1. Begrippen
  2. CRM begrippen
  3. Wat is relatiebeheer?

Wat is relatiebeheer?

Relatiebeheer is het verzamelen en beheren van klantgegevens, met als doel een gerichte service en marketing. In een relatiebeheer systeem verzamel je deze gegevens op een centrale plek en op een overzichtelijke manier.

Waarom is relatiebeheer belangrijk?

Door goed relatiebeheer weet je wat de wensen van je klanten zijn. Nu, maar ook in de toekomst. Deze informatie is belangrijk, want alleen zo kun je je productieproces optimaal inrichten en meebewegen met innovaties en ontwikkelingen. Relatiebeheer zorgt ervoor dat je nooit uit het oog verliest voor wie je werkt en met wie je zaken doet.

Hoe hou je relatiebeheer bij?

Relatiebeheer wordt voornamelijk bijgehouden met relatiebeheer software. Deze software wordt ook wel CRM (Customer Relationship Management) software genoemd. Vanuit dit CRM systeem kan elke medewerker informatie over klanten toevoegen waardoor je altijd een duidelijk beeld hebt van je klant. 

Kies eenvoudig het beste relatiebeheer systeem

Heb je moeite met kiezen tussen alle CRM aanbieders? Download onze gratis CRM checklist en vind het pakket dat bij je past.

CRM tool checklist

Wat zijn de voordelen van relatiebeheer software?

De grootste voordelen van relatiebeheer software zijn:

Alle klantinformatie in één overzicht

Het is natuurlijk erg fijn om alle klantgegevens in één overzicht te hebben. Denk hierbij aan geschiedenis van de klant, wensen en behoeften, offertes en eerdere afspraken. Dit maakt het makkelijk om je salesproces en marketing op aan te passen.

Efficiëntie

Omdat elke afdeling in hetzelfde systeem kan kijken, is het ook makkelijk te zien wie met welk project of relatie bezig is. Daarnaast is er met een agendafunctie te zien wanneer welke taak is afgerond.

Wil je nou weten met welke software jij gemakkelijk bezig kan gaan met je relatiebeheer? Bekijk dan ons aanbod van relatiebeheer software. Wij hebben de beste relatiebeheer geselecteerd voor jou!

Henk Jan

Hulp nodig bij het kiezen van de beste CRM tool?

Download gratis onze checklist om de beste CRM tool te kiezen. Aan de hand van een aantal vragen ontdek je waar je op moet letten en welke functies je echt nodig hebt.

Download gratis checklist

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products