Webshop maken?

Zelf een webshop maken? Vergelijk eenvoudig de top 3 met beste webshop software die bij je webwinkel past. Probeer deze gratis en vrijblijvend. Of bekijk het complete webshop software overzicht.

Bekijk het complete webshop software overzicht 

Hier vind je alle webshop software aanbieders om eenvoudig zelf een webshop te maken, zonder programmeerkennis. Vertel ons over je bedrijf en geef aan welke functies je nodig hebt met de filters. Kies vervolgens de 3 beste webshop aanbieders en voeg deze toe aan jouw vergelijking door op 'Vergelijken' te klikken. 

Uitstekende hosting
Krachtige tools
Volledig aanpasbaar

Begin simpel met online verkopen. Verkoop meer en promoot je merk met professioneel ontworpen templates. Beheer je winkel vanuit één geïntegreerd dashboard, van bestellingen tot betaling, verzending, uitvoering, marketing en meer.

(0)
Ga naar website
Meer informatie
Geautomatiseerd
Meer inzicht
Volledige controle

Automatiseer de administratieve processen in je webwinkel of groothandel. Krijg volledige controle over je voorraden. Helemaal afgestemd op jouw onderneming. Ontdek de mogelijkheden.

Meer informatie
3 maanden gratis!
Drag and drop
Inclusief domeinnaam

Meest gebruiksvriendelijke systeem voor kleine ondernemers. Zelf een webshop maken. Inclusief domeinnaam en mailbox. Uiteraard integraties met iDEAL, verzendmethoden, facturatie e.d. en ook 'afhalen in de winkel' is mogelijk.

Meer informatie
Koppel je webshop
Geintegreerd pakket
370+ koppelingen

Met Exact creëer je één centraal platform voor je webshop, betalingen en verzendingen. Zo heb je altijd overzicht op orders, klanten en voorraden en krijg je grip op jouw business. Kies voor slimme omnichannel software van Exact.

Meer informatie

Lightspeed

Responsive designs
Rapportages
24/7 support

Bouw in een handomdraai je webhop met Lightspeed eCom. Beheer je voorraad, houd overzicht over je verkopen, verwerk betalingen en verkoop meer met behulp van ingebouwde marketing tools.

Meer informatie

Eatcard

Bestel & betaal online
Direct online chatten
Data Insights

Eatcard helpt je bij het opzetten van je eigen afhaalrestaurant, zodat je gerechten vanaf jouw website kunt gaan aanbieden en de inkomsten voor jezelf kunt houden. Wees de baas over je eigen afhaalmaaltijden!

(0)
Meer informatie
Meer informatie

TheShopbuilders

SEO-vriendelijk
Voordelig en compleet
Als beste beoordeeld

Wij nemen al je technische zorgen weg. Waarom nog een lange tijd wachten totdat je gebruik kunt maken van je webshop? Bestel nu direct je eigen complete webwinkel en je kunt al binnen 24 uur aan de slag!

(0)
Meer informatie
Meer informatie
Appwiki logo

We berekenen nu welke apps het beste bij jou passen.

De Appwiki Score geeft aan hoe goed een app past bij jouw wensen en bedrijf. We passen de altijd score aan op jouw laatste invoer.
Branche
Medewerkers
Doelgroep
Design
Assortiment
Marketing
Extra functies
Aanvullingen
Bekijk resultaten
Jouw vergelijking
0

Ook interessant voor jou:

Webshop maken: vergelijk op prijs, reviews en functies

Wil je een webshop maken? Bij Appwiki selecteer en vind je de beste webshop software met de handige selectietool. Zo wordt het eenvoudig om een eigen webwinkel te beginnen. Hier vind je eenvoudig de software die bij jou past. Vergelijk eenvoudig diverse specificaties van de webshop software in één overzicht. Houd tijd over voor zaken die er daadwerkelijk toe doen. 

Nog niet toe aan webshop software kiezen? Volg dan het onderstaande stappenplan waarin we stap-voor-stap uitleggen hoe je dit doet.

Stappenplan: eigen webshop maken

Wat spannend, je wilt je eigen webwinkel maken! Maar waar moet je allemaal aan denken? Volg dit stappenplan 'Webshop maken' en je weet precies waar je allemaal aan moet denken bij het maken van een eigen webwinkel. 

