1. ERP
  2. Systeem

ERP systeem vergelijken?

Kies het ERP pakket dat bij je past. Met behulp van de filters kun je eenvoudig het beste vinden voor jouw organisatie. Geef ons de informatie over jouw bedrijf en welke vereisten je nodig hebt. We helpen je graag!

Grip op je processen
Hogere productiviteit
370+ koppelingen

De toekomstgerichte ERP software van Exact brengt order- en voorraadbeheer, projecten en boekhouding in 1 systeem. Voorkom fouten en vergroot je marge. Automatiseer je processen en kies het ERP pakket die bij jouw bedrijf past.

Ga naar website
Voor iedere branche
> 14.000 klanten
Eén totaaloplossing

Grip op je bedrijfsprocessen? Met AFAS kan het! Door te automatiseren ben je minder tijd kwijt aan administratie. Zo heb je meer tijd voor wat écht belangrijk is!

Ga naar website
Gebruiksvriendelijk
Compleet .
Eigen WMS Apps

Wil je al je financiële, administratieve en logistieke bedrijfsprocessen automatiseren in één systeem? Dan is KING ERP van Bjorn Lunden een uitstekende keuze. ERP (Enterprise Resource Planning) ondersteunt al je bedrijfsprocessen.

Ga naar website
All-in ERP oplossing
Als beste gewaardeerd
Gratis overstapservice

Silvasoft is een all-in ERP oplossing voor Nederland én België. Van CRM tot boekhouding en van projectmanagent tot sales. U regelt alles vanuit 1 betaalbare oplossing. Ontdek het zelf met een 30 dagen gratis proefperiode!

Ga naar website

Workday

Flexibele oplossing
Uitstekende support
Continue innovaties

Workday is hét systeem voor finance, HR, planning en analytics. Met dit flexibele én wendbare ERP systeem haal je eenvoudig de juiste inzichten naar de oppervlakte, grijp je snel nieuwe kansen en help je jouw bedrijf vooruit.

Meer informatie

Wrike

Super eenvoudig
krachtige tool
Gratis proefaccount

Wrike helpt drukke teams slagen. Een krachtige tool voor projectbeheer waarmee teams sneller en meer kunnen bereiken. Met behulp van de eenvoudige tools die worden aangeboden word je gemiddeld 50% productiever.

Meer informatie

Gripp

Gebruiksvriendelijk
Complete oplossing
Eenvoudig overstappen

Gripp is dè gebruiksvriendelijke alles-in-1 bedrijfssoftware voor bureaus en dienstverleners. Met o.a. CRM, urenregistratie, offertes, facturen, boekhouding, rapportages, planning, inkoop en projecten heb je alles in 1 omgeving.

Meer informatie

Visma.net

Rapportages op maat
Op uitzonderingen
Één administratie

De toekomstbestendige cloudsoftware Visma.net biedt veilige ondersteuning op het gebied van finance, handelsprocessen en project control. Laat repeterende zaken geautomatiseerd uitvoeren.

Meer informatie

Compenda

Gebruiksvriendelijk
Duidelijke rapportages
Wij kennen jouw proces

Met de software van Compenda krijg je grip op jouw organisatie als nooit te voren. Wees de concurrentie te slim af door efficiënter te werken en laat Compenda je proces automatiseren!

Meer informatie

Accountancy- & Software Gemak

Flexibele ERP software
Eén complete oplossing
Voor dienstverleneners

Unit4 levert ERP-software die bij uitstek geschikt is voor dienstverlenende organisaties die werken in een snel veranderende omgeving. De ERP-suites omvatten o.a. financiën, budgettering, projectmanagement, CRM, inkoop, HR en BI.

Meer informatie
Appwiki logo

We berekenen nu welke apps het beste bij jou passen.

