1. Blog
 2. Beste CRM apps

Wat zijn de beste CRM apps?

Tegenwoordig doe je alles met de smartphone, je appt, je volgt het nieuws, je doet er je bankzaken mee én je runt er je bedrijf mee. Overal waar je bent kun je er zaken mee doen. Veel ondernemers doen zelfs op vakantie zaken met de smartphone.

CRM aanbieders weten dit en hebben hun mobiele versies zo gemaakt dat jij makkelijk zaken kunt doen met deze CRM apps.

In korte tijd zijn er dan ook veel nieuwe CRM apps op de markt verschenen. Maar welke past nou het beste bij jouw bedrijf? Hieronder vind je de beste CRM applicaties die Appwiki je te bieden heeft. Per app lees je wat de belangrijkste voordelen zijn en wat de kosten zijn.

Jaap Toering
Appwiki expert

  De beste CRM apps van dit moment:

  1. Salesforce

  Salesforce is het platform voor het volledig beheren van klantenrelaties. Medewerkers hebben volledige informatie over de klant met software voor verkoop, marketing en klantenservice. Salesforce is een schaalbaar platform met oplossingen voor alle afdelingen. Met de webgebaseerde CRM-software houd je alle klantactiviteiten bij op één plek.

  World leading CRM
  Meest compleet
  Minder administratie

  Prijs: maandelijks €25,00
  Proefperiode:
  Reviews: 9.8/10
  Bekijk reviews  Ga naar de website 

  2. Gripp

  Gripp is hét alles-in-één pakket wat overzicht brengt in jouw organisatie. Of het nu gaat om die perfecte offertes met een druk op de knop, het overzicht van wie wat aan het doen is, of het strakke debiteurenbeheer: het kan allemaal met Gripp. ✓ Niet tevreden, geld terug ✓ Ruim 2000+ tevreden klanten ✓ 16.000+ users

  Ruim 16.000 gebruikers
  Gebruiksvriendelijk
  Krachtige Timeline

  Prijs: vanaf €110,00
  Proefperiode:
  Reviews: 8.2/10
  Bekijk reviews  Ga naar de website 

  3. Silvasoft

  Silvasoft biedt onbeperkt boekhouden, factureren, urenregistratie en meer in Nederland en Begië tegen eerlijke en duidelijke, all-in prijzen! Dankzij onze aantrekkelijke prijzen en flexibele indeling van uw eigen administratie portal zijn we uitermate geschikt voor zowel de ZZP-er als het MKB en grootbedrijf.

  Compleet relatiebeheer
  Eigen velden
  Dynamische lijsten

  Prijs: maandelijks €3,95
  Proefperiode:
  Reviews: 9.2/10
  Bekijk reviews  Ga naar de website 

  4. AFAS Software

  AFAS Software is een Nederlands familiebedrijf. Een beetje gek, een tikkeltje eigenwijs, maar vooral vol passie als het gaat om klanten en het inspireren van ondernemers. We ontwikkelen innovatieve softwareproducten voor de zakelijke markt en nemen daarbij graag onze maatschappelijke verantwoordelijkheid.

  Complete ERP-oplossing
  Forecasts & dashboards
  CRM via de Pocket App

  Prijs: Op aanvraag
  Proefperiode:
  Reviews: 7.8/10
  Bekijk reviews  Ga naar de website 

  5. Pipedrive

  Pipedrive is de eerste CRM-software die ontworpen is vanuit het perspectief van verkopers. Gebruiksgemak en controle staan voorop. Krijg helder zicht op deals, en focus op acties die van een gesprek een verkoop maken. Meer dan 90.000 bedrijven gebruiken Pipedrive om meer leads te vinden, meer deals te sluiten en relaties op te bouwen.

  Drag-and-drop pipeline
  Volledig aanpasbaar
  Geweldige mobiele app

  Prijs: vanaf €14,90
  Proefperiode: 14 dagen
  Reviews: 8.8/10
  Bekijk reviews  Ga naar de website 

  Wat is een CRM app?