Volg het stappenplan 'Eigen webwinkel beginnen en jij weet hoe je een eigen webshop start. Wil je al direct een keuze maken tussen de webshopsoftware? klik dan in het filter hierboven en zoek de beste online webshop software.

Stap 1: Hoe ga je een eigen webshop maken?

Tegenwoordig beginnen steeds meer ZZP'ers, werkenden, kleinere bedrijven of mensen die thuis zitten, een webshop om extra inkomsten te genereren. Met een goedlopende eigen webshop is het mogelijk om per maand een leuk bedrag op te strijken. Of misschien wil je naast je fysieke winkel wel een eigen online winkel beginnen. Op deze manier kan je net even wat extra geld sparen. Met de webwinkel software van tegenwoordig is het voor iedereen mogelijk om een eigen online webshop te beginnen, maar waar moet je eigenlijk allemaal op letten? 

Is een eigen webwinkel maken ingewikkeld?

Een van de belangrijkste punten bij het maken van een eigen webwinkel is de naam. De naam moet lekker pakkend zijn en kort. Dat niet alleen, de naam moet ook nog vrij beschikbaar zijn als domeinnaam. Je kunt bij Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN) eenvoudig controleren of de domeinnaam nog beschikbaar is. 

Eigen webshop inschrijven

Nadat je de domeinnaam hebt geregistreerd, kun je jouw webwinkel inschrijven bij de Kamer van Koophandel. Het inschrijvingsnummer heb je onder andere nodig om een zakelijke rekening te openen. Nu je de inschrijving hebt geregeld is je webwinkel een feit. Je kunt aan de slag met webshops maken!

Met het maken en opzetten van een webwinkel alleen ben je er nog niet. Je moet ook denken aan het opzetten van een marketingplan, het bijhouden van de voorraad, wie aan je klanten gaat leveren en het bijhouden van de boekhouding. Ook moet je bedenken of een webshop maken met iDEAL voor jou belangrijk is. Er is dan een koppeling nodig met een Payment Service Provider, ofwel een PSP.

Een eigen webshop maken? Bekijk de video hieronder!

Stap 2: Hoe ga je de eigen webshop starten?

Je hebt de eerste stap genomen om je eigen webwinkel te maken. Maar hoe ga je jouw webshop maken? Kies voor de juiste software voor het maken van een webshop. Je hebt hierbij kort gezegd de keuze uit twee mogelijkheden: een webshop kopen of webshop software gebruiken. 

Voordelen van eigen webshop kopen

Er zijn diverse aanbieder waar je vanaf het begin je eigen webwinkel kan laten bouwen. Het voordeel van je webshop kopen is dat je de webwinkel naar wens kan laten bouwen. Ook is de webshop vervolgens jouw eigendom. 

Nadelen eigen webshop kopen

Het laten bouwen van een eigen webshop is prijzig en dit is dan ook het grootste nadeel. Tenzij je zelf technische kennis hebt moet je voor elke wijziging in het webshop systeem iemand inschakelen. Heb je nog geen groot startkapitaal of wil je een webwinkel starten gewoonweg even proberen? Dan is webshop software wellicht een betere keuze.

Webshop software voordelen

Bij een eigen webwinkel beginnen heb je de keuze uit open source software of software-as-a-service (SaaS). Hieronder gaan we verder in op deze verschillende software.

Open source software

Open source webshop software is software waarvan de broncode vrij beschikbaar is en zodoende voor iedereen toegankelijk is. Dit betekent dat je het in de meeste gevallen gratis kunt downloaden. Een broncode vertelt aan de computer hoe een pagina eruit moet komen te zien. De broncode kun je naadloos aanpassen aan jouw wensen voor de webwinkel. Hiervoor heb je echter wel technische kennis nodig en het kost veel tijd om de webshop zelf in te richten. Bij open source software is er geen aanwijsbare leverancier waar je terecht kunt voor support. Je bent afhankelijk van andere programmeurs die hebben bijgedragen aan de open source software. Bij vragen of problemen ben je afhankelijk van anderen en moet je zelf online een oplossing vinden.

