1. Planning
 2. Roosterprogramma

Roosterprogramma's vergelijken

Eenvoudig de beste rooster software kiezen?

Dit zijn de beste rooster programma's. Vertel ons over je bedrijf en geef aan welke functies je nodig hebt. Zo maak je eenvoudig een voorselectie. Vergelijk dan de 3 beste roosterprogramma's met elkaar. Probeer ze gratis en vrijblijvend.

Manage beschikbaarheid
Met 1 klik een rooster
Standaard roosters

Verlies jij ook het overzicht met de roosters in Excel? Bedrijfsrooster lost deze problemen in één keer op. Met de personeelsplanning van Bedrijfsrooster zorg je voor een strakke planning die je veel tijd bespaart!

Meer informatie
Gebruiksvriendelijk
Simpel in te richten
Uiterst overzichtelijk

Plan je werk met monday.com, een gebruiksvriendelijk hulpmiddel, volledig in te richten naar alle eisen en wensen van jouw team(s). Werk gemakkelijk samen en vind alle belangrijke informatie in n oogopslag. Ontdek 14d. gratis!

Meer informatie
Super eenvoudig
krachtige tool
Gratis proefaccount

Wrike helpt drukke teams slagen. Een krachtige tool voor projectbeheer waarmee teams sneller en meer kunnen bereiken. Met behulp van de eenvoudige tools die worden aangeboden word je gemiddeld 50% productiever.

Meer informatie
Capaciteitsplanning
Agenda koppelingen
Korting vanaf 4e user

In Gripp kun je op verschillende manieren kijken naar de planning. Naast diverse overzichten zoals dag, week en maand, kies je zelf wat je wel of niet toont. Zo heb jij altijd het perfecte overzicht om beslissingen te nemen!

Meer informatie
Je operatie versnellen
Compleet gekoppeld
Drag-n-drop planning

In één oogopslag je mensen en materiaal plannen. Vraag vrijblijvend een demo aan! Energiesector, Olie en Gas, Infra en GWW. Voor bedrijven met > 20 medewerkers. Focus op de Operatie, Services en Projecten.

(0)
Ga naar website
Meer informatie
24/7 bereikbaar
Automatische planning
Gebruiksvriendelijk

Meer afspraken en tijdbesparing? Met T:MEBLOCKR kunnen klanten zelf 24/7 eenvoudig een afspraak maken. Dit wordt automatisch gepland bij de beschikbare medewerker met de juiste expertise. Omnichannel en koppelt met o.a. Outlook.

(0)
Ga naar website
Meer informatie

Yoobi

Ideaal voor projecten
Maatwerk mogelijk
Gratis product demo

Op zoek naar software voor het plannen van projecten? Met Yoobi behoud je het overzicht. ✓Projectplanning ✓Urenregistratie ✓Facturatie ✓Verlof. Laat je inspireren in de gratis demo en ontdek wat Yoobi voor jouw team kan betekenen!

Meer informatie
Appwiki logo

We berekenen nu welke apps het beste bij jou passen.

De Appwiki Score geeft aan hoe goed een app past bij jouw wensen en bedrijf. We passen de altijd score aan op jouw laatste invoer.
Type planning
Bedrijfsvorm
Branche
Medewerkers
Aanvullingen
Extra functies
Bekijk resultaten
Jouw vergelijking
0

Ook interessant voor jou:

Kies het roosterprogramma dat het beste bij je past!

Zit jij ook weleens met je handen in het haar door de complexiteit die komt kijken bij het maken van een rooster? Een roosterprogramma is dan zeker aan te raden. Roostersoftware is flexibel in gebruik en geeft altijd en overal toegang tot de planning van die periode. Wacht dus niet langer en vergelijk gemakkelijk op onze website alle opties op het gebied van planning software.

Wat is een roosterprogramma?

Een roosterprogramma is een tool waarmee je snel en eenvoudig een overzicht krijgt van welke taken of werkzaamheden op welke tijdstippen plaats gaan vinden en vooral door wie deze uitgevoerd gaan worden. Het laat dus zien of er genoeg mensen beschikbaar zijn om het aantal uren werk op te vullen dat nodig is om je product te produceren, wat een vereiste is als je je bedrijf optimaal wil runnen (lees hierover meer in personeelsplanning). Natuurlijk is het logisch dat hoe meer werknemers een bedrijf heeft, hoe complexer het maken van een personeelsrooster wordt. In vergelijking met het ouderwetse pen en papier en het maken van een roosterplanning in Excel biedt een roosterprogramma, of roostersoftware, zeker een goede uitkomst om deze complexiteit zoveel mogelijk te vermijden.

Voordelen online roostersoftware

Een rooster maken met behulp van roostersoftware heeft een aantal voordelen ten opzichte van bijvoorbeeld pen en papier of een roosterplanning in Excel. De voordelen zijn hieronder op een rijtje gezet:

 • Inzicht in beschikbaarheid en afwezigheid van personeel. Zo’n overzicht geeft duidelijk aan wie er wanneer werkt of juist niet werkt.

