1. ERP
  2. Systeem

Kies het ERP systeem dat bij jouw bedrijf past

ERP systemen vergelijken: vind en selecteer het beste ERP pakket

Zoek je het beste ERP systeem voor jouw onderneming? Filter op bedrijfsvorm en functies welke je denkt nodig te hebben. Vind hier alle ERP systemen waarmee je eenvoudig en efficiënt alle bedrijfsprocessen kan integreren tot één management- en informatiesysteem. Met ERP software houd je tijd over voor zaken die er echt toe doen.

ERP systeem in de cloud

De mogelijkheden van het internet maken het vandaag de dag een stuk makkelijker om gebruik te maken van een ERP pakket. Er zijn namelijk diverse cloud oplossingen beschikbaar: ERP pakketten die niet alleen zeer gemakkelijk in het gebruik zijn, maar ook nog eens relatief goedkoop.

Deze pakketten zijn zo ontworpen dat er geen ingewikkelde installatie aan te pas komt en dat ze overal direct te gebruiken zijn. Een bijkomend voordeel is dat je met online ERP software altijd een externe back-up hebt. Gaat er iets mis, dan kun je er op rekenen dat je geen belangrijke gegevens kwijtraakt.

Wil je overal en altijd toegang hebben tot je ERP systeem? Dan is het verstandig om een online ERP pakket te nemen. Of je nu aanwezig bent of de zaak of ergens anders, je kunt overal inzicht krijgen in de processen in je bedrijf. De functionaliteiten van ERP software zijn op zo’n manier geïntegreerd dat ze perfect aansluiten op online gebruik.

Daarnaast zorgt een cloud variant ervoor dat je zelf niet veel computergeheugen kwijt bent aan opslag. Een database kan al gauw veel gigabytes aan ruimte innemen. Kies je voor een geavanceerde cloud oplossing dan hoef je je hier niet druk om te maken. Ook wordt er altijd een back-up gemaakt. Mocht er iets fout gaan, dan behoud je alle belangrijke gegevens over je productieprocessen. Cloud ERP systemen worden dan ook wel de toekomst van de business planning genoemd.

Altijd het beste ERP systeem voor jouw bedrijf kiezen? Door je eigen top drie van ERP systemen te vergelijken weet jij welk pakket het beste bij jouw bedrijf, wensen en eisen past. Vergelijk de verschillende ERP systemen eenvoudig bij Appwiki.

Vergelijk ERP systemen

ERP pakket en software vergelijken

ERP systemen worden gebruikt voor diverse organisaties en branches. Je kunt je vast wel voorstellen dat iedere toepassing net weer iets anders is. Sommige bedrijven hebben de behoefte aan een ERP oplossing die de nadruk legt op personeelszaken. Andere bedrijven willen vooral dat het productieproces van grondstof tot eindproduct in kaart wordt gebracht.

Het belangrijkste is, als je een ERP programma vergelijkt, om te kijken naar de wensen en de indeling van je eigen onderneming. Doorgaans kun je rekenen op slimme geïntegreerde applicaties die je helpen met onder andere calculaties, planning, logistiek en documentatie. Het zal een hoop handelingen automatiseren, waardoor jij meer tijd hebt voor andere zaken.

ERP pakketten en software vergelijken

ERP systemen gratis proberen

Je ziet tegenwoordig steeds vaker dat de verschillende producenten van ERP systemen sterk met elkaar concurreren. Dat heeft ervoor gezorgd dat er veel gratis trial versies van ERP software beschikbaar is. Heb je een keuze gemaakt wat je eens wilt uitproberen, meld je dan eerst eens aan voor deze probeerversie. Je merkt dan vanzelf of deze ERP software in jouw bedrijf past en verplicht je nog nergens aan. ERP systemen uitproberen zorgt er in ieder geval voor dat je de beste keuze maakt.

Altijd het beste ERP systee voor jouw bedrijf kiezen? Door je eigen top drie van ERP systemen te vergelijken weet jij welk pakket het beste bij jouw bedrijf, wensen en eisen past. Vergelijk de verschillende ERP systemen eenvoudig bij Appwiki.

Vergelijk ERP systemen

Relevante artikelen

rawpixel-423658-unsplash.jpg
14 juni 2020

Trap niet in deze valkuilen | ERP implementatie

Erp

Als ondernemer wil je het liefst goed inzicht hebben in alle bedrijfsprocessen. Hier vind je handige tips en weetjes over een ERP implementatieplan.

Lees meer 

Veelgestelde vragen

✅ Wat is het doel van een ERP systeem

Naast dat het systeem je processen in kaart brengt, krijg je met ERP software inzicht in alle resources binnen je bedrijf. Denk aan werknemers, geld, goederen, voorraden en documenten. Het is een verzamelnaam voor applicaties die gezamenlijk zijn geïntegreerd in één programma.

✅ Welke ERP systemen zijn er?

Er zijn ontzettend veel ERP systeem leveranciers. Bij Appwiki kun je de verschillende ERP systemen vergelijken en alle voor- en nadelen ontdekken om zo de beste keuze te maken. Er zijn over het algemeen twee ERP soorten. Een ERP programma kan namelijk offline functioneren (on-premise) of online (in de cloud).

✅ Hoe implementeer je een ERP systeem?

ERP implementatie kan voor veel ondernemers lastig zijn. Zorg ervoor dat je genoeg tijd neemt en draagvlak creëert door de beheerders tijdig en goed te informeren over het nieuwe ERP systeem. Besteed voldoende aandacht aan het selecteren van het juiste ERP systeem.

Products