1. ERP
  2. Systeem

ERP systemen vergelijken

Eenvoudig de beste ERP software kiezen?

Dit zijn de beste ERP systemen. Vertel ons over je bedrijf en geef aan welke functies je nodig hebt. Zo maak je eenvoudig een voorselectie. Vergelijk dan de 3 beste ERP pakketten met elkaar. Probeer ze gratis en vrijblijvend.

Voor iedere branche
>11.000 klanten
Eén totaaloplossing

Grip op al je bedrijfsprocessen door één geïntegreerde softwareoplossing. Verlaag de administratieve druk zodat jij je kan richten op de kerntaken van je organisatie. ✓CRM ✓Financieel ✓HRM/Payroll ✓Ordermanagement ✓Projecten/uren

(135)
Ga naar website
Meer informatie
1 centrale database
Branche specifiek
Hogere productiviteit

ERP-software van Exact brengt financiële, logistieke, project gerelateerde en administratieve bedrijfsprocessen onder in één systeem. Daardoor werkt iedereen met dezelfde informatie en is de kans op fouten minimaal.

(2086)
Ga naar website
Meer informatie

King Software

Gebruiksvriendelijk
Compleet
Goede begeleiding

Wil je al je financiële, administratieve en logistieke bedrijfsprocessen automatiseren in één systeem? Dan is de ERP software van King een uitstekende keuze. ERP (Enterprise Resource Planning) ondersteunt al je bedrijfsprocessen.

(7)
Meer informatie
Meer informatie

Microsign Bedrijfssoftware

Alles-in-één software
Flexibel
Gebruiksvriendelijk

Met onze ERP-software optimaliseert u, naast uw interne processen, ook uw klantgerichtheid door geïntegreerde portalen, mobiele oplossingen en apps. Groeit uw organisatie, dan groeit onze software met u mee.

(0)
Meer informatie
Meer informatie

Logic4 bedrijfssoftware

Echt alles-in-één
Meer efficiëntie
400+ functies

Logic4 alles-in-één webshop & ERP biedt groothandels en detailhandels dé totaaloplossing. Ook voor PIM, CRM, WMS, POS en meer. De volledige integratie tussen ‘frontoffice’ en ‘backoffice’ maakt het een uniek en krachtig systeem.

(0)
Meer informatie
Meer informatie
Appwiki logo

We berekenen nu welke apps het beste bij jou passen.

De Appwiki Score geeft aan hoe goed een app past bij jouw wensen en bedrijf. We passen de altijd score aan op jouw laatste invoer.
Bedrijfsvorm
Branche
Medewerkers
Jouw vergelijking
0
Vergelijk

Ook interessant voor jou

ERP systeem: vind en selecteer het beste ERP pakket

Zoek je het beste ERP systeem? Filter op bedrijfsvorm en functies welke je denkt nodig te hebben voor je ERP pakket. Vind hier alle ERP systemen waarmee je eenvoudig en efficiënt alle bedrijfsprocessen kan integreren tot één management- en informatiesysteem. Met ERP software houd je tijd over voor zaken die er echt toe doen.

Wat is een ERP systeem en wat kun je met een ERP pakket?

Als je een bedrijf hebt wil je daar als ondernemer optimaal inzicht in hebben. Om dit voor elkaar te krijgen is een ERP systeem eigenlijk onmisbaar. Een ERP systeem biedt je namelijk de mogelijkheid om alle processen in je bedrijf in kaart te brengen. Van inkoop tot verkoop en van human resource management tot inventarismanagement. ERP staat voor Enterprise Resource Planning. Met andere woorden, alle resources die in je bedrijf worden verwerkt en ingezet worden zo in kaart gebracht. Een ERP pakket is een uitvoerig software pakket dat in iedere onderneming in te passen is. Of je nu werkzaam bent in de metaalindustrie, zakelijke dienstverlening of een andere branche. Een ERP systeem zorgt er voor dat je weer zicht hebt op alles wat in je bedrijf en daarbuiten gebeurt. In de verschillende modules van een ERP systeem wordt informatie van verschillende afdelingen verzameld, zodat onder andere de onderstaande gegevens gecentraliseerd worden.

  • Orderbeheer en voorraden
  • Productiemanagement
  • Logistieke processen
  • Marketing en sales
  • Bedrijfsadministratie

Maar een ERP systeem is veel meer dan een verzameling gegevens. Een ERP pakket gebruikt de ingevoerde informatie voor het bepalen van de meest efficënte manier van werken en draagt zo bij aan de effectiviteit, snelheid en flexibiliteit van je onderneming.

Online ERP pakket

De mogelijkheden van het internet maken het vandaag de dag een stuk makkelijker om gebruik te maken van een ERP pakket. Er zijn namelijk diverse cloud oplossingen beschikbaar: ERP pakketten die niet alleen zeer gemakkelijk in het gebruik zijn, maar ook nog eens relatief goedkoop. Deze software pakketten zijn zo ontworpen dat er geen ingewikkelde installatie aan te pas komt en dat ze overal direct te gebruiken zijn. Een bijkomend voordeel is dat je met een online ERP pakket altijd een externe back-up hebt. Gaat er iets mis, dan kun je er op rekenen dat je geen belangrijke gegevens kwijtraakt.

