1. Blog
 2. Apps als alternatief voor urenregistratie in Excel

Wat zijn de beste uren apps als alternatief voor Excel?

Uren bijhouden voelt vaak als een verplichting en nóg een extra taak tussen al de drukte die je al hebt. Maar waarom doe je de urenregistratie dan nog in Excel als je hier heel handige apps voor hebt?

Natuurlijk, je uren optellen in Excel is gratis, maar voor een paar euro in de maand kun je jouw uren bijhouden met de app van urenregistratie software. Hiermee hou je eenvoudig altijd en overal je uren bij op je smartphone of tablet. Zo vergeet je minder snel het bij te houden en krijg je ook veel meer inzicht in de efficientie van je bedrijf.

Er is een groot aanbod van urenregistratie apps. Om de keuze makkelijker te maken, zet ik de vijf handigste alternatieven voor urenregistratie in Excel op een rijtje.

Arjan
Appwiki expert

  De beste urenregistratie apps op een rij (update: januari 2021)

  Hieronder vind je de vijf uren apps waarmee je eenvoudig en snel je gewerkte uren bijhoudt.

  1. Shiftbase

  Shiftbase is software voor het maken van werkroosters, het bijhouden van de urenregistratie en het registreren van afwezigheid. Met Shiftbase maak je sneller en eenvoudiger goede werkroosters en heb je meer grip op je loonkosten.

  Bespaar 30% loonkosten
  Geen opstartkosten
  Maandelijks opzegbaar

  Prijs: maandelijks €0,00
  Proefperiode:
  Reviews: geen
  Bekijk reviews  Ga naar de website 

  2. Project Hours

  Project Hours is een urenregistratiesysteem voor teams met alle basisfunctionaliteit. Eenvoudig uren opgeven op projecten en activiteiten en uren goedkeuren. Rapportage in Excel, link Google-agenda, registreer kilometers en onkosten voor projecten.

  Voor teams en ZZP
  Registreer materialen
  Registreer kilometers

  Prijs: maandelijks €2,50
  Proefperiode: 2 maanden
  Reviews: 10/10
  Bekijk reviews  Ga naar de website 

  3. Silvasoft

  Silvasoft biedt onbeperkt boekhouden, factureren, urenregistratie en meer in Nederland en Begië tegen eerlijke en duidelijke, all-in prijzen! Dankzij onze aantrekkelijke prijzen en flexibele indeling van uw eigen administratie portal zijn we uitermate geschikt voor zowel de ZZP-er als het MKB en grootbedrijf.

  Overwerk registratie
  Intuïtief & eenvoudig
  Dienstregeling

  Prijs: maandelijks €3,95
  Proefperiode:
  Reviews: 9.2/10
  Bekijk reviews  Ga naar de website 

  4. TimeMate

  Met TimeMate besparen medewerkers administratietijd en hebben ze meer tijd over om voor je klanten te werken. TimeMate maakt slimme koppelingen met boekhoudprogramma’s en agenda’s zodat losse papieren niet meer nodig zijn. Probeer TimeMate gratis!

  Urenregistratie
  iOS & Android app
  Eenvoudige app

  Prijs: maandelijks €4,95
  Proefperiode:
  Reviews: geen
  Bekijk reviews  Ga naar de website 

  5. Rompslomp.nl

  Rompslomp is hét meest eenvoudige facturatie en boekhoudprogramma, speciaal gemaakt voor ZZP'ers en kleine ondernemers. Je administratie wordt veilig opgeslagen en met onze handige app kun je altijd je administratie bekijken. Boekhouden wordt aangenaam met Rompslomp.nl! Probeer het gewoon zelf gratis uit op Rompslomp.nl

  Uren, Ritten en meer
  Uurtje? Factuurtje!
  Handige App met Timer

  Prijs: maandelijks €5,00
  Proefperiode:
  Reviews: 8.8/10
  Bekijk reviews  Ga naar de website 

  Complete overzicht urenregistratie apps

  Benieuwd welke aanbieders er zijn? Bekijk hier het complete overzicht van urenregistratie apps.