 • Flexibiliteit. Kleine of grote wijzigingen of toevoegingen kunnen makkelijk doorgevoerd worden. En omdat het in de cloud staat, zijn ook gelijk alle andere werknemers die de roostersoftware gebruiken up-to-date. Wel zo handig natuurlijk.

 • Altijd en overal toegang tot het personeelsrooster. Doordat de roostersoftware gebruikt maakt van de cloud staat alles online en kun je dus wanneer je wilt de roosterplanning inzien. Mocht je geen laptop bij de hand hebben, dan kan je altijd je smartphone of tablet gebruiken om even snel iets te checken.

 • Bij veel vaste werktijden is het mogelijk om alles gemakkelijk over te nemen naar de nieuwe periode. Een nieuw rooster maken is daardoor maar een kleine moeite geworden.

 • Tijdbesparend. Bovengenoemde voordelen en het feit dat roostersoftware efficiënt en gemakkelijk te gebruiken is, zal ervoor zorgen dat zowel tijd als geld bespaard wordt.

 • Gratis proefperiode. Hier zullen we later op terugkomen.

Veel onderweg? Gebruik dan een app voor roosterplanningen

Roostersoftware is, zoals net gezegd, ook te gebruiken met je smartphone. Omdat smartphones tegenwoordig niet meer uit ons leven weg te denken zijn, willen we graag nog even extra stilstaan bij dit zojuist genoemde voordeel. Een werkrooster app is een speciaal ontwikkelde applicatie, voor zowel iOS of Android, die je kunt gebruiken met smartphone of je tablet. Zo’n toepassing op roostersoftware zoals een werkrooster app is vooral handig als je voor je werk veel onderweg bent, zoals voor klantbezoeken of onderhandelingen met leveranciers. Waar en wanneer je ook wilt, kan je dan even snel kijken wat jouw rooster en die van je collega’s precies is.

Roostersoftware vergelijken

Gaat het al kriebelen bij de gedachte aan een efficiënter bedrijf met behulp van roostersoftware? Dan is het tijd om na te denken over de volgende stap, namelijk welke roostersoftware ga je kiezen? Gelukkig ben je hiervoor bij Appwiki aan het juiste adres. Onze website vergelijkt de beste aanbieders op het gebied van (onder andere) roosterprogramma’s. Door middel van filters kun je zelf eenvoudig een softwareprogramma kiezen die het beste bij jouw bedrijf past. Er is voor ieder soort bedrijf wel een geschikte keuze te vinden. Belangrijke vragen die verder helpen bij je keuze op het gebied van roostersoftware zijn:

 • Wat is de bedrijfsvorm?

 • In wat voor branche is het bedrijf werkzaam?

 • Hoeveel werknemers gaan er gebruikmaken van de roostersoftware?

 • Moet het roosterprogramma te koppelen zijn met andere programma’s?

Koppelen roostersoftware met andere software

Wil jij echt efficiënt werken? Kies dan zeker voor een roosterprogramma die je kan koppelen met andere software. Zo kun je bijvoorbeeld je roostersoftware heel makkelijk combineren met de software voor je urenregistratie. Dit betekent dat de uren die te vinden zijn in de roosterplanning heel eenvoudig gebruikt kunnen worden voor het registreren van de uren van je personeel. Ook zou bijvoorbeeld je boekhouding aan een roosterprogramma gelinkt kunnen worden. De kosten van het personeel met betrekking tot de uitbetaling van de gewerkte uren zijn dan direct terug te vinden in je boekhouding.

Gratis roostersoftware proberen?

Of je nu een keuze hebt gemaakt uit één van de beste roosterprogramma’s op onze website of als je nog steeds een beetje twijfels hebt, er is altijd de mogelijkheid om het online rooster maken gratis uit te proberen. Veel aanbieders houden een proefperiode van 14 of 30 dagen aan. Dit geeft jou ruim de tijd en mogelijkheid om alle twijfels weg te nemen of gewoon om de zekerheid te krijgen dat je de goede keus al gemaakt had. Na de proefperiode kun je dan beslissen om de roostersoftware wel of niet aan te schaffen. Zo vind je dus altijd gratis de beste software voor jouw bedrijf. Nog een laatste voordeel: de aanbieders zorgen er zelf voor dat de software altijd up-to-date is (Software as a Service). Scheelt dat ook weer tijd.

Relevante artikelen

annie-spratt-604122-unsplash.jpg
13 oktober 2020

Een planning maken? Welke tool ga je gebruiken?

Planning

Hoe maak je jouw planning? Gebruik je een Excel template of toch liever een online tool. We zetten de voor- en nadelen op een rij.

Lees meer 
7 oktober 2020

Eenvoudig een weekplanning maken

Planning
Products