1. Blog
  2. 5 handige apps als alternatief voor urenregistratie in Excel
  1. Blog
  2. 5 handige apps als alternatief voor urenregistratie in Excel

Wat zijn de beste uren apps als alternatief voor Excel?

Urenregistratie 29 mei 2017 Leestijd 5 minuten
Arjan

Arjan

Appwiki expert

Uren bijhouden voelt vaak als een verplichting en nóg een extra taak tussen al de drukte die je al hebt. Maar waarom doe je de urenregistratie dan nog in Excel als je hier heel handige apps voor hebt?

Natuurlijk, je uren optellen in Excel is gratis, maar voor een paar euro in de maand kun je jouw uren bijhouden met de app van urenregistratie software. Hiermee hou je eenvoudig altijd en overal je uren bij op je smartphone of tablet. Zo vergeet je minder snel het bij te houden en krijg je ook veel meer inzicht in de efficientie van je bedrijf.

Er is een groot aanbod van urenregistratie apps. Om de keuze makkelijker te maken, zet ik de vijf handigste alternatieven voor urenregistratie in Excel op een rijtje.

De beste urenregistratie apps op een rij (update: juli 2018)

Hieronder vind je de vijf uren apps waarmee je eenvoudig en snel je gewerkte uren bijhoudt.

1. e-Boekhouden.nl

Eenvoudig online boekhouden, factureren en uren registreren doe je met e-Boekhouden.nl. De eerste 15 maanden van uw onderneming is e-Boekhouden.nl volledig gratis! Inclusief: ondersteuning per telefoon of e-mail, automatische bankkoppelingen en meer. Het best beoordeeld! Maak nu een gratis account aan en ervaar het gemak van e-Boekhouden.nl.

Alles in 1 pakket
Incl. Mobiele app
Uitstekende helpdesk

Prijs: Gratis
Proefperiode: 15 maanden gratis, daarna €5,95 per maand, start direct! Account wordt niet automatisch verlengd!
Reviews: 9.3/10
Bekijk reviews  Ga naar de website 

2. Yoobi

Yoobi maakt en levert cloud software voor CRM, projectmanagement en registratie van uren, verlof- en afwezigheid, rusttijden, onkosten en kilometers. Wij optimaliseren het proces van urenregistratie naar facturatie!

Snel uren registreren
Handige software
Praktische koppelingen

Prijs: maandelijks €3,80
Proefperiode: 41 dagen
Reviews: 8.6/10
Bekijk reviews  Ga naar de website 

3. TimeChimp

TimeChimp is de #1 urenregistratie voor elke organisatie. Uren, uitgaven en ritten registreren, projectmanagement, facturatie, rapportages, goedkeuren, mobiele app, vele (boekhoud)koppelingen en meer. Probeer 14 dagen gratis!

Gebruikersvriendelijk
Inzicht in organisatie
Snelle support

Prijs: maandelijks €4,00
Proefperiode: 14 dagen
Reviews: 8.8/10
Bekijk reviews  Ga naar de website 

4. Nanda

Snel, simpel en slim uren bijhouden en daar sterke overzichten van maken die je ook kunt exporteren naar Excel. Gelijk factureren? Met de Moneybird koppeling zet je jouw uren om naar geld. Nanda heeft aanpasbare rechten voor teams, tijdslimieten voor de afgesproken budgetten en gratis mobiele apps. Gebruiksvriendelijkheid en gemak staan bovenaan.

Gratis mobiele apps
Geen contracten
Eenvoudig in gebruik

Prijs: maandelijks €5,00
Proefperiode: 30 dagen
Reviews: 7/10
Bekijk reviews  Ga naar de website 

5. Kleisteen

Online boekhouden voor MKB, meeste functionaliteit voor een laag maandbedrag

Veel functionaliteit
Laag maandbedrag
Project/voorraadbeheer

Prijs: maandelijks €15,00
Proefperiode: 60 dagen
Reviews: 9.4/10
Bekijk reviews  Ga naar de website 

Complete overzicht urenregistratie apps

Benieuwd welke aanbieders er zijn? Bekijk hier het complete overzicht van urenregistratie apps.

