Gratis boekhouden in Excel? Download gratis het boekhouding Excel template

Wil je een eenvoudige boekhouding bijhouden? Dan is Excel een prima boekhoudoplossing. Bovendien bespaar je geld op een boekhouder door zelf de boekhouding te doen. Boekhouden in Excel zal je goed inzicht geven in je financiële situatie. Bovendien heb je met een boekhouding in Excel compleet de controle over hoe jij je boekhouding inricht. Heb je een klein beetje Excel- en boekhoudkennis? Dan kom je met een Excel boekhouding template al een heel eind met je administratie. Lukt het jou niet om je eigen boekhouding in Excel op orde te krijgen? Op deze pagina vind je een gratis Excel template voor de boekhouding van een eenmanszaak, starter of zzp'er. Deze boekhouding in Excel is gratis en eenvoudig. Of kies direct voor een boekhoudprogramma.

Gratis boekhouding Excel template

Zelf boekhouden in Excel en een boekhouder besparen?

Dan kun je als startende ondernemer prima uit de voeten met een kasboek template in Excel. Met dit gratis template kun je snel en simpel je boekhouding Excel bijhouden. Download de gratis Excel template hieronder.

  • Je ontvangt 2 keer per maand de Appwiki nieuwsbrief met handige tips op het gebied van bedrijfssoftware. Het e-mailadres wordt niet aan derden verstrekt.

Excel template boekhouding eenmanszaak

Voor ZZP'ers en eenmanszaken is het boekhouden in Excel vaak nog te overzien. Het gratis boekhoudprogramma Excel is met een kleinere boekhouding een heel nuttig programma. Zodra de geldstromen, opdrachtgevers en leveranciers groeien, wordt het lastig om overzicht te houden over je boekhouding in Excel. Dan is vaak een online boekhoudprogramma geschikter. Maar voor de starters of kleinere ondernemingen is Excel als boekhoudprogramma een prima middel om te boekhouden. Hieronder vind je ons gratis Excel boekhouding template zodat je meteen aan de slag kunt met boekhouden in Excel. Dit Excel boekhouding template bevat onder andere een balans, resultatenrekening, omzetbelasting en verkooprekening. Op deze manier kun je snel van start gaan met je boekhouding Excel. 

Excel of Spreadsheet als gratis boekhoudprogramma

Als zzp'er of starter is een Excel boekhouding een prima boekhoudoplossing voor in het begin. Een boekhouding in het gratis boekhoudprogramma Excel is voor iedereen toegankelijk. Dit betekent dat iedereen die beschikt over een computer met een office-pakket met Excel in principe kan boekhouden in Excel. Een alternatief is eventueel Google Spreadsheets of Open Office. Beide zijn gratis programma's die min of meer dezelfde functionaliteten hebben als Excel. Alleen om Google Spreadsheets te kunnen gebruiken, heb je wel een Google account nodig. Excel boekhouding is kostenloos maar het vergt wel tijd en energie om het uit te vogelen hoe het programma werkt. Het is zaak om de formules door te krijgen binnen het gratis boekhoudprogramma Excel. Dit helpt je om sneller bedragen te berekenen zoals bijvoorbeeld de BTW . Doordat boekhouden in Excel gratis is, kun je eindeloos testen en oefenen. Zodra jij de juiste methode hebt gevonden in dit Excel boekhouding template dan zul je merken dat je er steeds handiger en sneller in wordt. Dit Excel template voor eenmanszaken en zpp'ers helpt je bij het opzetten van je administratie op een goedkope manier. 

Meer weten over een boekhouding Excel?

Lees hier alles over Excel boekhouding. Zo vind je op deze pagina alle voor- en nadelen van boekhouding Excel en wat de alternatieven zijn. Boekhouden in Excel is gratis maar vergt wel tijd en energie. Je zult er wel geduld voor moeten hebben om dit goed onder de knie te krijgen. Voor een Excel boekhouding is het van belang dat je wel kennis hebt van de verschillende formules. Op deze manier is boekhouding in Excel een stuk sneller dan op het moment dat je alles handmatig in gaat vullen zonder sneltoetsen en formules te gebruiken. Wel kost de boekhouding in Excel tijd en zul je het heel nauwkeurig bij moeten houden om geen fouten te maken. 

Veel gebruikte online boekhoudprogramma's

Wil je nog efficienter boekhouden dan je boekhouding Excel? Of ben je het Excel boekhouden in het gratis boekhoudprogramma Excel ontgroeid? Dan is er een groot aantal aanbieders die boekhoudprogramma's aanbieden. Deze boekhoudprogramma's zijn vaak niet gratis zoals een boekhouding in Excel. Wel zijn er aanbieders waarbij starters het eerste jaar gratis gebruik mogen maken van het programma. Na dit eerste jaar betaal je vervolgens een bedrag per maand. Deze boekhoudprogramma's hebben meerdere mogelijkheden en functionaliteiten waardoor je meerdere processen kunt automatiseren. Ook bieden veel softwareleveranciers een gratis proefperiode. Wil je meer lezen hierover, kijk dan naar dit overzicht met boekhoudsoftware voor zzp en eenmanszaken. Ook kun je op deze pagina boekhoudpakketten vergelijken op functies en reviews zodat je kunt ontdekken welke geschikt is voor jouw bedrijf. Aan de linkerkant kun je de filter gebruiken om tot de juiste keuze te komen.

Populaire boekhouding software

Rating:
Reviews: 624
Boekhouden
Rating:
Reviews: te weinig reviews
Boekhouden
Rating:
Reviews: 9
Boekhouden
Rating:
Reviews: te weinig reviews
Boekhouden
Rating:
Reviews: 243
Boekhouden

Laatse artikelen

Products