Anne Hoekman - Online marketeer
Anne Hoekman
Online marketeer
Leestijd 5 minuten
Crm tijd besparen
crm_tijdbesparen.png

CRM: de sleutel om sneller acquisitie te doen

Voor ondernemers is het belangrijk om de acquisitie draaiende te houden. Je wilt natuurlijk niet dat je zonder opdrachten komt te zitten. Soms kom je tussen de opdrachten door, niet toe aan acquisitie of misschien weet je simpelweg niet zo goed hoe je de acquisitie moet aanpakken. Op die momenten loop je de kans dat je even zonder opdrachten komt te zitten en dus ook zonder inkomsten. Door gebruik te maken van CRM-systeem is dit verleden tijd. Een CRM wordt vaak gezien als klantbeheersysteem, maar is ook uitermate geschikt om je acquisitie te ondersteunen. CRM software heeft diverse handige functionaliteiten ingebouwd die er zorg voor dragen dat jij jouw acquisitie super efficiënt kunt doen.

Automatisch verkoopproces met CRM

Eén van de handige functionaliteiten van CRM software is het automatiseren en structureren van het verkoopproces. In het CRM systeem zet je alle klantgegevens, contactmomenten en afspraken. Voor elke klant kun je eenvoudig herinneringen instellen. Zo vergeet je nooit meer een potentiële klant te bellen. De software is uitermate geschikt voor leadgeneratie. Stel dat je een klant net voor de zomer hebt gebeld en die gaat aan het einde van het jaar de strategie uitzetten voor het nieuwe jaar. Hij vertelt je ook dat er dan wordt gekeken naar ruimte in het budget. Voor jou is het dan zaak om een reminder in te stellen, zodat je ergens in het najaar weer contact met hem kunt opnemen. Een CRM bespaart je veel tijd en zorgt zo voor een gestroomlijnd follow-up proces.

CRM verkoopproces
CRM helpt je de klant centraal te stellen

 

Visitekaartjes scannen in CRM

Een belangrijk onderdeel van ondernemen is netwerken. Tijdens netwerkevenementen kom je in contact met veel nieuwe mensen. Van al deze nieuwe klanten krijg je visitekaartjes, maar waar laat je alle visitekaartjes? Het is je vast weleens gebeurd dat je het visitekaartje van een lead kwijt bent geraakt. Met CRM-software waarbij je visitekaartjes kunt scannen is dat verleden tijd. Tegenwoordig bieden diverse leveranciers de mogelijkheid om met de CRM mobiele app eenvoudig een visitekaartje in te scannen. De app herkent de gegevens en de contactgegevens komen direct in het klantaccount te staan. Je kunt de gegevens vervolgens toekennen aan een bestaande of nieuwe klant. Op het moment dat jij de contactgegevens nodig hebt, hoef je alleen maar je CRM-pakket te openen en daar vind je alle gegevens. Zo kun je gelijk aan de slag met de lead.

De beste CRM software

Rating:
Reviews: te weinig reviews
CRM
Rating:
Reviews: te weinig reviews
CRM
Rating:
Reviews: 5
CRM
Rating:
Reviews: 434
CRM
Rating:
Reviews: te weinig reviews
CRM

LinkedIn-integratie in CRM

Naast de CRM app, is het ook mogelijk om LinkedIn te koppelen aan CRM-software. Met een speciale LinkedIn-plugin worden de LinkedIn-accounts aan de klantaccounts gekoppeld. Wanneer een klant zijn of haar gegevens verandert, zoals een statusupdate ontvang jij een melding. Je bent dus altijd direct op de hoogte van nieuwe kansen.

CRM app

CRM als continu proces

Met behulp van CRM software wordt je acquisitie een continu proces. Ook als jij je handen vol hebt aan je opdrachten gaat de acquisitie door en vergeet je geen kansen. Zo zit jij nooit zonder opdracht en krijgen je (potentiële) klanten de aandacht die zij verdienen.

Populaire software

Rating:
Reviews: te weinig reviews
CRM
Rating:
Reviews: 79
Facturatie
Rating:
Reviews: 83
Facturatie
Rating:
Reviews: 16
Facturatie
Rating:
Reviews: te weinig reviews
CRM
Terug naar boven

Delen via:

Products