Medewerkers
Doelgroep
Design
Assortiment
Marketing
Extra functies
Aanvullingen

Eenvoudig de beste webwinkel software kiezen?

Met webshop software verhuis je eenvoudig een webshop. Vertel ons over je bedrijf en geef aan welke functies je nodig hebt. Zo maak je eenvoudig een voorselectie. Vergelijk dan de 3 beste webshop software met elkaar. Probeer ze gratis en vrijblijvend.

We berekenen nu welke apps het beste bij jou passen.

De Appwiki Score geeft aan hoe goed een app past bij jouw wensen en bedrijf. We passen de altijd score aan op jouw laatste invoer.

Ook interessant voor jou:

Hulp nodig bij het kiezen van webshop software?

Plan dan een gratis adviesgesprek. In het gesprek vertel je ons over je bedrijf, inventariseren we jouw wensen en ontvang je binnen vijftien minuten een persoonlijke top 3.

Eenvoudig webshop software kiezen?

1. Bekijk de aanbieders We hebben een overzicht voor je gemaakt met de beste webwinkel software.

2. Maak een voorselectie Selecteer je bedrijfsvorm, branche en bedrijfsgrootte en bepaal welke functies je nodig hebt.

3. Vergelijk je persoonlijke top 3 Voeg de 3 beste pakketten toe aan jouw vergelijking en vergelijk je persoonlijk top 3 in één overzicht.

4. Probeer de beste software Probeer gratis en vrijblijvend jouw software top 3. Door meerdere oplossingen te ervaren, weet je welke het beste bij je past.

5. Evalueer en maak je keuze Vergelijk en beoordeel van jouw top 3 de functies, gebruiksgemak en support. Kies dan de software die het beste bij je past. Zo maakt Appwiki softwareselectie eenvoudig.

 

Jacqueline
Jacqueline
Appwiki expert

Webshop verhuizen? Vind de webwinkel software die bij je past!

Stel, je hebt nu een webshop, maar de software voldoet niet meer helemaal aan je wensen. Om verder te groeien is het verstandig om dan te kijken naar nieuwe software die helemaal up-to-date is. Hieronder vind je daarom een selectie van de beste SaaS webshop software. Met deze pakketten heb je altijd de beschikking over de nieuwste mogelijkheden en functies zodat de software geen belemmering meer vormt voor de groei van je bedrijf. Bovendien bieden de aanbieders diverse tools en functies aan om je webshop eenvoudig te kunnen verhuizen. Denk bijvoorbeeld aan een product import of klantenbestand import functie.

Mijn webshop verhuizen, waar moet ik opletten?

Tegenwoordig volgen vele online ontwikkelingen zich snel op. Heb je een webshop en ben je klein begonnen? Dan kan het zijn dat op gegeven moment de verkopen van je webshop zo snel zijn gestegen dat hij niet meer voldoet aan jouw wensen. Of het nou de webwinkel software, de domeinnaam of de hosting is, hoe verhuis je nou eigenlijk een webshop? Kun je ook online de boel inpakken en overstappen? In dit artikel vind je belangrijke punten waar je bij het verhuizen van je webshop op moet letten.

Webshop verhuizen qua software

Er zijn veel verschillende webshop software aanbieders in omloop. Omdat er zoveel keuze is, is het soms lastig om de juiste software te kiezen. Gaandeweg wordt steeds duidelijker welke software aanbieders het goed doen en minder goed. Ben je niet tevreden over de huidige webwinkel software die je hebt gekozen? Dan is het soms noodzakelijk om je webshop te verhuizen naar software die beter bij je past.

