De beste planning apps

Dit zijn de beste planning apps om eenvoudig een planning te maken en beheren.

Wannneer medewerkers en teamleden veel onderweg zijn. is het fijn als je op ieder moment toch de planning kunt inzien. Met een planning app is dat mogelijk. Via je smartphone of tablet kun je dan snel checken wat de volgende afspraak is en er die dag te wachten staat. In bijna alle gevallen kun je een planning app, als onderdeel van planning software, gratis proberen voor een proefperiode. 

Zie je tussen alle mogelijkheden niet welke planning app nou precies bij jouw situatie past? Wij hebben hieronder een top 5 gemaakt met de beste planningssoftware met planning app, zodat jij snel een beslissing kunt maken welke app het beste bij jouw situatie en bedrijf past. 

Bij het samenstellen van deze top 5 hebben we gekeken naar de volgende punten:

 • Altijd en overal planning en projecten bekijken
 • Eenvoudig aanbrengen van wijzigingen 
 • Communiceren met collega’s/medewerkers
 • Makkelijk registreren van uren
 • Tarieven

Dit zijn de beste planning apps van dit moment: 

 • #1 Gripp - Gebruiksvriendelijke project- en planning app. Alles-in-één pakket met vele mogelijkheden tot compleet CRM.
 • #2 Simplicate - De beste voor efficiënt werken onderweg. Creëer eenvoudig workflows van lead tot project en de gehele planning daartussenin. 
 • #3 Monday - De beste planning app voor samenwerken binnen teams met fijne templates. Blinkt uit in eenvoud.
 • #4 Exact - Beste planning app met volledige integratie. Combineer planning met boekhouden, urenregistratie en projectmanagement. 
 • #5 Teamleader - Meest complete project planning en CRM tool met gebruiksvriendelijke mobiele app. 

Populaire planning apps van dit moment:

#1 Gripp - Gebruiksvriendelijke project- en planning app

Gripp is een planning- en projectmanagement software die speciaal is ontworpen om workflow- en projectbeheer efficiënter te maken. Daarbij heeft Gripp een hele prettige planning app.

Mogelijkheden app

Wat fijn is aan de app van Gripp is dat deze hetzelfde werkt als de desktop variant. Hierdoor biedt Gripp dus vrijwel dezelfde mogelijkheden op desktop als binnen de mobiele app. Dat is fijn, want dat heb ik ook weleens anders gezien. Bovendien kun je als Gripp-klant standaard gebruikmaken van de app, zonder dat daar speciale stappen voor nodig zijn of extra kosten aan verbonden zitten. 

Gebruik app werknemers

Werknemers kunnen in de app snel uren registreren, planning bekijken, bijlagen en takenlijsten inzien. De app is altijd en overal te bereiken en werkt dus ook erg prettig als je veel onderweg bent. 

Gebruiksgemak Gripp

Gripp is een alles-in-één-pakket met veel modules binnen 1 pakket. Je kunt veel processen dus makkelijk aan elkaar koppelen: CRM, offertes, facturatie, uren, opdrachten, planning, sales, maar ook rapportages. De prijs is daar ook wel naar. Ik vond het tarief vrij hoog, maar daar krijg je veel functionaliteiten voor terug (en een fijne app). Bovendien zijn alle modules ook in de app te gebruiken, waardoor je vrijwel alle taken ook in de app uit te voeren zijn. Ik persoonlijk gebruik liever de desktop variant voor het factureren, maar de mogelijkheid is er. 

Ik vond het inrichten van de desktopomgeving eenvoudig. De interface oogt rustig en overzichtelijk. En het wordt je ook nog eens makkelijk gemaakt door het overzichtelijke stappenplan. Gripp werkt intuïtief, ik vond makkelijk mijn weg in Gripp. 

 

Pluspunten Gripp

 • Makkelijk onder de knie krijgen
 • Veel integratie mogelijkheden
 • Fijne helpdesk
 • CRM, offertes, uren, opdrachten, planning, sales binnen 1 omgeving

Minpunten Gripp

 • Weinig mogelijkheden tot personaliseren
 • Oplossingen voor marketing (automation) zijn wat beperkt
 • Niet voor kleine bedrijven
 • Vrij prijzig: minimaal 3 gebruikers voor 110 euro per maand

Bekijk volledige review

Tarieven Gripp

Waar andere softwarepakketten uitgebreide modules en pakketten hebben, heeft Gripp er maar 2. Lekker overzichtelijk. 

