Boekhoudprogramma voor Mac vergelijken en kiezen

Alle online boekhoudprogramma’s zijn geschikt voor de Mac. Vergelijk de verschillende pakketten en maak je eigen top drie.

De beste Mac boekhoudprogramma's voor:

Ondernemen met Apple boekhoudsoftware

Of je nu werkt op een iMac of MacBook, je wilt een boekhoudprogramma goed kunnen gebruiken. Je bent dus op zoek naar een boekhoudprogramma voor op je Mac. Wat kun je nu gebruiken om te ondernemen en te boekhouden op jouw Apple product? Werken alle programma’s goed of dien je te kiezen voor een boekhoudprogramma Mac?

Op deze pagina vind je alle informatie over de verschillende boekhoudprogramma's voor de Mac, wat je ermee kunt doen en welke voordelen deze hebben.

e-Boekhouden.nl

500.000 gingen je voor
Snelle btw-aangifte
15 maanden gratis
Proefperiode
14 dagen
Meer informatie

Ficsus.nl

Gratis en vrijblijvend
Gratis helpdesk
Belastingdienst-Link
Proefperiode
35 dagen
Meer informatie

SnelStart

Onbeperkt factureren
Eenvoudig in gebruik
Persoonlijke support
Proefperiode
30 dagen
Meer informatie

Twinfield

Persoonlijke service
Consultancy en service
300+ koppelingen
Proefperiode
30 dagen
Meer informatie

InformerOnline

Meeste Top Reviews
Starters Gratis
Certified B Corp
Proefperiode
30 dagen
Meer informatie

AFAS SB

#1 volgens accountants
Met Scan & Herken
Probeer 1 maand gratis
Proefperiode
1 maand
Meer informatie

MoneyMonk

Compleet en eenvoudig
Uitstekende support
Maandelijks opzegbaar
Proefperiode
30 dagen
Meer informatie

Silvasoft

Best gewaardeerd
Scan & Herken
Bankenkoppeling
Proefperiode
30 dagen
Meer informatie
Appwiki logo

We berekenen nu welke apps het beste bij jou passen.

De Appwiki Score geeft aan hoe goed een app past bij jouw wensen en bedrijf. We passen de altijd score aan op jouw laatste invoer.
Bedrijfsvorm
Branche
Medewerkers
Hoe boekhouden?
BTW-aangifte
Inkomsten & uitgaven
Extra functies
Aanvullingen
Bekijk resultaten
Jouw vergelijking
0

De voordelen van online boekhoudsoftware mac

Laten we gelijk de belangrijkste vraag beantwoorden ‘heb je speciale software nodig die beschikbaar is voor alleen iOS besturing?’. Het antwoord is nee. Als jij aan de slag gaat met online boekhouden met software dan profiteer je van een boekhoudprogramma die via internet overal te gebruiken is. Deze software werkt in de cloud en is te gebruiken op elk soort besturingssysteem, dus ook op de Mac.

Let wel even goed op wanneer een boekhoudprogramma enkel in Microsoft Internet Explorer werkt. In zo'n geval kan het zijn dat het boekhoudpakket niet werkt in macOS, omdat Internet Explorer standaard niet in macOS draait.

Niet plaats en tijdgebonden

Tegenwoordig ben je als ondernemer niet meer aan een plaats of tijd gebonden. Hierdoor is het zeer handig om een boekhoudprogramma Mac te hebben die ook daaraan voldoet. Dus een boekhoudpakket voor de Mac, die op al jouw computers en systemen gebruikt kan worden en eventueel ook te gebruiken op de Windows computer van jouw boekhouder.

Een boekhoudprogramma Mac hoeft dus niet alleen maar geschikt te zijn voor een Apple product. Als het maar werkt.

Hiermee kun je eenvoudig jouw boekhouding, facturatie en administratie doen en heb je alle informatie over jouw onderneming altijd bij de hand. Toch even jouw btw aangifte checken? Ga online op je Mac en je hebt het inzichtelijk, waar je ook zit!

Gelukkig zijn er verschillende oplossingen voor het gebruiken van een boekhoudprogramma op je Mac. De snelste manier om te kunnen online boekhouden op een Mac is om op onze website een van de online boekhoudpakketten te vergelijken en te kiezen.