Verschil tussen ERP pakketten en CRM

Een ERP systeem komt veel overeen met een CRM systeem: beiden zorgen voor efficiënte bedrijfsprocessen en zijn het 'hart' van een onderneming. Toch zijn er een aantal verschillen tussen ERP en CRM die nuttig zijn om te noemen. Dit om onnodige verwarring te voorkomen. Een groot en belangrijk verschil is de focus van beide systemen. CRM software gebruik je om de klant centraal te stellen, terwijl je met ERP software je richt op een optimaal bedrijfsproces. Het is dus ook een andere manier van je winst vergroten: met ERP software wil je de bedrijfkosten reduceren door effectiever te werken, met CRM software wil je juist meer winst halen uit bestaande en toekomstige klanten.

ERP systeem in de cloud

Wil je overal en altijd toegang hebben tot je ERP systeem? Dan is het verstandig om een online ERP pakket te nemen. Of je nu aanwezig bent of de zaak of ergens anders, je kunt overal inzicht krijgen in de processen in je bedrijf met een ERP pakket. De functionaliteiten van ERP software zijn op zo’n manier geïntegreerd dat ze perfect aansluiten op online gebruik. Daarnaast zorgt een cloud variant van een ERP pakket ervoor dat je zelf niet veel computergeheugen kwijt bent aan opslag. Een database kan al gauw veel gigabytes aan ruimte innemen. Kies je voor een geavanceerde cloud oplossing dan hoef je je hier niet druk om te maken. Ook wordt er altijd een back-up gemaakt. Mocht er iets fout gaan, dan behoud je alle belangrijke gegevens over je productieprocessen. Cloud ERP systemen worden dan ook wel de toekomst van de business planning genoemd.

Voordelen van een ERP systeem

Wat is een ERP systeem nu eigenlijk in termen van bijdrage? Waarvoor kun je het allemaal inzetten? ERP systemen zijn zo ontworpen dat ze voor elk proces in je onderneming te gebruiken zijn. Het is daarbij wel afhankelijk van wat voor soort onderneming je hebt. Niet elke onderneming heeft dezelfde functies nodig. Over het algemeen zorgt het gebruik van ERP systemen voor de volgende voordelen: je behaalt er tijdwinst mee door de diverse processen beter op elkaar te laten aansluiten; je zorgt er hierdoor ook voor dat je flink op kosten kunt besparen; ook kun je rekenen op een flink voordeel ten opzichte van de concurrentie. Met ERP pakketten kun je namelijk ook een goed contact onderhouden met je klanten. Inzicht is macht; inzicht in elke stap van je productieproces zorgt voor ongekende mogelijkheden.

ERP pakket vergelijken

ERP systemen worden gebruikt voor diverse organisaties en branches. Je kunt je vast wel voorstellen dat iedere toepassing net weer iets anders is. Sommige bedrijven hebben de behoefte aan een ERP oplossing die de nadruk legt op personeelszaken. Andere bedrijven willen vooral dat het productieproces van grondstof tot eindproduct in kaart wordt gebracht. Het belangrijkste is, als je een ERP programma vergelijkt, om te kijken naar de wensen en de indeling van je eigen onderneming. Doorgaans kun je rekenen op slimme geïntegreerde applicaties die je helpen met onder andere calculaties, planning, logistiek en documentatie. Een ERP pakket zal een hoop handelingen automatiseren, waardoor jij meer tijd hebt voor andere zaken.

ERP systemen gratis proberen

Je ziet tegenwoordig steeds meer dat de verschillende producenten van ERP systemen sterk met elkaar concurreren. Dat heeft ervoor gezorgd dat er veel gratis trial versies van ERP software beschikbaar is. Heb je een keuze gemaakt welke ERP pakket je eens wilt uitproberen, meld je dan eerst eens aan voor deze probeerversie. Je merkt dan vanzelf of deze ERP software in jouw bedrijf past en verplicht je nog nergens aan. ERP systemen uitproberen zorgt er in ieder geval voor dat je de beste keuze maakt.

Relevante artikelen

charles-deluvio-456508-unsplash.jpg
15 oktober 2017

Alles wat je moet weten over ERP implementatie

Erp

Als ondernemer wil je het liefst goed inzicht hebben in alle bedrijfsprocessen van je onderneming. Hier vind je daarom handige tips en weetjes over een ERP implementatieplan.

Lees meer 

Eenvoudig ERP software kiezen?

1. Bekijk de aanbieders We hebben een overzicht voor je gemaakt met de beste ERP software.

2. Maak een voorselectie Selecteer je bedrijfsvorm, branche en bedrijfsgrootte en bepaal welke functies je nodig hebt.

3. Vergelijk je persoonlijke top 3 Voeg de 3 beste ERP systemen toe aan jouw vergelijking en vergelijk je persoonlijk top 3 in één overzicht.

4. Probeer de beste software Probeer gratis en vrijblijvend jouw software top 3. Door meerdere oplossingen te ervaren, weet je welke het beste bij je past.

5. Evalueer en maak je keuze Vergelijk en beoordeel van jouw top 3 de functies, gebruiksgemak en support. Kies dan de software die het beste bij je past. Zo maakt Appwiki softwareselectie eenvoudig.

Products