 • Gripp: € 110 per maand. Pakket perfect voor alle basisprocessen. Van eerste klantcontact tot factureren en projectmanagement tot urenregistratie. 
 • Gripp plus: € 144 per maand. Alle mogelijkheden van het Gripp pakket, met daarbij mogelijkheden op het gebied van rapportages en samenwerken.

Eindconclusie

Het is prettig om te werken met Gripp. Ik vond het ook fijn dat je in de app alle mogelijkheden hebt die je ook op de desktopversie hebt. Het pakket is wel vrij prijzig waardoor de software meer geschikt is voor de middelgrote tot grotere bedrijven. Gripp biedt ontzettend veel mogelijkheden. Van het eerste klantcontact tot het registreren van uren, het toevoegen van projecten en het versturen van offertes, je kunt het er allemaal in kwijt. 

 

#2 Simplicate - De beste voor efficient werken onderweg

Simplicate biedt prettige planning- en projectmanagement software, met daarbij een fijne app. Simplicate is eenvoudig in gebruik en doet precies wat het moet doen. Het biedt een goed en simpel overzicht van alle klanten en projecten. 

Mogelijkheden app

Simplicate biedt ontzettend veel mogelijkheden wat betreft planning en projectmanagement. CRM, HRM, sales,urenregistratie, facturatie, projectmanagement en planning, allemaal binnen dezelfde omgeving. Alleen zijn deze mogelijkheden niet allemaal beschikbaar in de app. Simplicate biedt in de app 24/7 toegang tot je urenregistratie, HRM, CRM en sales modules. Persoonlijk heb ik de overige modules ook niet gemist binnen de overige modules. Veel van die modules werken toch prettiger op de desktopversie omdat je bijvoorbeeld meer gegevens nodig hebt of omdat een groter scherm dan gewoon prettiger werkt. 

Gebruik mobiele app

De app is overzichtelijk en werkt prettig. Alle medewerkers die toegang hebben tot de desktopversie, hebben ook toegang tot de app. Handig om onderweg gelijk uren te registreren of tijdlijnen in de gaten te houden. 

Gebruiksgemak Simplicate

Simplicate is erg eenvoudig te gebruiken, heeft intuïtieve knoppen en een overzichtelijk dashboard. Het beheren van projecten en voortgang is erg prettig met Simplicate. Voor elk project maak je specifieke taken aan, wijst teamleden toe en koppelt deadlines. Een live overzicht van de status van taken maakt het mogelijk om onmiddellijk te zien welke taken al voltooid zijn en welke nog uitgevoerd moeten worden. Al deze functies vind je overigens ook in de app. De planning past zich flexibel aan, waardoor het, naar mijn mening, ook prima past bij een agile of scrum werkwijze. 

Als planningsoftware biedt Simplicate verschillende soorten rapporten, waaronder een capaciteitsplanning en een overzicht van de resterende uren binnen het budget. Zo kun je direct zien of er nog ruimte is voor een extra opdracht en of de uren niet overschreden worden. Dit vond ik persoonlijk erg prettig, omdat je dan binnen het team goed het budget in de gaten kunt houden. 

 

Pluspunten Simplicate

 • Zelf eenvoudig starten
 • Moderne en veelzijdige rapportagemogelijkheden
 • Periodieke facturatie
 • Veel koppelingsmogelijkheden met diverse boekhoudpakketten
 • Integratie met Mailchimp
 • Klanten kunnen offertes online accepteren
 • HR-module voor het registreren van verlof en verzuim is standaard inbegrepen in het basispakket
 • Uitgebreide mogelijkheden voor urenregistratie (app, timetracker, agenda integratie en urenmodule)

Minpunten Simplicate

 • De mobiele app bevat alleen de modules die onderweg het meeste gebruikt worden. De overige modules kunnen alleen via de desktopversie gebruikt worden. 
 • Minimaal 5 gebruikers

Bekijk volledige review

Tarieven Simplicate

In vergelijking met andere pakketten is Simplicate wat duurder, maar de vele mogelijkheden maken dit dubbel en dwars goed. Simplicate biedt de volgende pakketten:

 • Get started voor € 140 per maand
 • Professional voor € 200 per maand
 • Ultimate efficiency voor € 230 per maand

Eindconclusie

Wanneer je op zoek bent naar planningsoftware met een prettige app, dan is Simplicate een absolute aanrader. Het is een ideaal pakket wanneer je werkt op basis van projecten. Simplicate helpt je echt een efficiënte workflow te creëren van lead naar project. En hoewel de app van Simplicate niet helemaal dezelfde mogelijkheden biedt als de webversie, kun je hier onderweg prima mee uit de voeten. Alle functies die je onderweg nodig hebt, zijn beschikbaar. Simplicate is geschikt vanaf 5 gebruikers en daarmee waarschijnlijk niet helemaal geschikt voor zelfstandig ondernemers. 

 

#3 Monday - De beste planning app voor samenwerken binnen teams

Van alle mogelijke planning apps staat Monday, wat mij betreft, toch wel bovenaan de lijst qua gebruiksvriendelijkheid. Daarnaast biedt Monday een desktop app en een mobiele app die vrijwel hetzelfde werken. Het is een moderne intuitieve tool waar je makkelijk je weg in vindt en waarin je geweldige workflows kunt creëren.

Mogelijkheden app 

Zoals ik al zei, Monday is een ontzettend gebruiksvriendelijk pakket. De interface is erg overzichtelijk en kleurig en wanneer je start heb je het zo onder de knie. Monday leer je vooral het beste kennen door het gewoon te proberen en te kijken wat voor jou werkt. Je kunt verschillende borden maken waarin je taken en personen koppelt. En uiteraard kun je makkelijk een deadline en statussen toevoegen om de voortgang in de gaten te houden. 

Communiceren met je teamleden

Binnen de borden van Monday kun je communiceren met de rest van je team. Het handige daarbij is dat je ook makkelijk afbeeldingen, printscreens en documenten kunt toevoegen. Wat ik zo fijn vind aan Monday is dat het daardoor dus echt een centrale plek is om al je projecten te beheren en communiceren met anderen. 

CRM tool

Naast dat Monday een ontzettend prettige planning app is, is het ook een complete CRM tool met mogelijkheden om klantgegevens, verkoopkansen, sales en leads te verwerken. En ook dit is via de app allemaal toegankelijk. 

Gebruiksgemak app

De mobiele app werkt prettig en heeft dezelfde mogelijkheden als de webversie en de desktop app. Je kunt alle projecten, statussen en documenten makkelijk bijwerken op je telefoon. Ik vond dit prettig werken, want je kunt ten alle tijden even een update geven of vragen beantwoorden, waar je ook bent. 

In de app kun je daarnaast oneindig veel projecten toevoegen en gelijk de juiste mensen eraan koppelen. En werk je met een bepaalde deadline, dan voeg je deze toe. Handig is dat wanneer een deadline nadert, je hier een update over krijgt. Persoonlijk vind ik dat erg handig, want op die manier zie je niets over het hoofd en blijven je prioriteiten scherp.

 

Pluspunten Monday

 • Gebruiksvriendelijk
 •  Verschillende weergavemogelijkheden
 • Eenvoudig voortgang van projecten volgen
 • Goede samenwerkingsmogelijkheden
 • Veel integratiemogelijkheden met andere tools
 • Meer dan 200 sjablonen om te gebruiken

Minpunten Monday

 • De software is engelstalig
 • Minimaal 3 gebruikers
 • Prijzig in vergelijking met andere planningsoftware

Bekijk volledige review

Tarieven Monday

Monday is te gebruiken vanaf 3 gebruikers. Ze bieden de volgende pakketten aan: 

 • Basic: vanaf  € 8 per gebruiker, per maand (onbeperkt aantal borden en documenten)
 • Standaard: vanaf  € 10 per gebruiker, per maand (basic o.a. tijdlijnen en Gantt weergaven, kalenderweergave en gasttoegang)
 • Pro: vanaf  € 16 per gebruiker, per maand (standaard priveborden, tabel weergave, tijdregistratie)

Eindconclusie

Monday is een aanrader wanneer je op zoek bent naar een gebruiksvriendelijke planning tool met planning app. Het is een centrale plek waar je al je project communicatie en documentatie kwijt kunt en waarbij je echt goed op de hoogte blijft van de voortgang. Ik vind Monday erg prettig werken, het ziet er visueel aantrekkelijk en modern uit met verschillende weergaves voor projecten om inzichtelijk te maken waar je team aan werkt. Voor kleine bedrijven met een lager budget zijn er goedkopere alternatieven, maar zoek je een krachtige tool, die doet wat hij zegt en met niet te veel poespas, dan is Monday een goede optie. 