De meningen verschillen over de veiligheid van open source software. Sommigen vinden de software juist veilig omdat een grote groep programmeurs aan de software werkt en anderen vinden de software hierdoor juist onveilig. 

Software-as-a-service

Webshop software is een verstandige keuze wanneer je zelf geen technische kennis hebt. Voor een paar euro’s per maand heb je al webwinkel software. Bij de beste webshop software heb je keuze uit diverse templates voor je webshop die je eenvoudig installeert. Je kunt dus gelijk aan de slag!

De software wordt centraal beheerd en geüpdatet. Hierdoor zul je geen technische problemen ervaren. Jij hebt alle tijd om je bezig te houden met hetgeen je wilt doen: je eigen webwinkel starten, tot een succes maken en aan de marketing van je webshop werken! Door de webwinkelsoftware ben je dus minder tijd kwijt met het beginnen en opzetten van je webwinkel.

Webshop maken met iDEAL

Wil je een webshop maken met iDeal, let dan bij het uitkiezen van de software goed op of er integraties met iDEAL mogelijk zijn. De meeste aanbieders, zoals Wix en JouwWeb, bieden ondersteuning voor meerdere betalingsproviders. Een gratis webshop maken met iDEAL is vaak wel mogelijk, je hebt alleen een koppeling nodig met een Payment Service Provider zoals Mollie. Aan betalingsproviders betaal je per transactie een fee, waardoor het niet helemaal gratis te noemen is. Echter hoef je voor een webshop met iDEAL geen abonnement af te sluiten: je maakt dus pas kosten als je iets verkoopt. 

Een webshop maken met betaalde en gratis templates

Elke webshop die je bouwt komt vaak met een standaard template. Om de webshop meer naar je eigen hand of huisstijl te zetten is het goed om te kiezen voor een andere template. Zo zorg je ervoor dat je webshop een unieke look heeft. In online editors is het makkelijk om alle kleuren en je logo aan te passen. Er zijn een groot aantal gratis templates in te stellen met een paar klikken. Ga je liever voor een premium lay-out? Dan is een betaalde template een goed plan. Hiervoor betaal je in sommige gevallen een eenmalig bedrag en in andere gevallen maandelijks een klein bedrag. Wat je hiervoor terug krijgt is wel onbetaalbaar: een modern en fris lay-out die niet elke webshop heeft ingesteld. Ook dit lay-out zet je simpel naar je eigen hand.
 

Stap 3: Hoe doe je de marketing bij eigen webshop maken?

Misschien wel de belangrijkste stap van jouw eigen webwinkel beginnen: de marketing. Na het opzetten en inrichten is het tijd om de webshop te vermarkten. Enkele belangrijke marketingtechnieken die je eenvoudig kunt inzetten zijn SEO, SEA en sociale media. 

SEO

SEO oftewel zoekmachine optimalisatie richt zich op de organische zoekresultaten. Dit zijn de zoekresultaten waar je niet voor betaald. Je optimaliseert je webshop voor zoekmachines zoals Google of Bing. Door de inzet van SEO zorg je dat je hoger in de zoekresultaten komt. SEO bestaat uit drie verschillende aspecten: autoriteitswaarde van de links naar jouw webshop, techniek en content. De autoriteitswaarde richt zich op de externe links naar jouw webshop, dus van andere websites of webshops naar je webwinkel. De techniek focust zich op de achterkant van de webshop, zoals de laadsnelheid van je website. De content is de inhoud van je webshop, dit wil zeggen de visuele en tekstuele inhoud. Zo kun je op een productpagina informatie over het product en foto’s toevoegen. Klanten krijgen zo een goed beeld van het product. 

Blogfunctie webshop software

Tegenwoordig is er diverse webshop software met blogfunctie. Wanneer je van plan bent om veel content te genereren en uitgebreid op de producten in te gaan, is een blogfunctie iets voor jou. Je hebt dan veel ruimte om de content voor je webshop te optimaliseren. Het is handig om hier rekening mee te houden bij een eigen webshop maken. Zo weet je zeker dat de webshop software ondersteuning biedt aan een blogfunctie. Zo kom je later niet voor verrassingen te staan. In onze webshop software vergelijker is het eenvoudig om de software te vergelijken op blogfuncties. Aan de linkerkant selecteer je de filter "blogfunctie" en je ziet gelijk welke software een blogfunctie ondersteunen.

