Tijdregistratie systeem vergelijken

Eenvoudig de beste tijdregistratie software kiezen?

Dit zijn de beste tijdregistratiesystemen. Vertel ons over je bedrijf en geef aan welke functies je nodig hebt. Zo maak je eenvoudig een voorselectie. Vergelijk dan de 3 beste tijdregistratiesystemen met elkaar. Probeer ze gratis en vrijblijvend.

Shiftbase

(0)
Bespaar 30% loonkosten
Geen opstartkosten
Maandelijks opzegbaar
Proefperiode
14 dagen
Meer informatie

Exact

Slimme urenregistratie
Incl. boekhouden & CRM
Grip op je cashflow
Proefperiode
30 dagen
Meer informatie

e-Boekhouden.nl

Uren direct factureren
15 maanden gratis
Razendsnelle helpdesk
Proefperiode
14 dagen
Meer informatie

Silvasoft

Overwerk registratie
Intuïtief & eenvoudig
Dienstregeling
Proefperiode
30 dagen
Meer informatie

Gripp

Time tracker app
Zet planning naar uren
Krachtige rapportages
Proefperiode
14 dagen
Meer informatie

Project Hours

Voor teams en ZZP
Registreer materialen
Registreer kilometers
Proefperiode
2 maanden
Meer informatie

TimeMate

(0)
Urenregistratie
iOS & Android app
Eenvoudige app
Proefperiode
4 weken
Meer informatie
Appwiki logo

We berekenen nu welke apps het beste bij jou passen.

De Appwiki Score geeft aan hoe goed een app past bij jouw wensen en bedrijf. We passen de altijd score aan op jouw laatste invoer.
Bedrijfsvorm
Branche
Medewerkers
Aanvullingen
Hoe uren registreren?
Rapportage
Projectregistratie
Extra functies
Bekijk resultaten
Jouw vergelijking
0

De beste tijdregistratie software voor:

Maak je persoonlijke top 3 met de keuzehulp

Tijdregistratie met een online tijdregistratiesysteem

Wil je eenvoudig je tijdregistratie bijhouden? Een tijdregistratiesysteem geeft een inzichtelijk overzicht van het aantal verrichte uren. Uiteindelijk bespaart een online tijdregistratiesoftware je een hoop werk en uiteindelijk ook veel tijd. Al overtuigd van het nut van een online tijdregistratiesystemen? Bij Appwiki selecteer en vind je het beste tijdregistratiesoftware of een handige urenregistratie app doormiddel van de handige selectietool. Filter hieronder eenvoudig op de voor jou belangrijke functies. Houd tijd over voor zaken die er daadwerkelijk toe doen.

Stappenplan: hoe kies je een goed tijdregistratie systeem?

Op zoek naar een goed tijdregistratiesysteem voor jouw onderneming maar is het je nog onduidelijk waar je op moet letten? In dit stappenplan wordt stap voor stap uitgelegd wat werktijdenregistratie is en waarom het voordeel voor jouw bedrijf oplevert. Zodat jij de beste urenregistratie software voor jouw onderneming kunt vinden!

Stap 1: Wat is tijdregistratie?
Stap 2: Wat zijn de voordelen van tijdregistratie software?
Stap 3: Welke manieren zijn er om je tijd registratie bij te houden?
Stap 4: Hoe selecteer je het juiste tijdregistratiesysteem?
Stap 5: Is tijdregistratie geschikt voor jouw bedrijf?
Stap 6: Een systeem voor tijdregistratie gratis uitproberen?

Stap 1: Wat is tijdregistratie?

Tijdregistratie is het urenoverzicht aan gewerkte uren dat je als zelfstandige ondernemer of werknemer bijhoudt. Hoewel het bijhouden van de tijdregistratie niet per se verplicht is, is het toch erg handig om bij te houden. Zowel zelfstandigen als organisaties hebben hier baat bij.