 

#4 Exact - Beste planning app met volledige integratie

Exact is niet alleen project planning software, maar een volledig boekhoudprogramma waar urenregistratie en factureren bij in zit. Wil je meerdere bedrijfsprocessen samen met elkaar koppelen en makkelijk vanuit een app willen werken? Dan kan ik je Exact zeker aanraden.  

Mogelijkheden app

Wat ik zo fijn vind aan Exact is dat ze ontzettend professioneel zijn. Ze hebben voor allerlei branches eigen mogelijkheden en functies waardoor er voor ieder bedrijf wel een passend pakket te vinden is. Ditzelfde geldt voor de app van Exact. Ik heb niet alle apps gebruikt, maar ga ervan uit dat ze qua gebruiksvriendelijkheid en gemak hetzelfde zijn. 

In de Exact Synergy app kun je makkelijk projecten bijhouden, workflows neerzetten en documenten en timelines delen. Exact Synergy is er echt op gericht om efficiënt samen te werken met collega’s. Projecten deel je samen met collega’s, maar ook bijvoorbeeld met klanten. Er zijn veel integratiemogelijkheden waardoor alle bedrijfsprocessen geintegreerd kunnen worden tot een volledig ERP systeem. Hierdoor is Exact dus echt veel meer dan alleen projectplanning. 

Gebruiksgemak

Exact is gebruiksvriendelijk, maar als ik het vergelijk met andere project planning apps, zul je Exact net even wat vaker moeten gebruiken en leren kennen om er echt handigheid in te krijgen. De mogelijkheden zijn wat uitgebreider waardoor hier wat meer tijd in gaat zitten dan bij andere softwarepakketten. Maar je krijgt dan wel veel mogelijkheden waardoor het zeker de moeite waard is. In de app heb je 24/7 toegang tot je gegevens, projecten en boekhouding. 

Gebruik app werknemers

Kies je voor Exact, dan kunnen je werknemers makkelijk hun urenverantwoording doen via de app op hun smartphone, tablet of pc. Op die manier heb je gelijk real-time inzicht in de voortgang van projecten en besteedde uren en kosten. 

 

Pluspunten Exact

 • Uitgebreid systeem met vele mogelijkheden
 • Koppeling met meer dan 370 apps
 • Software oplossingen per branche
 • App toegankelijk via smartphone en tablet
 • Veel aandacht voor veilige opslag van data

Minpunten Exact

 • Kost even tijd om te leren kennen
 • Interface en design zijn wat verouderd
 • Minder geschikt voor kleine bedrijven
 • Na een update zijn er soms problemen

Bekijk volledige review

Tarieven

Je kunt Exact 30 dagen gratis uitproberen, daarna kies je voor een van de volgende pakketten: 

 • Exact Online Projecten Essentials: € 159 p/m voor urenregistratie en facturatie
 • Exact Online Projecten Plus: € 289 p/m voor strakkere projectbewaking
 • Exact Online Projecten Professional: € 389 p/m voor abonnementen en periodieke diensten
 • Exact Synergy Project Management: v.a. € 391 p/m voor multi-company projectorganisaties

Eindconclusie

Exact biedt veel uitgebreide mogelijkheden, waardoor het een volwaardig ERP systeem is. Een goede combi wanneer je op zoek bent naar een uitgebreide projectmanagement tool (met app) met daarbij boekhouding. Ben je op zoek naar alleen een goede project planning app, dan zijn er waarschijnlijk andere mogelijkheden die beter aansluiten bij je wensen. De app van Exact is makkelijk te gebruiken, ook voor werknemers die uren registreren. In de app kun je fijne workflows toevoegen en makkelijk met collega’s communiceren. Een fijn softwarepakket tegen een vrij stevige prijs, maar daar krijg je heel veel functionaliteiten voor terug.

