1. Planning
 2. Roosterprogramma

Roosterprogramma's vergelijken

Hier vind je een overzicht met de beste roosterprogramma's voor het MKB. Personaliseer de lijst met de filters. Kies en vergelijk vervolgens je top 3 met rooster software.

Manage beschikbaarheid
Met 1 klik een rooster
Standaard roosters

Verlies jij ook het overzicht met de roosters in Excel? Bedrijfsrooster lost deze problemen in één keer op. Met de personeelsplanning van Bedrijfsrooster zorg je voor een strakke planning die je veel tijd bespaart!

Meer informatie
Drag-n-drop planning
Zet planning naar uren
Veel koppelingen

TimeChimp biedt een oplossing voor personeelsplanning en urenregistratie in één tool. Plan medewerkers in op basis van beschikbaarheid, competentie en/of budget. Werkroosters maken was nog nooit zo makkelijk!

Meer informatie
Grip op remote werken
Overzicht in projecten
Flexibel & compleet

Wrike verbetert de productiviteit van teams met 50%. Zo kunnen teams sneller samenwerken en meer bereiken. Een flexibele tool die je eenvoudig afstemt op jouw werkwijze. Zeer compleet in features, integraties en automatisering.

Meer informatie
Geïntegreerd pakket
Grip op je planning
370+ koppelingen

Met Exact voor Project Management heb je 1 programma voor je projectmanagement, capaciteitsplanning, urenregistratie, boekhouding en facturatie. De slimme software helpt je om gezonde marges en tevreden klanten te realiseren.

Meer informatie
Flexibel plannen
Agenda koppelingen
Zet planning naar uren

In Gripp maak je de planning zoals jij dat wilt. Naast diverse weergaven zoals op dag-, week- en maandniveau, kies je zelf wat je wel of niet wilt tonen. Zo heb jij altijd het perfecte overzicht en grip op de planning.

Meer informatie
Buitendienst planning
Toegankelijk
Snel automatiseren

Plan je buitendienst slimmer, sneller en beter. Maak eenvoudig de meest optimale planning, verwerk je digitale werkbonnen, registreer alle uren en verhoog de kwaliteit van je diensten.

(0)
Ga naar website
Meer informatie
Intuïtief totaalpakket
100 % Realtime inzicht
Capaciteitsplanning

Eenvoudig projecten en taken plannen met de gebruiksvriendelijke CRM- en projectsoftware van Simplicate. Werk efficiënter en ervaar een ongekende flow in je bedrijf, van eerste klantcontact tot en met facturatie. Probeer gratis

Meer informatie
Appwiki logo

We berekenen nu welke apps het beste bij jou passen.

De Appwiki Score geeft aan hoe goed een app past bij jouw wensen en bedrijf. We passen de altijd score aan op jouw laatste invoer.
Type planning
Bedrijfsvorm
Branche
Medewerkers
Aanvullingen
Extra functies
Bekijk resultaten
Jouw vergelijking
0

Ook interessant voor jou:

Kies het roosterprogramma dat het beste bij je past!

Zit jij ook weleens met je handen in het haar door de complexiteit die komt kijken bij het maken van een rooster? Een roosterprogramma is dan zeker aan te raden. Roostersoftware is flexibel in gebruik en geeft altijd en overal toegang tot de planning van die periode. Wacht dus niet langer en vergelijk gemakkelijk op onze website alle opties op het gebied van planning software.

Wat is een roosterprogramma?

Een roosterprogramma is een tool waarmee je snel en eenvoudig een overzicht krijgt van welke taken of werkzaamheden op welke tijdstippen plaats gaan vinden en vooral door wie deze uitgevoerd gaan worden. Het laat dus zien of er genoeg mensen beschikbaar zijn om het aantal uren werk op te vullen dat nodig is om je product te produceren, wat een vereiste is als je je bedrijf optimaal wil runnen (lees hierover meer in personeelsplanning). Natuurlijk is het logisch dat hoe meer werknemers een bedrijf heeft, hoe complexer het maken van een personeelsrooster wordt. In vergelijking met het ouderwetse pen en papier en het maken van een roosterplanning in Excel biedt een roosterprogramma, of roostersoftware, zeker een goede uitkomst om deze complexiteit zoveel mogelijk te vermijden.

Voordelen online roostersoftware

Een rooster maken met behulp van roostersoftware heeft een aantal voordelen ten opzichte van bijvoorbeeld pen en papier of een roosterplanning in Excel. De voordelen zijn hieronder op een rijtje gezet:

 • Inzicht in beschikbaarheid en afwezigheid van personeel. Zo’n overzicht geeft duidelijk aan wie er wanneer werkt of juist niet werkt.

