Tips om het maximale uit je CRM systeem te halen!

Een CRM systeem inzetten, het klinkt soms zo lastig. Met de onderstaande CRM tips realiseer je je snel genoeg dat het bijhouden van al je gegevens in een CRM systeem je veel voordelen geeft. Lees deze tips eens rustig door en houdt ze in je achterhoofd bij het selecteren van je CRM systeem.

Meer tips, uitgebreide achtergronden en nieuws rondom CRM vind je in onze alle artikelen over CRM. Lees onder andere welke CRM softwareprogramma's je gratis kan proberen, hoe je alles uit je CRM systeem haalt en welke voordelen een CRM systeem biedt.

Probeer CRM software gratis

Voordat je overgaat tot de aanschaf van een CRM software is het van belang om je wensen in kaart te brengen. Van welke functionaliteiten wil je gebruik maken en welke CRM software past het beste bij jouw bedrijf? Vervolgens kun je op basis van je wensen verschillende CRM softwareprogramma's vergelijken. Veel van de softwareprogramma's bieden een gratis versie of de mogelijkheid tot een proefabonnement. Dit is vaak de ideale manier om verschillende pakketten te testen. Zo weet je zeker dat je het juiste CRM systeem kiest.

Kies een CRM pakket dat bij je past

Van plan een CRM pakket aan te schaffen? Zorg ervoor dat het voldoet aan de wensen die jij hebt. Kies niet automatisch voor het meest uitgebreide CRM pakket, waarbij je van de vele extra functies geen gebruik maakt. Op die manier bespaar je geld dat je elders weer kan investeren. Inventariseer ook de wensen van je medewerkers, zij zullen ten slotte ook met het CRM systeem moeten werken. Je kan veel CRM pakketten proberen met een proefabonnement. Maak hier gebruik van, op die manier kun je er achter komen welk CRM systeem het beste werkt voor jou en je medewerkers.

Betere beslissingen nemen met een CRM systeem

Met een online CRM kun je een winstgevende koers uitzetten. Je krijgt overzichtelijke rapportages die je helpen met het aansturen en ondersteunen van je bedrijf. Alle informatie die je verzamelt in het CRM systeem geeft je inzicht in kansen en bedreigingen en op basis hiervan kan je betere beslissingen nemen. Een CRM kan de salesafdeling snel toegang geven tot waardevolle klantinformatie, zodat ze bijvoorbeeld nieuwe verkoopkansen ontdekken en naar aanleiding hiervan nieuwe campagnes kunnen opstellen. Ook de klantenservice medewerkers kunnen gemakkelijk in het systeem opzoeken welke acties de klant al heeft ondernomen als het gaat om bijvoorbeeld een klacht.

Tijd besparen met een CRM

Met het gebruik van een CRM systeem kost het je weinig of minder tijd om klantinformatie te raadplegen. Een CRM zorgt ervoor dat alle informatie centraal wordt opgeslagen en overzichtelijk wordt weergegeven. Zo worden met een CRM minder fouten gemaakt binnen je bedrijf door een betere informatievoorziening Je bent dus geen tijd kwijt aan het herstellen van eventuele fouten en er hoeven minder administratieve handelingen te worden verricht. Met behulp van een CRM wordt klantinformatie overzichtelijk opgeslagen en kunnen verkoop processen worden gestroomlijnd en geautomatiseerd.

Online CRM

Een CRM systeem is niet langer alleen beschikbaar en bereikbaar op een desktop. Met een online CRM op je smartphone of tablet heb je alle klantinformatie altijd en overal bij de hand. Iedereen kan belangrijke informatie snel vinden en er is altijd sprake van een informatiestroom die de laatste en dus de nieuwste informatie bevat. Daarnaast verbetert het de efficiƫntie van bedrijfsprocessen. Zo kunnen klanten beter en sneller geholpen worden doordat de klantenservice medewerkers snel en volledig op de hoogte zijn van alle informatie rondom de klant. Er is geen sprake van dubbel werk en alle informatie wordt snel gesynchroniseerd. Kortom, een CRM systeem kan zorgen voor tijdsbesparing en gestroomlijnde bedrijfsprocessen.

Op zoek naar meer CRM tips? Lees alle artikelen over CRM.

Products