Boekhoudprogramma met scan & herken

Scan en herken software automatiseert het invoerwerk en verwerking van facturen en bonnen. Met deze software kun je eenvoudig en snel papieren facturen en bonnen digitaliseren en opslaan in je boekhouding. Je kunt makkelijk een bon of factuur inboeken in je boekhoudsoftware door:

  • er een foto van te maken met een scan en herken app op je smartphone of tablet
  • deze in te scannen en er een pdf-bestand van te maken
  • een pdf bestand van de factuur te versturen naar een specifiek mailadres van je software aanbieder

Vervolgens scant de software de gegevens op de factuur of bon (met behulp van OCR technologie) en zet deze om naar de digitale invoervelden van een boeking. Vervolgens wordt er een boekingsvoorstel in je boekhoudpakket klaargezet. Deze controleer je en verwerk je vervolgens met een druk op de knop.

Dit kunnen overigens allerlei documenten zijn, van inkoopfacturen tot verkoopfacturen of tankbonnen. De papieren bonnetjes hoef je niet meer te bewaren nu ze digitaal zijn opgeslagen.

De voordelen van scan & herken software:

  • Minder werk, omdat je niet meer alles met de hand hoeft over te nemen
  • Nauwkeurig: doordat je niet meer handmatig hoeft in te voeren, worden er ook geen invoerfouten gemaakt
  • Digitaal dossier wordt automatisch opgebouwd: archiefkasten en papieren ordners kunnen de deur uit
  • De originele factuur heb je altijd bij de hand: alles is snel terug te vinden, waar je ook bent

Een aantal handige scan en herken tools

Facturen en bonnen scannen kan met groot aantal boekhoudprogramma's en met specifieke scan en herken tools. Hieronder vind je een aantal tools waarmee je facturen en bonnen snel en efficient verwerkt in je boekhouding.

e-Boekhouden.nl

Eenvoudig online boekhouden, factureren en uren registreren doe je met e-Boekhouden.nl. De eerste 15 maanden van je onderneming is e-Boekhouden.nl volledig gratis! Inclusief: ondersteuning per telefoon of e-mail, handige koppelingen en veel meer. Het best beoordeeld! Maak nu een gratis account aan en ervaar het gemak van e-Boekhouden.nl.

Scan & herken via app
Makkelijk in gebruik
15 maanden gratis

Prijs: vanaf €0,09
Proefperiode:
Reviews: 9.4/10
Bekijk reviews  Ga naar de website 

SnelStart

SnelStart maakt boekhouden en factureren makkelijk! Voor elke administratieve vraag hebben wij een slimme oplossing. Eenvoudig zelf je boekhouding doen, bonnetjes inscannen, online factureren. Onze software groeit mee met jouw bedrijf! Al ruim 120.000 slimme ondernemers gingen je voor.

Makkelijk boekhouden
Scan & herken via app
30 dagen gratis

Prijs: maandelijks €18,00
Proefperiode:
Reviews: 9/10
Bekijk reviews  Ga naar de website 

AFAS SB

AFAS SB is hét online boekhoudprogramma voor ondernemers. Offertes maken, factureren en je btw-aangifte doe je gewoon online. Gebruiksvriendelijk en compleet.

#1 volgens accountants
Inclusief app
Probeer 1 maand gratis

Prijs: maandelijks €59,00
Proefperiode:
Reviews: 7.8/10
Bekijk reviews  Ga naar de website 

Benieuwd welke scan en herken aanbieders er nog meer zijn? Kijk dan hier voor een compleet overzicht met scan & herken software.

Scan en herken factuurverwerking met een boekhoudprogramma

Er zijn een groot aantal boekhoudprogramma's die een scan en herken functie hebben geintegreerd in het pakket. Voordeel hiervan is dat je factuurverwerking en boekhouding in één tool hebt. Aan de andere kant moet je bij sommige aanbieders voor deze functie extra kosten betalen. In sommige gevallen kan het daarom voordeliger zijn om een losse scan en herken oplossing te nemen. Let hier dus op bij het maken van je keuze.

Hoe kies je een boekhoudprogramma met scan en herken functie?

Wat zijn (naast een scan en herken functie) jouw wensen voor een boekhoudpakket, welke functies heb je nog meer nodig om snel en efficiënt te kunnen werken? Gebruik je daarnaast al software en andere apps? Start hieronder de keuzehulp en wij vergelijken voor jou de beste software. Zo vinden we de software die bij jou past.

 

Maak je persoonlijke top 3

Appwiki is eenvoudig software kiezen voor:

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products