  Maak je persoonlijk software top 3 met de keuzehulp

  Verder professionaliseren door gebruik van slimme tools

  Wil jij als ZZP'er productiever werken en alle uren gestructureerd registreren met een handige urenregistratietool? Maar weet je niet waar je moet beginnen in je zoektocht? Onze gratis checklist helpt je om je wensenlijst te maken.

  Welke functies heb je nodig en welk urenregistratie programma past nou bij jouw bedrijf. Download de gratis checklist hieronder en maak eenvoudig een keuze in het grote aanbod urenregistratie apps.

  urenregistratie checklist

  Eenvoudig de beste uren app kiezen?

  Uren bijhouden kan dus veel sneller en eenvoudiger met een app. Je vergeet zo minder snel uren te registreren en krijgt meer inzicht in de efficientie van je bedrijf. 

  Maar hoe vind je de app die bij jouw past? Wij hebben een stappenplan ontwikkelt waarmee je eenvoudig de beste urenregistratie app kiest in 5 stappen.

  1. Vertel ons over je bedrijf

  We willen graag je bedrijfsvorm, branche en bedrijfsgrootte weten zodat we eenvoudig een voorselectie kunnen maken op basis van onze data.

  2. Jouw wensenlijst

  Maak een inventarisatie van jouw wensen en bedrijfsprocessen en vertaal dit naar de functies die je nodig hebt. Neem daarbij ook de software die je nu gebruikt mee.

  3. Bekijk je persoonlijke top 3

  Op basis van je bedrijf, je wensen en de software die je gebruikt, maken wij een persoonlijke top 3 van de beste uren apps voor jou.

  4. Probeer de beste apps

  Probeer gratis en vrijblijvend jouw app top 3. Door meerdere urenregistratie apps te ervaren, weet je welke het beste bij je past.

  5. Evalueer en maak je keuze

  Vergelijk en beoordeel van jouw top 3 de functies, het gebruiksgemak en de support. Kies dan de app die het beste bij je past. Zo maakt Appwiki een urenregistratie app kiezen eenvoudig.

  Henk Jan

  Hulp nodig bij het kiezen van de beste urenregistratie tool?

  Download gratis onze checklist om de beste urenregistratie tool te kiezen. Aan de hand van 7 vragen, ontdek je waar je op moet letten en welke functies je echt nodig hebt.

  Download gratis checklist

  Waarom nog urenregistratie in Excel?

  Urenregistratie hoeft geen tijdrovende, verplichte taak te zijn. Je kunt veel tijd besparen ten opzichte van het uren optellen in Excel. Dit kan met handige timers (op je smartphone of tablet), een koppeling met factuur software of een integratie met je online agenda. Dus voordat je de urenregistratie in Excel gaat doen, bedenk dan:

  • hoeveel nauwkeuriger je offerte inschattingen zijn met de rapportagemogelijkheden in de software
  • hoeveel minder uren je vergeet te registreren (en dus meer omzet) met software
  • hoeveel minder fouten je maakt in de urenregistratie met software
  • hoeveel sneller je gewerkte uren omzet in een factuur met software

  Nu je deze alternatieven hebt gezien, blijf je dan nog steeds de urenregistratie doen in Excel?

  Gerelateerde artikelen

  11 januari 2024

  Handige apps voor urenregistratie met een timer

  Urenregistratie

  Waarom zou je uren bijhouden met een timer functie? En welke oplossingen zijn handig voor tijdschrijven met een timer? Ontdek het hier.

  9 januari 2024

  Gratis en goedkope urenregistratie apps voor Android en iOS

  Apps Urenregistratie

  Dit zijn 5 handige (gratis en goedkope) urenregistratie apps voor Android en iOs. Met behulp van deze apps hou je eenvoudig je uren bij en krijg je inzicht in de efficiëntie van je bedrijf.

  7 januari 2021

  In één minuut je uren registreren?

  tijd besparen Urenregistratie

  Ja in één minuut kun je dagelijks alle gewerkte uren bijhouden en opslaan in een gestructureerd overzicht. Dit kun je doen door gebruik te maken van urenregistratie software met een timer.

  Appwiki is eenvoudig software kiezen voor:

  Dit is Appwiki

  Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

  Appwiki werkt voor jou

  Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

  En zo werkt Appwiki

  We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

  Products