Maak je persoonlijke top 3

Boekhoudprogramma voor Mac

Je kunt kiezen voor een boekhoudprogramma dat op elke systemen werkt, maar je kunt ook specifiek kiezen voor een eenvoudig boekhoudprogramma Mac dat alleen op het Apple besturingssysteem werkt. We zullen er een aantal uitlichten.

  • iFinance
  • Numbers
  • Wine
  • Virtuele omgeving

iFinance

iFinance is speciaal geschreven voor de Mac en biedt tools voor een eenvoudige boekhouding, zonder veel toeters en bellen. Met een boekhoudprogramma als deze is het starten met je boekhouding in dit pakket gemakkelijk. iFinance is in de eerste plaats bedoeld voor een persoonlijke boekhouding, maar kan eventueel voor een ZZP-er of freelancer ook voldoende zijn.

Voor een uitgebreide zakelijke boekhouding zal iFinance op termijn echter niet voldoende zijn. Een demoversie van iFinance is gratis te downloaden via de website van de maker.

iFinance kan gemakkelijk worden aangeschaft via de Mac App Store.

Info, screenshots en ervaringen voor iFinance

Numbers

Numbers is ontwikkeld door Apple zelf (onderdeel van iWork) en is voor €18,- apart aan te schaffen in de Mac App Store. Numbers is geschikt voor zowel zakelijk als persoonlijk gebruik. Net als Billings bevat Numbers ook een groot aantal mooie sjablonen. Daarnaast is er ondersteuning voor de Nederlandse taal en voor een groot aantal bestandstypen.

Numbers is wat te beperkt om het een volledig boekhoudprogramma mac te noemen. Dat valt misschien ook niet te verwachten voor de prijs.

Het is echter een prima alternatief voor een simpele Excel boekhouding, of in combinatie met Excel. Met Excel kun je in theorie meer, maar met Numbers gaat het net iets makkelijker en ziet alles er mooier uit. De keuze blijft dus persoonlijk.

Meer over Numbers

Via iCloud houd je je boekhouding up-to-date op al je apparaten via de Numbers iOS App (die wel apart moet worden aangeschaft).

Info, screenshots en ervaringen voor Numbers

Wine (Windows Emulator) en Mac OS X

Wine is een stuk software, dat Windows code realtime vertaalt naar jouw  MacOS besturingssysteem. Het voordeel van een emulator als Wine is dat je het programma direct in OS kunt opstarten. Je hoeft dus niet tussen besturingssystemen te wisselen.

Wine is een opensource-project, maar wordt gesponsord door het bedrijf CodeWeavers. Het bedrijf heeft ook commerciële versies van Wine met extra functionaliteit onder de naam CrossOver.

Wine probeert voor een groot deel Windows na te maken, maar kan daar natuurlijk nooit helemaal in slagen, daarom werkt niet alle Windows-software op Wine. 64-bit Windows-programma's werken bijvoorbeeld nog niet onder Wine.

De Wine Wiki geeft tips om de programma's alsnog aan de praat te krijgen. Er bestaan ook een aantal tools die dit automatiseren. Een voorbeeld hiervan is Winetricks.

Gebruik van virtuele Windows omgeving (virtualisatie)

Door gebruik te maken van een virtuele windows omgeving kan Windows gedraaid worden op een Mac systeem. Dit lijkt op het gebruiken van een programma als Wine, met als verschil dat je bij virtualisatie niet enkel een Windows programma draait, maar het hele besturingssysteem Windows.

Hierdoor is het mogelijk om MacOS en Windows tegelijk te draaien en kan je een Windows boekhoudprogramma en je MacOS bestanden en -onderdelen tegelijkertijd gebruiken. Een voordeel van virtualisatie is de mogelijkheid zonder je systeem opnieuw op te hoeven starten, zowel macOS als een virtuele computer naast elkaar te laten draaien.

Bij virtualisatie draaien er twee besturingssystemen tegelijk. Dit heeft als nadeel dat er veel wordt gevergd van hulpmiddelen zoals geheugen en processorvermogen. Dit kan ertoe leiden dat je PC of laptop traag wordt. Je Apple systeem moet daarom minimaal 1 GB aan RAM hebben om virtualisatiesoftware te draaien, maar 2 GB of meer wordt aanbevolen.

