1. Blog
 2. Beste scan en herken apps voor facturen

5 scan en herken apps voor het scannen van facturen

Ben jij ook altijd veel tijd kwijt met het inboeken van bonnen en factureren? Behalve dat het veel tijd kost, is het niet het leukste werk om te doen. Erg zonde dus, want als ondernemer kan jij je tijd wel beter besteden. 

Door gebruik te maken van een scan en herken app kun je een hoop tijd besparen op boekhouding MKB. Facturen scannen en boeken doe je voortaan digitaal. Het kan gaan om verschillende bonnen, van het inscannen van inkoopfacturen tot verkoopfacturen. Scan en herken apps bieden je de volgende voordelen:

 • Handmatig overnemen van bonnetjes is verleden tijd
 • Nauwkeurig werken want de kans op invoerfouten is minimaal
 • De orginele factuur is altijd terug te vinden in je digitale dossier

Hieronder zetten we de vijf beste scan en herken apps voor je op een rij. Met deze apps scan je eenvoudig je facturen.

Henk-Jan Kosse
Henk-Jan Kosse
Founder

  1. e-Boekhouden.nl

  Eenvoudig online boekhouden, factureren en uren registreren doe je met e-Boekhouden.nl. De eerste 15 maanden van je onderneming is e-Boekhouden.nl volledig gratis! Inclusief: ondersteuning per telefoon of e-mail, handige koppelingen en veel meer. Het best beoordeeld! Maak nu een gratis account aan en ervaar het gemak van e-Boekhouden.nl.

  100% betrouwbaar
  Makkelijk in gebruik
  Incl. Mobiele app

  Prijs: vanaf €0,09
  Reviews: 9.4/10
  Meer info  Ga naar de website 

  2. Exact

  Onze boekhoudrobot neemt je administratieve werk uit handen en leert van jouw eerder gemaakte keuzes. No hands accounting noemen we dat. Voor al het andere zijn er integraties met 220+ zakelijke softwareprogramma’s. Geen ander boekhoudplatform levert koppelmogelijkheden op dit niveau! Daarnaast is Exact dé keuze van ruim 9000 accountants.

  Integrale oplossing
  Bespaar 70% tijd
  Digitaliseer facturen

  Prijs: vanaf €0,45
  Reviews: 7.3/10
  Meer info  Ga naar de website 

  3. Klippa

  Met behulp van Klippa houd je orde in je documenten chaos. Door het maken van een foto scan je bonnetjes naar digitale bonnen. Klippa helpt bedrijven met het digitaliseren, classificeren en verwerken van documenten. Bonnen, facturen, contracten en meer.

  Gebruiksvriendelijk
  Gratis support
  Maatwerk oplossing

  Prijs: vanaf €0,09
  Reviews: geen
  Meer info 

  4. Smartbooqing

  De boekhouding eindelijk hoogwaardig automatiseren? Smartbooqing is al 7 jaar het slimste jongetje van de klas en de enige factuurverwerker ter wereld die in staat is om alle factuurstromen, dus ook complexe facturen op regelniveau te verwerken. Hierdoor verwerk je facturen sneller, kwalitatief hoogwaardig én consistent.

  Regelniveau
  100 automatisch
  Snel aan de slag!

  Prijs: per licentie €0,39
  Reviews: geen
  Meer info 

  5. TriFact365

  TriFact365 geeft jou 100% realtime factuurherkenning. Het uploaden van facturen en bonnetjes is eenvoudig. Met de automatische boekingsvoorstellen bespaar je tijd en geld. Bonnetjes scannen doe je on-the-go met de TriFact365 app. De bonnen kun je realtime uploaden en verwerken. Via de mobiele app kun je direct autoriseren en procureren.

  Diverse boekingsopties
  PDF & UBL facturen
  On-the-go met de app

  Prijs: vanaf €0,99
  Reviews: geen
  Meer info 

  Compleet overzicht met scan en herken apps

  Op zoek naar meer aanbieders om facturen te scannen? Bekijk het overzicht met alle scan en herken apps of gebruik de selectietool hieronder. Vertel ons over je bedrijf en we maken een voorselectie van de beste apps voor jou. Maak je eigen persoonlijke top 3, vergelijk de apps en vind de beste app voor jou.

  Scan en herken apps vergelijken

  Hoe werkt een scan en herken app?

  Facturen scannen en boeken bestaat over het algemeen uit drie simpele stappen.

  1. Factuur aanbieden

  De eerste stap is het uploaden van je bonnetjes en facturen. Dit kan vaak op verschillende manieren, zo gaat dit met de app heel eenvoudig door een foto of scan te maken. Denk aan inkoopfacturen inscannen of een foto maken van een tankbon. Andere mogelijkheden zijn het uploaden via email of in een online portal.

  2. Factuur analyseren

  Vervolgens worden de factuurgegevens door slimme OCR software uitgelezen en herkend. Hierdoor staan de gegevens altijd op de juiste plaats en wordt er een voorstelboeking gemaakt. 

  3. Factuur verwerken

  Als laatste importeer je de voorstelboeking in je boekhoudpakket. Na het boeken van de factuur wordt deze digitaal opgeslagen. Met behulp van overzichtelijke rapportages zie je gelijk het effect op de resultaten. 

  Meer weten over het scannen van facturen voor de boekhouding?

  Wij kunnen ons voorstellen dat je, net als veel andere ondernemers, vragen hebt over boekhouding MKB. Denk aan:

  • Hoe zet je eenvoudig een boekhouding op?
  • Wat moet ik allemaal inscannen?
  • Wat zijn de belastingregeltjes waarmee ik rekening moet houden?
  • Hoe hou je de boekhouding efficient bij?
  • En hoe bespaar je op een boekhouder?

  In onze cursus boekhouden vind je alle antwoorden op deze vragen, zodat je volledige controle krijgt op jouw boekhouding. Download de cursus boekhouden gratis!

  Download gratis

  Gerelateerde artikelen

  2 januari 2021

  Bonnen scannen en bewaren met deze 5 apps

  Scan & herken Bonnetjes

  Bonnetjes eenvoudig scannen en bewaren? Gebruik een bonnetjes app en digitaliseer alle papieren bonnetjes en facturen. Raak nooit meer een bon kwijt!

  30 december 2020

  7 beste apps om uitgaven bij te houden

  Bonnetjes

  Je uitgaven bijhouden met een app. Nooit meer rondslingerende bonnetjes, Door de uitgaven bij te houden in een app, verlies je nooit meer het overzicht van je uitgaven.

  2 december 2020

  Gratis facturatie in Excel of online?

  Facturatie Facturatie

  Gratis facturen maken en versturen met Excel of met facturatie software? Bekijk alle voor- en nadelen van beide methoden. Ontdek zo welke manier van factureren bij jou past!

  Appwiki is eenvoudig software kiezen voor:

  Dit is Appwiki

  Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

  Appwiki werkt voor jou

  Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

  En zo werkt Appwiki

  We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

  Products