Planningsprogramma's vergelijken

Hier vind je een overzicht met de populairste planningprogramma's. Personaliseer het overzicht met de filters en vergelijk de software op prijs, functies en reviews.

Flexibel plannen
Agenda koppelingen
Zet planning naar uren

In Gripp maak je de planning zoals jij dat wilt. Naast diverse weergaven zoals op dag-, week- en maandniveau, kies je zelf wat je wel of niet wilt tonen. Zo heb jij altijd het perfecte overzicht en grip op de planning.

Meer informatie
Bespaar 30% loonkosten
Geen opstartkosten
Maandelijks opzegbaar

Bespaar tijd en kosten met Shiftbase. Maak eenvoudig een planning voor een langere periode. Hierin zijn de verwachte personeelskosten, omzet en budgetten zichtbaar. Urenregistratie kan via de computer, app of prikklok.

(0)
Ga naar website
Meer informatie
Geïntegreerd pakket
Grip op je planning
370+ koppelingen

Creëer rust en bespaar tijd. Met flexibele capaciteitsplanning van Exact wordt planning eenvoudig, kloppend en overzichtelijk. Zo heb je altijd en overal inzicht in alle projecten en de beschikbaarheid is van collega's.

Meer informatie
Alles-in-1 pakket
100 % realtime inzicht
Capaciteitsplanning

Efficiënter plannen? Met Simplicate software - met handige capaciteitsplanning - heb jij voortaan volledig inzicht in projecten, medewerker capaciteit, taken en urenbesteding. Alle inzichten die je nodig hebt, op één centrale plek

Meer informatie
Personeelsplanning
Makkelijke verlof tool
Gratis demo

Wat doet u met 200 uur extra per jaar? Uitgebreide bedrijfsplanning, simpel uren registreren & inzichtelijke loonstrookjes. Dit zijn een paar van de verschillende functionaliteiten van de alles-in-1 software van Bedrijfsrooster.nl

Meer informatie
+90 tevreden klanten
Maandelijkse updates
Web en smartphone apps

Een flexpool plannen met Excel, WhatsApp en telefoon is knap lastig. Stap over op clevergig en plan je flexpool sneller én eenvoudiger. Met bijna 100 enthousiaste instellingen en bureaus als klant zijn wij een veilige keuze!

Meer informatie
Je operatie versnellen
Compleet gekoppeld
Drag-n-drop planning

In één oogopslag je mensen en materiaal plannen. Vraag vrijblijvend een demo aan! Energiesector, Olie en Gas, Infra en GWW. Voor bedrijven met > 20 medewerkers. Focus op de Operatie, Services en Projecten.

(0)
Ga naar website
Meer informatie
Appwiki logo

We berekenen nu welke apps het beste bij jou passen.

De Appwiki Score geeft aan hoe goed een app past bij jouw wensen en bedrijf. We passen de altijd score aan op jouw laatste invoer.
Type planning
Bedrijfsvorm
Branche
Medewerkers
Aanvullingen
Extra functies
Bekijk resultaten
Jouw vergelijking
0

Ook interessant voor jou:

Planningsprogramma? Vind hier de beste!

Het aanschaffen van planning software hoeft niet moeilijk of duur te zijn. Dat bewijst deze pagina met verschillende planning software. Je vindt hier urenregistratie software die voorzien is van een planning functie. In bijna alle gevallen kun je planningsprogramma’s gratis proberen voor een proefperiode. Met planning software werk je efficiënt en houdt je tijd over voor andere, belangrijkere zaken binnen je bedrijf.

Wat is een planningsprogramma?

Een planningsprogramma is, simpel gezegd, software voor het maken van planningen. Het planprogramma wordt binnen bedrijven vooral gebruikt ter ondersteuning van alle interne processen. Een planningsprogramma is vaak opgedeeld in deelplanningen die alle een specifieke taak ondersteunen, bijvoorbeeld een takenoverzicht, een urenoverzicht of de voorraden. Gehele bedrijfsprocessen kunnen met een planningsprogramma efficiënter op elkaar worden afgestemd. De tijd van allerlei losse softwareprogramma’s is geweest. Omdat het alle bedrijfsprocessen betreft, is het van essentieel belang een planprogramma te kiezen die voldoet aan jouw wensen en die van het bedrijf. Maar hoe kies je nou de beste planning software en waar moet je vooral opletten?

