Planning tools: vind en selecteer de beste!

Ben je op zoek naar een goede planning tool? Bij Appwiki vind je, aan de hand van het keuzefilter, de beste planning tools. Filter aan de linkerkant op verschillende bedrijfsopties en functies waaraan de planning tool moet voldoen. Met planner software werk je efficiënt en houdt je tijd over voor andere zaken binnen je bedrijf.

Filter resultaten

BRANCHE
MEDEWERKERS
1

Wat zijn planning tools?

Een planning tool is, het woord zegt het al, software voor het maken van een strategische planning. De planner software wordt binnen bedrijven voornamelijk gebruikt ter ondersteuning van allerlei bedrijfsprocessen. Planning tools zijn meestal opgedeeld in kleinere tools die allemaal een specifieke taak ondersteunen. Voorbeelden hiervan zijn de financiële administratie of de voorraden. Gehele bedrijfsprocessen kunnen met planner software nauwkeurig op elkaar worden afgestemd.

Planning tools voordelen

Het inzetten van planning tools heeft vele voordelen. Het grootste voordeel is dat alle bedrijfsprocessen binnen een organisatie aan elkaar gekoppeld kunnen worden. Je hebt geen aparte software per afdeling meer nodig. Planning tools zijn vaak goed geïntegreerd waardoor informatie maar één keer ingevoerd hoeft te worden. Daarnaast zijn planning tools vaak cloud software. Dit maakt het mogelijk om altijd en overal je planning bij te werken of in te zien, mits je een goede internetverbinding hebt. Zo ben je altijd op de hoogte van de laatste (juiste) informatie.

Verder is de mogelijkheid voor koppelingen met andere systemen of programma’s een groot voordeel. Zo kun je bijvoorbeeld je planning tool koppelen aan de urenregistratie. Mocht je toch nog met andere softwareprogramma’s werken, dan is het vaak eenvoudig om deze aan elkaar te koppelen. Informatie wordt gesynchroniseerd en is in beide software in te zien. Met online planning software heb je altijd een geupdate softwareversie. Er wordt veel onderzoek verricht om de mogelijkheden en functionaliteiten van softwareprogramma’s te optimaliseren. Planner software zal daarom ook altijd in ontwikkeling blijven. Planning tools maakt bedrijfsprocessen eenvoudiger en efficiënter.

Een planning tool kiezen

Elke planning tool is anders en dit maakt het soms lastig om de juiste te kiezen. Op onze website kun je verschillende urenregistratie software met een planning functie vergelijken en vinden. De eerste en belangrijkste stap bij het kiezen een planning tool, is het bepalen van de wensen, van zowel jou als van het bedrijf. Stel jezelf
de volgende vragen en bepaal welke planners software geschikt is voor jou en jouw bedrijf:

Heb je de antwoorden op bovenstaande vragen in kaart gebracht, dan ben je klaar om een goede planning tool te kiezen.

Soorten planning tools

Een planning tool omvat vaak software. Deze software is onder te verdelen in twee soorten: open source software en Software as a Service (SaaS) software. De keuze voor één van deze twee soorten is afhankelijk van expertise die je bezit of degene die voor jou een planning tool gaat bouwen. Open source software is een geschikt voor mensen die technisch goed onderlegd zijn. SaaS software is daarentegen geschikter voor mensen die weinig tot geen technische kennis hebben. Bovenstaande urenregistratie software zijn allen SaaS software.

Gratis een planning tool proberen?

Heb je een keuze kunnen maken of twijfel je toch nog? In de meeste gevallen kun je een planning tool gratis proberen voor een bepaalde periode. Deze proefperiode omvat meestal veertien of dertig dagen en is vrijblijvend, je zit nergens aan vast. Op deze manier kun je kosteloos ontdekken wat de mogelijkheden zijn van de gekozen planning tool. Na de proefperiode kun je vervolgens besluiten om de planner software aan te schaffen. Mocht je niet tevreden zijn over de planning tool, dan heeft het proberen je in ieder geval niets gekost. Op deze manier weet je zeker dat je de beste planning tool vindt.

Products