Boekhoudprogramma met elektronische BTW-aangifte

Ondernemers die in Nederland belastingplichtig zijn, zijn wettelijk verplicht om elektronisch aangifte te doen voor de omzetbelasting (BTW). In de meeste boekhoudsoftware heb je daarom de mogelijkheid om de relevante informatie uit je boekhouding in te lezen in een BTW-aangifte en deze elektronisch naar de Belastingdienst te versturen.

Hoe werkt de elektronische BTW-aangifte?

Dit gaat als volgt: de BTW wordt berekend aan de hand van de inkoop- en verkoopfacturen die je invoert in je administratie. Op de factuurregels kun je verschillende BTW-tarieven kiezen die van toepassing zijn. Deze bedragen worden ook in de BTW-aangifte opgesplitst. Je hoeft je dus geen zorgen meer te maken over welk bedrag hoge (21 procent) en lage BTW (6 procent) is geheven. Met één klik heb je een overzicht: je selecteert een tijdvak waarover je BTW-aangifte wilt doen en het overzicht verschijnt direct op je scherm en deze gegevens neem je over op het aangifteformulier van de Belastingdienst. Dit formulier stuur je met één klik naar de Belastingdienst die je vervolgens betaalt en verwerkt in de boekhouding.

De voordelen van elektronische BTW-aangifte

Benieuwd welke boekhoudprogramma's deze functie hebben? Kijk dan hier voor een compleet overzicht van boekhoudsoftware met elektronische BTW-aangifte.

Products