CRM pakketten vergelijken

Vergelijk de 3 beste CRM pakketten op prijs, functies en reviews. Probeer ze gratis en vrijblijvend. Of bekijk hieronder het complete CRM overzicht.

Het complete CRM pakket overzicht

Hieronder vind je de beste CRM pakketten in een overzicht. Vertel ons over je bedrijf en geef de gewenste functies aan. Vergelijk vervolgens de 3 beste CRM programma's. 

Tip: Benieuwd welke functies jij echt nodig hebt? Download onze gratis CRM checklist en ontdek welk pakket bij je past.

Zeer overzichtelijk
Volledig customizable
Gratis proefaccount
Proefperiode
14 dagen
Meer informatie
Houd gewerkte uren bij
Registreer al je calls
Werk gemakkelijk samen
Proefperiode
14 dagen
Meer informatie
Complete ERP-oplossing
Forecasts & dashboards
CRM via de Pocket App
Proefperiode
onbekend
Meer informatie
(0)
Prof. klantenportaal
Eigen beheerportaal
Eén-op-één verbinding
Proefperiode
14 dagen
Meer informatie
Relatie, Offerte, Uren
Facturen & boekhouden
Uitstekende helpdesk
Proefperiode
15 maanden
Meer informatie

Yoobi

E-mail koppeling
Agenda koppeling
API beschikbaar
Proefperiode
30 dagen
Prijs
€ 15,00  vanaf
Meer informatie
Meer informatie

Efficy CRM

(0)
Eenvoudig in gebruik
Flexibel in te richten
Gratis upgrades
Proefperiode
geen
Prijs
€ 25,00  vanaf
Meer informatie
Meer informatie
Appwiki logo

We berekenen nu welke apps het beste bij jou passen.

De Appwiki Score geeft aan hoe goed een app past bij jouw wensen en bedrijf. We passen de altijd score aan op jouw laatste invoer.
Bedrijfsvorm
Branche
Medewerkers
Relatiebeheer
Agenda & taken
Extra functies
Aanvullingen
Bekijk resultaten
Jouw vergelijking
0

Ook interessant voor jou:

Appwik expert

Het beste CRM pakket voor jouw situatie?

Download gratis onze checklist om het beste CRM pakket te kiezen. Aan de hand van 8 vragen ontdek je waar je op moet letten en welke functies je echt nodig hebt.

Download gratis checklist

CRM pakket keuzegids: Hoe kies ik het juiste CRM pakket?

Het selecteren van het beste CRM pakket is lastig, want waar moet je allemaal aan denken bij het kiezen een CRM pakket? Wij helpen je op weg! Volg onderstaand stappenplan en je weet precies waar je allemaal aan moet denken bij het selecteren van de juiste CRM software voor jouw organisatie.

Aan welke stappen moet je denken?    

Volg het stappenplan en jij weet exact welk CRM pakket het beste bij jouw onderneming past. Wil je al direct een keuze maken uit de verschillende CRM systemen, klik dan in het filter hierboven en zoek het beste CRM.

Klik terug naar boven!

1. CRM pakket: wat is het?

Wat is een CRM pakket en wat kun je ermee? CRM is de afkorting van Customer Relationship Management. Met een CRM pakket houd je dus een duidelijk overzicht over de contacten met je klanten. Deze CRM programma's hebben meerwaarde voor zowel je klanten als je bedrijf. 

CRM pakket voor klanten

De meerwaarde voor je klanten is dat je ze op maat kunt bedienen. Je bent vergeet nooit meer een afspraak met een klant want je CRM pakket herinnert je aan de afspraken. Wanneer je niet meer exact weet wat er besproken is tijdens een eerder gesprek, hoef je alleen maar de gespreksnotities in het CRM pakket te bekijken. Met een CRM systeem ben je dus altijd goed voorbereid.