Urencriterium

Als zelfstandige ondernemer kun je zo onder andere bij de Belastingdienst aantonen dat je meer hebt gewerkt dan het jaarlijkse urencriterium van 1225 uur. Wanneer dit het geval is, kom je als zelfstandige in aanmerking voor de zelfstandigen- en startersaftrek. In dit geval is het bijhouden van de gewerkte uren wel verplicht. In 2018 bedraagt de zelfstandigenaftrek een bedrag van 7280 euro. Deze kan worden verhoogd met de startersaftrek van 2123 euro. Deze bedragen kun je als zelfstandige van de gemaakte winst aftrekken, waardoor je minder belasting hoeft te betalen.

Werktijdenregistratie 

Voor zelfstandigen die per uur factureren is het zeker belangrijk om een werktijdenregistratie bij te houden. De gewerkte uren kunnen eenvoudig verantwoord worden aan de opdrachtgever. Het bijhouden van de gewerkte uren en het verantwoorden waaraan de tijd is besteed, voorkomt eventuele discussies met je klanten. Wanneer een klant vraagt waaraan de tijd is besteed, dan wil je dit eenvoudig kunnen verantwoorden. Zorg er daarom voor dat de tijdregistratie is opgesplitst in verschillende taken en leg bij deze taken helder uit wat ze inhouden. Vooral wanneer je afwijkt van de begroting is een goede toelichting bij de tijdregistratie van belang.

Tijdregistratie geeft op dezelfde manier ook intern inzicht in de efficiëntie en effectiviteit van de personeelswerkzaamheden. Met tijdregistratie voor je organisatie kun je eenvoudig zien welke taken en werkzaamheden veel tijd in beslag nemen. Als organisatie stel je vaak voor een periode (wekelijks, maandelijks of jaarlijks) een norm waarin je aangeeft hoeveel tijd aan bepaalde werkzaamheden mag worden besteed. In de urenstaat kun je eenvoudig nakijken of deze normen zijn overschreden.

Stap 2: Wat zijn de voordelen van tijdregistratie software?

Je weet nu wat tijdregistratie is, maar wat zijn de voordelen van een digitaal en online tijdregistratiesysteem? Het belangrijkste voordeel is dat het gebruik van software voor werktijdenregistratie verschillende processen een stuk gemakkelijk maakt.

Een tijdsregistratiesysteem kan namelijk

  • Zonder/weinig opstartkosten worden geïmplementeerd en het vermijdt onnodige kosten
  • Eenvoudig, snel, flexibel en mobiel uren registreren
  • Inzichten verbeteren in je bedrijfsefficiëntie en -effectiviteit
  • Automatisch, snel en foutloos factureren
  • Je administratie vlotter en vollediger maken

Stap 3: Welke manieren zijn er om je tijd registratie bij te houden?

Je kunt natuurlijk een spreadsheetprogramma zoals Excel gebruiken voor de tijdregistratie, maar dit heeft een aantal nadelen. Ten eerste is het heel foutgevoelig. Een fout wordt doorberekend in het hele document waardoor je veel uitkomsten niet kan gebruiken. Daarnaast kun je bij Excel geen gebruik maken van een servicecentrum wanneer je specifieke vragen hebt. Bij softwareleveranciers kan je hulp krijgen wanneer er iets fout gaat of onduidelijk is. Nog niet overtuigd? Lees dan ons blog over alternatieven voor Excel
 
De traditionele manier van werktijdenregistratie is dus best omslachtig. Zeker in onze tijd van smartphones. Dat geldt ook voor onderweg, als je geen toegang tot een computer hebt. Stel echter dat je tijdsregistratiesysteem zich beperkt tot een simpele agenda, dan sta je nog steeds zelf voor al die lastige optelsommen. Bovendien blijf je afhankelijk van de interpretatie van derden voor je eventuele rechten bij de Belastingdienst, overheden of andere partners. 