Er zijn verschillende programma's voor virtualisatie op een Mac. De meest geavanceerde zijn Parallels en VMware Fusion. Deze zijn voor respectievelijk 70 en 80 dollar te koop, maar van beide programma's is een gratis testversie te downloaden.

Een alternatief is VirtualBox van Sun Microsystems. Dit programma is gratis en biedt voor de meeste gebruikers voldoende mogelijkheden.

Meer informatie over het installeren en gebruik van virtualisatie software op de Mac vind je via de volgende links.

De beste boekhoudprogramma's voor jou:

Kies het programma dat aan jouw wensen voldoet

Als ondernemer kies je voor een bepaald besturingssysteem. In het geval van Apple kun je gebruikmaken van een boekhoudprogramma mac die hiervoor ontwikkeld is. Je kunt tegenwoordig ook gebruikmaken van online boekhouden in de cloud.

Door te gaan online boekhouden kun jij elk programma via de browser benaderen en maakt het niet uit dat jij op een Apple computer werkt en jouw collega, accountant of  boekhouder op een Windows computer. Dan ben je niet afhankelijk van Mac gebruikers binnen je organisatie. Bovendien bieden online programma’s vaak ook een handige boekhouding app. Zet je die direct op je iPhone en je hebt jouw boekhouding echt binnen handbereik.

Op zoek naar een boekhoudprogramma mac? Wil je zeker weten dat jouw boekhouding op alle Apple apparaten goed werkt en jou geen problemen geeft? Vergelijk de verschillende online boekhoudprogramma’s die er zijn. Dit is een laagdrempelige manier om een online boekhoudprogramma voor Mac uit te proberen en verschillende te vergelijken.

Op die manier kies je het pakket dat het beste bij je bedrijf past. Met de keuzehulp bieden wij jou alle handvatten om de juiste keuze voor een mac boekhoudprogramma te maken.

Gratis boekhoudprogramma Mac proberen

Bij de meeste aanbieders die een online boekhoudprogramma aanbieden heb je de mogelijkheid om de software gratis te proberen. Wil jij dus eerst een boekhoudprogramma Mac gratis proberen? Maak dan gebruik van een proefabonnement. Vaak gaat het om een periode van een maand, waarna het abonnement vaak automatisch gestopt wordt.

Ben je tevreden, dan kun je het boekhoudprogramma Mac eenvoudig betaald voortzetten en kies je zelf of je per maand of per jaar betaalt. Op die manier kun jij aan de slag met jouw boekhouding of je nu een Windows of Mac computer gebruikt.

Relevante artikelen

brooke-cagle-195777-unsplash.jpg
11 januari 2024

Wat zijn de beste boekhouding apps voor de BTW-aangifte?

Boekhouding

Wat zijn de beste boekhouding apps voor de BTW-aangifte? Hier vind je de vijf administratie apps waarmee je eenvoudig en snel BTW-aangifte doet.

Lees meer 
8 januari 2024

5 handige declaratie apps voor je onkosten

DeclaratiesBoekhouding
30 september 2023

Administratie bijhouden als zzp'er?

AdministratieBoekhouding
26 september 2023

Boekhouding uitbesteden of zelf doen?

Boekhouding
16 december 2022

Alles over de BTW-aangifte doen

BelastingAdministratieBoekhouding
8 december 2022

Factuurverwerking: tips & tricks voor volledige automatisering

AdministratieFacturatieBoekhouding

Eenvoudig software kiezen in 5 stappen

1. Vertel ons over je bedrijf We willen graag je bedrijfsvorm, branche en bedrijfsgrootte weten zodat we eenvoudig een voorselectie kunnen maken op basis van onze data.

2. Jouw wensenlijst Wij inventariseren jouw wensen en bedrijfsprocessen en vertalen dit naar de functies die je nodig hebt. Ook de oplossingen die je nu gebruikt nemen we mee.

3. Bekijk je persoonlijke top 3 Op basis van je bedrijf, je wensen en de software die je gebruikt, maken wij een persoonlijke top 3 van de beste software voor jou.

4. Probeer de beste oplossingen Probeer gratis en vrijblijvend jouw software top 3. Door meerdere oplossingen te ervaren, weet je welke het beste bij je past.

5. Evalueer en maak je keuze Vergelijk en beoordeel van jouw top 3 de functies, gebruiksgemak en support. Kies dan de software die het beste bij je past. Zo maakt Appwiki softwareselectie eenvoudig.

Products