1. ERP
  2. Systeem

ERP systemen vergelijken

Eenvoudig de beste ERP software kiezen

Met behulp van de filters kun je eenvoudig de beste ERP Systemen vinden voor jouw organisatie. Geef ons meer informatie over jouw bedrijf en welke vereisten jouw ERP systeem nodig heeft. Wij maken voor jou de voorselectie zodat jij eenvoudig de 3 beste ERP pakketten met jouw wensen kunt vergelijken. Probeer ze vandaag nog gratis en vrijblijvend uit!

Voor iedere branche
>11.000 klanten
Eén totaaloplossing

Grip op al je bedrijfsprocessen door één geïntegreerde softwareoplossing. Verlaag de administratieve druk zodat jij je kan richten op de kerntaken van je organisatie. ✓CRM ✓Financieel ✓HRM/Payroll ✓Ordermanagement ✓Projecten/uren

(212)
Ga naar website
Meer informatie

Exact

1 centrale database
Branche specifiek
Hogere productiviteit

ERP-software van Exact brengt financiële, logistieke, project gerelateerde en administratieve bedrijfsprocessen onder in één systeem. Daardoor werkt iedereen met dezelfde informatie en is de kans op fouten minimaal.

(25)
Meer informatie
Meer informatie

King Software

Gebruiksvriendelijk
Compleet
Goede begeleiding

Wil je al je financiële, administratieve en logistieke bedrijfsprocessen automatiseren in één systeem? Dan is de ERP software van King een uitstekende keuze. ERP (Enterprise Resource Planning) ondersteunt al je bedrijfsprocessen.

(7)
Meer informatie
Meer informatie

Microsign Bedrijfssoftware

Alles-in-één software
Flexibel
Gebruiksvriendelijk

Met onze ERP-software optimaliseert u, naast uw interne processen, ook uw klantgerichtheid door geïntegreerde portalen, mobiele oplossingen en apps. Groeit uw organisatie, dan groeit onze software met u mee.

(0)
Meer informatie
Meer informatie

Newbase

Alles in één systeem
Beter rendement
Koppel met Twinfield

Uw klant gelukkig maken. Méér zijn dan een voldoende. Efficiënter werken. Grip hebben op al uw bedrijfsprocessen. In één oogopslag zien wat speelt in uw organisatie. Newbase biedt je de oplossing voor deze uitdagingen in het MKB!

(0)
Meer informatie
Meer informatie

Oracle

Automatiseer taken
Focus op strategie
Realtime data

Gebruik uw data om verandering te overtreffen. Bedrijven die klaar zijn voor de toekomst slaan hun data niet alleen op, ze zetten ze aan het werk. Stimuleer uw bedrijfsgroei met intelligente data-inzichten uit Oracle ERP Cloud.

(0)
Meer informatie
Meer informatie

SAP

Stroomlijn processen
Betere beslissingen
Verlaag bedrijfskosten

Voeg al uw data samen in een geïntegreerd ERP-systeem voor kleine en middelgrote ondernemingen. Met onze ERP-software, zowel cloud als on-premise, kunt u al uw processen beheren, van financiële administratie en CRM tot inkoop.

(0)
Meer informatie
Meer informatie
Appwiki logo

We berekenen nu welke apps het beste bij jou passen.

De Appwiki Score geeft aan hoe goed een app past bij jouw wensen en bedrijf. We passen de altijd score aan op jouw laatste invoer.
Branche
Medewerkers
Type software
Primaire processen
Aanvullingen
Mobiele app voor:
Bekijk resultaten
Jouw vergelijking
0
Vergelijk

Ook interessant voor jou

ERP systemen vergelijken: vind en selecteer het beste ERP pakket

Zoek je het beste ERP systeem voor jouw onderneming? Filter op bedrijfsvorm en functies welke je denkt nodig te hebben voor je ERP pakket. Vind hier alle ERP systemen waarmee je eenvoudig en efficiënt alle bedrijfsprocessen kan integreren tot één management- en informatiesysteem. Met ERP software houd je tijd over voor zaken die er echt toe doen.

