Accountantskantoor beginnen?

Bij de start van je accountantskantoor heb je te maken met een aantal zakelijke uitdagingen. Hieronder vind je tips & tools waarmee je de 3 grootste uitdagingen aanpakt!

1. Hoe krijg ik nieuwe klanten?

Cruciaal voor een goede start van je accountantskantoor zijn de klanten.

De vraag is alleen, hoe je effectief nieuwe klanten werft? Bovendien wil je het maximale uit je huidige klanten halen. CRM software is hier uitermate geschikt voor.

Je zult je wellicht afvragen wat heb ik aan een CRM als ik net een accountantskantoor start?

Grip op je potentiële klanten

In de eerste plaats bespaar je met een CRM veel tijd. Tijd die je zeker in de beginfase goed kunt gebruiken. Met een CRM krijg je controle over je potentiële klanten (leads). Je weet precies wat je met welke potentiële klant hebt afgesproken en wat de volgende stap is in het verkoopproces. Dit maakt je acquisitie veel gestructureerder en effectiever.

Meer omzet uit bestaande klanten

Hoe meer je weet over je klanten; hoe beter je ze kan helpen met je diensten. En dus hoe groter de kans is dat ze klant worden en blijven. CRM software helpt je met organiseren van deze klantinformatie.

Hoe vaak heb je gehad dat je vergeet een klant te bellen of een offerte te sturen? Vast wel eens. Met een CRM is dat verleden tijd. Je beschikt altijd over de belangrijkste klantinformatie zodat je meteen weet wat de status van elke klant is. Dit maakt dat je de klant beter kan helpen en voor jezelf is het een stuk efficiënter.

Nog meer tijd besparen

Een CRM brengt alle klantinformatie en communicatie op één plek samen. Je hoeft niet meer te graven in je mailbox naar het laatste contact met een bepaalde klant. Je hebt alles overzichtelijk in één systeem. Zo kun je beter met de klant communiceren en heb je altijd inzicht in de status van facturen, offertes en lopende projecten.

Benieuwd welke CRM software past bij jouw bedrijf? We hebben de beste software voor je op een rij gezet.

De beste CRM software voor accountantskantoren

Ontvang de software top 3 voor jouw situatie

2. Hoe kies ik de juiste software?

Een boekhoudprogramma kiezen lastig?

We helpen je graag op weg. Het programma dat je kiest is essentieel voor het succes van jouw accountantskantoor. Het kloppende hart van je dienstverlening kun je wel stellen zelfs. Het is belangrijk dat het daarom aan al jouw wensen voldoet. Hier beheer je namelijk al je administraties in en dat wil je graag zo efficient mogelijk doen.

Automatiseren van het administreren

Het is aan te raden een pakket te kiezen waarmee je zoveel mogelijk administratieve handelingen kan automatiseren. Dit is efficient en bespaart je tijd. Zo kun je bij verschillende pakketten de klant bonnetjes en inkoopfacturen direct in laten boeken. Scheelt jou weer werk.

Daarnaast kun je de samenwerking met de klant bevorderen door deze toegang te geven tot de belangrijkste financiele rapportages. Zo kan je klant direct de meest belangrijke informatie raadplegen en kun je eenvoudig inzichten delen.

Koppelingen met andere software

Dubbel invoerwerk wil je voorkomen. Daarom is het van belang dat de programma’s die je gebruikt met elkaar samen gaan. Zo voorkom je onnodige invoerfouten. Zo kun je bijvoorbeeld salarisadministratie software koppelen met een boekhoudpakket. De salariskosten worden dan automatisch verwerkt in de boekhouding. 

Support en training

De meeste boekhoudprogramma's bieden live support en trainingen aan. Zo kun je als je vragen hebt hen direct inschakelen. Bovendien helpen de trainingen jou het optimale uit je boekhoudpakket te halen. Hierdoor kun je vaak klanten nog beter adviseren of processen nog slimmer en efficienter inrichten.

Goedkoop is vaak ...

Het is belangrijk is dat het softwarepakket past bij jouw bedrijf en manier van werken. Werkt een programma niet helemaal lekker of moet je toch vaak zoeken naar een overzicht of functie? Zonde van je tijd. Deze tijd kun je beter besteden aan (facturabele) uren voor je klanten.

Kortom, is het ene pakket wat duurder dan het andere maar werkt het fijner voor jou? Staar je dan ook niet blind op de prijs. Software die bij je werkwijze past en intuitief werkt, betaalt zich snel terug.

Hoe kies je de software voor jouw situatie?

1. Bekijk de aanbieders
We hebben een overzicht voor je gemaakt met de beste software aanbieders voor accountantskantoren. 

2. Maak een voorselectie
Selecteer je bedrijfsvorm, branche en bedrijfsgrootte en bepaal welke functies je nodig hebt.

3. Vergelijk je persoonlijke top 3
Voeg de 3 beste software toe aan jouw vergelijking en vergelijk deze op prijs, functies en reviews.

