Bedrijfsvorm
Branche
Medewerkers
Hoe boekhouden?
BTW-aangifte
Bankmutaties
Inkomsten & uitgaven
Extra functies
Aanvullingen

Eenvoudig de beste boekhoudsoftware kiezen?

Dit zijn de beste boekhoudprogramma's voor freelancers. Vertel ons over je bedrijf en geef aan welke functies je nodig hebt. Zo maak je eenvoudig een voorselectie. Vergelijk dan de 3 beste boekhoudpakketten met elkaar. Probeer ze gratis en vrijblijvend.

Woordmerk Appwiki

We berekenen nu welke apps het beste bij jou passen.

De Appwiki Score geeft aan hoe goed een app past bij jouw wensen en bedrijf. We passen de altijd score aan op jouw laatste invoer.
Jouw vergelijking
0
Vergelijk

Ook interessant voor jou:

Arjan

Wil je weten hoe je je tijd efficiënter indeelt?

Wij delen 5 lifehacks waarmee je als ZZP'er maandelijks tot 30 uur tijd bespaart. Dit staat gelijk aan een besparing van 1000 euro. Lees ons gratis whitepaper en ontdek hoe je slimmer kunt werken.

Download het whitepaper

Maak je persoonlijke top 3 met de keuzehulp

Jacqueline
Jacqueline
Appwiki expert

Boekhoudprogramma's voor freelancers

Als freelancer ben je vaak veel onderweg. De onderstaande boekhoudprogramma's voor freelancers houden hier rekening mee en zijn speciaal afgestemd op jouw wensen. Zo kun je in deze boekhoudprogramma's online boekhouden, altijd en overal relaties toevoegen en in- en verkoopfacturen verwerken. Daarnaast bieden veel boekhoudprogramma's een mobiele app aan zodat je ook je boekhouding op je smartphone of tablet kunt doen.

De voordelen van een online boekhoudprogramma voor freelancer?

Als freelancer heb je veel vrijheid om je werkzaamheden uit te voeren wanneer en waar je wilt. Je bent vaak niet aan een plaats gebonden om je werk uit te voeren. Je kunt je werk inrichten op de manier die je uitkomt, en neemt zelf je beslissingen. En zoals elke freelancer ontkom je er niet aan om een boekhouding te voeren zodat je je werkzaamheden kunt verantwoorden aan bijvoorbeeld de Belastingdienst. De boekhouding voor freelancers hoeft niet heel ingewikkeld te zijn. Maar toch wil je daar niet te veel tijd aan kwijt zijn. Want zoals het spreekwoord luidt: tijd is geld. En dan wil je je tijd besteden om geld te verdienen. Gelukkig zijn er vele hulpmiddelen die je helpen om een administratie freelancer te voeren.

Een boekhoudprogramma freelancer maakt je werk makkelijker

Vooral wanneer je weinig kennis hebt van hoe je een boekhouding moet doen of een administratie als freelancer moet inrichten kan een boekhoudprogramma freelancer je uitstekend helpen. En ook wanneer je weinig tijd hebt zijn zulke boekhoudprogramma's zeker een uitkomst, omdat je er weinig tijd in hoeft te stoppen nadat je deze onder de knie hebt.

Gratis of betaald een boekhouding freelancer voeren?

Er zijn verschillende boekhoudprogramma freelancer te vinden op het internet. Je kunt kiezen uit programma's waar je voor moet betalen, maar er zijn ook voldoende programma's om een boekhouding freelancer te voeren die gewoon gratis zijn. Waar je voor kiest is naast een persoonlijke voorkeur ook afhankelijk van budget en wat het programma moet kunnen. Je kunt wel stellen dat hoe meer een programma moet kunnen, hoe waarschijnlijker het zal zijn dat je ervoor moet betalen. Is je administratie freelancer niet ingewikkeld en stuur je niet te veel facturen, dan kun je prima uit de voeten met een gratis variant.

Kies je voor online of offline boekhouden?

Naast dat je kunt kiezen uit een betaalde of gratis versie, heb je ook de mogelijkheid om te kiezen om offline of online de boekhouding freelancer te doen. Beide hebben hun voordelen en nadelen. Met een online versie kun je waar en wanneer je wilt de boekhouding doen onafhankelijk of je je laptop bij je hebt of niet. Er moet wel een verbinding zijn met het internet. Bij de offline variant ben je niet zo afhankelijk van het internet, maar je kunt niet overal boekhouden want je hebt de laptop / computer nodig waar het programma op geïnstalleerd is.

Lees ons blog om erachter te komen wat nou het verschil is tussen een ZZP'er, freelancer of eenmanszaak.

Appwiki is eenvoudig software kiezen voor:

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products