1. Blog
  2. Apps als alternatief voor urenregistratie in Excel

Wat zijn de beste uren apps als alternatief voor Excel?

Uren bijhouden voelt vaak als een verplichting en nóg een extra taak tussen al de drukte die je al hebt. Maar waarom doe je de urenregistratie dan nog in Excel als je hier heel handige apps voor hebt?

Natuurlijk, je uren optellen in Excel is gratis, maar voor een paar euro in de maand kun je jouw uren bijhouden met de app van urenregistratie software. Hiermee hou je eenvoudig altijd en overal je uren bij op je smartphone of tablet. Zo vergeet je minder snel het bij te houden en krijg je ook veel meer inzicht in de efficientie van je bedrijf.

Er is een groot aanbod van urenregistratie apps. Om de keuze makkelijker te maken, zet ik de vijf handigste alternatieven voor urenregistratie in Excel op een rijtje.

De beste urenregistratie apps op een rij (update: januari 2020)

Hieronder vind je de vijf uren apps waarmee je eenvoudig en snel je gewerkte uren bijhoudt.

Arjan
Arjan
Appwiki expert

1. e-Boekhouden.nl

Eenvoudig online boekhouden, factureren en uren registreren doe je met e-Boekhouden.nl. De eerste 15 maanden van je onderneming is e-Boekhouden.nl volledig gratis! Inclusief: ondersteuning per telefoon of e-mail, handige koppelingen en veel meer. Het best beoordeeld! Maak nu een gratis account aan en ervaar het gemak van e-Boekhouden.nl.

Alles in 1 pakket
Incl. Mobiele app
Uitstekende helpdesk

Prijs: Gratis
Proefperiode: 15 maanden gratis, daarna €5,95 per maand, start direct! Account wordt niet automatisch verlengd!
Reviews: 9.4/10
Bekijk reviews  Ga naar de website 

2. TimeChimp

TimeChimp is de #1 urenregistratie voor het MKB en Enterprise. Uren, uitgaven en ritten registreren, projectmanagement, facturatie, rapportages, goedkeuren, mobiele app, vele (boekhoud)koppelingen en meer. Probeer 14 dagen gratis!

Gebruikersvriendelijk
Inzicht in organisatie
Snelle support

Prijs: maandelijks €4,00
Proefperiode: 14 dagen
Reviews: 8.6/10
Bekijk reviews  Ga naar de website 

3. LIFT Software

Met 20 jaar ervaring durven wij onszelf specialist in projectadministratie, urenregistratie en facturatie te noemen. Een geïntegreerd systeem dat de flexibiliteit heeft om al uw kernprocessen te ondersteunen.

Registratie op maat
Flexibiliteit
Sluitend tijdschrijven

Prijs: Op aanvraag
Proefperiode:
Reviews: geen
Bekijk reviews 

4. Dyflexis

Dyflexis is de meest gebruiksvriendelijke software voor personeelsplanning en urenregistratie. Duizenden grote, middelgrote en kleine bedrijven in productie & warehousing retail, recreatie, horeca, en zorg & welzijn gebruiken dagelijks onze software. We zijn er trots op dat zij ons waarderen met een 4.7/5 op Trustpilot (200+ reviews)

2700+ klanten
200+ reviews: 4.7/5
Gratis Demo

Prijs: maandelijks €0,00
Proefperiode:
Reviews: geen
Bekijk reviews 

5. Offective

Met dank aan onze gebruikers kunt u nu gratis een gebruiksvriendelijke en complete bedrijfssoftware proberen. Afgestemd op uw bedrijf, bepaalt u zelf wat u wel of niet wilt gebruiken en stuurt zo uw maandelijkse kosten. De meest complete bedrijfssoftware voor de laagste prijs per maand. Laat u overtuigen en neem nu het gratis proefaccount van 30 dagen. Wij verlengen niet automatisch! 100% zeker dat u met Offective de juiste keuze maakt! Bevalt Offective u toch niet en maakt u binnen een jaar een andere keuze dan krijgt u 100% retour van alle maanden die betaald zijn!

Schept duidelijkheid
Uren boeken onderweg
Uitbreidbare functies

Prijs: vanaf €2,70
Proefperiode: 30 dagen proberen, 1e jaar gratis voor Starters en geen beperkingen! Daarna vanaf €2,70 per maand
Reviews: 8.9/10
Bekijk reviews 

Complete overzicht urenregistratie apps

Benieuwd welke aanbieders er zijn? Bekijk hier het complete overzicht van urenregistratie apps.

