Online boekhouden op een Mac

Boekhouden met een Mac? Vergelijk en probeer de beste boekhoudprogramma's gratis en vrijblijvend. En start je boekhouding eenvoudig online met een Mac!

Beste Mac boekhoudprogramma's voor:

Arjan

Hulp nodig bij het kiezen van een boekhoudprogramma?

Download gratis onze checklist om het beste boekhoudprogramma te kiezen. Aan de hand van 10 vragen, ontdek je waar je op moet letten en welke functies je echt nodig hebt.

Download gratis checklist

Maak je persoonlijke top 3

Online boekhouden op je Mac begint met een online boekhoudprogramma

Werk je op een Apple computer en ben je op zoek naar een boekhoudprogramma voor de Mac? Dan is een online boekhouding erg handig. Je hoeft geen software te downloaden en installeren, maar maakt gewoon een online account aan.

Je boekhouding hou je vervolgens bij in de cloud. Hier vind je daarom een compleet overzicht van online boekhoudpakketten voor de Mac. Vergelijk en vind hieronder het Mac boekhoudpakket dat bij jouw onderneming past door gebruik te maken van de filters. Maak vervolgens een persoonlijke top 3 en probeer diverse aanbieders gratis uit. 

Waarom online boekhoudprogramma’s voor Mac?

Het aantal gebruikers van een Mac is fors toegenomen, ook onder ondernemers. Werk je ook met een Mac en doe je hier ook al je bedrijfswerkzaamheden op, waaronder je boekhouding? Dan heb je wel gemerkt dat goede boekhoudsoftware voor Mac niet gemakkelijk te vinden is of erg duur kan zijn.

Tegenwoordig is het mogelijk om online boekhoudsoftware aan te schaffen omdat het aantal Apple gebruikers is toegenomen. Hierdoor worden er steeds meer programma's ontwikkeld die werken op een Mac computer. Een boekhoudprogramma voor een Mac werkt erg snel en eenvoudig.

Online boekhoudprogramma’s voor Mac

Waarom is dit de oplossing? Niet alle offline pakketten zijn toepasbaar en gebruiksvriendelijk op een Mac. Daarnaast is het aanbod kleiner en de software is duur. Echter wanneer je kiest voor online boekhoudsoftware, hoef je geen software te installeren, maar werk je in een internetbrowser. Deze is niet afhankelijk van een besturingssysteem, dit kan dus vanaf elk apparaat.

Hierdoor hoef je je niet te concentreren op een boekhoudpakket dat geschikt is voor Mac. Maar kun je je focussen op de functies die jouw online boekhoudsoftware in ieder geval moet hebben.

De voordelen van online boekhoudsoftware voor Mac-computers

Er zijn een hoop voordelen gebonden aan online boekhoudprogramma’s. Voor Mac-gebruikers noem ik de top vijf belangrijkste voordelen:

  • Geen zware systeemeisen
  • Altijd en overal toegankelijk
  • Eenvoudig mailen van facturen
  • Op meerdere systemen te gebruiken
  • Zelf back-ups maken niet langer nodig

Geen zware systeemeisen

Zoals al eerder genoemd, heb je doorgaans alleen maar een internetbrowser nodig om het online boekhoudprogramma voor Apple te kunnen gebruiken. Dus het is niet nodig om de allernieuwste Mac met de nieuwste software aan te schaffen om je boekhoudsoftware te gebruiken.

Altijd en overal toegankelijk

Ben je onderweg of zit je in het buitenland? Met online boekhoudsoftware kun je altijd op je Mac de gegevens bijwerken of inzien, mits je verbonden bent met het internet. Je financiële situatie nauw in de gaten houden en hierop inspelen is geen probleem meer.

Eenvoudig mailen van facturen

Door de verbeterde applicaties is het gemakkelijk voor de softwareontwikkelaars om de e-mailfunctie te koppelen binnen de software. Vanuit je online boekhoudprogramma kan je op je Mac met één druk op de knop een e-mail met factuur sturen bijvoorbeeld. 

Op meerdere systemen te gebruiken

Je bent niet meer gebonden aan één apparaat met een online boekhoudpakket. Met offline software voor Mac was je altijd gelimiteerd tot het gebruik van het apparaat waar de software op was geïnstalleerd. Dit is niet langer aan de orde omdat je online software is te gebruiken in een internetbrowser.

Zelf back-ups maken niet langer nodig

Handmatig back-ups maken is niet nodig omdat alle gegevens in databases zijn opgeslagen op de server. Elke dag wordt er een back-up gemaakt van jouw gegevens, zodat bij calamiteiten de boekhouding gewoon door kan gaan en niet verloren gaat.