  Je klantinformatie ordenen is een systematisch proces en het overzicht kan snel verloren gaan wanneer dit niet goed werkt. Verschillende CRM systemen bieden dan ook de mogelijkheid om een app te downloaden voor op de smartphone of tablet. Hierdoor heb je jouw CRM altijd bij de hand. Bovendien bieden veel CRM systemen direct de mogelijkheid om visitekaartjes in te scannen, zodat je direct alle nieuwe klantgegevens in je CRM hebt gelogd.

  Met een online CRM app kan ook iedereen binnen het bedrijf gemakkelijk alle klantgegevens in een overzichtelijk klantenbestand bekijken en bewerken. Je hoeft alleen de app te downloaden en kunt meteen van start.

  Welke CRM applicatie is het beste voor jou?

  Afhankelijk van je wensen, kun je kiezen uit diverse CRM apps. Maar hoe weet je nou welke het beste past bij jouw bedrijf? Om te beginnen verschilt het per smartphone van welke CRM applicaties je gebruik kunt maken. Zo zijn sommige apps geschikt voor een iPhone en andere geschikt voor Android.

  Het is tevens belangrijk om na te gaan welke functies de CRM app moet hebben, alleen dan kun je de beste match voor je bedrijf vinden. Op onze vergelijkingspagina voor CRM software kun je eenvoudig de functies selecteren die jij belangrijk vindt. 
   

  De beste CRM apps op een rij

  Met een CRM app heb je altijd een overzicht van je klantenbestand, urenregistratie, projectbeheer en facturatie

  De beste CRM app vinden en selecteren

  Ondernemers zijn steeds mobieler. Een CRM app biedt dus een mooie uitkomst. Wat voor ondernemer je ook bent, er is vast en zeker een app die bij jou past. Je kunt één van de opties kiezen die hierboven in de top 5 staan, maar er zijn nog veel meer CRM applicaties op de markt. Een groot voordeel is dat je de meeste CRM apps gratis kunt uitproberen voor een vaste periode. Bevalt de app niet? Dan kun je kiezen voor een andere. Zo weet je zeker dat je geen spijt krijgt van je keuze.

  Waarvoor kun je CRM apps gebruiken?

  Met een app als toevoeging op je CRM-systeem kun je dus ook mobiel je klantbeheer doen. Met mobiele CRM heb je de mogelijkheid om eenvoudig en continu je klantgegevens te checken. Het geeft je volledige controle over je data, omdat je deze het snel en eenvoudig kunt bijwerken.

  Je hoeft niet op een vaste te computer werken, maar kunt gegevens inzien waar en wanneer je maar wil. Zo kun je informatie sneller ophalen en doorspelen naar klanten.

  Mobiele CRM applicaties hebben zich de afgelopen steeds meer ontwikkeld. Niet alleen worden deze steeds meer ingezet door organisaties, maar ook de functionaliteiten nemen toe. Zo kun je CRM apps ook koppelen aan andere programma’s, zoals je:

  Wat zijn de voordelen van een CRM software app?

  Ben je nog niet helemaal overtuigd van de gemakken van een CRM app? We zetten hieronder nog eens de mogelijkheden en voordelen van een online CRM voor je op een rij.

  1. Overal en altijd beschikbaar
  Omdat je met een CRM app eenvoudig op je smartphone of tablet kunt werken, heb je eigenlijk geen vaste computer nodig om diverse werkzaamheden te verrichten. Iedereen heeft zijn smartphone eigenlijk altijd bij zich. Je hebt dus altijd je klantgegevens letterlijk binnen handbereik en wijzigt gemakkelijk even iets in het systeem.

  2. Inzicht in je klantgegevens
  Zoals al eerder genoemd geeft een CRM app meer inzicht in je data. Een CRM applicatie geeft meer inzicht en dat betekent een beter overzicht, en een beter overzicht zorgt weer voor een betere workflow. Je kunt sneller handelen en maakt minder snel fouten. Het zorgt er dus voor dat je snel en eenvoudig te werk kunt gaan.

