Werkrooster app? Vind hier de beste

Wil je dat jouw personeel altijd en overal het werkrooster kan bekijken? Kies dan voor een werkrooster app. Het personeel is zo razendsnel op de hoogte en heeft een realtime inzicht in het meeste recente werkrooster. Een online planning maken was nog nooit zo gemakkelijk.

Filter resultaten

1

Wat is een werkrooster app?

Een werkrooster app is een applicatie die je kunt gebruiken op je smartphone of tablet. Een werkrooster is een toepassing van rooster software, waar je als gebruiker een maandelijks bedrag voor betaald. De meeste rooster apps kun je zowel voor iOS of Android gebruiken. Wanneer je jouw smartphone bij je hebt, heb je dus ook altijd je rooster bij de hand.

Wat zijn de voordelen van een werkrooster met een app?

Met een werkrooster app is een werkrooster maken een eitjeEen groot voordeel hiervan is dat je, als werknemer, ongeacht de locatie, altijd je nieuwe rooster kunt ontvangen. Wanneer nodig, kun je ook aanpassingen aanvragen bij de manager of roostermaker. Wil je bijvoorbeeld een dienst ruilen, dan kun je dat makkelijk met de app doen. Gaat de manager akkoord, dan krijgt iedereen een melding. De kans dat er problemen ontstaan tussen jou en de roostermaker wordt zo een stuk kleiner.  

Beschikbaarheid opgeven

Met een werkrooster app kunnen medewerkers zelf hun beschikbaarheid doorgeven. Heel handig voor de roostermaker: deze krijgt namelijk direct een melding wanneer de medewerker zijn beschikbaarheid heeft aangepast.

Dashboard

De manager beschikt bovendien over een management dashboard. Hierin staan de gerealiseerde omzet en de personeelskosten. Vallen de inkomsten tegen. Dan kan je als manager ervoor kiezen de bezettingsgraad aan te passen.

Interne communicatie

In het geval van een evenement, denk aan een catering of beurs, kunnen de betrokken werknemers onderling chatten via de werkrooster app. Zo kunnen ze goed voorbereid en afgestemd naar het evenement toe.

Flexibel verlof aanvragen

Wanneer je als werknemer van plan bent om op vakantie te gaan, moet je er soms snel bij zijn. Mocht je spontaan verlof willen aanvragen, dan kun je met de werkrooster app kun je ook ‘s avonds verlof aanvragen. Ook al sta je in de kroeg. Ook voor degene die het rooster moet maken is de app heel handig: alle aanvragen staan op één plek opgeslagen.

Werkrooster app: voor zowel manager als personeel

Een werkrooster maken met een app is dus voor de manager heel eenvoudig. Ook aanpassingen kunnen snel worden verwerkt. Met een online dashboard hebben managers bovendien goed inzicht in de inkomsten en de personeelskosten. Ook werkt een werkrooster app in het voordeel van de werknemers. Zij kunnen altijd en overal zelf hun beschikbaarheid opgeven. De kans dat er achteraf een aanpassing moet worden gedaan is dan ook een stuk kleiner. 

Twijfel je nog? Geen probleem. Je kunt de app vaak gratis proberen voor een periode van twee weken of een maand. Of je kunt al een kijkje nemen in de demoversie. Zo weet je zeker dat je de werkooster app kiest die het beste bij je past.

Products