De voordelen en nadelen van een offline boekhoudpakket

Net zoals bij een reguliere computer kan je voor boekhouden op een Mac kiezen uit offline- en online boekhoudsoftware Mac. Voor een offline programma kan je best even bezig zijn omdat het aanbod minder groot is dan voor reguliere computers. Daarnaast betaal je bij de aanschaf een groot bedrag, maar je mag daarna het pakket wel onbeperkt gebruiken.

Een ander voordeel van een offline boekhoudprogramma is dat je geen internetverbinding nodig hebt om te kunnen werken. Nadeel is wel weer dat je altijd de computer waar het programma op geïnstalleerd is bij je moet hebben om te kunnen werken.

Gratis offline boekhoudpakket

Heb je een kleine beurs? Dan kan een gratis offline boekhoudpakket goed werken voor je bedrijf. Het is wel zo dat je even moet zoeken voor je een offline boekhoudprogramma vindt die op de Mac werkt en ook nog gratis is. Dat is niet zo'n eenvoudige taak.

Wat sommige aanbieders wel eens doen is hun boekhoudpakket gratis aanbieden in een basisversie. Zo kun je overstappen naar de betaalde versie wanneer je tevreden bent. Op deze manier kun je werken in een boekhoudprogramma Mac zonder er iets voor te betalen.

Eenvoudig boekhouden op Mac

Wil je met een eenvoudig boekhoudprogramma Mac werken? Dan is online boekhouden de beste manier. Dat heeft te maken met het feit dat je geen software hoeft te installeren en dat je werkt in een internetbrowser. Deze is niet afhankelijk van een besturingssysteem. Dus je kunt vanuit je Mac computer inloggen op een online boekhoudpakket Mac naar keuze.

Zo hoef je geen eindeloze zoektochten te houden naar software die ook geschikt is voor je Mac. Je concentreren op de verschillende functies die een boekhoudprogramma kan bieden, zodat je de beste boekhoudsoftware Mac kunt kiezen voor je bedrijf en voor jezelf.

Gratis online boekhoudsoftware Mac proberen

Een ander voordeel van een online boekhoudprogramma Mac is dat je de meeste gratis kunt uitproberen voor een periode van 30 dagen. Zo kun je zelfs verschillende programma's uitproberen zodat je de boekhoudsoftware Mac vindt die past bij je voorkeuren. Je kunt kiezen uit verschillende functies en hoeveel je zelf wilt doen. Want je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen zelf de boekhouding te doen of een boekhouder mee te laten kijken. Zo kun je het programma uitkiezen dat bij jezelf en je onderneming past. Daarmee betaal je uiteindelijk ook niet meer dan nodig is.
 
Lees de blog voor meer informatie over je boekhouding laten doen door een boekhouder, boekhoudprogramma of beide.

Vind en selecteer nu de juiste online boekhoudsoftware voor Mac

Het enige waar je nu nog over na moet denken, zijn de functionaliteiten die je verwacht nodig te hebben in je boekhoudprogramma. Kies je voor online boekhoudsoftware waarbij je zelf nog wel invloed wilt houden, of kies je voor boekhoudsoftware waarbij een boekhouder meekijkt? Wil je een bankkoppeling? Of wil je graag elektronisch BTW-aangifte doen?

Hier vind je alle tools en informatie om online boekhoudsoftware voor de Mac te vinden. Ben je al zover dat je verschillende aanbieders hebt gevonden, dan kun je vervolgens overgaan op het selecteren van jouw voorkeur.

Als je eerst wilt testen of je de juiste online boekhoudsoftware voor je Mac hebt gevonden, dan zijn er aanbieders die een proefperiode aanbieden. Zo heb je de mogelijkheid om te kijken of het programma op je Mac prettig en snel werkt en of het past bij je voorkeuren. Eén ding is zeker, met een online boekhoudprogramma voor je Mac heb je niet langer te maken met moeilijkheden en een beperking in keuze.

De beste boekhoudprogramma's voor de Mac voor jou:

Relevante artikelen

annie-spratt-604122-unsplash.jpg
7 dagen geleden

Online boekhouden. De feiten en fabels ontrafeld

Boekhouding

Als ondernemer kom je er niet onderuit; je moet een sluitende boekhouding voeren. Een online boekhoudprogramma zou hiervoor een goede investering zijn. Maar hoe goed zijn online programma’s nu echt?

Lees meer 
17 maart 2020

Hoe CRM jouw sales een boost geeft

OfferteCrm
2 maart 2020

Administratie bijhouden als zzp'er?

AdministratieBoekhouding
Products