CRM pakket keuzegids: Hoe kies je het juiste CRM pakket?

Het selecteren van het beste CRM pakket is lastig, want waar moet je allemaal aan denken bij het kiezen een CRM pakket? Welk CRM programma past bij jouw organisatie en wat is nu de CRM pakket betekenis? Vragen die je als ondernemer kunt stellen, maar waar je gemakkelijk antwoord op wilt hebben.

Volg onderstaand stappenplan en je weet precies waar je allemaal aan moet denken bij het selecteren van de juiste CRM software voor jouw organisatie. Aan welke stappen moet je denken?

Hoe zorg je er nu voor dat jij het beste CRM pakket kiest dat bij jouw bedrijf past? Door de verschillende CRM programma’s en pakketten met elkaar te vergelijken en zo de best passende te kiezen. Appwiki helpt je er graag bij!

Vergelijk CRM pakketten

Wat is een CRM pakket en hoe werkt het voor relatiebeheer?

CRM is de afkorting van Customer Relationship Management. Een CRM pakket is het achterliggende programma waarmee je jouw klantrelatiebeheer kunt bijhouden en uitvoeren. Met een CRM programma houd je dus een duidelijk overzicht over de contacten met je klanten. Deze CRM programma's hebben meerwaarde voor zowel je klanten als je bedrijf. Het is dus geen overbodige luxe om je niet alleen te verdiepen in de verschillende mogelijkheden van een CRM pakket voor jouw bedrijf, maar ook om het als software aan te schaffen.

De meerwaarde voor je klanten is dat je ze op maat kunt bedienen. Je bent vergeet nooit meer een afspraak met een klant want je CRM pakket herinnert je aan de afspraken. Wanneer je niet meer exact weet wat er besproken is tijdens een eerder gesprek, hoef je alleen maar de gespreksnotities in het CRM pakket te bekijken.

Met een CRM systeem ben je dus altijd goed voorbereid.

De meerwaarde voor je bedrijf is dat de tevredenheid van jouw klanten toeneemt waardoor ze eerder geneigd zijn om opnieuw producten of diensten van je af te nemen. Moderne CRM pakketten gaan veel verder dan het oorspronkelijke relatiemanagement. In veel gevallen ondersteunen ze je bij werkzaamheden zoals het maken van afspraken, relatiebeheer en agenda's beheren. Ook bieden de meeste programma's mogelijkheden om je marketing campagnes te ondersteunen. Het loont dan ook om je te verdiepen in de verschillende CRM pakketten.

Wat is relatiebeheer?

Relatiebeheer is het verzamelen en beheren van klantgegevens, met als doel een gerichte service en marketing. In een CRM programma verzamel je deze gegevens op een centrale plek en op een overzichtelijke manier. Door goed relatiebeheer weet je wat de wensen van je klanten zijn. Nu, maar ook in de toekomst. Deze informatie is belangrijk, want alleen zo kun je je productieproces optimaal inrichten en meebewegen met innovaties en ontwikkelingen. Relatiebeheer zorgt ervoor dat je nooit uit het oog verliest voor wie je werkt en met wie je zaken doet.

Doordat je de klanten en hun behoeftes goed kent, kun je vervolgens de relaties categoriseren met een CRM-systeem. Zo zijn er bijvoorbeeld de categorieën:

 • Potentiële klanten
 • Leads
 • Klanten
 • Vverloren klanten
 • Leveranciers
 • Partners.

Elke categorie vereist een andere benadering van jouw kant. Zo ga je bijvoorbeeld een verloren klant niet vanuit het niets een abonnement aanbieden.

Je kunt je klanten daarom opsplitsen in verschillende doelgroepen. Vervolgens kun je hier met je verkoop- en marketingactiviteiten op inspelen. Dat betekent dat je gerichte en aantrekkelijke aanbiedingen voor elke klant kunt doen. Door in je CRM-programma niet alleen persoonsgegevens, maar ook de aankoop- en contactgeschiedenis op te slaan, kun je elke klant een gepaste aanbieding of een voorstel doen die voor hem of haar interessant is.

Op deze manier verhoog je de kans op herhalingsaankopen en versterkt het tegelijkertijd de onderlinge relatie. Met een gepersonaliseerd aanbod voelen klanten zich meer gehoord en gewaardeerd.

Hoe zorg je er nu voor dat jij het beste CRM pakket kiest dat bij jouw bedrijf past? Door de verschillende CRM programma’s en pakketten met elkaar te vergelijken en zo de best passende te kiezen. Appwiki helpt je er graag bij!