 

#5 Teamleader - Meest complete planning en CRM tool

Ben je op zoek naar een fijne planning app, dan is Teamleader een hele goede optie. Daarbij krijg je, naast projectmanagement en planning, nog een heleboel andere functies en mogelijkheden. Teamleader is niet alleen geschikt voor planning, het is een compleet CRM systeem. Ik raad je Teamleader aan wanneer je zoekt naar een softwarepakket waarbij je het gehele traject van lead tot afgerond project vastlegt.

Mogelijkheden app

Teamleader is een overzichtelijke tool met een moderne vormgeving en er zijn veel integraties mogelijk. De mobiele app vond ik erg fijn. Binnen de app omgeving is het heel makkelijk om in één overzicht op de hoogte te blijven van belangrijke informatie. En wat ik erg prettig vind werken is de mogelijkheid om onderweg ter plaatse werkorders te creëren en te ondertekenen. 

Ook qua planning vind ik dat Teamleader een hele fijne module heeft. Als ik de pakketten van Teamleader met elkaar vergelijk, vind ik Teamleader Orbit qua planningsmogelijkheden iets completer dan Teamleader Focus. Wanneer je stuurt op deadlines en budgetten, dan is Focus wellicht al voldoende, maar werk je samen met een team aan projecten en wil je weten wie wat doet en wat de voortgang en planning is binnen een team, dan raad ik Teamleader Orbit aan. Met Teamleader Orbit heb je direct inzicht in beschikbaarheid en capaciteit en kun je ook makkelijk updates delen en communiceren met collega’s en de klant (en dat overigens ook allemaal via de mobiele app).

Gebruiksgemak

Van alle apps die ik getest heb, behoort de gebruiksvriendelijkheid van de Teamleader app wel echt tot de top. De functionaliteiten zijn echt heel uitgebreid en het werkt heel intuïtief. Ik heb niet het gevoel gehad dat ik de weg kwijt was in de app. 

Ook rapportages zijn heel eenvoudig uit te draaien en je kunt alles heel eenvoudig personaliseren. Het enige wat ik wat lastiger vond was het customizen van het factuursjabloon, maar dankzij het supportcentrum (inclusief uitgebreide stappenplannen) kwam ik daar wel uit. 

 

Pluspunten Teamleader

 • Hele prettige mobiele app met dezelfde mogelijkheden als de webversie
 • Efficiënt projectmanagement door complete workflow van offerte tot factuur
 • Offertes en uren kunnen online door klanten worden goedgekeurd
 • Veel integratiemogelijkheden met andere tools
 • iDEAL-koppeling op factuur mogelijk
 • Uren registreren met behulp van timer mogelijk in de mobiele app en in de webversie met behulp van Teamtracker integratie

Nadelen

 • Factuursjabloon vrij technisch wanneer je deze wilt customizen
 • Afsluiten van een maandabonnement is niet mogelijk, wel per kwartaal
 • De kosten lopen vrij snel op wanneer je meer gebruikers toevoegt

Bekijk volledige review

Tarieven

In vergelijking met andere software aanbieders is Teamleader niet het voordeligste pakket. Maar dankzij de vele mogelijkheden bespaart Teamleder je uiteindelijk geld, waardoor het zich dus vanzelf terugverdient. Teamleder biedt de volgende mogelijkheden: 

 • Teamleader Focus: GO vanaf € 50 per maand (maar wil je gebruikmaken van projectmanagement, dan zou ik MOVE adviseren vanaf € 66 per maand). 
 • Teamleader Orbit: hiervoor levert Teamleader maatwerk. 

Eindconclusie

Teamleader is een uitgebreide en moderne tool die heel gebruiksvriendelijk is. Het is eenvoudig om je weg te vinden in Teamleader. De mobiele app werkt prettig en biedt dezelfde mogelijkheden als de webversie. Het is daarnaast veel meer dan alleen een planning app, het biedt een volledige CRM omgeving waarbij je alles kunt vastleggen van offerte tot factuur en alles qua planning daartussenin. Aan de modules hangt wel een prijskaartje, maar laat je daardoor niet afschrikken. Teamleader verdient zich namelijk snel terug. 