Hieronder vind je antwoorden op deze vragen:

Appwik expert

Hoe kies je een ERP systeem?

De juiste ERP software vinden is een grote opgave. Er zijn tientallen aanbieders die allemaal beloven de beste ERP software te zijn. Hoe vind je door dit bos de juiste boom? Bekijk hier een stappenplan die je helpt.

Bekijk stappenplan

Wat is een ERP systeem en wat kun je met een ERP pakket?

Als je een bedrijf hebt wil je daar als ondernemer optimaal inzicht in hebben. Om dit voor elkaar te krijgen is een ERP systeem eigenlijk onmisbaar. Een ERP systeem biedt je namelijk de mogelijkheid om alle processen in je bedrijf in kaart te brengen. Van inkoop tot verkoop en van human resource management tot inventarismanagement. ERP staat voor Enterprise Resource Planning. Met andere woorden, alle resources die in je bedrijf worden verwerkt en ingezet worden zo in kaart gebracht.

Een ERP pakket is een uitgebreid software pakket dat in iedere onderneming in te passen is. Of je nu werkzaam bent in de metaalindustrie, zakelijke dienstverlening of een andere branche. Een ERP systeem zorgt er voor dat je weer zicht hebt op alles wat in je bedrijf en daarbuiten gebeurt. In de verschillende modules van een ERP systeem wordt informatie van verschillende afdelingen en processen verzameld en inzichtelijk gemaakt. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Orderbeheer en voorraden
  • Productiemanagement
  • Logistieke processen
  • HR processen
  • Marketing en sales
  • Financien
  • Projectmanagement

Maar een ERP systeem is veel meer dan een verzameling gegevens. Een ERP pakket gebruikt de ingevoerde informatie voor het bepalen van de meest efficënte manier van werken en draagt zo bij aan de effectiviteit, snelheid en flexibiliteit van je onderneming.

Verschil tussen ERP en CRM pakketten

Een ERP systeem komt veel overeen met een CRM systeem: beiden zorgen voor efficiënte bedrijfsprocessen en zijn het 'hart' van een onderneming. Toch zijn er een aantal verschillen tussen ERP en CRM die nuttig zijn om te noemen. Dit om onnodige verwarring te voorkomen. Een groot en belangrijk verschil is de focus van beide systemen. CRM software gebruik je om de klant centraal te stellen, terwijl je met ERP software je richt op een optimaal bedrijfsproces. Het is dus ook een andere manier van je winst vergroten: met ERP software wil je de bedrijfkosten reduceren door effectiever te werken, met CRM software wil je juist meer winst halen uit bestaande en toekomstige klanten.

ERP systeem in de cloud

De mogelijkheden van het internet maken het vandaag de dag een stuk makkelijker om gebruik te maken van een ERP pakket. Er zijn namelijk diverse cloud oplossingen beschikbaar: ERP pakketten die niet alleen zeer gemakkelijk in het gebruik zijn, maar ook nog eens relatief goedkoop.

Deze software pakketten zijn zo ontworpen dat er geen ingewikkelde installatie aan te pas komt en dat ze overal direct te gebruiken zijn. Een bijkomend voordeel is dat je met een online ERP pakket altijd een externe back-up hebt. Gaat er iets mis, dan kun je er op rekenen dat je geen belangrijke gegevens kwijtraakt.

Wil je overal en altijd toegang hebben tot je ERP systeem? Dan is het verstandig om een online ERP pakket te nemen. Of je nu aanwezig bent of de zaak of ergens anders, je kunt overal inzicht krijgen in de processen in je bedrijf met een ERP pakket. De functionaliteiten van ERP software zijn op zo’n manier geïntegreerd dat ze perfect aansluiten op online gebruik.

