Advies over ZZP boekhoudprogramma

Yes! Je bent begonnen met je eigen bedrijf, gefeliciteerd! Nu nog de administratie voor elkaar en niets staat je succes meer in de weg. Hoe kies je het juist boekhoudpakket voor je ZZP bedrijf? We helpen je hier op weg met advies.

Automatiseer zo veel mogelijk

Tijd is geld, zeker als ZZP'er. Je wilt daarom zo min mogelijk tijd besteden aan je boekhouding, maar toch inzicht hebben in je winst en cashflow. Probeer daarom zoveel mogelijk te automatiseren door het gebruik van slimme features zoals UBL-facturatie, scan & herken, bankkoppelingen en digitale belastingaangifte.

Digitale en UBL facturen

Alles kan tegenwoordig digitaal, vooral op het gebied van boekhouden en facturatie. Digitaal factureren betekent dat je facturen niet meer uitprint en in een envelop steekt, maar per mail verstuurt naar je klant. Vaak is dit in de vorm van een PDF-document als bijlage bij een e-mail. Je maakt dus een factuur in je boekhoudprogramma en verstuurt deze meteen naar je klant.

Alle boekhoudsoftware met digitale facturatie

Wil je nog een stapje verder automatiseren dan kies je voor een boekhoudprogramma die Universal Business Language (UBL) ondersteunt en plaats je jouw facturen meteen in het boekhoudprogramma van je klant.

Lees hier alles over UBL
Vergelijk hier alle UBL ready boekhoudsoftware

Snel inkoopfacturen inboeken

Wat geldt voor de UBL-facturen die je naar een klant stuurt, geldt ook voor UBL-facturen die jij ontvangt: die zie je meteen als boekingsvoorstel terug. Met de scan & herken kan de software PDF-facturen 'lezen' en omzetten naar een boekingsvoorstel. Handig dus als (veel van) je leveranciers nog niet zo met de tijd mee zijn als jij.

Boekhoudsoftware met scan & herken functionaliteit

Bankkoppeling

Je hebt verschillende bankkoppelingen: automatische en handmatige. De beste optie is een automatische koppeling waarmee je dagelijks al je banktransacties in je boekhoudpakket kunt inladen. Het boekhoudprogramma zoekt er dan ook meteen de juiste in- of verkoopfactuur bij. Veel voorkomende koppelingen zijn er met ING, Rabobank en ABN Amro, maar er is ook software die koppelt met online banken bunq en Knab.

Boekhouden met een automatische bankkoppeling

Heb je een andere bank? Niet getreurd, je vindt jezelf niet iedere zondag terug op achter je pc om alle bankafschriften in te kloppen. Via een export uit je internetbankieren (bijvoorbeeld in .csv- of .xml-formaat) heb je alle afschriften ook eenvoudig in de boekhouding staan. Het kost je even iets meer werk, maar het scheelt nog steeds een hoop tijd en foutgevoeligheid.

Altijd overzicht met een mobiele app

Kun jij ook niet meer zonder je smartphone? Wij ook niet. En we zijn ook graag altijd op de hoogte van onze winst en openstaande posten. Kies voor een boekhoudprogramma met een mobiele app en je hebt altijd overzicht en je hele boekhouding in je broekzak. Wel zo handig als je wilt weten of een klant nog moet betalen of je benieuwd bent of er voldoende geld op de rekening staat voor de BTW-aangifte.

Boekhouden met een mobiele app

Relevante artikelen

annie-spratt-604126-unsplash.jpg
5 oktober 2020

Aanloopkosten? Neem ze op in je boekhouding!

Boekhouding

Aanloopkosten? Neem ze op in je boekhouding! Ben je dit jaar een eigen bedrijf begonnen? Kijk dan nog eens naar de kosten die je hebt gemaakt in de aanloopperiode, daar valt namelijk winst te behalen...

Lees meer 
2 maart 2020

Administratie bijhouden als zzp'er?

AdministratieBoekhouding
30 november 2019

Boekhoudprogramma kiezen in 5 stappen

Boekhouding
Products