Ook interessant voor jou:

Planning app: altijd en overal je planning inzien en wijzigen

Ben je veel onderweg voor je werk, maar wil je het liefst toch op elke plek op de hoogte zijn van de planning? Met een planning app is dat mogelijk! Via je smartphone of tablet kan je dan snel checken wat er die dag voor je te wachten staat. In bijna alle gevallen kun je een planning app, als onderdeel van planning software, gratis proberen voor een proefperiode. Appwiki helpt je bij de keuze voor de beste planning app.

Wat is een planning app?

Een planning app, of planner app, valt onder planning software. Het verschil tussen deze twee is dat een planning app speciaal ontwikkeld is voor gebruik met je smartphone of tablet op zowel Android als iOS. Voor bijvoorbeeld ZZP’ers die veel onderweg zijn kan het daarom heel handig zijn. Altijd en overal heb je dan de mogelijkheid om even snel naar de planning voor die dag, komende week of zelfs komende maand te kijken. Zou je meer willen lezen over planning maken met verschillende tools, check dan onze blog over de alternatieven met betrekking tot planning maken. Hieronder zullen we verdergaan met de vele voordelen van een planning maken met een app.

Voordelen planning app voor gebruikers

Zoals net al genoemd is het grote voordeel van een online app voor het inzien van je planning dat je rustig naar de planning van jou en je collega’s kan kijken. Waar je ook bent en op welk tijdstip van de dag ook. Mocht je onderweg zijn en een collega willen bereiken maar hij of zij neemt niet op, dan kan je even snel de personeelsplanning app gebruiken om te checken wat die collega op dat moment aan het doen is. Of ben je per ongeluk vergeten of die ene belangrijke afspraak nou om 11:00 uur of 11:30 uur begint, dan biedt de planner app een goede uitkomst. Dit betekent dus dat iedereen binnen het bedrijf altijd up-to-date is. Naast dat je zelf snel en eenvoudig kan zien wat de planning van jou en je collega’s is, is het ook mogelijk om bijvoorbeeld verlof aan te vragen voor die heerlijke drieweekse safari of voor een dagje naar het pretpark met de kinderen. Naast dat het een soort werkrooster app is, krijgt iedereen ook een duidelijk overzicht van wanneer er precies gewerkt is. Zo kan je dus eenvoudig controleren of het aantal uren op je loonstrookje klopt. Daarnaast beschikt een app vaak ook over een volledige lijst van alle telefoonnummers van de mensen die werkzaam zijn binnen het bedrijf. Dit zorgt ervoor dat je gemakkelijk contact op kan nemen met al je collega’s.

Voordelen planning app voor roostermaker

 

Vanuit het perspectief van de roostermaker is het voordeel dat alle aanvragen voor verlof op één plek verzameld wordt en er daardoor een duidelijk overzicht ontstaat waarmee het rooster vervolgens in elkaar gezet kan worden. Een ander voordeel is dat het versturen van de roosters niet meer hoeft, het kan gewoon online worden gezet in de app en iedereen die de planning app heeft gedownload kan de planning dan bekijken. Hier komt dan bij dat kleine wijzigingen of toevoegingen makkelijker kunnen worden doorgevoerd en iedereen altijd up-to-date is. Scheelt een hoop tijd en geld.

Al overtuigd van het nut van een planner app? Naast efficiëntie en eenvoudig inzicht in je planning kan je jouw planning software slim koppelen met andere software. Benieuwd hoe dat kan? Lees dan verder.

Planning app koppelen met andere software

Wat de planning apps nog handiger maakt is dat ze ook makkelijk te koppelen zijn aan andere systemen software die binnen je bedrijf gebruikt worden. Een personeelsplanning app met daarin een overzicht van alle gewerkte uren kan makkelijk gecombineerd worden met software voor urenregistratie. De uren kunnen makkelijk uit zo’n app worden gehaald en gebruikt worden bij het verwerken van de uren over de afgelopen periode. Verder is het uiteraard ook mogelijk om de app te zien als een toevoeging op planning software die voornamelijk op laptops gebruikt wordt. Je kan het dus zien als een soort uitbreiding hierop, waarmee werken nog slimmer en sneller wordt.

Aangezien het voor een project van belang is dat deze goed gepland worden, is project management een ander soort software waar planning apps goed mee gelinkt kunnen worden. Iedereen die betrokken is bij het project kan dan eenvoudig zien wat er wanneer de bedoeling is.

