Gratis boekhoudprogramma's voor eenmanszaak vergelijken

Vergelijk eenvoudig de top 3 met gratis boekhoudsoftware die bij je eenmanszaak past. Probeer gratis en vrijblijvend

Bedrijfsvorm
Branche
Medewerkers
Hoe boekhouden?
BTW-aangifte
Bankmutaties
Inkomsten & uitgaven
Extra functies
Aanvullingen

Bekijk het complete overzicht en maak je eigen top 3

Hieronder vind je alle boekhoudprogramma's voor eenmanszaken. Vertel ons over je eenmanszaak en geef aan welke functies je nodig hebt met de filters. Kies vervolgens de 3 beste boekhoudprogramma's en voeg deze toe aan jouw vergelijking door op 'Vergelijken' te klikken.

Woordmerk Appwiki

We berekenen nu welke apps het beste bij jou passen.

De Appwiki Score geeft aan hoe goed een app past bij jouw wensen en bedrijf. We passen de altijd score aan op jouw laatste invoer.
Jouw vergelijking
0
Vergelijk

Ook interessant voor jou:

Iris

Wil je weten hoe je je tijd efficiënter indeelt?

Wij delen 5 lifehacks waarmee je als ZZP'er maandelijks tot 30 uur tijd bespaart. Dit staat gelijk aan een besparing van 1000 euro. Lees ons gratis whitepaper en ontdek hoe je slimmer kunt werken.

Download het whitepaper

Maak je persoonlijke top 3 met de keuzehulp

Arjan
Arjan
Appwiki expert

Boekhouding eenmanszaak met gratis boekhoudprogramma

Eenvouding de boekhouding van een eenmanszaak bijhouden? Hierboven vind je een overzicht van de beste boekhoudsoftware die geschikt zijn voor eenmanszaken. Gebruik de filters om het boekhoudpakket te vinden die bij een eenmanszaak past. Maak vervolgens je eigen software top 3 en vergelijk deze manieren van online boekhouding met elkaar. Probeer het ZZP boekhoudpakket vervolgens gratis uit! Zo wordt de online boekhouding voor jouw eenmanszaak een makkie.

Hoe kun je gratis online boekhouden voor een eenmanszaak?

Als kleine ondernemer kom je tijd te kort voor de boekhouding eenmanszaak. Dan wil je je kostbare tijd niet onnodig verdoen aan inefficiënt boekhouden. Daarnaast wil je ook niet dat boekhouden je veel en liefst helemaal geen geld gaat kosten. In dat geval kun je gebruikmaken van een gratis boekhoudprogramma eenmanszaak. Met bijvoorbeeld Excel of verschillende andere programma's die specifiek zijn ingericht om mee te boekhouden en gratis zijn. Online boekhouden voor een eenmanszaak hoeft dus niet veel te kosten en zal je tijd besparen.

Gratis boekhouden met Excel

Je kun ervoor kiezen om de boekhouding eenmanszaak in Excel te doen. Bij de meeste mensen is Excel al standaard geïnstalleerd op de computer. Er hoeft dus verder niets meer geïnstalleerd te worden. Daarnaast kunnen veel mensen al goed met Excel overweg. Dat betekent dat je je daar niet meer in hoeft te verdiepen. Dus je kunt er eigenlijk meteen mee aan de slag. Voor een beginner met een klein budget kan Excel goed werken. Met Excel als boekhoudprogramma kun je jouw administratie overzichtelijk in kaart brengen wanneer je nog niet een hele uitgebreide boekhouding hebt.

Maar naarmate je groeit, kan het toch veel tijd kosten om Excel als gratis boekhoudprogramma eenmanszaak te blijven gebruiken. Excel heeft namelijk niet zoveel mogelijkheden om processen automatisch bij te werken waardoor je niet de mogelijkheid hebt om processen op elkaar af te stemmen. Een boekhoudprogramma zou een oplossing zijn wanneer je groei doormaakt. 

