1. Boekhouding
  2. Freelancer

Boekhoudprogramma's voor freelancers

Eenvoudig de beste boekhoudsoftware kiezen?

Dit zijn de beste boekhoudprogramma's voor freelancers. Vertel ons over je bedrijf en geef aan welke functies je nodig hebt. Zo maak je eenvoudig een voorselectie. Vergelijk dan de 3 beste boekhoudpakketten met elkaar. Probeer ze gratis en vrijblijvend.

Tip: Hulp nodig bij het bepalen van je wensen? Download de gratis boekhouding checklist en ontdek in 10 vragen welke boekhoudsoftware bij je past.

Starters / ZZP - 15 maanden gratis! (Best getest)
#1 Boekhoudsoftware
Belastingdienst erkend
Helpdesk, Cursus & App
Proefperiode
15 maanden
Meer informatie
Boekhoudpakket voor Zzp'ers
Gratis en vrijblijvend
Gratis helpdesk
Belastingdienst-Link
Proefperiode
35 dagen
Meer informatie
Boekhouden voor zzp'er. Probeer Nu Gratis!
Speciaal voor zzp'ers
Inclusief facturatie
Slechts 10,- p.m.!
Proefperiode
30 dagen
Meer informatie
Hét makkelijkste boekhoudprogramma voor ZZP'ers
100% voor ZZP'ers
Makkelijk & Compleet
Maak gratis je account
Proefperiode
30 dagen
Meer informatie
Ideaal samenwerken met je boekhouder
#1 Gebruiksvriendelijk
Uitstekende helpdesk
Met bankkoppeling
Proefperiode
30 dagen
Meer informatie
Groeit met je mee
Eenvoudig factureren
Werkt altijd en overal
Proefperiode
30 dagen
Meer informatie
Persoonlijke service
Voor iedere branche
300+ koppelingen
Proefperiode
30 dagen
Meer informatie
Appwiki logo

We berekenen nu welke apps het beste bij jou passen.

De Appwiki Score geeft aan hoe goed een app past bij jouw wensen en bedrijf. We passen de altijd score aan op jouw laatste invoer.
Bedrijfsvorm
Branche
Medewerkers
Hoe boekhouden?
Aanvullingen
BTW-aangifte
Bankmutaties
Inkomsten & uitgaven
Extra functies
Bekijk resultaten
Jouw vergelijking
0

Ook interessant voor jou:

Arjan

Wil je weten hoe je je tijd efficiënter indeelt?

Wij delen 5 lifehacks waarmee je als ZZP'er maandelijks tot 30 uur tijd bespaart. Dit staat gelijk aan een besparing van 1000 euro. Lees ons gratis whitepaper en ontdek hoe je slimmer kunt werken.

Download het whitepaper

Maak je persoonlijke top 3 met de keuzehulp

Boekhoudprogramma's voor freelancers

Als freelancer ben je vaak veel onderweg. De onderstaande boekhoudprogramma's voor freelancers houden hier rekening mee en zijn speciaal afgestemd op jouw wensen. Zo kun je in deze boekhoudprogramma's online boekhouden, altijd en overal relaties toevoegen en in- en verkoopfacturen verwerken. Daarnaast bieden veel boekhoudprogramma's een mobiele app aan zodat je ook je boekhouding op je smartphone of tablet kunt doen.

De voordelen van een online boekhoudprogramma voor freelancer?

Als freelancer heb je veel vrijheid om je werkzaamheden uit te voeren wanneer en waar je wilt. Je bent vaak niet aan een plaats gebonden om je werk uit te voeren. Je kunt je werk inrichten op de manier die je uitkomt, en neemt zelf je beslissingen. En zoals elke freelancer ontkom je er niet aan om een boekhouding te voeren zodat je je werkzaamheden kunt verantwoorden aan bijvoorbeeld de Belastingdienst. De boekhouding voor freelancers hoeft niet heel ingewikkeld te zijn. Maar toch wil je daar niet te veel tijd aan kwijt zijn. Want zoals het spreekwoord luidt: tijd is geld. En dan wil je je tijd besteden om geld te verdienen. Gelukkig zijn er vele hulpmiddelen die je helpen om een administratie freelancer te voeren.

Een boekhoudprogramma freelancer maakt je werk makkelijker

Vooral wanneer je weinig kennis hebt van hoe je een boekhouding moet doen of een administratie als freelancer moet inrichten kan een boekhoudprogramma freelancer je uitstekend helpen. En ook wanneer je weinig tijd hebt zijn zulke boekhoudprogramma's zeker een uitkomst, omdat je er weinig tijd in hoeft te stoppen nadat je deze onder de knie hebt.

Gratis of betaald een boekhouding freelancer voeren?

Er zijn verschillende boekhoudprogramma freelancer te vinden op het internet. Je kunt kiezen uit programma's waar je voor moet betalen, maar er zijn ook voldoende programma's om een boekhouding freelancer te voeren die gewoon gratis zijn. Waar je voor kiest is naast een persoonlijke voorkeur ook afhankelijk van budget en wat het programma moet kunnen. Je kunt wel stellen dat hoe meer een programma moet kunnen, hoe waarschijnlijker het zal zijn dat je ervoor moet betalen. Is je administratie freelancer niet ingewikkeld en stuur je niet te veel facturen, dan kun je prima uit de voeten met een gratis variant.

Kies je voor online of offline boekhouden?

Naast dat je kunt kiezen uit een betaalde of gratis versie, heb je ook de mogelijkheid om te kiezen om offline of online de boekhouding freelancer te doen. Beide hebben hun voordelen en nadelen. Met een online versie kun je waar en wanneer je wilt de boekhouding doen onafhankelijk of je je laptop bij je hebt of niet. Er moet wel een verbinding zijn met het internet. Bij de offline variant ben je niet zo afhankelijk van het internet, maar je kunt niet overal boekhouden want je hebt de laptop / computer nodig waar het programma op geïnstalleerd is.

Lees ons blog om erachter te komen wat nou het verschil is tussen een ZZP'er, freelancer of eenmanszaak.

Relevante artikelen

andrew-neel-609847-unsplash.jpg
7 dagen geleden

Online boekhouden. De feiten en fabels ontrafeld

Boekhouding

Als ondernemer kom je er niet onderuit; je moet een sluitende boekhouding voeren. Een online boekhoudprogramma zou hiervoor een goede investering zijn. Maar hoe goed zijn online programma’s nu echt?

Lees meer 
2 maart 2020

Administratie bijhouden als zzp'er?

AdministratieBoekhouding
30 november 2019

Boekhoudprogramma kiezen in 5 stappen

Boekhouding
Products