1. Planning
  2. Personeelsplanning

Personeelsplanning software vergelijken?

Ontdek de mogelijkheden voor het online bijhouden van een personeelsplanning voor jouw bedrijf. Bekijk het overzicht en vergelijk de beste personeelsplanning systemen op prijs, functies en reviews.

Manage beschikbaarheid
Met 1 klik een rooster
Standaard roosters

Verlies jij ook het overzicht met de roosters in Excel? Bedrijfsrooster lost deze problemen in één keer op. Met de personeelsplanning van Bedrijfsrooster zorg je voor een strakke planning die je veel tijd bespaart!

Ga naar website
Bespaar 30% loonkosten
Geen opstartkosten
Maandelijks opzegbaar

Bespaar tijd en kosten met Shiftbase. Maak eenvoudig een planning voor een langere periode. Hierin zijn de verwachte personeelskosten, omzet en budgetten zichtbaar. Urenregistratie kan via de computer, app of prikklok.

Ga naar website
Flexibel plannen
Agenda koppelingen
Zet planning naar uren

In Gripp maak je de planning zoals jij dat wilt. Naast diverse weergaven zoals op dag-, week- en maandniveau, kies je zelf wat je wel of niet wilt tonen. Zo heb jij altijd het perfecte overzicht en grip op de planning.

Ga naar website
+90 tevreden klanten
Maandelijkse updates
Web en smartphone apps

Een flexpool plannen met Excel, WhatsApp en telefoon is knap lastig. Stap over op clevergig en plan je flexpool sneller én eenvoudiger. Met bijna 100 enthousiaste instellingen en bureaus als klant zijn wij een veilige keuze!

Ga naar website
Je operatie versnellen
Compleet gekoppeld
Drag-n-drop planning

In één oogopslag je mensen en materiaal plannen. Vraag vrijblijvend een demo aan! Energiesector, Olie en Gas, Infra en GWW. Voor bedrijven met > 20 medewerkers. Focus op de Operatie, Services en Projecten.

Ga naar website
Geïntegreerd pakket
Grip op je planning
370+ koppelingen

Met Exact voor Project Management heb je 1 programma voor je projectmanagement, capaciteitsplanning, urenregistratie, boekhouding en facturatie. De slimme software helpt je om gezonde marges en tevreden klanten te realiseren.

Ga naar website

Workday

Flexibele oplossing
Uitstekende support
Continue innovaties

Workday biedt een wendbare oplossing die personeelsplanning en uren- en verzuimregistratie combineert in één tool. Dit verbetert het personeelsmanagement, automatiseert handmatige taken en maakt planning flexibel.

Meer informatie
Appwiki logo

We berekenen nu welke apps het beste bij jou passen.

De Appwiki Score geeft aan hoe goed een app past bij jouw wensen en bedrijf. We passen de altijd score aan op jouw laatste invoer.
Type planning
Bedrijfsvorm
Branche
Medewerkers
Aanvullingen
Extra functies
Bekijk resultaten
Jouw vergelijking
0

Personeelsplanning systeem en software vergelijken en kiezen

Of je bedrijf nu uit 500, 50 of vijf medewerkers bestaat, een personeelsplanning per medewerker maken kan een hele puzzel zijn. Je loopt uren te stoeien met Excel om een overzichtelijk schema te maken waarin alle informatie verwerkt is. Terwijl je het eigenlijk gewoon snel en eenvoudig wilt bijhouden.

Als ondernemer zul je alles moeten bijhouden. Als je net denkt de planning voor de komende periode rond te hebben, belt één van de medewerkers je op om te vertellen dat hij vandaag ziek thuis blijft.

Hoe zorg je ervoor dat je wijzigingen snel kan doorvoeren en iedereen op de hoogte is van de laatste versie van de planning?

Zeker weten dat jij het systeem kiest dat het beste bij jouw bedrijf past? Met de Appwiki vergelijk en kies je eenvoudig de verschillende personeelsplanning systemen en weet je zeker dat je het juiste kiest.

Vergelijk planning systemen

Een personeelsplanning maken

Eenvoudig en snel een planning maken is wat je wilt. Personeel kun je ver van te voren inplannen, maar tot het moment dat de planningsperiode daadwerkelijk afgelopen is, is er de kans dat er nog wijzigingen doorgevoerd moeten worden. Dit kan een kleine wijziging zijn die snel te verwerken is.

Je kan ook te maken krijgen met langdurige ziekte die niet alleen de planning voor de volgende dag, maar de hele komende periode overhoop gooit. Iedere medewerker die je hebt meldt zich een keer ziek of komt niet opdagen.