Planning apps vergelijken

Hebben al deze voordelen jouw interesse gewekt en zou je graag eens willen uitzoeken wat voor soort planning apps er allemaal bestaan op de markt? Dan kan Appwiki je daar gegarandeerd bij helpen! Onze website kan gebruikt worden om de beste planner apps te vergelijken met elkaar. Stel bijvoorbeeld je eigenlijk software top 3 samen, dat maakt vergelijken nog eenvoudiger. Met behulp van filters krijg je dan die meest geschikte opties voor jouw bedrijf. Bij het kiezen zijn er een aantal vragen die je in je achterhoofd moet houden, zoals:

 • Wat voor soort onderneming is jouw bedrijf?

 • In welke branche gaat de planning app gebruikt worden?

 • Hoeveel werknemers gaan er gebruikmaken van de app?

 • Wil je graag de applicatie koppelen met andere systemen binnen je bedrijf?

Probeer planning app gratis uit

Heb je na een klein onderzoek op onze website de juiste planning app gevonden? Of heb je er één gevonden maar komen er toch nog wat twijfels in je op? Probeer dan een planning app gratis uit. Gelukkig is er in de meeste gevallen namelijk de optie om de applicatie kosteloos uit te proberen voor een bepaalde proefperiode, vaak 14 of 30 dagen. Blijkt na deze periode dat het toch niet geschikt is voor jouw bedrijf, dan heeft het in ieder geval niets gekost en kun je daarna weer rustig verder zoeken naar een planner app die wel aan alle eisen voldoet. Voldoet de planning app wel aan alle verwachtingen? Mooi! Dan kan je starten met het slimmer en efficiënter managen van je bedrijf. Zo houd jij tijd over voor dingen die echt belangrijk zijn! In dit geval zijn wij bij Appwiki blij dat wij hebben kunnen helpen bij het kiezen van de beste planning app.

Veelgestelde vragen

Wat is een planning app?

Een planning app, of planner app, valt onder planning software. Een planning app is speciaal ontwikkeld voor gebruik met je smartphone of tablet. Als je veel onderweg bent kan het daarom heel handig zijn. Altijd en overal heb je dan de mogelijkheid om even snel naar de planning voor die dag, komende week of zelfs komende maand te kijken. 

Hoe werkt een planning app?

Nadat je jouw planning software hebt gekozen kun je deze software als app op je smarthone of tablet downloaden. Vaak is een app een iets uitgeklede variant van de software of dekstop, maar dat hoeft niet. Met een app kun je jouw planning inzien, wijizigen en delen vanaf jouw smartphone of tablet. 

Wat zijn de voordelen van het gebruiken van een planning app?

Het grote voordeel van een online app is dat je overal en altijd de planning van jou en je collega’s kan inzien. Als je ook je werkrooster bijhoudt in de planning app heb je bovendien alle aanvragen voor verlof op één plek verzameld. Hier komt dan bij dat kleine wijzigingen of toevoegingen makkelijker kunnen worden doorgevoerd en iedereen altijd up-to-date is.

Relevante artikelen

andrew-neel-609847-unsplash.jpg
28 augustus 2023

Hoe hou je eenvoudig een planning bij?

Planning

Je hebt een overzichtelijke planning gemaakt voor een langere termijn? Hoe hou je deze bij?

Lees meer 
9 augustus 2022

Hoe maak je een werkrooster?

Planning

Eenvoudig planning software kiezen?

1. Bekijk de aanbieders We hebben een overzicht voor je gemaakt met de beste planning software.

2. Maak een voorselectie Selecteer je bedrijfsvorm, branche en bedrijfsgrootte en bepaal welke functies je nodig hebt.

3. Vergelijk je persoonlijke top 3 Voeg de 3 beste planningsprogramma's toe aan jouw vergelijking en vergelijk je persoonlijk top 3 in één overzicht.

4. Probeer de beste software Probeer gratis en vrijblijvend jouw software top 3. Door meerdere oplossingen te ervaren, weet je welke het beste bij je past.

5. Evalueer en maak je keuze Vergelijk en beoordeel van jouw top 3 de functies, gebruiksgemak en support. Kies dan de software die het beste bij je past. Zo maakt Appwiki softwareselectie eenvoudig.

Products