SEA

Zoekmachine optimalisatie kan veel tijd en geld kosten. Wil je snel resultaat en hoog in de zoekresultaten worden weergegeven? Dan kun je ook kiezen voor SEA. Search Engine Advertising (SEA) zijn de betaald zoekresultaten van zoekmachines.

Sociale media

Tijdens een eigen webshop beginnen doe je er ook verstandig aan om tijd te investeren in sociale media. Sociale media is een verzameling van diverse online kanalen waar mensen met elkaar en met bedrijven in contact komen. De sociale media is belangrijk bij een eigen webshop maken. Voor je webshop kun je sociale media inzetten om relevante bezoekers naar je webshop te halen. Dit kun je doen door onbetaalde of betaalde posts. Hierbij kun je denken aan het verstrekken van kortingscodes wanneer klanten je volgens via bijvoorbeeld Facebook. Je kunt sociale media dus op diverse manieren gebruiken bij een eigen webshop beginnen.

Stap 4: Hoe voorraad bijhouden bij webwinkel maken?

Nu de marketing van je eigen webwinkel lekker loopt en de bestellingen binnen vliegen, is het zaak om de voorraden goed bij te houden. Je wilt natuurlijk niet dat je klanten teleur moet stellen omdat blijkt dat het product niet voorradig is. Voor het bijhouden van de voorraad heb je keuze uit twee mogelijkheden: zelf voorraad bijhouden of voorraad bijhouden met webwinkel software.

Zelf voorraad bijhouden

Veel webshop eigenaren kiezen er zeker in het begin vaak voor om de voorraad zelf bij te houden. Ze doen dit bijvoorbeeld in Excel of een ander spreadsheet programma. Vanuit financieel oogpunt is dit een logische overweging, echter brengt dit het risico met zich mee dat je fouten maakt. Zo moet je regelmatig, het liefst na elke bestelling, handmatig de voorraad aanpassen. Wanneer je webshop goed loopt is dit bijna niet haalbaar. Je kunt dan beter kiezen voor webshop software met voorraadbeheer module. 

Voorraad bijhouden webwinkel software

Het is veel slimmer om gebruik te maken van webshop software waarin automatisch de voorraad wordt bijgehouden. Bij elke bestelling werkt het systeem de voorraad bij waardoor de voorraad altijd up-to-date is. Zo heb jij er niet alleen geen omkijken meer naar, je hoeft ook geen klant teleur te stellen omdat het product toch niet voorradig is.

Stap 5: Webshops maken met webshop software

Gebruik onze vergelijker om eenvoudig en snel alle beschikbare webwinkel software te vergelijken voordat je jouw eigen webshop maakt. Kies uit de lijst met functionaliteiten en de software die de betreffende functies heeft wordt automatisch voor je gefilterd. Dit maakt de zoektocht naar de beste webshop software een stuk sneller. Webshops maken was nog nooit zo eenvoudig!

Webwinkel software gratis proberen

Er zijn diverse aanbieders die een gratis versie van webshop software aanbieden. Je kunt zo de software testen en met je eigen webshop beginnen. Meestal kun je alleen van een beperkt aantal functionaliteiten gebruikmaken. Wanneer de gratis webshop software bevalt, kun je overgaan naar een betaalde versie waarbij je toegang krijgt tot meer mogelijkheden. Zo weet jij zeker dat de software perfect aansluit bij jouw wensen en eigen webshop, voordat je met de webwinkel gaat beginnen.

Nu je alles weet over een eigen webshop beginnen, kun je van start met je eigen webwinkel. Klik hieronder op de oranje knop en ontdek welke webshopsoftware het beste aansluit bij jouw wensen. 

Relevante artikelen

andrew-neel-609847-unsplash.jpg
22 november 2022

Wordpress webshop maken: de voor- en nadelen op een rij

Webshop beginnenWebshop

Is een Wordpress webshop voor jou de beste oplossing? Deze overwegingen moet je maken om tot een goede keuze te komen.

Lees meer 
4 augustus 2018

Webshop laten bouwen of zelf doen?

Webshop beginnenWebshop
23 november 2015

Webshop starten met een eigen domeinnaam

Webshop beginnen
Products