 • Flexibiliteit. Kleine of grote wijzigingen of toevoegingen kunnen makkelijk doorgevoerd worden. En omdat het in de cloud staat, zijn ook gelijk alle andere werknemers die de roostersoftware gebruiken up-to-date. Wel zo handig natuurlijk.

 • Altijd en overal toegang tot het personeelsrooster. Doordat de roostersoftware gebruikt maakt van de cloud staat alles online en kun je dus wanneer je wilt de roosterplanning inzien. Mocht je geen laptop bij de hand hebben, dan kan je altijd je smartphone of tablet gebruiken om even snel iets te checken.

 • Bij veel vaste werktijden is het mogelijk om alles gemakkelijk over te nemen naar de nieuwe periode. Een nieuw rooster maken is daardoor maar een kleine moeite geworden.

 • Tijdbesparend. Bovengenoemde voordelen en het feit dat roostersoftware efficiënt en gemakkelijk te gebruiken is, zal ervoor zorgen dat zowel tijd als geld bespaard wordt.

 • Gratis proefperiode. Hier zullen we later op terugkomen.

Veel onderweg? Gebruik dan een rooster app

Roostersoftware is, zoals net gezegd, ook te gebruiken met je smartphone. Omdat smartphones tegenwoordig niet meer uit ons leven weg te denken zijn, willen we graag nog even extra stilstaan bij dit zojuist genoemde voordeel. Een werkrooster app is een speciaal ontwikkelde applicatie, voor zowel iOS of Android, die je kunt gebruiken met smartphone of je tablet. Zo’n toepassing op roostersoftware zoals een werkrooster app is vooral handig als je voor je werk veel onderweg bent, zoals voor klantbezoeken of onderhandelingen met leveranciers. Waar en wanneer je ook wilt, kan je dan even snel kijken wat jouw rooster en die van je collega’s precies is.

Roostersoftware vergelijken

Gaat het al kriebelen bij de gedachte aan een efficiënter bedrijf met behulp van roostersoftware? Dan is het tijd om na te denken over de volgende stap, namelijk welke roostersoftware ga je kiezen? Gelukkig ben je hiervoor bij Appwiki aan het juiste adres. Onze website vergelijkt de beste aanbieders op het gebied van (onder andere) roosterprogramma’s. Door middel van filters kun je zelf eenvoudig een softwareprogramma kiezen die het beste bij jouw bedrijf past. Er is voor ieder soort bedrijf wel een geschikte keuze te vinden. Belangrijke vragen die verder helpen bij je keuze op het gebied van roostersoftware zijn:

 • Wat is de bedrijfsvorm?

 • In wat voor branche is het bedrijf werkzaam?

 • Hoeveel werknemers gaan er gebruikmaken van de roostersoftware?

 • Moet het roosterprogramma te koppelen zijn met andere programma’s?

Koppelen roostersoftware met andere software

Wil jij echt efficiënt werken? Kies dan zeker voor een roosterprogramma die je kan koppelen met andere software. Zo kun je bijvoorbeeld je roostersoftware heel makkelijk combineren met de software voor je urenregistratie. Dit betekent dat de uren die te vinden zijn in de roosterplanning heel eenvoudig gebruikt kunnen worden voor het registreren van de uren van je personeel. Ook zou bijvoorbeeld je boekhouding aan een roosterprogramma gelinkt kunnen worden. De kosten van het personeel met betrekking tot de uitbetaling van de gewerkte uren zijn dan direct terug te vinden in je boekhouding.

Gratis roostersoftware proberen?

Of je nu een keuze hebt gemaakt uit één van de beste roosterprogramma’s op onze website of als je nog steeds een beetje twijfels hebt, er is altijd de mogelijkheid om het online rooster maken gratis uit te proberen. Veel aanbieders houden een proefperiode van 14 of 30 dagen aan. Dit geeft jou ruim de tijd en mogelijkheid om alle twijfels weg te nemen of gewoon om de zekerheid te krijgen dat je de goede keus al gemaakt had. Na de proefperiode kun je dan beslissen om de roostersoftware wel of niet aan te schaffen. Zo vind je dus altijd gratis de beste software voor jouw bedrijf. Nog een laatste voordeel: de aanbieders zorgen er zelf voor dat de software altijd up-to-date is (Software as a Service). Scheelt dat ook weer tijd.

Relevante artikelen

annie-spratt-604122-unsplash.jpg
13 januari 2021

Hoe hou je eenvoudig een planning bij?

Planning

Je hebt een overzichtelijke planning gemaakt voor een langere termijn? Hoe hou je deze bij?

Lees meer 
11 december 2020

Hoe maak je een werkrooster?

Planning
7 oktober 2020

Eenvoudig een weekplanning maken

Planning
Products