Gratis boekhouden in Excel? Download gratis het boekhouding Excel template

Wil je een eenvoudige boekhouding bijhouden? Dan is Excel een prima boekhoudoplossing. Bovendien bespaar je geld op een boekhouder door zelf de boekhouding te doen. Boekhouden in Excel geeft je een goed inzicht in je financiële situatie. Je hebt met een boekhouding in Excel complete controle over hoe jij je boekhouding inricht. Heb je een klein beetje Excel- en boekhoudkennis? Dan kom je met een Excel boekhouding template al een heel eind met je administratie. Lukt het jou niet om je eigen boekhouding in Excel op orde te krijgen? Op deze pagina vind je een gratis Excel template voor de boekhouding van een eenmanszaak, starter of ZZP'er. De boekhouding in Excel is gratis en eenvoudig, maar kost wel relatief veel tijd omdat je veel handelingen handmatig moet doen. Bespaar je liever tijd? Kies dan voor een boekhoudprogramma.

Gratis boekhouding Excel template

Zelf boekhouden in Excel en een boekhouder besparen?

Dan kun je als startende ondernemer prima uit de voeten met een kasboek template in Excel. Met dit gratis template kun je snel en simpel je boekhouding Excel bijhouden. Download de gratis Excel template hieronder.

  • Je ontvangt 2 keer per maand de Appwiki nieuwsbrief met handige tips op het gebied van bedrijfssoftware. Het e-mailadres wordt niet aan derden verstrekt.

Excel template boekhouding eenmanszaak

Voor ZZP'ers en eenmanszaken is de boekhouding vaak nog te overzien. Het gratis boekhoudprogramma Excel is dan een heel nuttig programma. Zodra de geldstromen, opdrachtgevers en leveranciers groeien, wordt het lastig om overzicht te houden over je boekhouding in Excel. Dan is vaak een online boekhoudprogramma geschikter. Maar voor de starters of kleinere ondernemingen is Excel als boekhoudprogramma een prima middel om te boekhouden. 

Hierboven vind je ons gratis Excel boekhouding template zodat je meteen aan de slag kunt met boekhouden in Excel. Dit Excel boekhouding template bevat onder andere een balans, resultatenrekening, omzetbelasting en verkooprekening. Op deze manier kun je snel van start gaan met je boekhouding in Excel. 

Excel of Spreadsheet als gratis boekhoudprogramma

Als zzp'er of starter is een Excel boekhouding een prima boekhoudoplossing voor in het begin. Een Excel boekhouding is een prima oplossing voor wanneer je net begint. Excel is een gratis boekhoudprogramma en is toegankelijk voor iedereen die beschikt over een computer met een Office-pakket met Excel. Een alternatief is eventueel Google Spreadsheets of Open Office. Beide zijn gratis programma's die min of meer dezelfde functies hebben als Excel. Alleen om Google Spreadsheets te kunnen gebruiken, heb je wel een Google-account nodig.

Boekhouden in Excel onder de knie krijgen...

Zoals gezegd is een Excel boekhouding kostenloos, maar het is van belang om de formules in de vingers te krijgen. Dit helpt je om sneller bedragen te berekenen, zoals de BTW. Omdat boekhouden in Excel gratis is, kun je eindeloos testen en oefenen. Zodra je de juiste methode hebt gevonden in dit Excel boekhouding template dan zul je merken dat je er steeds handiger en sneller in wordt. Dit Excel template voor eenmanszaken en ZZP'ers helpt je bij het opzetten van je administratie op een goedkope manier. Meer weten over een boekhouding in Excel? Lees dan onze uitgebreide blog over hoe je een Excel boekhouding doet. Je vindt er alle voor- en nadelen van boekhouding in Excel, maar ook wat de alternatieven zijn. 

... is het jouw tijd waard?

Het kost wel namelijk wel veel tijd voordat je een Excel boekhouding tot in de puntjes beheerst. Je zult er wel geduld voor moeten hebben om dit goed onder de knie te krijgen. Ga dus voor jezelf na of het jouw tijd waard is. Bovendien moet je altijd scherp zijn. Een foutje is zo gemaakt, waardoor je bijvoorbeeld een verkeerde BTW-aangifte kunt doen. Wil je liever minder tijd kwijt zijn en meer zekerheid? Kies dan voor een online boekhoudprogramma. 

Veel gebruikte online boekhoudprogramma's

Met een boekhoudprogramma werk je namelijk efficiënter dan met een boekhouding in Excel. Ook is een boekhoudprogramma een goede optie wanneer je Excel bent ontgroeid. Er is een grote keuze van aanbieders van boekhoudprogramma's. Deze boekhoudprogramma's zijn vaak niet gratis zoals een boekhouding in Excel. Wel kun je ze een voor een proefperiode gratis uitproberen. Ook zijn er aanbieders waarbij starters het eerste jaar gratis gebruik mogen maken van het programma. Na dit eerste jaar betaal je vervolgens een vast bedrag per maand. Wanneer je een pakket kiest voor een eenvoudige (ZZP) boekhouding, dan betaal je meestal tussen de tien en vijftien euro per maand voor een abonnement.

Deze boekhoudprogramma's hebben meerdere mogelijkheden en functies die jouw boekhoudprocessen automatiseren, zoals automatische BTW-aangifte en een handige bankkoppeling. Wil je graag het juiste boekhoudprogramma kiezen? Gebruik dan onze selectietool. Beantwoord een paar vragen en je vindt het boekhoudpakket dat het beste bij je past. Kom je er niet uit? Dan kun je vragen stellen via de chat voor persoonlijk advies.

 

Naar de selectietool

 

Populaire boekhouding software

Rating:
Reviews: te weinig reviews
Boekhouden
Rating:
Reviews: 624
Boekhouden
Rating:
Reviews: 9
Boekhouden
Rating:
Reviews: 243
Boekhouden
Rating:
Reviews: te weinig reviews
Boekhouden

Laatse artikelen

Products