1. Blog
 2. Online marketingplan voor webshops

Marketingplan voor webshops met weinig budget

Het lijkt erop dat er elke dag een nieuwe webshop online verschijnt, waardoor er nog meer concurrentie ontstaat voor bestaande webshops. Binnen deze zeer competitieve en groeiende omgeving is het essentieel dat je jouw merk op een intelligente manier positioneert bij je doelpubliek.

Maar wat als je beperkte middelen hebt om je webshop op de markt te brengen? Geen paniek! Een klein budget betekent niet altijd een slecht resultaat.

Er zijn genoeg voorbeelden van mooie resultaten die behaald zijn met een iets beperkter online marketing budget. Door middel van onze marketing ideeën voor e-commerce, word je geholpen om je omzet te verhogen met weinig geld.

Wat je allemaal kunt doen met een klein budget lees je hieronder.

Arjan
Arjan
Appwiki expert

  1. E-mailmarketing

  E-mailmarketing is een andere manier om jouw gebruiker in contact te houden met je merk. Het is een super effectieve marketingstrategie omdat het de consument nog steeds beïnvloedt en overtuigt om terug te keren naar je webshop.

  Het creëren van een geautomatiseerde set van e-mails is dus een goed idee om de klant op de hoogte te houden van jouw merk. 

  Nog belangrijker is dat e-mailmarketing ongelooflijk schaalbaar is, zelfs voor een kleine webshop. Hoe meer adressen je verzamelt, hoe meer omzet je kunt realiseren door middel van campagnes. Bovendien kan je via de meeste e-mailmarketing platforms tegen een kleine vergoeding, onbeperkt berichten sturen.

  Tips voor effectieve e-mailmarketing

  • Verzamel e-mailadressen via een nieuwsbrief 
  • Bouw een mailinglijst op van potentiële klanten
  • Sorteer je campagnes op basis van je publiek
  • Verstuur korte en bondige inhoud via e-mail voor een betrokken publiek:
  • Recente blogs
  • Lopende aanbiedingen
  • Nieuwe video's
  • Informatie over nieuwe of toekomstige producten

  2. Contentmarketing 

  Contentmarketing verwijst naar het proces van het creëren en promoten van content in de vorm van blogs, afbeeldingen, infographics, video's, gifs, etc.

  Zoals een beroemd gezegde luidt: 'Content is king'. In het huidige scenario heeft contentmarketing het potentieel om een groot aantal gebruikers naar je site te lokken. Door originele content aan te bieden, bied je voortdurend informatie aan die voor klanten nuttig kunnen zijn.

  Tips voor content marketing

  • Hergebruik je bestaande content: Je kunt oude inhoud hergebruiken om steeds up-to-date te blijven. Neem bijvoorbeeld de oude blogberichten en maak er een e-book van. Maak inhoudelijke updates voor oude artikelen.
  • Bepaal de inhoud op basis van jouw doelpubliek en jouw doel: Maak je content zo aantrekkelijk mogelijk door je te richten op jouw doelpubliek. Wanneer een publiek zich voelt aangesproken via de inhoud, dan komen ze zeker terug.
  • Geef je eigen twist aan je content: Hier speelt creativiteit een belangrijke rol. Neem het voorbeeld van Buzzfeed. Dit platform is onder andere gekend omwille van leuke quizzen. 

  3. Originele inhoud produceren

  Het maken van originele en kwalitatieve content zal je helpen slagen. Hierdoor gaan de klanten met jou willen communiceren, je volgen en eventueel iets kopen.

  De promotie van originele content is een geweldige manier om een statement te maken, een overtuigend idee te creëren en een blijvende indruk achter te laten op de geest van de gebruiker. Er is een dunne lijn tussen de inhoud die de gebruikers betrekt en de inhoud die hen afschrikt.

  Dus onthoud goed: Wees creatief en origineel.

  4. Social media 

  Social media is veruit het sterkste platform dat beschikbaar is voor bijna elk bedrijf. Als je mensen wilt vertellen over je merk, dan is social media iets wat je moet onderzoeken.

  Uit onderzoek blijkt dat 74% van de online en offline aankopen van consumenten werden beïnvloed door sociale media. 

  Om te beginnen kan je jouw bedrijfspagina's op Facebook, Instagram, vormen. Maak ook een profiel aan op Pinterest om jouw producten te laten zien. Een YouTube-kanaal is een geweldige manier om audiovisuele content die jouw merk produceert te promoten.

  Daarnaast kan je ook actief posten op Facebook-groepen om het publiek bewust te maken van jouw merk en hen te helpen bij de aankoop van jouw merk of in ieder geval te overwegen dit te doen.

  Social Media kanalen zijn een geweldige methode om direct in contact te komen met jouw doelgroep. Ze bieden jou een medium om met jouw kopers te communiceren en ook om rijke inzichten te verkrijgen die jou  kan helpen bij het verbeteren van jouw producten/marketing.