Daarnaast zorgt een cloud variant van een ERP pakket ervoor dat je zelf niet veel computergeheugen kwijt bent aan opslag. Een database kan al gauw veel gigabytes aan ruimte innemen. Kies je voor een geavanceerde cloud oplossing dan hoef je je hier niet druk om te maken. Ook wordt er altijd een back-up gemaakt. Mocht er iets fout gaan, dan behoud je alle belangrijke gegevens over je productieprocessen. Cloud ERP systemen worden dan ook wel de toekomst van de business planning genoemd.
 

Voordelen van een ERP systeem

Wat is een ERP systeem nu eigenlijk in termen van bijdrage? Waarvoor kun je het allemaal inzetten? ERP systemen zijn zo ontworpen dat ze voor elk proces in je onderneming te gebruiken zijn. Het is daarbij wel afhankelijk van wat voor soort onderneming je hebt. Niet elke onderneming heeft dezelfde functies nodig. Over het algemeen zorgt het gebruik van ERP systemen voor de volgende voordelen:

Voordelen Van Een ERP Systeem

•    je behaalt er tijdwinst mee door de diverse processen beter op elkaar te laten aansluiten;
•    je zorgt er hierdoor ook voor dat je flink op kosten kunt besparen;
•    je pakt een flink voordeel ten opzichte van de concurrentie.

Met ERP pakketten kun je namelijk ook een goed contact onderhouden met je klanten. Inzicht is macht; inzicht in elke stap van je productieproces zorgt voor ongekende mogelijkheden.

 

ERP pakket en software vergelijken

ERP systemen worden gebruikt voor diverse organisaties en branches. Je kunt je vast wel voorstellen dat iedere toepassing net weer iets anders is. Sommige bedrijven hebben de behoefte aan een ERP oplossing die de nadruk legt op personeelszaken. Andere bedrijven willen vooral dat het productieproces van grondstof tot eindproduct in kaart wordt gebracht.

Het belangrijkste is, als je een ERP programma vergelijkt, om te kijken naar de wensen en de indeling van je eigen onderneming. Doorgaans kun je rekenen op slimme geïntegreerde applicaties die je helpen met onder andere calculaties, planning, logistiek en documentatie. Een ERP pakket zal een hoop handelingen automatiseren, waardoor jij meer tijd hebt voor andere zaken.

ERP systemen gratis proberen

Je ziet tegenwoordig steeds meer dat de verschillende producenten van ERP systemen sterk met elkaar concurreren. Dat heeft ervoor gezorgd dat er veel gratis trial versies van ERP software beschikbaar is. Heb je een keuze gemaakt welke ERP pakket je eens wilt uitproberen, meld je dan eerst eens aan voor deze probeerversie. Je merkt dan vanzelf of deze ERP software in jouw bedrijf past en verplicht je nog nergens aan. ERP systemen uitproberen zorgt er in ieder geval voor dat je de beste keuze maakt.

Relevante artikelen

annie-spratt-604126-unsplash.jpg
11 februari 2020

Wat zijn de beste ERP leveranciers voor het MKB?

Erp

De beste ERP leverancier voor jouw organisatie? Hier vind je de 5 beste leveranciers voor het MKB op een rij.

Lees meer 

Eenvoudig ERP software kiezen?

1. Bekijk de aanbieders We hebben een overzicht voor je gemaakt met de beste ERP software.

2. Maak een voorselectie Selecteer je bedrijfsvorm, branche en bedrijfsgrootte en bepaal welke functies je nodig hebt.

3. Vergelijk je persoonlijke top 3 Voeg de 3 beste ERP systemen toe aan jouw vergelijking en vergelijk je persoonlijk top 3 in één overzicht.

4. Probeer de beste software Probeer gratis en vrijblijvend jouw software top 3. Door meerdere oplossingen te ervaren, weet je welke het beste bij je past.

5. Evalueer en maak je keuze Vergelijk en beoordeel van jouw top 3 de functies, gebruiksgemak en support. Kies dan de software die het beste bij je past. Zo maakt Appwiki softwareselectie eenvoudig.

Products