Maak je persoonlijk software top 3 met de keuzehulp

Verder professionaliseren door gebruik van slimme tools

Wil jij als ZZP'er productiever werken en alle uren gestructureerd registreren met een handige urenregistratietool? Maar weet je niet waar je moet beginnen in je zoektocht? Onze gratis checklist helpt je om je wensenlijst te maken.

Welke functies heb je nodig en welk urenregistratie programma past nou bij jouw bedrijf. Download de gratis checklist hieronder en maak eenvoudig een keuze in het grote aanbod urenregistratie apps.

urenregistratie checklist

Eenvoudig de beste uren app kiezen?

Uren bijhouden kan dus veel sneller en eenvoudiger met een app. Je vergeet zo minder snel uren te registreren en krijgt meer inzicht in de efficientie van je bedrijf. 

Maar hoe vind je de app die bij jouw past? Wij hebben een stappenplan ontwikkelt waarmee je eenvoudig de beste urenregistratie app kiest in 5 stappen.

1. Vertel ons over je bedrijf

We willen graag je bedrijfsvorm, branche en bedrijfsgrootte weten zodat we eenvoudig een voorselectie kunnen maken op basis van onze data.

2. Jouw wensenlijst

Maak een inventarisatie van jouw wensen en bedrijfsprocessen en vertaal dit naar de functies die je nodig hebt. Neem daarbij ook de software die je nu gebruikt mee.

3. Bekijk je persoonlijke top 3

Op basis van je bedrijf, je wensen en de software die je gebruikt, maken wij een persoonlijke top 3 van de beste uren apps voor jou.

4. Probeer de beste apps

Probeer gratis en vrijblijvend jouw app top 3. Door meerdere urenregistratie apps te ervaren, weet je welke het beste bij je past.

5. Evalueer en maak je keuze

Vergelijk en beoordeel van jouw top 3 de functies, het gebruiksgemak en de support. Kies dan de app die het beste bij je past. Zo maakt Appwiki een urenregistratie app kiezen eenvoudig.

Henk Jan

Hulp nodig bij het kiezen van de beste urenregistratie tool?

Download gratis onze checklist om de beste urenregistratie tool te kiezen. Aan de hand van 7 vragen, ontdek je waar je op moet letten en welke functies je echt nodig hebt.

Download gratis checklist

Waarom nog urenregistratie in Excel?

Urenregistratie hoeft geen tijdrovende, verplichte taak te zijn. Je kunt veel tijd besparen ten opzichte van het uren optellen in Excel. Dit kan met handige timers (op je smartphone of tablet), een koppeling met factuur software of een integratie met je online agenda. Dus voordat je de urenregistratie in Excel gaat doen, bedenk dan:

  • hoeveel nauwkeuriger je offerte inschattingen zijn met de rapportagemogelijkheden in de software
  • hoeveel minder uren je vergeet te registreren (en dus meer omzet) met software
  • hoeveel minder fouten je maakt in de urenregistratie met software
  • hoeveel sneller je gewerkte uren omzet in een factuur met software

Nu je deze alternatieven hebt gezien, blijf je dan nog steeds de urenregistratie doen in Excel?

Gerelateerde artikelen

18 februari 2019

Wat is het urencriterium en waarom is urenregistratie belangrijk?

Urenregistratie

Wat is het urencriterium en hoe werkt een urenregistratie? Deze begrippen zullen veel ZZP’ers bekend in de oren klinken, maar wat moet je ermee?

17 januari 2019

Urenregistratie: In Excel of met urenregistratie software?

Excel Urenregistratie

Uren bijhouden: In Excel of met urenregistratie software? Elke ondernemer zou het moeten doen: uren registreren. Een goede urenregistratie geeft veel inzicht en helpt bij jouw bedrijfsvoering.

7 januari 2019

In één minuut je uren registreren?

tijd besparen Urenregistratie

Ja in één minuut kun je dagelijks alle gewerkte uren bijhouden en opslaan in een gestructureerd overzicht. Dit kun je doen door gebruik te maken van urenregistratie software met een timer.

Appwiki is eenvoudig software kiezen voor:

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products