Waar haal je de tijd vandaan om in een mum van tijd een hele nieuwe planning te maken? Die snel en makkelijk te wijzigen is? En hoe houd je het ook nog overzichtelijk voor alle betrokkenen? Kortom, een personeelsplanning maken kan een erg complexe en tijdrovende klus zijn.

Excel gebruiken plannen

Hoewel er veel mogelijk is in Excel, blijkt dat zodra de planningen wat complexer worden, Excel erg tijdrovend en zelfs foutgevoelig kan zijn. Toch is een goede personele bezetting cruciaal voor het goed functioneren van je bedrijf of project. Want alleen met een goede planning zorg je ervoor dat uiteindelijk de juiste personen, op het juiste moment op de juiste plek zijn om de juiste werkzaamheden uit te voeren.

Personeelsplanning software kan hierbij een uitkomst bieden. Personeelsplanner software helpt je om snel alle informatie te bundelen en hier een overzichtelijke planning van te maken. We gebruiken het liefste tools die het ons zo makkelijk mogelijk maken.

Wijzigingen zijn snel door te voeren en vaak zijn er tal van opties mogelijk om het aan andere systemen te koppelen. Denk aan een koppeling om je uren goed te registreren, om je facturatie bij te houden of je verlof te registreren. Ook zijn er verschillende personeelsplanning systemen die een bijbehorende mobiele app aanbieden, zodat werknemers ook makkelijk toegang hebben tot de meest recente versie van de planning.

Met een personeelsplanning app kan iedereen altijd zien wanneer hij of zij moet komen werken en zijn of haar beschikbaarheid doorgeven. Bovendien zijn open diensten inzichtelijk en is het definitief maken van een rooster makkelijk. Gaten in je planning zijn hiermee verleden tijd!

Inmiddels zijn er echter zoveel verschillende bedrijven die software voor personeelsplanning aanbieden, dat we ons kunnen voorstellen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Welke kansen en besparingen zijn er te behalen wanneer je gaat werken met personeelsplanning systemen?

App gebruiken voor onderweg

Zeker weten dat jij het systeem kiest dat het beste bij jouw bedrijf past? Met de Appwiki vergelijk en kies je eenvoudig de verschillende personeelsplanning systemen en weet je zeker dat je het juiste kiest.

Vergelijk planning systemen

Welke software past het beste bij jouw personeelsplanning? Software kan bovendien zo uitgebreid zijn als je wilt. Hoe weet je zeker dat je niet betaalt voor allerlei functies die je toch niet gebruikt? Bij Appwiki ben je aan het juiste adres om hier een weloverwogen keuze in te maken.

Op zoek naar een personeelsplanning systeem?

Waar grotere bedrijven een speciale afdeling voor planning hebben, moeten kleinere bedrijven dit nog naast alle andere werkzaamheden doen. Maar met des te meer personeel je te maken hebt, des te ingewikkelder de personeelsplanning wordt. Je wordt letterlijk een bemiddelaar tussen de beschikbaarheid van het personeel en de personeelsbehoefte.

Een personeelsplanning systeem is dus zeker geen overbodige luxe. Voor iedere situatie bestaat er een personeelsplanning tool. Jij wilt een efficiënte personeelsplanning maken passend bij de personeelsbehoefte en de beschikbaarheid. Wij vergelijken bij Appwiki de verschillende aanbieders graag voor jou.

Kun jij die de eerste inventariserende stap mooi overslaan.

Selecteer twee of drie personeelsplanning systemen die jou interessant lijken en klik op ‘vergelijk’. Vervolgens zet Appwiki de prijzen, specificaties, functionaliteiten en integraties van de geselecteerde software in een overzicht naast elkaar. Zo zie je in één oogopslag wat de verschillen en overeenkomsten tussen de pakketten zijn.

Ook vind je op Appwiki reviews van (voormalige) gebruikers van deze software. Alles om jou een zo compleet mogelijk beeld van de verschillende personeelsplanning software te geven. Dan is de keuze alleen aan jou waar je voor kiest.

Ook interessant voor jou:

Ga je voor een strategische personeelsplanning waar je tussen de personeelsbehoefte vooral eigen keuzes maakt? Of kies je voor een online tool? Alles over die strategische planning lees je trouwens in ons blogartikel.

Online personeelsplanning

Waar vroeger alles nog met pen en papier werd geschreven en dit later door Excel is overgenomen, zie je dat er tegenwoordig steeds meer online software de standaard wordt. Het grote voordeel van je personeelsplanning online hebben is dat je realtime inzicht hebt in je planning en dat ook anderen direct op de hoogte zijn van eventuele wijzigingen.