  3. Backup van je gegevens
  Een andere eigenschap van een CRM applicatie is dat het systeem automatisch een dagelijkse back-up maakt van alle data. Zo weet je zeker dat alle klantgegevens goed bewaard blijven.

  Hoe kies je een CRM app die bij jouw bedrijf past?

  We kunnen ons voorstellen dat de juiste app kiezen best lastig is. Gebruik daarom onze gratis CRM app checklist. Deze checklist helpt je in 8 vragen de juiste wensenlijst samen te stellen. Met deze wensenlijst kies je eenvoudig de beste CRM app die bij jouw bedrijf past. Download de gratis CRM app checklist hieronder.

  Download gratis

  Wees kritisch! Duurder is niet altijd beter

  Natuurlijk heb je de duurste MacBook nodig om je werk goed te doen. Natuurlijk heb ik een molenmes van 150 euro nodig om mijn biefstuk te snijden.

  Niet alleen op de consumentenmarkt proberen leveranciers je wijs te maken dat je het nieuwste en duurste nodig absoluut nodig hebt. Ook in de business software markt wordt je verleid om het beste en het duurste te kopen. Uit onderzoek blijkt echter dat 90% van bedrijven niet alle functionaliteiten gebruikt uit hun CRM software.

  Weggegooid geld dus. Wees dus kritisch op welke mobiele CRM functionaliteit je echt nodig hebt. Praat met je salesmensen en werknemers hierover.

  • Updaten ze bijvoorbeeld contacten en leads wanneer ze thuiskomen van een afspraak? Zorg dat ze dat vanaf hun tablet kunnen.
  • Hebben ze sales meetings via Skype? Zorg dat ze de funnel ook op hun mobiel kunnen bekijken.
  • Sturen ze mails vanaf hun telefoon? Zorg dan dat ze ook deze mails gemakkelijk kunnen loggen in het CRM.

  Wil je weten wat wij de beste CRM systeem vinden? We hebben er een artikel over geschreven. Bekijk reviews en vergelijk op functies en mogelijkheden. Bekijk de top 10 beste CRM systemen.

  Zorg dat je de applicatie uitvoerig test

  Stel je hebt zojuist een dure CRM applicatie aangeschaft en bij de implementatie van de app kom je erachter dat de app vastloopt op HTC Android telefoons bij te zware bewerkingen. En laat nou net het halve salesteam van 30 man een HTC android telefoon hebben. Balen!

  Je zou echter niet de eerste admin zijn die dit overkomt. Te vaak worden applicaties niet goed getest op de verschillende devices binnen de organisatie. Elke software leverancier zegt natuurlijk dat de applicatie device onafhankelijk is, echter was er geen rekening gehouden met de oude versie van android op de HTC's met 500-900 resolutie. Dit wil je voorkomen. Test daarom elk scenario goed door bij de aanschaf van een mobiele CRM app.

  CRM app gratis proberen?

  Nog niet helemaal helemaal overtuigd van het nut van een CRM app? Probeer een CRM app gratis, voordat je overgaat tot aanschaf. Vaak hebben aanbieders een proefperiode zodat je de mobile CRM eerst zelf kan proberen. Zo zit je nog nergens aan vast en kun je kijken of het CRM systeem echt bij jouw organisatie past!

  Gerelateerde artikelen

  10 oktober 2023

  Hoe CRM software jouw verkopen een boost geeft

  Offerte Crm

  CRM software zorgt voor meer sales. De software biedt je efficiëntie en inzicht, maar maakt je ook effectiever in het verkoopproces.

  29 april 2024

  CRM: van definitie tot implementatie

  Crm

  Wat is een CRM en wat zijn de voordelen? Hoe werkt de implementatie als ik met een CRM ga werken? Je leest er hier alles over.

  27 februari 2024

  Zo ondersteund een CRM jouw marketingcampagnes

  Marketing automation Crm

  CRM software is tegenwoordig van cruciaal belang voor marketing.

  Appwiki is eenvoudig software kiezen voor:

  Dit is Appwiki

  Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

  Appwiki werkt voor jou

  Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

  En zo werkt Appwiki

  We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

  Products