leveranciers voor jouw organisatie? Hier vind je de 5 beste leveranciers voor het MKB op een rij.

Lees meer 
13 september 2023

Dit zijn de ERP kosten en baten

Erp
Products