Ook biedt een online personeelsplanning de mogelijkheid voor een mobiele app, zodat medewerkers op hun smartphone bijvoorbeeld eenvoudig hun uren registreren, verlof aanvragen of salarisstrook inzien (afhankelijk van welke functies jouw personeelsplanning systeem aanbiedt).

Dat kan heel fijn zijn als je snel moet kunnen schakelen. Bijvoorbeeld in de horeca.

Hoewel het personeelsrooster van te voren ingepland wordt, valt de horeca moeilijk te plannen. Onvoorspelbare invloeden van bijvoorbeeld het weer kunnen namelijk grote effecten hebben op de drukte en dus hoeveel personeel je nodig hebt op het personeelsrooster.

Personeelsplanning bouw

Ook in de bouw zijn betrouwbare planningen erg belangrijk. Niet alleen voor het bestellen van materiaal, maar zeker ook voor de inzetbaarheid van je personeel. Bouwbedrijven hebben vaak te maken met veel stakeholders die allemaal invloed hebben op de planning van een project.

Je zult hier dus meer workforce management terugzien. Denk aan gemeenten als vergunningverleners, leveranciers, personeel en niet te vergeten de deadline van de klant.

Om alles soepel te laten verlopen en tussentijdse deadlines te halen, is software speciaal voor personeelsplanning in de bouw erg belangrijk. Er zijn verschillende softwarepakketten die aan te vullen zijn met bijvoorbeeld voorraadbeheer, rittenregistratie of de mogelijkheid om freelancers hun beschikbaarheid te laten opgeven. Alles om het jou zo makkelijk mogelijk te maken.

Het overzicht dat een personeelsplanning systeem in de bouw kan geven, zorgt voor betrouwbare planningen en uiteindelijk een grotere kans dat alle deadlines op tijd gehaald worden. En dat levert weer blije klanten op.

Planning eenvoudig maken en bijhouden

Voorbeeld personeelsplan

Ben je op zoek naar een personeelsplan voorbeeld dat je kunt gebruiken? Iedere personeelsplanning is anders en er is geen vaste personeelsplanning betekenis. Een personeelsplanning voorbeeld gebruiken om je eigen personeelsplanning op te baseren kan een snelle oplossing zijn.

Maar wil je echt een effectieve oplossing voor de lange termijn kan je het beste een proefperiode aanvragen bij de software ontwikkelaar van jouw keuze. Zo kan je gedurende een bepaalde periode de software testen op jouw situatie en kan je een personeelsplanning maken, gratis!

Personeelsplanning software vergelijken en kiezen

Het is belangrijk om een weloverwogen beslissing te maken, zodat je zeker weet dat je gekozen hebt voor de best passende software. Personeelsplanning is nou eenmaal in iedere sector en zelfs in ieder bedrijf of iedere organisatie anders, dus zijn er ook zoveel verschillende behoeften.

  • Kan je er alle benodigde informatie in kwijt?
  • Bespaar je er echt veel tijd mee?
  • En ook niet onbelangrijk: is de software gebruiksvriendelijk?

Je weet pas echt of iets iets voor jouw bedrijf of project is als je echt mee hebt kunnen werken. Daarom kan je bij Appwiki bijna alle personeelsplanning software gratis 14 of 30 dagen proberen om te kijken of het bij jou past.

Mocht je na je proefperiode toch nog twijfelen aan de software die je gekozen hebt? Geen probleem! De gratis proefperiode geldt per gekozen software pakket, dus kies gerust een tweede of zelfs derde personeelsplanning software, totdat je helemaal tevreden bent met je keuze.

Heb je vragen na aanleiding van de vergelijking of heb je hulp nodig bij de keuze voor je personeelsplanner software? Onze experts staan voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Ook helpen we je graag om tijdens een gratis en vrijblijvend adviesgesprek jouw situatie, wensen en kansen in kaart te brengen. Zo bespaar je jezelf een hoop uitzoekwerk en weet je zeker dat je kiest voor een oplossing die echt bij jouw organisatie en werkwijze past.

De populairste planning software van dit moment:

Bedrijfsrooster

33 reviewsMeer informatie

Relevante artikelen

annie-spratt-604122-unsplash.jpg
9 augustus 2022

Hoe maak je een werkrooster?

Planning

Een werkrooster maken? Ontdek hoe je eenvoudig en snel een werkrooster kunt maken.

Lees meer 
19 juli 2022

Eenvoudig een weekplanning maken

Planning
Products