Urenstaat: uren bijhouden in een urenlijst

Een urenstaat maak je eenvoudig online met urenregistratie software. Hier vindt je hoe je dit makkelijk doet.

Eenvoudig de beste urenstaat software kiezen?

Dit zijn de beste urenstaat software oplossingen. Bekijk de lijst en maak eenvoudig een voorselectie. Bij de meeste aanbieders kun je een gratis proefperiode of demo aanvragen. Zo krijg je alvast een indruk hoe de software eruit ziet en hoe het werkt. Verrvolgens vergelijk je de 3 beste tools met elkaar op prijs en features. Test 1 of 2 tools samen met je team voordat je een definitieve keuze maakt!

1. Shiftbase

Shiftbase is software voor het maken van werkroosters, het bijhouden van de urenregistratie en het registreren van afwezigheid. Met Shiftbase maak je sneller en eenvoudiger goede werkroosters en heb je meer grip op je loonkosten.

Bespaar 30% loonkosten
Geen opstartkosten
Maandelijks opzegbaar

Prijs: maandelijks €0,00
Proefperiode:
Reviews: geen
Bekijk reviews  Ga naar de website 

2. Exact

MKB'ers helpen toekomstbestendig te groeien, dat is waar wij voor gaan. We staan voor je klaar met slimme softwareoplossingen die jou helpt om efficiënter te werken. Ruim 675.000 organisaties vertrouwen voor hun cijfers op de software van Exact.

Slimme urenregistratie
Incl. boekhouden & CRM
Grip op je cashflow

Prijs: maandelijks €172,00
Proefperiode: 30
Reviews: 8.2/10
Bekijk reviews  Ga naar de website 

3. e-Boekhouden.nl

Eenvoudig online boekhouden, factureren en uren registreren doe je met e-Boekhouden.nl. De eerste 15 maanden van je onderneming is e-Boekhouden.nl volledig gratis! Inclusief: ondersteuning per telefoon of e-mail, handige koppelingen en veel meer. Het best beoordeeld! Maak nu een gratis account aan en ervaar het gemak van e-Boekhouden.nl.

Uren direct factureren
15 maanden gratis
Razendsnelle helpdesk

Prijs: maandelijks €9,95
Proefperiode: 15 maanden gratis, daarna €5,95 per maand, start direct! Account wordt niet automatisch verlengd!
Reviews: 9.4/10
Bekijk reviews  Ga naar de website 

4. Silvasoft

Silvasoft biedt onbeperkt boekhouden, factureren, urenregistratie en meer in Nederland en Begië tegen eerlijke en duidelijke, all-in prijzen! Dankzij onze aantrekkelijke prijzen en flexibele indeling van uw eigen administratie portal zijn we uitermate geschikt voor zowel de ZZP-er als het MKB en grootbedrijf.

Overwerk registratie
Intuïtief & eenvoudig
Dienstregeling

Prijs: maandelijks €3,95
Proefperiode:
Reviews: 9.2/10
Bekijk reviews  Ga naar de website 

5. Gripp

Gripp is hét alles-in-één pakket wat overzicht brengt in jouw organisatie. Of het nu gaat om die perfecte offertes met een druk op de knop, het overzicht van wie wat aan het doen is, of het strakke debiteurenbeheer: het kan allemaal met Gripp. ✓ Niet tevreden, geld terug ✓ Ruim 2000+ tevreden klanten ✓ 16.000+ users

Time tracker app
Zet planning naar uren
Krachtige rapportages

Prijs: maandelijks €110,00
Proefperiode:
Reviews: 8.2/10
Bekijk reviews  Ga naar de website 

Altijd het beste urenregistratiesysteem voor jouw bedrijf kiezen? Maak je eigen persoonlijke top drie en vergelijk de verschillende online urenregistratiesoftware via de Appwiki vergelijker.

Vergelijk urenregistratiesystemen

Een urenstaat is onderdeel van je bedrijfsadministratie. Als ondernemer is het bijhouden van de urenregistratie in een urenstaat of urenlijst erg belangrijk. Of je nou zzp’er of mkb’er bent, je wilt graag inzicht in de gemaakte uren voor het bedrijf. Maar hoe kun je de uren het beste bijhouden? Dit kan met een urenstaat of urenlijst. Maar wat is een urenstaat precies, hoe kun je een urenlijst maken en past het bij jouw bedrijf? We beantwoorden deze vragen graag voor je.

Wat is een urenstaat?

Een urenstaat wordt ook wel een urenlijst genoemd. Een urenlijst of urenstaat is een formulier waarop de gewerkte uren kunnen worden genoteerd. Meestal is een urenstaat een weekoverzicht van de gemaakte uren. Deze manier van urenregistratie werd jaren geleden nog veel gebruikt. Destijds werd de geschreven urenstaat of urenlijst nog handmatig ingevoerd door een administratief medewerker.

Door een urenstaat maken ben je er zo achter hoeveel tijd bedrijfsprocessen en projecten in beslag nemen en hoe dit efficiënter kan.

Veel kleine organisaties, zzp'ers en ondernemers houden de urenstaat nog bij in een Excel bestand. Een urenstaat maken in Excel kost veel tijd. Ook zijn fouten snel gemaakt en dit komt de nauwkeurigheid van de urenlijst niet ten goede. De urenregistratie in Excel is niet makkelijk te koppelen aan een factuurprogramma. Daarom stappen veel middelgrote en grote bedrijven over naar een online urenstaat of urenlijst.