CRM systeem voor je bedrijf

De meerwaarde voor je bedrijf is dat de tevredenheid van jouw klanten toeneemt waardoor ze eerder geneigd zijn om opnieuw producten of diensten van je af te nemen. Moderne CRM pakketten gaan veel verder dan het oorspronkelijke relatiemanagement. In veel gevallen ondersteunen ze je bij werkzaamheden zoals het maken van afspraken, relatiebeheer en agenda's beheren. Ook bieden de meeste programma's mogelijkheden om je marketingcampagnes te ondersteunen. Het loont dan ook om je te verdiepen in de verschillende CRM pakketten.

Wil je meer weten over CRM pakketten en de voordelen? In deze video leggen we het eenvoudig uit:

2. CRM pakketten: welke verschillende soorten zijn er?

Voordat je een keuze maakt uit de verschillende CRM pakketten, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de verschillende soorten systemen. Tegenwoordig kun je de keuze maken uit een offline of online CRM.

CRM pakket als offline product

Tot een aantal jaren geleden was een CRM pakket vaak offline. Dit betekent dat alleen op vaste locaties met het pakket gewerkt kon worden. Deze zogenoemde on-premise software wordt op lokale plek geïnstalleerd, bijvoorbeeld de computers van een organisatie. Tegenwoordig wordt steeds vaker voor een online CRM gekozen boven een offline CRM pakket.

Online CRM pakket

Sinds de opkomst van cloud computing heeft een online CRM veel terrein gewonnen. Een CRM online biedt diverse voordelen ten opzichte van een offline CRM. Zo is een online CRM altijd en overal toegankelijk. Zeker in de huidige bedrijfsculturen waarin mensen altijd en overal online zijn, is dit ideaal. Wanneer je onderweg bent en even snel wat leads in het CRM wilt zetten, is dit geen probleem! Het grootste voordeel van een online CRM pakket is dat een online CRM voor iedereen betaalbaar is. Tegenwoordig heb je al CRM software vanaf een paar tientjes per maand.

Voordelen van een CRM online op een rijtje:
- Onderhoudsvriendelijk;
- Centrale opslag van data;
- Overal toegankelijk;
- Flexibel.

Kies het juiste CRM pakket dat bij jouw bedrijf past!

Weet je niet goed welke CRM pakket bij je past en waar je op moet selecteren? Gebruik dan onze gratis CRM pakket checklist. Deze checklist helpt je in 8 vragen de juiste wensenlijst samen te stellen. Met deze wensenlijst kies je eenvoudig de beste CRM tool die bij jouw bedrijf past. Download de gratis CRM checklist hieronder.

CRM tool checklist

Er zijn grofweg twee soorten online CRM waar je uit kunt kiezen: Open-source CRM en Saas-CRM.

Open-source CRM

Open-source CRM is een gratis beschikbaar gestelde broncode. De CRM broncode is hierdoor voor iedereen toegankelijk. Dit klinkt misschien als muziek in de oren, maar aan een open-source CRM zitten ook nadelen. Zo moet je zelf beschikken over programmeerkennis of moet je iemand inhuren om het programmeer gedeelte voor je te doen. De kosten hiervan kunnen al gauw flink oplopen. Een Saas-CRM is een veel goedkopere optie.

Saas-CRM

Bij een Software-as-a-Service (Saas) CRM of software in de cloud wordt het CRM in de cloud aangeboden en onderhouden door softwareleveranciers. In tegenstelling tot een open-source CRM, hoef je bij een Saas CRM als gebruiker niet technisch onderlegd te zijn. De grote voordelen van een Saas CRM pakket zijn flexibiliteit, prijs en gemak.

In de meeste gevallen kun je gelijk aan de slag met het CRM pakket. Ook hoef je zelf niet om te kijken naar software updates en back-ups, dit doet de leverancier voor je. De CRM pakketten die worden aangeboden op deze pagina zijn allemaal Saas CRM-pakketten.

