Boekhoudprogramma met debiteurenbeheer

Debiteurenbeheer omvat alle activiteiten van je onderneming die erop gericht zijn om debiteuren hun openstaande facturen te laten betalen. Het is belangrijk om hier goed over na te denken, omdat het een belangrijk onderdeel is van de bedrijfsvoering. Een goed beheer kan voorkomen dat klanten niet, of niet op tijd betalen. En daarmee kun je weer een kostbaar en tijdrovend incassotraject voorkomen. Kortom, goed debiteurenbeheer bevordert de cashflow.

Betalingsherinneringen (automatisch) opstellen

Hiervoor kun je een strak schema hanteren om klanten te helpen herinneren aan hun betalingen. Dat betekent wel dat je, helemaal wanneer je veel klanten hebt, jezelf steeds eraan moet herinneren. Makkelijker is het om en boekhoudprogramma te kiezen met de functie 'debiteurenbeheer'. De software helpt je bij het herinneren aan betalingen van klanten en geeft je een goed overzicht van wie je nog geld krijgt en wie je misschien een betalingsherinnering moet sturen. Een aantal boekhoudpakketten heeft de optie die automatische herinneringen verstuurt. Soms zit hier een een iDeal-link bij, waardoor het voor de klant makkelijk wordt om de factuur te betalen.

Boekhoudsoftware koppelen met incassobureau

Indien een klant na meerdere herinneringen nog niet heeft betaald, kan er bij een aantal software-aanbieders een koppeling worden gemaakt met incassobureau Centraal Invorderings Bureau. Dit is vooral handig als je regelmatig facturen overdraagt aan een incassopartner die de doorgestuurde betalingen voor je afhandelt.

Wat zijn de voordelen van een boekhoudprogramma met debiteurenbeheer?

Benieuwd welke boekhoudprogramma's deze functie hebben? Kijk dan hier voor een compleet overzicht van boekhoudsoftware met debiteurenbeheer.

Products