Vergelijk CRM pakketten

Welke verschillende soorten CRM programma’s zijn er?

Voordat je een keuze kunt maken uit de verschillende CRM pakketten, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de verschillende soorten systemen. Tegenwoordig kun je de keuze maken uit een offline of online CRM. Laten we beide CRM programma’s wat beter leren kennen.

Tot een aantal jaren geleden was een CRM pakket vaak offline. Dit betekent dat alleen op vaste locaties met het pakket gewerkt kon worden. Deze zogenoemde on-premise software wordt op een lokale plek geïnstalleerd, bijvoorbeeld de computers van een organisatie. Tegenwoordig wordt steeds vaker voor een online CRM gekozen boven een offline CRM pakket.

Online CRM pakket betekent ook onderweg bijhouden en invullen

Sinds de opkomst van cloud computing heeft een online CRM veel terrein gewonnen. Een CRM online biedt diverse voordelen ten opzichte van een offline CRM. Zo is een online CRM altijd en overal toegankelijk. Zeker in de huidige bedrijfsculturen waarin mensen altijd en overal online zijn, is dit ideaal. Wanneer je onderweg bent en even snel wat leads in het CRM wilt zetten, is dit geen probleem!

Wachten op de trein of onderweg zijn is geen dilemma meer met een online CRM pakket en zorgt ervoor dat je altijd en overal de gegevens kan inzien, verwerken en invullen.

Het grootste voordeel van een online CRM pakket is dat een online CRM voor iedereen betaalbaar is. Tegenwoordig heb je al CRM software vanaf een paar tientjes per maand.

Voordelen van een CRM online op een rijtje:

 • Onderhoudsvriendelijk
 • Centrale opslag van data
 • Overal toegankelijk
 • Flexibel

Er zijn grofweg twee soorten online CRM waar je uit kunt kiezen: Open-source CRM en Saas-CRM. Daarnaast kun je ook gebruikmaken van een Social CRM programma.

Open-source CRM

Open-source CRM is een gratis beschikbaar gestelde broncode. De CRM broncode van dit pakket is hierdoor voor iedereen toegankelijk. Dit klinkt misschien als muziek in de oren, maar aan een open-source CRM zitten ook nadelen. Zo moet je zelf beschikken over programmeerkennis of moet je iemand inhuren om het programmeer gedeelte voor je te doen.

De kosten hiervan kunnen al gauw flink oplopen. Een Saas-CRM is een veel goedkopere optie.

Saas-CRM pakket

Bij een Software-as-a-Service (Saas) CRM of software in de cloud wordt het CRM in de cloud aangeboden en onderhouden door softwareleveranciers. In tegenstelling tot een open-source CRM, hoef je bij een Saas CRM als gebruiker niet technisch onderlegd te zijn.

In de meeste gevallen kun je gelijk aan de slag met het CRM pakket. Ook hoef je zelf niet om te kijken naar software updates en back-ups, dit doet de leverancier voor je. De CRM pakketten die worden aangeboden via Appwiki zijn allemaal Saas CRM-pakketten. Het gemak is namelijk groot en de kosten relatief laag.

Social CRM programma

Je kunt ook kiezen voor een social CRM (SCRM). Een Social CRM programma integreert de contactmomenten met klanten via sociale media. De communicatie met klanten en door klanten gebeurt steeds vaker via sociale media. Met een Social CRM wordt het mogelijk om deze interacties te monitoren en te analyseren. De behoeftes en wensen van klanten kunnen zo eenvoudig in kaart worden gebracht.

De verschillende functies van CRM programma’s

De CRM pakketten verschillen van elkaar in de hoeveelheid functies die zij aanbieden. Welk CRM het beste bij jouw organisatie past is dus ook afhankelijk van de functies jij belangrijk vindt. Zet daarom, voordat je in de CRM pakketten gaat verdiepen, voor jezelf op een rij aan welke eisen een CRM pakket voor jouw bedrijf moet voldoen. Concentreer je vervolgens op de CRM pakketten die het beste bij jouw bedrijf passen.

 

Hoe zorg je er nu voor dat jij het beste CRM pakket kiest dat bij jouw bedrijf past? Door de verschillende CRM programma’s en pakketten met elkaar te vergelijken en zo de best passende te kiezen. Appwiki helpt je er graag bij!