4. Probeer de beste software
Probeer gratis en vrijblijvend jouw software top 3. Door meerdere oplossingen te ervaren, weet je welke het beste bij je past.

5. Evalueer en maak je keuze
Vergelijk en beoordeel van jouw top 3 de mogelijkheden, gebruiksgemak en support. 

Help mij kiezen

Om je zoektocht iets eenvoudiger te maken vind je hieronder een aantal pakketten die wij kunnen aanbevelen aan accountantskantoren. Met deze pakketten is het mogelijk om administraties voor een groot deel of zelfs volledig te automatiseren. Dit scheelt veel tijd op het uitvoeren van administratieve taken zodat je je beter kunt focussen op financieel advies van klanten.

e-Boekhouden.nl

Eenvoudig online boekhouden, factureren en uren registreren doe je met e-Boekhouden.nl. De eerste 15 maanden van je onderneming is e-Boekhouden.nl volledig gratis! Inclusief: ondersteuning per telefoon of e-mail, handige koppelingen en veel meer. Het best beoordeeld! Maak nu een gratis account aan en ervaar het gemak van e-Boekhouden.nl.

Gratis voor starters!
Belastingdienst Erkend
Helpdesk, Cursus & App

Proefperiode: 15 maanden gratis! Daarna €7,95. Wordt niet automatisch verlengd!
Reviews: 9.4/10
Bekijk reviews  Ga naar de website  Bekijk prijs  Bekijk proefperiode

Ficsus.nl

Geschikt voor starters, zzp'ers, vof & MKB! Maak een gratis account aan en ervaar zelf het gemak van Ficsus online boekhouden!

Gratis en vrijblijvend
Gratis helpdesk
Belastingdienst-Link

Proefperiode:
Reviews: 9.5/10
Bekijk reviews  Ga naar de website  Bekijk prijs  Bekijk proefperiode

InformerOnline

Informer maakt sinds 1993 boekhoudsoftware voor ondernemers en accountants. InformerOnline is een innovatief boekhoudprogramma gericht op ondernemers die zelf willen boekhouden.

Betrouwbaar Boekhouden
Partner PZO
MKB Proof Award 2020

Proefperiode: 30 dagen
Reviews: 8/10
Bekijk reviews  Ga naar de website  Bekijk prijs  Bekijk proefperiode

Kost dit je te veel uitzoekwerk of heb je hulp nodig bij je keuze? Onze experts helpen je graag verder met een persoonlijke software top 3 voor jouw situatie. Het advies is volledig gratis en vrijblijvend.

Ontvang de software top 3 voor jouw situatie

3. Hoe onderscheid ik mij van andere kantoren?

Hoe onderscheid ik mijn accountantskantoor van de concurrent? 

De klant staat centraal, dit klinkt aannemelijk maar in de praktijk wordt het niet altijd goed nageleefd. Je bedrijf is er tenslotte voor de klanten. Om dit goed uit te kunnen voeren is het belangrijk dat je jouw doelgroep goed kent en weet wat er speelt binnen de markt van je doelgroep. 

Als je de klant begrijpt kun je hem ook beter helpen en adviseren. Dit bevordert de samenwerking en de service van jouw accountantskantoor.

Toevoegen van waarde

Jouw accountantskantoor onderscheiden van de concurent doe je door het toevoegen van waarde voor je klanten. Dit kun je op meerdere manieren invullen. Denk bijvoorbeeld aan het uitbreiden van je dienstverlening. Je kunt naast het boekhouden ook salarisadministratie of een verlof en verzuim administratie bijhouden voor je klant. Of de klant voorzien van financieel advies bij investeringen.

Wel is het belangrijk dat je iets doet waar je echt goed in bent en waar je passie voor hebt. Je klanten merken dit snel genoeg.

Trend: toenemende automatisering van administraties

Steeds meer administratieve taken kunnen worden geautomatiseerd. Dit klinkt misschien als een bedreiging voor accountantskantoren, maar het biedt ook juist kansen. Zeker als je net begint met een accountantskantoor kun je hier goed op inspringen. Je kunt namelijk alles vanaf de grond opbouwen. Je processen zijn dan nog relatief eenvoudig aan te passen.

Benieuwd welke kansen dit voor jouw biedt? Ontdek het in onze automatiseringsgids voor accountantskantoren.

 

Iris Appwiki expert

Gratis automatiseringsgids voor de accountancy

Welke kansen biedt automatisering voor jouw accountantskantoor? Ontdek met deze gids hoe je klanten optimaal bedient en adviseert. In 5 stappen jouw bedrijf klaar voor de toekomst!

Download gratis automatiseringsgids

De beste boekhoudprogramma's voor accountantskantoren

Products