1. Blog
  2. Een planning maken, zo doe je dat!

Eenvoudig een weekplanning maken

Een planning maken doe je zo!

Je wordt gek van je dagelijkse to do lijst, maar een maandplanning maken lijkt ook niet te lukken. Een weekplanning is dan de oplossing. Een weekplanning maken heeft een aantal essentiële voordelen. Zo heb je een compact overzicht en kun je eenvoudig prioriteiten stellen. Daarnaast ben je meer op de lange termijn aan het plannen, maar hoef je ook weer niet te ver vooruit te denken. Maar dan de vraag; hoe maak je een weekplanning? Met een planningsprogramma is dit een fluit van een cent.

Waarom een weekplanning?

Als je een dagplanning maakt, richt je je vooral op het nu en wat er die dag moet gebeuren. Met een weekplanner richt je je veel meer op de lange termijn. Heb je vrijdag een deadline, maar ben je donderdag de hele dag aan het werk, dan moet je dus woensdag aan de slag. Hiermee voorkom je een hoop stress op de donderdagavond en vrijdagochtend.

Door het maken van een weekplanning heb je overzicht in de gehele week. Je weet wat je te wachten staat, je weet wat je moet doen en hoe druk je het gaat krijgen. Ook vergeet je minder snel aspecten, omdat je er constant aan herinnerd wordt. Bovendien kan het maken van een weekplanner ervoor zorgen dat je bepaalde taken minder uitstelt. Je weet namelijk welke taken er op de planning staan voor de dagen erop en hoe deze dagen eruit zien. Je hebt het niet voor niets zo ingepland.

Omdat je vooruit denkt en werkt, kun je ook taken meenemen die geen prioriteit hebben. Zo focus je je niet alleen maar op de belangrijke taken, maar neem je ook taken mee die iets minder urgent zijn, maar wel gedaan moeten worden. Op deze manier vis je de taken die prioriteit hebben er dus gemakkelijk uit.

Jacqueline
Jacqueline
Appwiki expert

Hoe maak je een goede weekplanning?

Een goede planning maken kan natuurlijk heel simpel: je noteert de dagen van de week op en hangt daar taken onder. Je kunt daarvoor ook een agenda gebruiken. Toch is het best handig, en verstandig, om iets langer de tijd te nemen voor het maken van een goede planning. Je wilt geen taken en andere belangrijke aspecten over het hoofd zien. Vooruit plannen kost nou eenmaal wat meer tijd en moeite dan alle taken opschrijven voor één dag.

Je bent niet alleen bezig met wat nu, vandaag, van belang is, maar doet dit ook voor de komende dagen. Hierbij is het de kunst om alles zo strak mogelijk op elkaar af te stemmen. Het is daarom handig van te voren te bedenken wat er allemaal moet worden opgenomen in de weekplanning:

  • Gaat het alleen om agenda afspraken, de taken daar buitenom of allebei?
  • Wil je dagelijkse bezigheden laten terugkomen in de je weekplanning of niet?
  • Hoeveel tijd en ruimte heb je nodig voor bepaalde taken? Wil je flexibel plannen zodat je ook nog rekening kunt houden met eventuele onverwachte afspraken of taken?

Maak een lijst, een overzicht of een schets om al deze aspecten duidelijk in kaart te brengen.

Planning tools

Bedenk vervolgens hoe je de weekplanning gaat maken en wat je daarbij nodig hebt. Bekijk eventueel weekplanning voorbeelden of schakel planning tools in. Je kunt bijvoorbeeld een papieren agenda of een kant-en-klare weekplanner gebruiken. Je kan zelf aan de slag gaan en een agenda indeling maken in een notitieboek of bijvoorbeeld een planning maken in Word. Ook kun je een whiteboard aan de muur hangen, een app gebruiken, online een gratis planning maken, Excel of Word inschakelen of planning software aanschaffen. Deze laatste is zowel gratis als betaald verkrijgbaar. Er zijn vele verschillende mogelijkheden, kies wat het beste past bij jou. Voor het maken van een personeelsplanning gebruik je waarschijnlijk andere tools dan voor een persoonlijk weekplanning. Mocht de ene tool toch niet helemaal bij je passen, dan kun je altijd nog switchen naar één van de andere planning tools.

De beste planning tools op een rij

Hieronder vind je drie planning tools die je helpen bij het maken van een weekplanning.

Teamleader

Teamleader is jouw workflow in één online tool: je kan je klanten beheren, leads opvolgen, projecten plannen en eenvoudig facturen sturen. Bespaar jezelf tijd en geld, Teamleader integreert met al jouw favoriete tools.

Overzicht in je team
Geen Excel meer nodig
Bespaar tijd & stress

Prijs: maandelijks €25,00
Proefperiode:
Reviews: 10/10
Bekijk meer info  Ga naar de website 

Cleverdesk

Zoek jij de missende puzzelstukjes die koppelen met jouw bestaande ERP-omgeving of andere software? Cleverdesk is hierop het antwoord. Voor bedrijven die werken met mensen en materieel bieden wij een gebruiksvriendelijk, online en compleet geïntegreerd in de bestaande omgeving.

Je operatie versnellen
Compleet gekoppeld
Drag-n-drop planning

Prijs: Op aanvraag
Proefperiode: In vorm van online demo
Reviews: geen
Bekijk meer info  Ga naar de website 

i-Reserve Webreserveringen

Wil je leden online laten inschrijven of klanten 24/7 laten reserveren? Automatiseren van e-mails, ledenadministratie of personeelsplanning? i-Reserve maakt het makkelijk! De software is in te richten voor iedere branche waar reserveringen gemaakt worden (ruimtes, zalen, voertuigen, activiteiten, cursussen). Bel of mail voor meer informatie.

Gebruiksvriendelijk
Responsive
Flexibel Veelzijdig

Prijs: maandelijks €39,00
Proefperiode: Demo/trial aanvragen
Reviews: geen
Bekijk meer info 

Compleet overzicht met planning software

Wil je weten welke planning tools er nog meer zijn? Bekijk dan hier het complete overzicht met planning tools. Vergelijk hier vervolgens de verschillende aanbieders met elkaar.

Gerelateerde artikelen

9 augustus 2018

Een planning maken? Vergelijk de verschillende tools

Planning

Heb jij ook weleens meegemaakt dat een kleine verandering ineens je hele agenda in de war schopt en onoverzichtelijk maakt? Voorkom dit eenvoudig met online planning software!

1 oktober 2017

Een planning bijhouden doe je zo!

Planning

Je hebt een overzichtelijke planning gemaakt voor een langere termijn. Maar, een week later loop je al niet meer volgens planning. Een deel van de taken zijn niet langer relevant en nieuwe taken zijn nog...

16 augustus 2017

Strategische personeelsplanning maken: hoe en waarom?

Planning

Bedrijven zijn altijd in beweging. Verschillende trends en factoren zorgen ervoor dat bedrijven gedwongen worden om te investeren in effectiviteit, efficiëntie en flexibiliteit. Bij trends en factoren kun je bijvoorbeeld...

Appwiki is eenvoudig software kiezen voor:

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products