Gratis boekhoudprogramma's voor eenmanszaak vergelijken

Vergelijk eenvoudig de top 3 met gratis boekhoudsoftware die bij je eenmanszaak past. Probeer gratis en vrijblijvend

Bekijk het complete overzicht en maak je eigen top 3

Hieronder vind je alle boekhoudprogramma's voor eenmanszaken. Benieuwd hoe je het beste boekhoudprogramma voor jouw eenmanszaak kiest? Download de gratis boekhouding checklist en ontdek in 10 vragen welk boekhoudprogramma het beste bij je past.

Starter / ZZP'er 15 maanden gratis! (Best getest)
#1 Boekhoudsoftware
Belastingdienst erkend
Helpdesk, Cursus & App
Proefperiode
15 maanden
Meer informatie
Hét makkelijkste boekhoudprogramma voor ZZP'ers
100% voor ZZP'ers
Makkelijk & Compleet
Maak gratis je account
Proefperiode
30 dagen
Meer informatie
Boekhouden voor zzp'er. Probeer Nu Gratis!
Speciaal voor zzp'ers
Inclusief facturatie
Slechts 10,- p.m.!
Proefperiode
30 dagen
Meer informatie
Boekhoudpakket voor Zzp'ers
Gratis en vrijblijvend
Gratis helpdesk
Belastingdienst-Link
Proefperiode
35 dagen
Meer informatie
Ideaal samenwerken met je boekhouder
#1 Gebruiksvriendelijk
Uitstekende helpdesk
Met bankkoppeling
Proefperiode
30 dagen
Meer informatie
Betaalbaar
Uitgebreid
Al 15 jaar online!
Proefperiode
1 maand
Meer informatie
Groeit met je mee
Eenvoudig factureren
Werkt altijd en overal
Proefperiode
30 dagen
Meer informatie
Appwiki logo

We berekenen nu welke apps het beste bij jou passen.

De Appwiki Score geeft aan hoe goed een app past bij jouw wensen en bedrijf. We passen de altijd score aan op jouw laatste invoer.
Bedrijfsvorm
Branche
Medewerkers
Hoe boekhouden?
Aanvullingen
BTW-aangifte
Bankmutaties
Inkomsten & uitgaven
Extra functies
Bekijk resultaten
Jouw vergelijking
0

Ook interessant voor jou:

Iris

Hoe vind je het beste boekhoudprogramma voor je eenmanzaak?

Download onze gratis boekhouding checklist en ontdek in 10 vragen welk programma bij je past. Met behulp van deze checklist weet je zeker dat het boekhoudprogramma voldoet aan jouw wensen en situatie.

Download de checklist

Maak je persoonlijke top 3 met de keuzehulp

Boekhouding eenmanszaak met gratis boekhoudprogramma

Eenvouding de boekhouding van een eenmanszaak bijhouden? Hierboven vind je een overzicht van de beste boekhoudsoftware die geschikt zijn voor eenmanszaken. Gebruik de filters om het boekhoudpakket te vinden die bij een eenmanszaak past. Maak vervolgens je eigen software top 3 en vergelijk deze manieren van online boekhouding met elkaar. Probeer het ZZP boekhoudpakket vervolgens gratis uit! Zo wordt de online boekhouding voor jouw eenmanszaak een makkie.

Hoe kun je gratis online boekhouden voor een eenmanszaak?

Als kleine ondernemer kom je tijd te kort voor de boekhouding eenmanszaak. Dan wil je je kostbare tijd niet onnodig verdoen aan inefficiënt boekhouden. Daarnaast wil je ook niet dat boekhouden je veel en liefst helemaal geen geld gaat kosten. In dat geval kun je gebruikmaken van een gratis boekhoudprogramma eenmanszaak. Met bijvoorbeeld Excel of verschillende andere programma's die specifiek zijn ingericht om mee te boekhouden en gratis zijn. Online boekhouden voor een eenmanszaak hoeft dus niet veel te kosten en zal je tijd besparen.

Gratis boekhouden met Excel

Je kun ervoor kiezen om de boekhouding eenmanszaak in Excel te doen. Bij de meeste mensen is Excel al standaard geïnstalleerd op de computer. Er hoeft dus verder niets meer geïnstalleerd te worden. Daarnaast kunnen veel mensen al goed met Excel overweg. Dat betekent dat je je daar niet meer in hoeft te verdiepen. Dus je kunt er eigenlijk meteen mee aan de slag. Voor een beginner met een klein budget kan Excel goed werken. Met Excel als boekhoudprogramma kun je jouw administratie overzichtelijk in kaart brengen wanneer je nog niet een hele uitgebreide boekhouding hebt.

Maar naarmate je groeit, kan het toch veel tijd kosten om Excel als gratis boekhoudprogramma eenmanszaak te blijven gebruiken. Excel heeft namelijk niet zoveel mogelijkheden om processen automatisch bij te werken waardoor je niet de mogelijkheid hebt om processen op elkaar af te stemmen. Een boekhoudprogramma zou een oplossing zijn wanneer je groei doormaakt. 

