Wat is ERP?

Als je als ondernemer nog nooit van ERP hebt gehoord is de kans groot dat je tot nu achterliep op de concurrentie. ERP is namelijk handige software die eigenlijk onmisbaar is in ieder bedrijf. ERP is de afkorting van Enterprise Resource Planning. Vrij vertaald betekent dit de planning van middelen binnen je onderneming. Het gaat niet overigens niet alleen om fysieke producten, maar ook om human resources. Met een ERP heb je namelijk zicht op alle processen op alle afdelingen binnen je bedrijf. Als je op de ene afdeling een aanpassing maakt of een order boekt, wordt dat voor alle gebruikers van het systeem zichtbaar gemaakt. Zo kun je als chef gemakkelijk verbeterpunten opsporen en de diverse processen beter op elkaar laten afstemmen. Daarmee is ERP geschikt voor ieder bedrijf dat wil verbeteren, kortom zo'n beetje elk bedrijf.

ERP in de cloud

Zoals je nu weet is ERP geschikt om diverse afdelingen en processen te optimaliseren. Van financiën tot human resources en van fabricatie van producten tot service naar de klanten toe. Hoe dit precies vormgegeven wordt is echter wel afhankelijk van het soort ERP systeem dat je gebruikt. Op de vraag 'Wat is ERP?' kun je namelijk een wedervraag stellen: ‘Hebben we hier over offline of online ERP? Het is namelijk zo dat ERP in de cloud langzaamaan de norm aan het worden is. Veel bedrijven kiezen ervoor om een online oplossing te gebruiken. Dit voorkomt dat je een grote investering moet doen in servers en software en hardware in het algemeen en spreid je je automatiseringskosten. Met cloud ERP heb je niet alleen een slimme back-up van je data, maar ook een gebruiksvriendelijk ERP systeem dat als geen ander geïntegreerd is met de mogelijkheden van nu. Zo zie je bij cloud ERP ook compatibiliteit met tablets en je mobiele telefoon. Ideaal voor de ondernemer die altijd en overal inzicht wil hebben in het bedrijf.

Voordelen van ERP

Uit de bovenstaande tekst is het eigenlijk al een beetje doorgeschemerd: met ERP haal je een oplossing met veel voordelen in huis. ERP zorgt voor meer openheid in je bedrijf, doordat alle processen inzichtelijk gemaakt worden voor bevoegde gebruikers. Daarnaast kan het goed worden gekoppeld aan reeds gebruikte systemen, zoals een CRM softwarepakket. Dat maakt ERP als geen ander een geïntegreerd systeem waar je veel uit kunt halen. Je sluit de verschillende bedrijfsprocessen beter op elkaar aan, zodat je tijdswinst boekt en alles een stuk efficiënter gemaakt. Veel ondernemers uit het MKB kiezen er nog voor om veel administratie met de hand te doen, maar wij weten wel beter: voor iedere branche en iedere bedrijfsgrootte is ERP onmisbaar.

ERP vergelijken

Laten we je eens de volgende vraag stellen: in welke branche ben jij zelf actief? Het kan namelijk voor de keuze van ERP systeem nogal uitmaken of je in de zorg, productie, groothandels of zakelijke dienstverlening zit. Sommige ERP systemen zijn speciaal ontworpen om perfect aan te sluiten op de wensen en processen van bepaalde branches. Deze systemen zijn dan ook meestal ontwikkeld door of in samenspraak met bedrijven uit die specifieke branche. 'Wat is ERP?' kan dan ook door mensen uit verschillende branches op een andere manier worden beantwoord. Ga je ERP vergelijken, kijk dan eerst eens naar welke bedrijfsprocessen je het liefst centraal zou willen hebben in de ERP modules. Heb je nog geen specifiek idee, dan kun je natuurlijk altijd beginnen met gratis proefabonnemten van verschillende ERP systemen en kom je vanzelf op ideeën hoe je de software het beste in jouw bedrijf kunt gebruiken.

ERP gratis proberen

Sommige ERP oplossingen kosten veel, andere minder, en weer andere kun je gratis verkrijgen. Hoe je het ERP systeem ook wil gaan gebruiken, het kan verstandig zijn om eerst eens een gratis versie uit te proberen. Vraag dus via de website van de leveranciers een proef of trial versie aan; door gebruik ontdek je de voordelen het beste!

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products