1. Blog
  2. Beste scan en herken apps voor facturen

5 scan en herken apps voor het scannen van facturen

Ben jij ook altijd veel tijd kwijt met het inboeken van bonnen en factureren? Behalve dat het veel tijd kost, is het niet het leukste werk om te doen. Erg zonde dus, want als ondernemer kan jij je tijd wel beter besteden. 

Door gebruik te maken van een scan en herken app kun je een hoop tijd besparen op boekhouding MKB. Facturen scannen en boeken doe je voortaan digitaal. Het kan gaan om verschillende bonnen, van het inscannen van inkoopfacturen tot verkoopfacturen. Scan en herken apps bieden je de volgende voordelen:

  • Handmatig overnemen van bonnetjes is verleden tijd
  • Nauwkeurig werken want de kans op invoerfouten is minimaal
  • De orginele factuur is altijd terug te vinden in je digitale dossier

Hieronder zetten we de vijf beste scan en herken apps voor je op een rij. Met deze apps scan je eenvoudig je facturen.

Arjan
Appwiki expert

    1. e-Boekhouden.nl

    Eenvoudig online boekhouden, factureren en uren registreren doe je met e-Boekhouden.nl. De eerste 15 maanden van je onderneming is e-Boekhouden.nl volledig gratis! Inclusief: ondersteuning per telefoon of e-mail, handige koppelingen en veel meer. Het best beoordeeld! Maak nu een gratis account aan en ervaar het gemak van e-Boekhouden.nl.

    Scan & herken via app
    Makkelijk in gebruik
    15 maanden gratis

    Prijs: vanaf €0,09
    Reviews: 9.4/10
    Meer info  Ga naar de website 

    2. Exact

    MKB'ers helpen toekomstbestendig te groeien, dat is waar wij voor gaan. We staan voor je klaar met slimme softwareoplossingen die jou helpt om efficiënter te werken. Ruim 675.000 organisaties vertrouwen voor hun cijfers op de software van Exact.

    Integrale oplossing
    Bespaar 73% tijd
    Digitaliseer facturen

    Prijs: vanaf €0,45
    Reviews: 8.2/10
    Meer info  Ga naar de website 

    3. SnelStart

    SnelStart maakt boekhouden en factureren makkelijk! Voor elke administratieve vraag hebben wij een slimme oplossing. Eenvoudig zelf je boekhouding doen, bonnetjes inscannen, online factureren. Onze software groeit mee met jouw bedrijf! Al ruim 120.000 slimme ondernemers gingen je voor.

    Makkelijk boekhouden
    Scan & herken via app
    30 dagen gratis

    Prijs: maandelijks €18,00
    Reviews: 9/10
    Meer info  Ga naar de website 

    4. AFAS SB

    AFAS SB is hét online boekhoudprogramma voor ondernemers. Offertes maken, factureren en je btw-aangifte doe je gewoon online. Gebruiksvriendelijk en compleet.

    #1 volgens accountants
    Inclusief app
    Probeer 1 maand gratis

    Prijs: maandelijks €59,00
    Reviews: 7.8/10
    Meer info  Ga naar de website 

    5. Klippa

    Met behulp van Klippa houd je orde in je documenten chaos. Door het maken van een foto scan je bonnetjes naar digitale bonnen. Klippa helpt bedrijven met het digitaliseren, classificeren en verwerken van documenten. Bonnen, facturen, contracten en meer.

    Gebruiksvriendelijk
    Gratis support
    Maatwerk oplossing

    Prijs: vanaf €0,09
    Reviews: geen
    Meer info 

    Compleet overzicht met scan en herken apps

    Op zoek naar meer aanbieders om facturen te scannen? Bekijk het overzicht met alle scan en herken apps of gebruik de selectietool hieronder. Vertel ons over je bedrijf en we maken een voorselectie van de beste apps voor jou. Maak je eigen persoonlijke top 3, vergelijk de apps en vind de beste app voor jou.

    Scan en herken apps vergelijken

    Hoe werkt een scan en herken app?

    Facturen scannen en boeken bestaat over het algemeen uit drie simpele stappen.

    1. Factuur aanbieden

    De eerste stap is het uploaden van je bonnetjes en facturen. Dit kan vaak op verschillende manieren, zo gaat dit met de app heel eenvoudig door een foto of scan te maken. Denk aan inkoopfacturen inscannen of een foto maken van een tankbon. Andere mogelijkheden zijn het uploaden via email of in een online portal.

    2. Factuur analyseren

    Vervolgens worden de factuurgegevens door slimme OCR software uitgelezen en herkend. Hierdoor staan de gegevens altijd op de juiste plaats en wordt er een voorstelboeking gemaakt. 

    3. Factuur verwerken

    Als laatste importeer je de voorstelboeking in je boekhoudpakket. Na het boeken van de factuur wordt deze digitaal opgeslagen. Met behulp van overzichtelijke rapportages zie je gelijk het effect op de resultaten. 

    Meer weten over het scannen van facturen voor de boekhouding?

    Wij kunnen ons voorstellen dat je, net als veel andere ondernemers, vragen hebt over boekhouding MKB. Denk aan:

    • Hoe zet je eenvoudig een boekhouding op?
    • Wat moet ik allemaal inscannen?
    • Wat zijn de belastingregeltjes waarmee ik rekening moet houden?
    • Hoe hou je de boekhouding efficient bij?
    • En hoe bespaar je op een boekhouder?

    In onze cursus boekhouden vind je alle antwoorden op deze vragen, zodat je volledige controle krijgt op jouw boekhouding. Download de cursus boekhouden gratis, of lees eerst ons blog over bonnen scannen en bewaren met een app. 

    Download gratis

    Gerelateerde artikelen

    8 januari 2024

    Bonnen scannen en bewaren met deze 5 apps

    Scan & herken Bonnetjes

    Bonnetjes eenvoudig scannen en bewaren? Gebruik een bonnetjes app en digitaliseer alle papieren bonnetjes en facturen. Raak nooit meer een bon kwijt!

    23 mei 2023

    Beste online factuur templates

    Facturatie

    Gratis facturen maken en versturen met Excel of met facturatie software? Bekijk alle voor- en nadelen van beide methoden. Ontdek zo welke manier van factureren bij jou past!

    8 december 2022

    Factuurverwerking: tips & tricks voor volledige automatisering

    Administratie Facturatie Boekhouding

    Als MKB-ondernemer wil je een goede factuurverwerking. Waar moet je aan denken? Welke factuurverwerking software gebruik je? Appwiki helpt!

    Appwiki is eenvoudig software kiezen voor:

    Dit is Appwiki

    Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

    Appwiki werkt voor jou

    Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

    En zo werkt Appwiki

    We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

    Products