Personeelsplanning voor de horeca?

Eenvoudig roosters maken en bijhouden? Vergelijk en kies het personeelsplanning systeem dat bij jouw horecazaak past.

Geintegreerd pakket
Grip op je planning
370+ koppelingen

Met Exact voor Project Management heb je 1 programma voor je projectmanagement, capaciteitsplanning, urenregistratie, boekhouding en facturatie. De slimme software helpt je om gezonde marges en tevreden klanten te realiseren.

Ga naar website
Overzicht in je team
Van Excel naar een CRM
Bespaar tijd & stress

Moderne MKB'ers en creative agencies kiezen voor het CRM systeem van Teamleader. Met Teamleader houd je overzicht in de planning van teams en tijd. Grote, onoverzichtelijke Excel sheets zijn verleden tijd.

Ga naar website
Grip op remote werken
Overzicht in projecten
Flexibel & compleet

Wrike verbetert de productiviteit van teams met 50%. Zo kunnen teams sneller samenwerken en meer bereiken. Een flexibele tool die je eenvoudig afstemt op jouw werkwijze. Zeer compleet in features, integraties en automatisering.

Ga naar website
Flexibel plannen
Agenda koppelingen
Zet planning naar uren

In Gripp kun je op verschillende manieren kijken naar de planning. Naast diverse overzichten zoals dag, week en maand, kies je zelf wat je wel of niet toont. Zo heb jij altijd het perfecte overzicht om beslissingen te nemen!

Ga naar website
Personeelsplanning
Makkelijke verlof tool
Gratis demo

Wat doet u met 200 uur extra per jaar? Uitgebreide bedrijfsplanning, simpel uren registreren & inzichtelijke loonstrookjes. Dit zijn een paar van de verschillende functionaliteiten van de alles-in-1 software van Bedrijfsrooster.nl

Ga naar website
100% customizable
Handige templates
Intuïtieve interface

Plan je projecten en taken eenvoudig met deze complete projectplanning tool. Volledig in te richten naar de wensen van jouw team(s). Werk eenvoudig samen en vind alle belangrijke informatie in één oogopslag. Probeer nu gratis!

Ga naar website
Je operatie versnellen
Compleet gekoppeld
Drag-n-drop planning

In één oogopslag je mensen en materiaal plannen. Vraag vrijblijvend een demo aan! Energiesector, Olie en Gas, Infra en GWW. Voor bedrijven met > 20 medewerkers. Focus op de Operatie, Services en Projecten.

Ga naar website
Appwiki logo

We berekenen nu welke apps het beste bij jou passen.

De Appwiki Score geeft aan hoe goed een app past bij jouw wensen en bedrijf. We passen de altijd score aan op jouw laatste invoer.
Type planning
Bedrijfsvorm
Branche
Medewerkers
Aanvullingen
Extra functies
Bekijk resultaten
Jouw vergelijking
0

Iedere horeca ondernemer of restaurant manager heeft zijn eigen redenen om in de horeca te gaan werken, vaak met als belangrijkste drijfveer de liefde voor het vak. Horeca is namelijk altijd hard werken op de tijden dat anderen vrij zijn.

Wat meestal niet in dat rijtje staat is een personeelsplanning horeca maken. Horeca is echter wel één van de sectoren waar een goede personeelsrooster horeca onmisbaar is.

Waarom dat is? Dat leggen we je graag uit, dus lees vooral nog even verder.

Horeca is onvoorspelbaar

Hoewel het personeelsrooster voor de horeca van te voren ingepland wordt, valt een rooster altijd moeilijk te plannen. Een belangrijk aspect wat een personeelsplanner horeca moet meenemen in de planning is of er voldoende personeel dat stand-by staat dat snel kan invallen bij drukte of ziekte.

Op een zonnige dag zit je terras vol of wordt het festival waar je met je foodtruck staat druk bezocht, terwijl bij regen er sporadisch een keer een gast komt aanlopen. We hoeven jou niet uit te leggen dat dit soort onvoorspelbare invloeden grote effecten hebben op hoeveel personeel je nodig hebt op het personeelsrooster.

Personeelsplanning horeca maken

Horeca is bovendien een sector waar veel parttimers werken, waardoor er veel meer werknemers op het personeelsrooster staan dan er aan fte’s nodig zijn. Een betrouwbare en overzichtelijke planning waarin snel geschakeld kan worden is dus zeker van groot belang. Je wilt achteraf niet voor verrassingen komen te staan als je bezig bent met het roosterprogramma horeca.

Bespaar tijd

Goede personeelsplanning software horeca kan enorm veel tijd en dus ook geld besparen. Tijd is immers vaak schaars en als planner werk je vaak ook gewoon mee met de dagelijkse gang van zaken. Een personeelsplanning programma waarin roosters snel gemaakt en aangepast kunnen worden is bij veel horecabedrijven dan ook meer dan welkom.