De Appwiki Score geeft aan hoe goed een app past bij jouw wensen en bedrijf. We passen de altijd score aan op jouw laatste invoer.
Branche
Medewerkers
Type software
Primaire processen
Aanvullingen
Mobiele app voor:
Bekijk resultaten
Jouw vergelijking
0

ERP software keuzegids: antwoord op de meestgestelde vragen

Bij Appwiki snappen we dat je als ondernemer al genoeg aan je hoofd hebt. Wat dacht je van het organiseren van je bedrijfsprocessen? Het automatiseren van data en het tevreden houden van je medewerkers. Je wilt dit met volle overgave kunnen doen, maar ook de juiste systemen hiervoor gebruiken. Je wilt immers niet zelf het wiel uitvinden.

Snappen we! Daarom bieden we je alle handvatten voor het kiezen van de juiste software voor jouw bedrijf. Zoals een ERP systeem met de modules die te koppelen zijn aan je andere systemen. Vergelijk de verschillende ERP leveranciers met elkaar en kies het systeem dat past. We staan voor je klaar om je te helpen!

Maak je persoonlijke top 3 met de keuzehulp

Wat is een ERP systeem?

ERP staat voor Enterprise Resource Planning en een van de meest gebruikte systemen om jouw bedrijfsprocessen te automatiseren en te optimaliseren. Met een ERP zorg jij voor structuur binnen organisaties en houd je de processen binnen de organisatie op de rit. Veel ondernemers gebruiken hiervoor een on premise oplossing of een systeem in de cloud.

Wat is een ERP systeem?

We geven je een selectie van ERP software zodat jij binnen het bedrijf altijd de beste keuze. Jouw bedrijf is hierin leidend. Ieder bedrijf en iedere medewerker is anders en daarmee is een ERP oplossing voor elk bedrijf ook verschillend. Zie het als een verlengstuk en aanvulling van jouw planningsysteem.

Met een goed planning systeem heb jij immers een goede voorbereiding van jouw processen en heb je alle informatie binnen handbereik.

Supply chain is een principe binnen ERP. Door jouw processen te verbeteren waarbij door middel van het verbeteren van processen en samenwerking met leveranciers en afnemers een betere functionaliteit van het deelnemende bedrijf in de keten ontstaat. Ben je op zoek naar een nieuwe ERP systeem of ben je überhaupt nog helemaal aan het oriënteren?

Wij geven je de handvatten om de juiste keuze te maken. Ontdek via Appwiki welke ERP het beste past.

Ontdek alles over ERP:

Verschillende ERP oplossingen

Zoek je het beste ERP systeem voor jouw onderneming? Filter op bedrijfsvorm en functies die je denkt nodig te hebben. Vind hier alle ERP oplossingen waarmee je eenvoudig en efficiënt alle bedrijfsprocessen kan integreren tot één management- en informatiesysteem.

Je kunt kiezen uit verschillende ERP leveranciers en profiteert op die manier van de voordelen van een ERP systeem. Je kiest namelijk het systeem dat het beste bij jouw bedrijf past.

Met ERP software houd je tijd over voor zaken die er echt toe doen.

Je kunt als ondernemer kiezen voor een systeem in de cloud of een on premise pakket. Denk daarbij niet dat alleen grote multinationals baat hebben. Nee, het is al lang achterhaald dat een ERP systeem voor hen alleen is. Tegenwoordig zijn de meeste softwarepakketten ook voor bedrijven met veel minder omzet en medewerkers.

ERP pakket in de cloud

De mogelijkheden van het internet maken het vandaag de dag een stuk makkelijker om gebruik te maken van een ERP pakket. Er zijn namelijk diverse cloud oplossingen beschikbaar. ERP pakketten die niet alleen zeer gemakkelijk in het gebruik zijn, maar ook nog eens relatief goedkoop.

Deze pakketten zijn zo ontworpen dat er geen ingewikkelde installatie aan te pas komt en dat ze overal direct te gebruiken zijn. Een bijkomend voordeel is dat je met online ERP software altijd een externe back-up hebt. Gaat er iets mis, dan kun je er op rekenen dat je geen belangrijke gegevens kwijt raakt.