Belangrijke punten bij software keuze

De keuze van een planningsprogramma, is het essentieel om jouw wensen en die van het bedrijf in kaart te brengen. Veel van de bedrijfsprocessen zullen immers worden opgenomen in het planningsprogramma en vanuit daar worden gemonitord. Stel jezelf daarom de volgende vraag: wat verwacht ik van de planning software? Om deze vraag verder te specificeren, vind je hieronder nog een aantal vragen:

  • Wat is de bedrijfsvorm?
  • Hoeveel medewerkers moeten kunnen werken in het planningsprogramma?
  • Hoeveel trainingstijd is nodig per medewerker?
  • Wil je de vormgeving van het planningsprogramma kunnen aanpassen?
  • Wil je foto’s en logo’s kunnen toevoegen aan het planningsprogramma?
  • Welke functies/mogelijkheden moet het planningsprogramma hebben? Bijvoorbeeld het toevoegen van taken.
  • Wil je het planningsprogramma kunnen koppelen met andere systemen? Zo ja, welke?

Als je bij alle vragen een antwoord hebt geformuleerd, ben je klaar om een planningsprogramma te kiezen waarmee de interne planning naar een hoger niveau wordt getild.

Soorten planningsprogramma’s

Planningsprogramma’s zijn beschikbaar op basis van twee soorten software: Open source software en Software as a Service (SaaS) software. Welke soort je kiest, is afhankelijk van je technische vaardigheden of die van degene die het planningsprogramma voor jou gaat bouwen. Open source software is een geschikte keuze voor mensen die technisch goed onderlegd zijn, dit zijn vaak de programmeurs. SaaS software daarnaast, is een geschikte keuze voor mensen die niet over die mate aan technische vaardigheden beschikken. Daarnaast hangt de soort software samen met de hoeveelheid tijd die je aan het opzetten van een planprogramma wilt besteden. Alle planningsoftware op deze pagina is SaaS software.

Gratis planningsprogramma proberen?

Heb je een keuze kunnen maken uit alle bovenstaande software? Of twijfel je toch nog over je gemaakte keuze? In bijna alle gevallen kun je planprogramma’s gratis proberen voor een bepaalde tijd. Het betreft vaak een proefperiode van veertien of dertig dagen. Zo kun jij kosteloos ontdekken wat de mogelijkheden zijn van het gekozen planningsprogramma. Na de proefperiode kun je vervolgens besluiten om het planningsprogramma aan te schaffen of toch nog een andere optie te proberen. Op deze manier heeft het proberen van verschillende planningsprogramma’s je in ieder geval niets gekost. Ook zit je na het proberen van een planningsprogramma nergens aan vast, de proefperiode is geheel vrijblijvend. Op deze manier weet je zeker dat je het beste planningsprogramma vindt!

Relevante artikelen

rawpixel-267082-unsplash.jpg
28 augustus 2023

Hoe hou je eenvoudig een planning bij?

Planning

Je hebt een overzichtelijke planning gemaakt voor een langere termijn? Hoe hou je deze bij?

Lees meer 
9 augustus 2022

Hoe maak je een werkrooster?

Planning

Eenvoudig planning software kiezen?

1. Bekijk de aanbieders We hebben een overzicht voor je gemaakt met de beste planning software.

2. Maak een voorselectie Selecteer je bedrijfsvorm, branche en bedrijfsgrootte en bepaal welke functies je nodig hebt.

3. Vergelijk je persoonlijke top 3 Voeg de 3 beste planningsprogramma's toe aan jouw vergelijking en vergelijk je persoonlijk top 3 in één overzicht.

4. Probeer de beste software Probeer gratis en vrijblijvend jouw software top 3. Door meerdere oplossingen te ervaren, weet je welke het beste bij je past.

5. Evalueer en maak je keuze Vergelijk en beoordeel van jouw top 3 de functies, gebruiksgemak en support. Kies dan de software die het beste bij je past. Zo maakt Appwiki softwareselectie eenvoudig.

Products