Online tijdregistratie

Tijdregistratie via mac of windows zijn beide natuurlijk mogelijk, vergelijk diverse aanbieders om te kijken welke het beste bij jouw onderneming en besturingssysteem past. Maar zou het niet handig zijn om een systeem te hebben dat al je werk in een klap digitaliseert en automatiseert? Verschillende softwaresystemen zijn beschikbaar die dit kunnen uitvoeren.

Mobiele applicatie

Een tijdregistratie app is een manier waarbij het nog gemakkelijker kan, want een online werktijdenregistratie app is mobiel. Zijn je medewerkers onderweg? Ben je een vertegenwoordiger die veel op weg is of een administratieve kracht die van huis uit werkt? Online kun je altijd en overal je tijdregistratie doen. En als bedrijfsleider kun je altijd en overal ingrijpen want met digitale tijdregistratie heb je altijd inzicht in de tijdregistratie van je personeel. Automatisering beperkt je fouten, digitalisering maakt je flexibel en mobiel.

Stap 4: Hoe selecteer je het juiste tijdregistratie programma?​

Inmiddels overtuigd van het nut en de voordelen die een online tijdregistratiesysteem je kunnen bieden? De volgende stap is het vinden van het juiste werktijdenregistratie programma, dat kan lastig zijn want er zijn veel aanbieders. Elke onderneming is anders en daar past ook een andere manier van tijdschrijven bij. Welk programma het best bij jouw bedrijf past hangt van verschillende punten af, bijvoorbeeld om welke bedrijfsvorm het gaat. Bij Appwiki proberen we het zo gemakkelijk mogelijk te maken voor jouw als ondernemer om de juiste urenregistratie te kiezen. Met de filters kun je precies aangeven waar je naar op zoek bent om zo het  juiste tijdregistratiesysteem te vinden.

Bedrijf

Om wat voor soort organisatie gaat het, heb je mensen in dienst en in welke branche zit je bedrijf? Dit zijn belangrijke punten die invloed hebben op de tijdregistratie systeem keus. Voor een klein bedrijf met tijdregistratie personeel is waarschijnlijk belangrijk om inzicht te krijgen in hoeveel tijd je personeel besteed aan een bepaald project. Voor een ZZP’er is belangrijker om tijd te registeren zodat het inzichtelijk is voor andere partijen, zoals de klant. 

Hoe tijd registreren? 

Daarnaast is het belangrijk op welke manier je de tijd wil registreren. Wil je dit digitaal en online doen of wil je (ook) gebruikmaken van een tijdregistratie app naast de software? Er zijn aanbieders waarbij je zelf de uren kan invoeren of waarbij de uren automatisch vanuit je agenda worden opgenomen. Daarnaast is het bij verschillende aanbieders mogelijk de reiskosten ook te registreren. Als je reiskosten wilt registreren kan een rittenregistratie handig zijn om de gemaakte kilometers bij te houden. Meer weten over rittenregistratie software lees dan ons blog over de voordelen van rittenregistratie software!

Projectregistratie

Het kan handig zijn om naast tijdregistratie ook gebruik te maken van projectadministratie. Hierbij kun je bij verschillende aanbieders kiezen om de tijdregistratie weer te geven per project of het project op te delen in taken zodat je een beter overzicht krijgt van de bestede tijd. 

Rapportage

Als laatste kun je kiezen hoe je de tijd precies wil rapporteren. Er zijn aanbieders op de markt waarbij je dit per project, klant, activiteit of gebruiker kunt doen. Handig als je per klant wil zien hoeveel tijd je hebt gebruikt of als je per gebruiker inzicht wil krijgen over de efficiëntie. 

Dus, scroll snel terug naar onze handige selectiefunctie in de linkerkolom van de pagina. Zo leiden wij je lekker snel naar het beste programma.