Social CRM

Je kunt ook kiezen voor een social CRM (SCRM). Een Social CRM integreert de contactmomenten met klanten via sociale media. De communicatie met klanten en door klanten gebeurt steeds vaker via sociale media. Met een Social CRM wordt het mogelijk om deze interacties te monitoren en te analyseren. De behoeftes en wensen van klanten kunnen zo eenvoudig in kaart worden gebracht.

3. CRM pakket: de verschillende functies

De CRM pakketten verschillen van elkaar in de hoeveelheid functies die zij aanbieden. Welk CRM programma het beste bij jouw organisatie past is dus ook afhankelijk van welke functies jij belangrijk vindt. Zet daarom, voordat je in de CRM pakketten gaat verdiepen, voor jezelf op een rij aan welke eisen een CRM pakket voor jouw bedrijf moet voldoen. Concentreer je vervolgens op de CRM pakketten die het beste bij jouw bedrijf passen.

Bedrijfsvorm en aantal medewerkers

Bij het selecteren van een CRM pakket voor jouw organisatie is het belangrijk om te selecteren op bedrijfsvorm. Het ene CRM programma is speciaal ontwikkeld voor MKB’ers en andere CRM software ZZP is speciaal ontwikkeld voor ZZP’ers. Zo zijn er ook CRM systemen op de markt voor:

Ook kan je gebruik maken van de ingebouwde filters zo kan jij snel en gemakkelijk CRM software vinden en selecteren. Filter op de functionaliteiten en toepassingen die jij wenst. Binnen paar klikken krijg je een lijst met de voor jou relevante systemen voorgeschoteld.

Een grote organisatie wil bijvoorbeeld graag weten dat alle medewerkers die met een bepaalde klant te maken hebben, op hoofdlijnen weten wat de collega's eerder met die klant besproken hebben. Een kleiner bedrijf gebruikt de software misschien meer om offertes op te stellen en bij te houden welke van die offertes daadwerkelijk tot opdrachten leiden.

CRM relatiebeheer

In hoeverre wil je het CRM pakket inzetten voor relatiebeheer? Moet het CRM systeem bijvoorbeeld alleen in staat zijn om contactmomenten vast te leggen? Of wil je ook accountmanagers koppelen aan klanten? In sommige CRM software is het mogelijk om relaties te categoriseren of per klant een prijsdifferentiatie aan te geven. De CRM pakketten verschillen in de mogelijkheden en daarom zijn dit belangrijke functies om vooraf duidelijk te hebben. Zo weet je zeker dat het CRM pakket volledig aan je wensen voldoet.

Verkoop

CRM software is uitermate geschikt in het ondersteunen bij het verkoopproces. Zo kun je eenvoudig facturen maken, offertes opstellen en de verkoop van producten en diensten vastleggen. In hoeverre je gebruik wilt maken van één of meerdere van deze verkoopfuncties is van invloed op welk CRM pakket het beste bij jouw past. Er zijn diverse pakketten op de markt die gebruikt kunnen worden als CRM sales

Agenda & taken

Het beheren van agenda’s en taken kan eenvoudig via een CRM pakket. Zo bieden diverse CRM software leveranciers de mogelijkheid om een agenda of takenlijst te maken of bij te houden.

CRM app

Tegenwoordig is iedereen en altijd onderweg online, hoe handig is het dan als je naast een online CRM gebruik kunt maken van een CRM app. Met een CRM app heb je alle klantgegevens en benodigde informatie altijd bij de hand. 

In onderstaand filmpje vertellen wij kort over de voordelen van een CRM app:

Eenvoudig CRM pakketten selecteren

Wij helpen je graag verder naar het juiste CRM pakket. Selecteer linksboven in het menu eenvoudig de filters waaraan het CRM systeem moet voldoen. Zo weet je zeker dat het CRM pakket bij jou past.

4. CRM software: de voordelen voor jouw organisatie

Je weet nu wat een CRM pakket precies is en welke verschillende soorten CRM pakketten er zijn. Maar wat zijn nou precies de voordelen van een CRM pakket?  Een CRM pakket biedt voordelen voor jouw organisatie voordelen op het gebied van: klantenservice, projectmanagement, sales en marketing.