Naast het maken en aanpassen van roosters, bieden veel personeelsplanning systemen voor de horeca bovendien opties om andere functionaliteiten te integreren en alles nog makkelijker te maken. Denk hierbij aan bijvoorbeeld urenregistratie van de daadwerkelijk gewerkte uren van alle werknemers, die vervolgens weer verwerkt kunnen worden in de salarisadministratie functie.

Ook bieden veel online personeelsplanning systemen een mobiele app voor personeel. Met de app kunnen medewerkers bijvoorbeeld beschikbaarheid invullen, hebben ze altijd real-time toegang tot het rooster en zien ze eventuele wijzigingen dus ook direct en kunnen ze hun salarisstrook inzien.

Bespaar tijd en ook onderweg online

Zeker weten de juiste personeelsplanning tool kiezen?

Gratis personeelsplanning maken horeca?

Er bestaan zowel betaalde als gratis roosterprogramma’s horeca. Past een gratis

programma het beste bij jouw situatie? Dan is dat mooi meegenomen. Maar zorg er wel voor dat je ook kijkt naar wat een betaalde personeelsplanner horeca kan bieden. Het belangrijkste is dat jouw specifieke wensen en eisen worden vervuld door het roosterprogramma.

Horeca bedrijven verschillen van elkaar. Wat voor de een werkt, werkt voor de ander niet. De ene personeelsplanner is daarom perfect voor een restaurant, maar werkt niet voor het catering bedrijf. De tijd die je bespaart met een goed personeelsplanning systeem, levert veel meer op dan de paar euro per maand die je voor sommige personeelsplanning software betaalt.

Bij Appwiki vind je bovendien vaak gratis personeelsplanning software speciaal voor de startende horeca ondernemer  Horeca ondernemer zijn is een hectisch bestaan, laat staan voor starters die alles voor het eerst moeten doen. Tijd besparen met een goed personeelsplanning systeem komt dan goed uit.

Welke personeelsplanning software past bij jouw horeca onderneming?

Wil je graag tijd en geld besparen door middel van een goede personeelsplanning, maar weet je niet welke software je moet kiezen? Bij Appwiki vind je een groot aanbod personeelsplanning software speciaal voor de horeca. Bovenaan deze pagina vind je alvast de door ons geselecteerde personeelsplanning horeca tools. Wij tonen welke horeca personeelsplanning software aan jouw eisen voldoen, gesorteerd op relevantie, prijs of populariteit.

Vervolgens kan je een roosterprogramma horeca gratis testen. Probeer er niet meer dan twee of drie. Anders weet je alsnog niet wat je moet kiezen.

Zo zie je in één oogopslag de verschillen tussen de verschillende planningssoftware. Heb je je keuze gemaakt? Met één klik op de knop ga je naar de website van het personeelsplanning systeem om het aan te vragen.

Zeker weten dat jij het systeem kiest dat het beste bij jouw bedrijf past? Met de Appwiki vergelijk en kies je eenvoudig de verschillende personeelsplanning systemen en weet je zeker dat je het juiste kiest.

Vergelijk planning systemen

Wees niet bang om een foute keuze te maken. Bij veel horeca personeelsplanning software kun je gebruikmaken van de gratis proefperiode. Deze is vaak tussen de veertien dagen en een maand. In het vergelijkingsoverzicht zie je de exacte proefperiode van de door jou gekozen software.

Alleen door het daadwerkelijk te gebruiken, weet je zeker of je de goede keuze hebt gemaakt. Mocht je in je proefperiode toch niet helemaal overtuigd worden van je keuze voor dit systeem? Geen probleem.

Vraag de tweede keuze uit je vergelijking aan en test deze tijdens een nieuwe proefperiode. Alleen zo kom je uiteindelijk bij het beste eindresultaat.

Ondanks dat een goede personeelsplanning tool speciaal voor de horeca je veel tijd kan besparen, vergt een goede vergelijking voorafgaand aan de keuze wel een tijdsinvestering. We weten echter ook dat de horeca erg hectisch kan zijn en dat zo’n keuze daarom vaak op de lange termijn wordt geschoven, omdat er op dat moment simpelweg geen tijd is om in te duiken.

Bij Appwiki vind je alle informatie en hulp om een goede keuze te maken. We helpen je graag. Zo kun jij je tijd blijven besteden aan alle werkzaamheden waarvan jouw horeca hart echt sneller gaat kloppen.

Relevante artikelen

annie-spratt-604122-unsplash.jpg
13 januari 2021

Hoe hou je eenvoudig een planning bij?

Planning

Je hebt een overzichtelijke planning gemaakt voor een langere termijn? Hoe hou je deze bij?

Lees meer 
11 december 2020

Hoe maak je een werkrooster?

Planning
7 oktober 2020

Eenvoudig een weekplanning maken

Planning
Products