Stap 5: Is tijdregistratie geschikt voor jouw bedrijf?​

Aangezien je het hoe en waarom van tijdregistratie programma’s al hebt doorgenomen ben je waarschijnlijk overtuigd van het nut van tijdregistratie. Maar is het ook geschikt voor jouw bedrijf? Welk tijdregistratie programma het beste past bij jouw bedrijf is voor een groot deel afhankelijk van de bedrijfsvorm.

Voor de ZZP’er

Als ZZP’er is het handig om de tijd bij te houden zodat je zelf een overzicht krijgt van de gewerkte uren of hoeveel tijd je besteed aan verschillende projecten. Tijdregistratie zzp is handig wanneer een klant of de Belastingdienst inzicht wil in jouw gewerkte uren. Zo hoef je niet te zoeken in oude agenda’s met afspraken, maar kun je ze eenvoudig je tijdregistratie laten zien via je smartphone, tablet of laptop. Bij online tijdregistratie software kun je gemakkelijk op verschillende locaties tijd invoeren, bijvoorbeeld als je even moet wachten op de volgende afspraak.

 Voor de MKB’er

Voor een bedrijf met personeel zijn andere zaken van belang. Zo werken je werknemers misschien verschillende uren waardoor de tijdregistratie van het personeel al snel onoverzichtelijk kan worden. Met digitale tijdsregistratie kun je eenvoudig inzicht krijgen in de gewerkte uren en de efficiëntie van je personeel. Via tijdregistratie personeel kun je zo de personeelsplanning aanpassen of gemakkelijk bepalen wie werknemer van de maand wordt.

Enkel de beste software

Bij Appwiki wordt de kwaliteit van onze programma's ten eerste altijd verzekerd. Wij bieden je enkel de beste apps aan. Onze selectie is gebaseerd op beoordelingen van gespecialiseerde gebruikers. Net als jij hebben zij alle baat bij een goed lopend, kwalitatief sterk programma. 

Stap 6: Een systeem voor tijdregistratie gratis uitproberen?​

Nog niet helemaal zeker of tijdregistratie helemaal bij jouw bedrijf past? Probeer dan een software pakket eerst gratis uit. Diverse aanbieders bieden gratis tijdregistratie software aan voor een bepaalde periode, alles hierover kun je lezen in ons blog over de beste gratis tijd registratie software proefabonnementen. Zo heb je tijd om de werktijdenregistratie zelf te testen voordat je het aanschaft en weet je zeker dat het 100% bij jouw bedrijf past!

Relevante artikelen

rawpixel-569600-unsplash.jpg
19 juni 2024

Inkoopfacturen inboeken: hoe verwerk je inkoopfacturen?

Facturatie

Een inkoopfactuur boeken: hoe doe je dat? In dit artikel leggen we uit wat een inkoopfactuur is en geven we je handige tips om inkoopfacturen in te boeken.

Lees meer 
11 juni 2024

Wat zijn de wettelijke eisen voor facturen?

BelastingFacturatie
30 september 2023

Administratie bijhouden als zzp'er?

AdministratieBoekhouding

Eenvoudig software kiezen in 5 stappen

1. Vertel ons over je bedrijf We willen graag je bedrijfsvorm, branche en bedrijfsgrootte weten zodat we eenvoudig een voorselectie kunnen maken op basis van onze data.

2. Jouw wensenlijst Wij inventariseren jouw wensen en bedrijfsprocessen en vertalen dit naar de functies die je nodig hebt. Ook de oplossingen die je nu gebruikt nemen we mee.

3. Bekijk je persoonlijke top 3 Op basis van je bedrijf, je wensen en de software die je gebruikt, maken wij een persoonlijke top 3 van de beste software voor jou.

4. Probeer de beste oplossingen Probeer gratis en vrijblijvend jouw software top 3. Door meerdere oplossingen te ervaren, weet je welke het beste bij je past.

5. Evalueer en maak je keuze Vergelijk en beoordeel van jouw top 3 de functies, gebruiksgemak en support. Kies dan de software die het beste bij je past. Zo maakt Appwiki softwareselectie eenvoudig.

Products