CRM pakket en de klantenservice

Wanneer klanten contact opnemen met je klantenservice wil je ze zo goed mogelijk te woord staan. Een CRM pakket helpt je hierbij. In het CRM pakket staan alle klantgegevens centraal opgeslagen. Hierdoor kan elke klantenservicemedewerker precies zien wat de klanthistorie is en in de notities kan de medewerker precies zien wat in voorgaande gesprekken is besproken. Klanten kunnen dus altijd naar tevredenheid te woord worden gestaan. Indien er een afspraak gemaakt wordt, kan dit direct in hetzelfde systeem en desgewenst ook in de agenda van een medewerker van de organisatie.

CRM systeem en projectmanagement

Een CRM systeem helpt je ook bij projectmanagement. Met een CRM pakket heb je eenvoudig inzicht in de voortgang van projecten. Zo weet je precies waar je moet bijsturen. Ook het maken van afspraken en weekplanning is eenvoudig in een CRM pakket.

CRM software en sales

CRM software is ook uitermate geschikt om in te zetten als sales software. Het CRM pakket ondersteunt je verkooptraject van begin tot eind. In het begin van het traject zorgt het pakket ervoor dat je inzicht in krijgt in je klanten. Zo heb je alle klantgegevens bij elkaar en kun je de leads eenvoudig kwalificeren als koud of warm. Doordat de lead in het CRM staat, komt de klant elke keer weer op je takenlijst terug. De kans om de lead om te zetten in een klant is dus een stuk groter. 

In onderstaande video wordt uitgelegd hoe een CRM zorgt voor een continue acquisitie:

CRM programma en marketing

De marketing van jouw organisatie heeft ook baat bij een CRM pakket. Het pakket maakt het eenvoudig om marketingcampagnes te analyseren en te verbeteren. Dit verhoogt de efficiëntie van je marketingcampagnes en zorgt er tevens voor dat de campagnes van start tot finish kunnen worden gemonitord.

5. Hoe selecteer ik het beste pakket? 

Er zijn enorm veel CRM pakketten. Daarom is verdiepen bijzonder belangrijk. Het is namelijk onbegonnen werk om uit het grote aanbod precies dat ene CRM pakket te kiezen dat de juiste mogelijkheden heeft voor jouw bedrijf. Om het gemakkelijk voor je te maken, hebben we van elk pakket de belangrijkste mogelijkheden op een rij gezet. Je hoeft alleen nog maar aan te vinken welke functies voor jouw bedrijf nodig zijn. Zo vind en selecteer je onmiddellijk de CRM pakketten die aan alle eisen voldoen. Daarnaast vind je bij veel CRM pakketten beoordelingen van echte gebruikers waardoor je een goed beeld krijgt van hun ervaring met het CRM pakket.

6. CRM pakketten gratis uitproberen?

De meeste aanbieders van CRM pakketten bieden de mogelijkheid om voor een periode van veertien tot dertig dagen het CRM pakket gratis uit te proberen. Zo weet je van tevoren of het CRM pakket perfect aansluit bij jouw organisatie. Is het CRM pakket toch niet helemaal wat je ervan verwacht had? Dan kun je eenvoudig een ander CRM pakket gratis uitproberen. Bij Appwiki kun je onbeperkt gratis CRM pakketten uitproberen.

Ja, ik wil verschillende CRM pakketten vergelijken en de beste selecteren!

Relevante artikelen

brooke-cagle-195777-unsplash.jpg
3 dagen geleden

Van droom naar eigen ZZP onderneming

Boekhouding

Ineens heb je het! Je wordt ZZP’er. En dan? Waar moet je allemaal aandenken en wat houdt het zijn van een ZZP'er nu precies in? Je ontdekt voor- en nadelen in dit artikel.

Lees meer 
17 maart 2020

Hoe CRM jouw sales een boost geeft

OfferteCrm
2 maart 2020

Administratie bijhouden als zzp'er?

AdministratieBoekhouding
Products