Boekhoudprogramma met elektronische BTW-aangifte

Ondernemers die in Nederland belastingplichtig zijn, zijn wettelijk verplicht om elektronisch aangifte te doen voor de omzetbelasting (BTW). In de meeste boekhoudsoftware heb je daarom de mogelijkheid om de relevante informatie uit je boekhouding in te lezen in een BTW-aangifte en deze elektronisch naar de Belastingdienst te versturen.

Hoe werkt de elektronische BTW-aangifte?

Dit gaat als volgt: de BTW wordt berekend aan de hand van de inkoop- en verkoopfacturen die je invoert in je administratie. Op de factuurregels kun je verschillende BTW-tarieven kiezen die van toepassing zijn. Deze bedragen worden ook in de BTW-aangifte opgesplitst.

Je hoeft je dus geen zorgen meer te maken over welk bedrag hoge (21 procent) en lage BTW (6 procent) is geheven. Met één klik heb je een overzicht: je selecteert een tijdvak waarover je BTW-aangifte wilt doen en het overzicht verschijnt direct op je scherm en deze gegevens neem je over op het aangifteformulier van de Belastingdienst. Dit formulier stuur je met één klik naar de Belastingdienst die je vervolgens betaalt en verwerkt in de boekhouding.

Hoe kies je de beste boekhoudsoftware met elektronische BTW-aangifte?

Wat is verder jouw wensenlijst voor een boekhoudpakket, welke functies heb je nog meer nodig om snel en efficiënt te kunnen werken? Gebruik je daarnaast al software en andere apps? Start hieronder de keuzehulp en wij vergelijken voor jou de beste software. Zo vinden we de software die bij jou past.

Maak je persoonlijke top 3

De voordelen van elektronische BTW-aangifte

  • Minder kans op te late aangifte en dus een eventuele boete van de Belastingdienst krijgt
  • Geen verwerkingsfouten
  • Automatische verwerking in je boekhouding

Benieuwd welke boekhoudprogramma's deze functie hebben? Kijk dan hier voor een compleet overzicht van boekhoudprogramma's met elektronische BTW-aangifte.

Arjan

Hulp nodig bij het kiezen van een boekhoudprogramma?

Download gratis onze checklist om het beste boekhoudprogramma te kiezen. Aan de hand van 10 vragen, ontdek je waar je op moet letten en welke functies je echt nodig hebt.

Download gratis checklist

Appwiki is eenvoudig software kiezen voor:

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products