  5. SEO

  SEO is een krachtige manier om verkeer op een website te genereren. Het zal je geen resultaten opleveren vanaf de eerste dag. Maar marketingstrategieën nemen nu eenmaal hun tijd aangezien ze gericht zijn op de toekomstige groei van je webshop.

  Met SEO is het belangrijk dat jouw website voortdurend wordt bijgewerkt met rijke en relevante content, dat het een goede gebruikerservaring (UX) bevordert en dat het geoptimaliseerd is om zo foutloos mogelijk te zijn.

  De inhoud van je website moet rijk en betrouwbaar zijn en het publiek voorzien van nuttige en relevante informatie over wat ze zoeken. Bijvoorbeeld, als je een webshop hebt die speelgoed voor honden verkoopt, is het zinvol om gedetailleerde productinformatie te verstrekken en eventueel zelfs delen van je website te hosten die een royale hoeveelheid inhoud bieden die zich uitstrekt over honden, benodigdheden of aanverwante onderwerpen. Het gebruik van trefwoorden in je content zal ook helpen om je website te markeren als een bijpassend resultaat in zoekmachines wanneer gebruikers op zoek zijn naar iets specifieks.

  6. Partnerships

  Neem contact op met blogs om te zien of zij een artikel over jouw producten of website willen publiceren. Door jouw website op te nemen in een artikel op een populaire site, kun je duizenden bezoekers naar je webshop leiden.

  Kom ook in contact met influencers die content van je webshop kunnen publiceren en delen. Zodra je social media-accounts hebt geïdentificeerd die een grote aanhang hebben en verbonden zijn met je branche, ga dan regelmatig met hen in gesprek:

  • Like hun profielen en Facebook-pagina's.
  • Retweet of reageer op tweets van belangrijke beïnvloeders, vooral als deze relevant zijn voor uw winkel. Reageer en bedank invloedrijke personen die uw berichten retweeten.

  In contact komen met influencers in jouw branche helpt vaak om de bekendheid van jouw merk en producten op te bouwen, zodat ze kunnen bijdragen aan de exposure van jouw winkel. 

  7. Reviews

  Reviews is de ideale om vertrouwen op te bouwen rond jouw online winkel en jouw producten. Online shoppers maken hun aankoopbeslissingen via het fenomeen van social proofing, waarbij het erom gaat te bepalen wat correct gedrag is door zich tot anderen te wenden. Bezoekers van de winkel lezen de meningen van voormalige klanten over producten en gebruiken deze feedback om te beslissen of ze een product gaan kopen.

  Reviews kunnen klanten beïnvloeden wanneer:

  • er heel veel reviews zijn 
  • de reviews voornamelijk positief (gemiddeld 4 tot 5 sterren) zijn

  Stimuleer klanten om meer commentaar achter te laten door hen aan te moedigen om feedback te geven via e-mail. Een paar dagen nadat de koper het artikel heeft ontvangen, stuur je een beleefde e-mail om feedback te vragen over hun winkelervaring. Hoe positiever jouw reviews zijn, hoe groter de kans dat een potentiële klant klant wordt. Nog beter, zoekmachines zoals Google gebruiken de beoordelingen van een webshop in hun algoritmen om de ranking te bepalen. Met andere woorden, meer positieve reviews bieden jou meer kansen om gevonden te worden.

  Conclusie

  Een webshop op de markt brengen met een beperkt budget is zeker een uitdagende taak. Het betekent echter niet dat het onmogelijk is om uit te blinken omdat een beperkt budget je niet mag tegenhouden. Je kunt veel goedkope marketing ideeën en effectieve strategieën vinden voor kleine of grote webshops die het best bij jou passen. Denk creatief na over elke actie die je onderneemt en analyseer diepgaand het gedrag van de klant. Het kan langzaam gaan, maar je zou een groot succes kunnen bereiken, zelfs met een beperkte bron aan investeringen.
   

  Gerelateerde artikelen

  22 november 2022

  Wordpress webshop maken: de voor- en nadelen op een rij

  Webshop beginnen Webshop

  Is een Wordpress webshop voor jou de beste oplossing? Deze overwegingen moet je maken om tot een goede keuze te komen.

  8 januari 2021

  E-commerce trends om concurrentievoordeel te pakken

  trends Webshop

  Weet jij de e-commerce trends al? Ontdek ze hier en doe er je concurrentievoordeel mee!

  19 mei 2019

  Wat is de beste webshop software?

  Webshop

  Welke webshop software past het best bij jou? Ontdek het in dit blog.

  Appwiki is eenvoudig software kiezen voor:

  Dit is Appwiki

  Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

  Appwiki werkt voor jou

  Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

  En zo werkt Appwiki

  We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

  Products