Vergelijk CRM pakketten

Bij het selecteren van een CRM pakket voor jouw organisatie is het belangrijk om te selecteren op bedrijfsvorm. Het ene CRM programma is speciaal ontwikkeld voor MKB’ers en andere CRM software ZZP is speciaal ontwikkeld voor ZZP’ers. Zo zijn er ook CRM systemen op de markt voor:

 • Freelancers
 • Stichtingen
 • Verenigingen
 • Speciaal voor de VOF of BV

Elk bedrijf heeft zijn eigen wensen en eisen en een CRM pakket dat daaraan voldoet is het CRM programma dat het beste bij jouw organisatie past. Ben je bijvoorbeeld veel onderweg overweeg dan een CRM pakket met app.

CRM pakket met een app

CRM software is uitermate geschikt in het ondersteunen bij het verkoopproces. Zo kun je eenvoudig facturen maken, offertes opstellen en de verkoop van producten en diensten vastleggen. In hoeverre je gebruik wilt maken van één of meerdere van deze verkoopfuncties is van invloed op welk CRM pakket het beste bij jouw past. Er zijn diverse pakketten op de markt die gebruikt kunnen worden als CRM sales boost.

Het beheren van agenda’s en taken kan eenvoudig via een CRM pakket. Zo bieden diverse CRM software leveranciers de mogelijkheid om een agenda of takenlijst te maken of bij te houden.

Tegenwoordig is iedereen en altijd onderweg online, hoe handig is het dan als je naast een online CRM gebruik kunt maken van een CRM app. Met een CRM app heb je alle klantgegevens en benodigde informatie altijd bij de hand.

Het beste CRM pakket vinden voor jouw bedrijf

Er zijn enorm veel CRM pakketten en programma’s. Het is onbegonnen werk om uit het grote aanbod precies dat ene CRM pakket te kiezen dat de juiste mogelijkheden heeft voor jouw bedrijf. Om het gemakkelijk voor je te maken, hebben we van elk pakket de belangrijkste mogelijkheden op een rij gezet zodat jij de verschillende CRM systemen kunt vergelijken. Je hoeft alleen nog maar aan te vinken welke functies voor jouw bedrijf nodig zijn.

Zo vind en selecteer je onmiddellijk de CRM pakketten die aan alle eisen voldoen. Daarnaast vind je bij veel CRM programma’s beoordelingen van echte gebruikers waardoor je een goed beeld krijgt van hun ervaring met het CRM pakket.

De meeste aanbieders van CRM pakketten bieden daarbij de mogelijkheid om voor een periode van veertien tot dertig dagen het CRM pakket gratis uit te proberen. Zo weet je zonder dat je kosten maakt of een CRM pakket perfect aansluit bij jouw organisatie. Is het CRM pakket toch niet helemaal wat je ervan verwacht had? Dan kun je eenvoudig een ander CRM pakket gratis uitproberen. Bij Appwiki kun je onbeperkt gratis CRM pakketten uitproberen.

Hoe zorg je er nu voor dat jij het beste CRM pakket kiest dat bij jouw bedrijf past? Door de verschillende CRM programma’s en pakketten met elkaar te vergelijken en zo de best passende te kiezen. Appwiki helpt je er graag bij!

Vergelijk CRM pakketten

Veelgestelde vragen

✅   Wat is een CRM pakket

Een CRM pakket is een programma waarmee jij aan de slag kunt met jouw Customer Relations Management. Met jouw relatiebeheer dus. Met een CRM programma houd je dus een duidelijk overzicht over de contacten met je klanten. Dit biedt meerwaarde voor je klanten die je beter kunt bedienen, maar ook voor je bedrijf omdat medewerkers alles van klanten weten.

✅  Welke CRM programma’s zijn er?

Je hebt online en offline CRM programma’s. De meeste bedrijven kiezen voor de flexibiliteit van een online CRM pakket. Hiermee kun je overal ter wereld in jouw CRM. Online CRM pakketten kun je nog verdelen in open source CRM pakketten, waar je zelf alles moet programmeren. Of een SaaS CRM, waarbij de software als een Service inbegrepen is.

✅  Hoe kies je het beste CRM pakket voor jouw bedrijf?

Het beste CRM pakket kies je door de verschillende CRM pakketten met elkaar te vergelijken. Door de pakketten te vergelijken op functionaliteiten, moeilijkheid in gebruik, prijs en reviews. Bepaal jouw wensen en eisen en zorg ervoor dat het CRM programma daarbij aansluit. Zo weet je altijd dat je het beste kiest voor jouw bedrijf.

Products