1. Blog
  2. Beste scan en herken apps voor facturen

5 scan en herken apps voor het scannen van facturen

Ben jij ook altijd veel tijd kwijt met het inboeken van bonnen en factureren? Behalve dat het veel tijd kost, is het niet het leukste werk om te doen. Erg zonde dus, want als ondernemer kan jij je tijd wel beter besteden. 

Door gebruik te maken van een scan en herken app kun je een hoop tijd besparen op boekhouding MKB. Facturen scannen en boeken doe je voortaan digitaal. Het kan gaan om verschillende bonnen, van het inscannen van inkoopfacturen tot verkoopfacturen. Scan en herken apps bieden je de volgende voordelen:

  • Handmatig overnemen van bonnetjes is verleden tijd
  • Nauwkeurig werken want de kans op invoerfouten is minimaal
  • De orginele factuur is altijd terug te vinden in je digitale dossier

Hieronder zetten we de vijf beste scan en herken apps voor je op een rij. Met deze apps scan je eenvoudig je facturen.

Jacqueline
Jacqueline
Appwiki expert

1. e-Boekhouden.nl

Eenvoudig online boekhouden, factureren en uren registreren doe je met e-Boekhouden.nl. De eerste 15 maanden van je onderneming is e-Boekhouden.nl volledig gratis! Inclusief: ondersteuning per telefoon of e-mail, handige koppelingen en veel meer. Het best beoordeeld! Maak nu een gratis account aan en ervaar het gemak van e-Boekhouden.nl.

100% betrouwbaar
Makkelijk in gebruik
Incl. Mobiele app

Prijs: vanaf €0,09
Reviews: 9.4/10
Meer info  Ga naar de website 

2. Zenvoices

Zenvoices maakt factuurverwerking eenvoudiger zodat je tijd en geld bespaart. Je e-mailt e-facturen, gescande of digitale facturen naar je beveiligde Zenvoices administratie of uploadt ze in de Zenvoices app. Je ontvangt binnen enkele ogenblikken geheel automatisch een boekingsvoorstel. Na goedkeuring wordt de factuur verwerkt in je boekhoudpakket.

Verbeterde werkstroom
Persoonlijke service
Zeer scherpe prijzen

Prijs: Op aanvraag
Reviews: geen
Meer info 

3. Heeros

Heeros beschikt over scan- en herkensoftware voor inkoopfacturen gebaseerd op OCR. Facturen worden bij binnenkomst automatisch herkend. Heeros beschikt over oplossingen voor e-facturatie, inkoopfacturen en verkoopfacturen. Heeros onderhoudt en ontwikkelt zelf de OCR software. Hierdoor kunnen wensen van klanten sneller worden geïmplementeerd.

Eenvoudig te koppelen
Kostenbesparing
Gebruiksgemak

Prijs: Op aanvraag
Reviews: geen
Meer info 

4. Klippa

Met behulp van Klippa houd je orde in je documenten chaos. Door het maken van een foto scan je bonnetjes naar digitale bonnen. Klippa helpt bedrijven met het digitaliseren, classificeren en verwerken van documenten. Bonnen, facturen, contracten en meer.

Gebruiksvriendelijk
Gratis support
Maatwerk oplossing

Prijs: vanaf €0,09
Reviews: geen
Meer info 

5. Smartbooqing

De boekhouding eindelijk hoogwaardig automatiseren? Smartbooqing is al 7 jaar het slimste jongetje van de klas en de enige factuurverwerker ter wereld die in staat is om alle factuurstromen, dus ook complexe facturen op regelniveau te verwerken. Hierdoor verwerk je facturen sneller, kwalitatief hoogwaardig én consistent.

Regelniveau
100 automatisch
Snel aan de slag!

Prijs: per licentie €0,39
Reviews: geen
Meer info 

Compleet overzicht met scan en herken apps

Op zoek naar meer aanbieders om facturen te scannen? Bekijk het overzicht met alle scan en herken apps of gebruik de selectietool hieronder. Vertel ons over je bedrijf en we maken een voorselectie van de beste apps voor jou. Maak je eigen persoonlijke top 3, vergelijk de apps en vind de beste app voor jou.

Scan en herken apps vergelijken

Hoe werkt een scan en herken app?

Facturen scannen en boeken bestaat over het algemeen uit drie simpele stappen.

1. Factuur aanbieden

De eerste stap is het uploaden van je bonnetjes en facturen. Dit kan vaak op verschillende manieren, zo gaat dit met de app heel eenvoudig door een foto of scan te maken. Denk aan inkoopfacturen inscannen of een foto maken van een tankbon. Andere mogelijkheden zijn het uploaden via email of in een online portal.

2. Factuur analyseren

Vervolgens worden de factuurgegevens door slimme OCR software uitgelezen en herkend. Hierdoor staan de gegevens altijd op de juiste plaats en wordt er een voorstelboeking gemaakt. 

3. Factuur verwerken

Als laatste importeer je de voorstelboeking in je boekhoudpakket. Na het boeken van de factuur wordt deze digitaal opgeslagen. Met behulp van overzichtelijke rapportages zie je gelijk het effect op de resultaten. 

Meer weten over het scannen van facturen voor de boekhouding?

Wij kunnen ons voorstellen dat je, net als veel andere ondernemers, vragen hebt over boekhouding MKB. Denk aan:

  • Hoe zet je eenvoudig een boekhouding op?
  • Wat moet ik allemaal inscannen?
  • Wat zijn de belastingregeltjes waarmee ik rekening moet houden?
  • Hoe hou je de boekhouding efficient bij?
  • En hoe bespaar je op een boekhouder?

In onze cursus boekhouden vind je alle antwoorden op deze vragen, zodat je volledige controle krijgt op jouw boekhouding. Download de cursus boekhouden gratis!

Download gratis

Gerelateerde artikelen

12 augustus 2020

Bonnen scannen en bewaren met deze 5 apps

Scan & herken Bonnetjes

Bonnetjes eenvoudig scannen en bewaren? Gebruik een bonnetjes app en digitaliseer alle papieren bonnetjes en facturen. Raak nooit meer een bon kwijt!

7 februari 2020

Self-billing: hoe werkt het?

Administratie Facturatie

Self-billing: wat is het, hoe werkt het en voor wie is het aantrekkelijk?

14 mei 2019

7 beste apps om uitgaven bij te houden

Bonnetjes

Je uitgaven bijhouden met een app. Nooit meer rondslingerende bonnetjes, Door de uitgaven bij te houden in een app, verlies je nooit meer het overzicht van je uitgaven.

Appwiki is eenvoudig software kiezen voor:

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products