Of je nu aanwezig bent of de zaak of ergens anders, je kunt overal inzicht krijgen in de processen in je bedrijf. De functionaliteiten van ERP software zijn op zo’n manier geïntegreerd dat ze perfect aansluiten op online gebruik.

Daarnaast zorgt een cloud variant ervoor dat je zelf niet veel computergeheugen kwijt bent aan opslag. Een database kan al gauw veel gigabytes aan ruimte innemen. Kies je voor een geavanceerde cloud oplossing dan hoef je je hier niet druk om te maken. Ook wordt er altijd een back-up gemaakt.

Mocht er iets fout gaan, dan behoud je alle belangrijke gegevens over je productieprocessen. Cloud ERP systemen worden dan ook wel de toekomst van de business planning genoemd.

On premise pakket

On premise staat letterlijk voor ‘op locatie’ en betekent dat je het pakket koopt. Je koopt het systeem en je installeert het op bepaalde computers. Voordeel hiervan is dat je heel goed kunt bepalen wie wel of geen toegang heeft tot de informatie. Nadeel is dat je beperkter bent in wie er bij de data kan en dat dit alleen on premise (locatie) ingezien kan worden.

Dat kan wel een laptop zijn waarmee je kunt reizen, maar anderen die niet in het bezit zijn van die laptop kunnen er niet bij. Houd er daarnaast rekening mee dat jij verantwoordelijk bent voor de opslag en beveiliging van de data als je een on premise pakket gebruikt.

Bedenk dus vooraf goed wat je wilt. Het beste ERP systeem is dat systeem dat het beste bij je past. Klinkt logisch of als een open deur, maar zo werkt het wel. Bedenk wat jij wel of niet nodig hebt en hoe het eruit moet komen te zien.

Dan kun je daarna kiezen of je gebruik gaat maken van software in de cloud of van een on premise systeem

Altijd het beste voor jouw bedrijf kiezen? Door je eigen top drie van ERP systemen te vergelijken weet jij welk pakket het beste bij jouw bedrijf, wensen en eisen past. Vergelijk de verschillende ERP systemen eenvoudig bij Appwiki.

Vergelijk ERP systemen

De voor- en nadelen in kaart

De software biedt veel voordelen voor ondernemers. Daarentegen kunnen we ook wat nadelen aangeven. Deze kun je echter tackelen door ze op voorhand al te herkennen. Een groot voordeel is dat een ERP pakket je aanzienlijk veel tijd- en kostenbesparing oplevert.

Alle bedrijfsinformatie en -processen zijn gekoppeld en inzichtelijk voor elkaar. Dat betekent dat iedereen die toegang heeft altijd bij de laatste informatie kan. Geen beslissingen dus op basis van achterhaalde data.

Jouw onderlinge afdelingen (als je die hebt) werken daarbij in één systeem, waardoor zij geen onnodig dubbel werk doen. Mooi voordeel niet? Hier tegenover staat wel dat het implementeren van welke ERP dan ook een nadeel kan zijn als je dit niet goed aanpakt. Door jouw team niet goed mee te nemen kun je op interne weerstand stuiten.

Zorg er dus voor dat je de do’s and don’ts van ERP implementatie erbij houdt voordat je begint. En de volgende stappen doorloopt.

ERP systeem implementeren met succes

Voordeel daarbij is dat iedereen met hetzelfde systeem werkt en dus ook hetzelfde werkt. Geen ‘ik doe dit altijd op deze manier’ taferelen, maar een uniforme lijn in het beheren en uitvoeren van bedrijfsprocessen. Ook is de data die in het systeem op één plaats en dus makkelijker te beveiligen. Je hoeft immers niet bij meerdere systemen de data opslag en beveiliging te regelen.

Tegenover de tijd- en kostenbesparing staat dan wel dat het aanschaffen van een ERP een flinke investering kan zijn. Bereken daarom altijd de aanschafprijs door ten opzichte van de baten.