Urenstaat maken met online urenregistratie software

Online urenregistratie software zorgt ervoor dat het een urenstaat maken een stuk eenvoudiger en nauwkeuriger wordt. Veel urenregistratie software bieden de mogelijkheid de medewerkers zelf een online urenlijst te laten invoeren. Je hebt dan toegang tot een voorbeeld urenlijst en voorbeeld urenstaat. Het enige wat dan nog moet gebeuren is het invullen van de urenlijst. 

Deze manier van een urenlijst maken scheelt niet alleen papier, maar ook veel tijd. De tijd die je met een online urenlijst bespaart, kun je dan weer besteden aan andere taken. Ook heb je overal toegang tot de urenlijst. Verder kan je gemakkelijk aantonen wie wanneer welke uren heeft gewerkt en dit ook aan klanten aantonen. Er is dus sprake van een eenvoudige uren- en factuurcontrole.

 

Urenstaat maken met urenregistratie software

Geschikte software voor een urenstaat

Wil je graag een online urenstaat of urenlijst maken? Appwiki helpt je graag om de juiste software te vinden.

Op basis van een aantal filters, zoals het aantal werknemers en de branche, zoeken wij de meest geschikte software voor urenlijst maken. Heb je nog meer wensen voor een urenstaat maken, zoals rittenregistratie, het opstellen van een offerte of een koppeling met een boekhoudprogramma? Geef het aan in onze vergelijker zodat we de beste urenregistratie software voor jouw bedrijf kunnen vinden.

Maak je eigen persoonlijke top drie en vergelijk de verschillende online urenregistratie- software via de Appwiki vergelijker.

Ga na het vergelijken direct aan de slag met de urenstaat voor jouw bedrijf. Met het urenregistratie zzp voorbeeld of urenlijst voorbeeld heb jij in een mum van tijd jouw uren administratie op orde.

Gratis je eerste online urenstaat maken?

Heb je een keuze gemaakt of twijfel je nog over de beste manier om een urenlijst of urenstaat bij te houden? Probeer dan gratis een urenregistratie software voor een bepaalde periode om eenvoudig een urenlijst te maken. De proefperiode verschilt tussen de 14 en 30 dagen. Na deze proefperiode kan je besluiten om het softwareprogramma wel of niet aan te schaffen. Is de proefperiode niet geheel naar wensen verlopen? Probeer dan een andere urenregistratie software om urenlijsten te maken. Door te testen en te vergelijken vind je uiteindelijk het softwareprogramma dat volledig bij jouw wensen en behoeften.

Relevante artikelen

rawpixel-423658-unsplash.jpg
11 januari 2024

Handige apps voor urenregistratie met een timer

Urenregistratie

Waarom zou je uren bijhouden met een timer functie? En welke oplossingen zijn handig voor tijdschrijven met een timer? Ontdek het hier.

Lees meer 
7 januari 2021

In één minuut je uren registreren?

tijd besparenUrenregistratie

Veelgestelde vragen

✅ Is het bijhouden van een urenstaat verplicht als ondernemer?

Je bent als ondernemer niet verplicht om urenregistratie bij te houden. Je kunt er dus voor kiezen om dat niet te doen. Wil je profiteren van de ondernemersaftrek? Dan is het verplicht om wel je urenregistratie bij te houden, zodat je deze voor de ondernemersaftrek kunt verantwoorden. Bij de Belastingdienst moet je dan kunnen aantonen dat je minimaal 1.225 uur per jaar aan je bedrijf hebt besteed. Ook wanneer je personeel hebt, is het verstandig om uren te registreren. Hierdoor zie je eenvoudig hoeveel tijd er aan een taak is besteed. Daarnaast zijn de gewerkte uren voor zowel jou als je werknemers inzichtelijk waardoor er geen misverstand kan ontstaan met betrekking tot de salarisbetaling.

✅ Wat is een online urenstaat?

Een online urenstaat houdt in dat je uren bijhoudt in urenregistratie software. Dit scheelt in vergelijking met Excel een hoop tijd en verkleint de kans op fouten. Met een online urenregistratie systeem heb je altijd en overal toegang tot je urenregistratie. Je hoeft hierdoor niet meer na een lange werkdag je uren uitgebreid bij te werken in een spreadsheet, maar kan dit met urenregistratie software in slechts een paar minuten. Ook kan urenregistratie software vaak worden gekoppeld aan een boekhoudprogramma of factuurprogramma.

✅ Wat zijn de kosten van urenregistratie software?

De kosten van een urenregistratiesysteem verschillen per software. Sommige urenregistratie software zijn zelfs gratis. Een betaald urenregistratiesysteem heeft in vergelijking tot gratis software vaak meer functionaliteiten en een goede back-up. Je betaalt dan vaak maandelijks abonnementskosten, welke ook weer zakelijk aftrekbaar zijn. Daarnaast verhoog je met urenregistratie de effectiviteit van je bedrijfsvoering en administratie. Je kunt bijna alle urenregistratie software gratis proberen. De meeste aanbieders bieden een gratis proefperiode aan waarin jij de urenregistratie software kunt testen.

Products