Gratis offline boekhoudpakket eenmanszaak

Wil je dat je niet alles hoeft te doen tijdens het boekhouden dan kan een speciaal boekhoudprogramma voor je boekhouding eenmanszaak uitkomst bieden. Sommige offline boekhoudprogramma's mag je van een leverancier gratis gebruiken. Deze kun je downloaden en installeren op je computer waarna je er altijd gebruik van kunt maken ongeacht of je internet hebt of niet. Op deze manier wordt de boekhouding van een eenmanszaak overzichtelijker. Hou er wel rekening mee dat het dan vaak gaat om een basisvariant. Wil je op een gegeven moment meer functies, dan zal je over moeten gaan op de betaalde versie. Met een betaalde versie heb je meerdere mogelijkheden en functies. 

Gratis boekhoudsoftware eenmanszaak proberen

De laatste manier om een gratis boekhoudprogramma eenmanszaak te gebruiken is een proefabonnement nemen van een online leverancier. Bij de meeste aanbieders mag je het volledige boekhoudprogramma eenmanszaak 30 dagen lang gratis uitproberen. Hierna moet je wel een maandelijks bedrag betalen of stoppen met de software. Je kunt hier niet eindeloos gratis mee boekhouden. Tijdens het proefdraaien maak je kennis met verschillende boekhoudsoftware waarna je de beste kunt uitkiezen voor je bedrijf. Het is tijdelijk gratis online boekhouden, maar als je als eigenaar van je eenmanszaak erachter komt wat het beste pakket is, dan levert dat een hoop op voor de toekomst. Test verschillende pakketten uit zodat je zeker weet hoe je de boekhouding eenmanszaak het makkelijkst kan doen.  

Online boekhouden eenmanszaak versus offline en Excel

Het grootste voordeel van online boekhouden ​voor een eenmanszaak is in vergelijking met Excel of een offline programma is dat je niet je zakelijke computer altijd bij je moet hebben. De software is vaak onafhankelijk van een apparaat en een besturingssysteem. Dus ook goed te gebruiken wanneer je met een mac werkt. De kosten zijn in vergelijking met een offline programma een stuk lager, maar je dient wel een bepaald bedrag per maand te betalen zolang je de software blijft gebruiken. Bij een offline programma betaal je eenmaal een groot bedrag maar daarna kan je onbeperkt gebruikmaken van het boekhoudprogramma eenmanszaak.

Boekhouding eenmanszaak: gratis versus betaald 

Over het algemeen kun je stellen dat wanneer je veel facturen en offertes moet maken en andere administratieve taken hebt, een gratis boekhoudprogramma eenmanszaak niet zal voldoen. Want het gaat je teveel tijd kosten en vaak zijn er beperkingen aan wat een gratis variant kan. In die gevallen zijn betaalde versies aan te raden. Op een gegeven moment zal je online boekhouding voor eenmanszaak zichzelf uitbetalen omdat ze je tijd gaan besparen. Tijd die je kunt gebruiken om geld te verdien.

Hoe kies je het beste boekhoudprogramma?

Geen bedrijf is hetzelfde. Het verschilt dan ook per bedrijf welk boekhoudprogramma het beste bij je past. Gebruik onze gratis boekhouding checklist en stel jezelf 10 vragen om het beste boekhoudprogramma voor je eenmanszaak te kiezen. Je krijgt inzicht in:

  • welke manier van boekhouden het beste is
  • hoe je BTW aangifte wil doen
  • hoe je bankmutaties wil verwerken
  • hoe je inkomsten en uitgaven wil verwerken
  • hoe je bonnetjes en inkoopfacturen wil verwerken
  • welke handige functies voor jou echt belangrijk zijn

Download gratis

Is een boekhoudprogramma alleen geschikt voor een eenmanszaak?

Nee, boekhoudsoftware is geschikt voor iedereen en zal de administratie verbeteren van elke bedrijfsvorm. Of je nu een eenmanszaak, ZZP'er, MKB’er, stichting, of vereniging bent of werkt bij een administratiekantoor of accountantskantoor, de online boekhouding houdt je gemakkelijk en snel bij met boekhoudsoftware. Het beste boekhoudprogramma vergelijken doe je hier en kan razendsnel. Maak je eigen software top 3 en probeer minstens drie softwareleveranciers gratis uit.

Integratie met andere bedrijfssoftware

Boekhoudsoftware heeft als grote voordeel dat het kan worden gekoppeld met de apps die je al gebruikt voor de administratie. Zo is je boekhouding eenmanszaak snel en makkelijk gekoppeld met je facturatieprogramma of debiteurenbeheer, je urenregistratie software, crm software, en kilometerregistratie software. Daarnaast als je een fysieke winkel hebt kun je je kassa software koppelen aan je boekhoudprogramma. En heb je een webshop, dan is het mogelijk om je webshop software te koppelen aan je boekhoudsoftware.

Relevante artikelen

brooke-cagle-195777-unsplash.jpg
Gisteren

Online boekhouden. De feiten en fabels ontrafeld

Boekhouding

Als ondernemer kom je er niet onderuit; je moet een sluitende boekhouding voeren. Een online boekhoudprogramma zou hiervoor een goede investering zijn. Maar hoe goed zijn online programma’s nu echt?

Lees meer 
2 maart 2020

Administratie bijhouden als zzp'er?

AdministratieBoekhouding
30 november 2019

Boekhoudprogramma kiezen in 5 stappen

Boekhouding
Products