Hoeveel tijd ga je besparen? Hoeveel is die tijd waard in geld? Vergeet hierbij ook het gemak niet mee te nemen. Geen harde meetbare KPI, maar zeker wel een waardevolle voor de aanschaf.

Een dergelijk Enterprise Resource Planning systeem is een investering die zich terugbetaalt. Laat je dus niet afschrikken als een systeem € 450,- per maand kan kosten, bijvoorbeeld bij de AFAS software. 

ERP pakket en software kiezen en vergelijken

ERP systemen worden gebruikt voor diverse organisaties en branches. Je kunt je vast wel voorstellen dat iedere toepassing net weer iets anders is. Sommige bedrijven hebben de behoefte aan een ERP oplossing die de nadruk legt op personeelszaken. Andere bedrijven willen vooral dat het productieproces van grondstof tot eindproduct in kaart wordt gebracht.

ERP pakketten en software vergelijken

Een systeem bestaat uit een aantal modules. Welke modules je wel of niet nodig hebt bepaal jij. Modules zijn bijvoorbeeld een CRM, HRM of Suply Chain. Je hoeft niet alle modules af te nemen.

Leveranciers bieden je de mogelijkheid om jouw eigen pakket uit te breiden met deze modules. Uiteraard zorgt de integratie van andere systemen wel voor meer structuur in je organisatie.

Het belangrijkste is, als je een ERP programma vergelijkt, om te kijken naar de wensen en de indeling van je eigen onderneming. Doorgaans kun je rekenen op slimme geïntegreerde applicaties die je helpen met onder andere calculaties, planning, logistiek en documentatie. Het zal een hoop handelingen automatiseren, waardoor jij meer tijd hebt voor andere zaken.

ERP systemen gratis proberen

Je ziet tegenwoordig steeds vaker dat de verschillende producenten van ERP systemen sterk met elkaar concurreren. Dat heeft ervoor gezorgd dat er veel gratis proefversies van ERP software beschikbaar zijn.

Heb je een keuze gemaakt wat je eens wilt uitproberen, meld je dan eerst eens aan voor deze probeerversie. Je merkt dan vanzelf of deze ERP software in jouw bedrijf past en verplicht je nog nergens aan. ERP systemen uitproberen zorgt er in ieder geval voor dat je de beste keuze maakt.

Altijd het beste voor jouw bedrijf kiezen? Door je eigen top drie van ERP systemen te vergelijken weet jij welk pakket het beste bij jouw bedrijf, wensen en eisen past. Vergelijk de verschillende ERP systemen eenvoudig bij Appwiki.

Vergelijk ERP systemen

Relevante artikelen

bench-accounting-49906-unsplash.jpg
9 januari 2024

Wat zijn de beste ERP leveranciers voor het MKB?

Erp

De beste ERP leveranciers voor jouw organisatie? Hier vind je de 5 beste leveranciers voor het MKB op een rij.

Lees meer 
13 september 2023

Dit zijn de ERP kosten en baten

Erp

Veelgestelde vragen

✅ Wat is het doel van een ERP systeem

Naast dat het systeem je processen in kaart brengt, krijg je met ERP software inzicht in alle resources binnen je bedrijf. Denk aan werknemers, geld, goederen, voorraden en documenten. Het is een verzamelnaam voor applicaties die gezamenlijk zijn geïntegreerd in één programma.

✅ Welke ERP systemen zijn er?

Er zijn ontzettend veel ERP systeem leveranciers. Bij Appwiki kun je de verschillende ERP systemen vergelijken en alle voor- en nadelen ontdekken om zo de beste keuze te maken. Er zijn over het algemeen twee ERP soorten. Een ERP programma kan namelijk offline functioneren (on-premise) of online (in de cloud).

✅ Hoe implementeer je een ERP systeem?

ERP implementatie kan voor veel ondernemers lastig zijn. Zorg ervoor dat je genoeg tijd neemt en draagvlak creëert door de beheerders tijdig en goed te informeren over het nieuwe ERP systeem. Besteed voldoende aandacht aan het selecteren van het juiste ERP systeem.

Products