Maak je persoonlijk software top 3

Verder professionaliseren door gebruik van slimme tools

Wil jij als ZZP'er productiever werken en verder groeien met je bedrijf? In ons ebook geven wij je praktische tips. Zo kun je je beter focussen op je business, de kwaliteit van je werk en op je klant. 

Download het ebook!

Vul hieronder je gegevens in en ontvang direct het gratis ebook

Eenvoudig de beste uren app kiezen?

Uren bijhouden kan dus veel sneller en eenvoudiger met een app. Je vergeet zo minder snel uren te registreren en krijgt meer inzicht in de efficientie van je bedrijf. 

Maar hoe vind je de app die bij jouw past? Wij hebben een stappenplan ontwikkelt waarmee je eenvoudig de beste urenregistratie app kiest in 5 stappen.

1. Vertel ons over je bedrijf

We willen graag je bedrijfsvorm, branche en bedrijfsgrootte weten zodat we eenvoudig een voorselectie kunnen maken op basis van onze data.

2. Jouw wensenlijst

Wij inventariseren jouw wensen en bedrijfsprocessen en vertalen dit naar de functies die je nodig hebt. Ook de software die je nu gebruikt nemen we mee.

3. Bekijk je persoonlijke top 3

Op basis van je bedrijf, je wensen en de software die je gebruikt, maken wij een persoonlijke top 3 van de beste uren apps voor jou.

4. Probeer de beste apps

Probeer gratis en vrijblijvend jouw app top 3. Door meerdere urenregistratie apps te ervaren, weet je welke het beste bij je past.

5. Evalueer en maak je keuze

Vergelijk en beoordeel van jouw top 3 de functies, het gebruiksgemak en de support. Kies dan de app die het beste bij je past. Zo maakt Appwiki een urenregistratie app kiezen eenvoudig.

Waarom nog urenregistratie in Excel?

Urenregistratie hoeft geen tijdrovende, verplichte taak te zijn. Je kunt veel tijd besparen ten opzichte van het uren optellen in Excel. Dit kan met handige timers (op je smartphone of tablet), een koppeling met factuur software of een integratie met je online agenda. Dus voordat je de urenregistratie in Excel gaat doen, bedenk dan:

  • hoeveel nauwkeuriger je offerte inschattingen zijn met de rapportagemogelijkheden in de software
  • hoeveel minder uren je vergeet te registreren (en dus meer omzet) met software
  • hoeveel minder fouten je maakt in de urenregistratie met software
  • hoeveel sneller je gewerkte uren omzet in een factuur met software

Nu je deze alternatieven hebt gezien, blijf je dan nog steeds de urenregistratie doen in Excel?

Gerelateerde artikelen

10 november 2018

Urenregistratie: van bijhouden tot factureren

Urenregistratie

Urenregistratie: van verantwoording tot het factureren Waar blijft de tijd? Als hardwerkende ondernemer vraag je je dat regelmatig af. Tijdens een drukke dag lijken de uren voorbij te vliegen. Als je...

31 oktober 2018

Wat zijn de beste zakelijke apps?

Boekhouding Urenregistratie Crm systeem Facturatie

Is de treincoupé ook jouw tweede huis geworden? Gaan de zaken goed en zit je hierdoor vaak in het buitenland? Doe jouw zaken met een business app!

24 oktober 2018

7 kansen die ondernemers missen om tijd te besparen

Boekhouden Factureren Urenregistratie Crm systeem

Ondernemers zijn veel tijd kwijt aan zaken die effectiever kunnen. Factureren, debiteuren beheren, de BTW-aangifte en acquisitie doen; het zijn allemaal noodzakelijke, belangrijke maar ook nodeloos tijdrovende taken.

Appwiki is eenvoudig software kiezen voor:

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products