Gratis offline boekhoudpakket eenmanszaak

Wil je dat je niet alles hoeft te doen tijdens het boekhouden dan kan een speciaal boekhoudprogramma voor je boekhouding eenmanszaak uitkomst bieden. Sommige offline boekhoudprogramma's mag je van een leverancier gratis gebruiken. Deze kun je downloaden en installeren op je computer waarna je er altijd gebruik van kunt maken ongeacht of je internet hebt of niet. Op deze manier wordt de boekhouding van een eenmanszaak overzichtelijker. Hou er wel rekening mee dat het dan vaak gaat om een basisvariant. Wil je op een gegeven moment meer functies, dan zal je over moeten gaan op de betaalde versie. Met een betaalde versie heb je meerdere mogelijkheden en functies. 

Gratis boekhoudsoftware eenmanszaak proberen

De laatste manier om een gratis boekhoudprogramma eenmanszaak te gebruiken is een proefabonnement nemen van een online leverancier. Bij de meeste aanbieders mag je het volledige boekhoudprogramma eenmanszaak 30 dagen lang gratis uitproberen. Hierna moet je wel een maandelijks bedrag betalen of stoppen met de software. Je kunt hier niet eindeloos gratis mee boekhouden. Tijdens het proefdraaien maak je kennis met verschillende boekhoudsoftware waarna je de beste kunt uitkiezen voor je bedrijf. Het is tijdelijk gratis online boekhouden, maar als je als eigenaar van je eenmanszaak erachter komt wat het beste pakket is, dan levert dat een hoop op voor de toekomst. Test verschillende pakketten uit zodat je zeker weet hoe je de boekhouding eenmanszaak het makkelijkst kan doen.  

Online boekhouden eenmanszaak versus offline en Excel

Het grootste voordeel van online boekhouden ​voor een eenmanszaak is in vergelijking met Excel of een offline programma is dat je niet je zakelijke computer altijd bij je moet hebben. De software is vaak onafhankelijk van een apparaat en een besturingssysteem. Dus ook goed te gebruiken wanneer je met een mac werkt. De kosten zijn in vergelijking met een offline programma een stuk lager, maar je dient wel een bepaald bedrag per maand te betalen zolang je de software blijft gebruiken. Bij een offline programma betaal je eenmaal een groot bedrag maar daarna kan je onbeperkt gebruikmaken van het boekhoudprogramma eenmanszaak.

Boekhouding eenmanszaak: gratis versus betaald 

Over het algemeen kun je stellen dat wanneer je veel facturen en offertes moet maken en andere administratieve taken hebt, een gratis boekhoudprogramma eenmanszaak niet zal voldoen. Want het gaat je teveel tijd kosten en vaak zijn er beperkingen aan wat een gratis variant kan. In die gevallen zijn betaalde versies aan te raden. Op een gegeven moment zal je online boekhouding voor eenmanszaak zichzelf uitbetalen omdat ze je tijd gaan besparen. Tijd die je kunt gebruiken om geld te verdien.

Is een boekhoudprogramma alleen geschikt voor een eenmanszaak?

Nee, boekhoudsoftware is geschikt voor iedereen en zal de administratie verbeteren van elke bedrijfsvorm. Of je nu een eenmanszaak, ZZP'er, MKB’er, stichting, of vereniging bent of werkt bij een administratiekantoor of accountantskantoor, de online boekhouding houdt je gemakkelijk en snel bij met boekhoudsoftware. Het beste boekhoudprogramma vergelijken doe je hier en kan razendsnel. Maak je eigen software top 3 en probeer minstens drie softwareleveranciers gratis uit.

Integratie met andere bedrijfssoftware

Boekhoudsoftware heeft als grote voordeel dat het kan worden gekoppeld met de apps die je al gebruikt voor de administratie. Zo is je boekhouding eenmanszaak snel en makkelijk gekoppeld met je facturatieprogramma of debiteurenbeheer, je urenregistratie software, crm software, en kilometerregistratie software. Daarnaast als je een fysieke winkel hebt kun je je kassa software koppelen aan je boekhoudprogramma. En heb je een webshop, dan is het mogelijk om je webshop software te koppelen aan je boekhoudsoftware.

Appwiki is eenvoudig software kiezen voor:

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products