Een webshop verhuizen lijkt een onmogelijke klus, maar het is bij veel webshop software aanbieders mogelijk om je gehele database in één keer te verhuizen. Een kwestie van exporteren en importeren bij de nieuwe software aanbieder. Je hoeft op die manier niet al je gegevens zoals productomschrijvingen, afbeeldingen en product titels handmatig opnieuw toe te voegen. Zorg voordat je aan de slag gaat, wel voor een back-up van je gehele webshop. Naast het feit dat je webshop verhuizen een grote klus lijkt, is het misschien ook wel een beetje eng. Misschien komt je webshop er wel niet hetzelfde uit te zien of moet je toch nog veel tijd besteden aan het herinrichten. Het is vaak allemaal niet zo eng. Als je in je teksten gebruik maakt van HTML, dan wordt de structuur van je teksten automatisch overgenomen. Dit geldt ook voor de URL'€™s van de verschillende pagina's. Kun je deze hetzelfde houden, dan is er weinig aan de hand.

Toch is je webshop verhuizen niet niks, onderschat dit niet! Heb je een nieuwe webshop software gekozen? Neem dan eens contact op met de aanbieder. Vaak heeft hij ervaring met het verhuizen van webshops en dit al enkele keren gedaan. Ook kun je op verschillende fora vragen stellen over het verhuizen van je webshop. Er zijn veel experts op deze fora te vinden die je graag helpen.

Veranderen van domeinnaam of URL

Ben je niet meer tevreden over de domeinnaam of URL van je webshop, omdat je bijvoorbeeld door de jaren heen een groter assortiment aan producten hebt gekregen en dit niet meer overeenkomt? Dan kan je ervoor kiezen om je domeinnaam of URL te veranderen.

Voor het veranderen van de domeinnaam wordt alleen niet vaak gekozen, omdat men denkt dat de kans groot is dat de webshop de huidige positie in zoekmachines verliest. Dat hoeft niet. Veel webshop beheerders gingen je al voor. Wie weet kan je met een nieuwe naam nog wel een betere positie scoren in verschillende zoekmachines. Belangrijk is om de oude naam nog een tijdje aan te houden en voor een goede doorverwijzing te zorgen. Maak daarbij gebruik van 301-redirects. Op die manier kun je de oude naam geleidelijk laten verdwijnen en er tegelijkertijd voor zorgen dat de nieuwe naam goed vindbaar wordt. Het is dus erg belangrijk dat je de 301 redirects goed toepast. Controleer daarom na de verhuizing in Google Search Console of je alle pagina's goed hebt doorverwezen. Daarnaast is het van belang dat de paginatitel, h1-tag, afbeelding en productomschrijving hetzelfde blijven. Dit is de fundering van je vindbaarheid. De wijzigingen in de overige achterliggende code van je webshop heeft minder invloed op je vindbaarheid. Daar kan Google tegenwoordig goed mee omgaan. Zorg wel dat ook de nieuwe code 'netjes' is en de webshop snel werkt.

Het wordt een ander verhaal wanneer je kiest voor het veranderen van de URL en daarnaast de gehele sitemap. Het kan namelijk nodig zijn om de gehele sitemap en structuur van je webshop om te gooien. Een goede structuur is namelijk zowel voor je vindbaarheid als conversie belangrijk. Als je toch al niet erg goed vindbaar bent, is dit wellicht een goede keuze om in de toekomst verder te groeien. Ga je deze stap nemen, zorg er dan voor dat je je bezoekers bij elke URL automatisch doorstuurt naar de nieuwe pagina. Zorg dus voor goede 301-redirects. Weet je niet hoe dit moet? Schakel dan hulp in.

Verhuizen van hosting

Is je huidige hosting niet snel genoeg? Blijft de hosting achter op de ontwikkelingen? Of wordt de hosting te duur ten opzichte van andere hosting providers? Dan is het verstandig om je webwinkel te verhuizen naar een andere hosting provider. De hosting heeft invloed op zowel je vindbaarheid als conversie. Immers, mensen bestellen sneller op een snel werkende webshop en ook Google neemt de snelheid van webshop mee in de ranking. Kortom, een snelle hosting heeft invloed op je omzet.

Stap daarom niet zomaar over van hosting en besteed voldoende tijd aan het vergelijken van hosting providers. Op lange termijn is soms goedkoop namelijk duurkoop. Let daarbij bijvoorbeeld op:

  • De support;
  • De snelheid van dataverkeer;
  • Opslagruimte;
  • Back-up mogelijkheden.

Het veranderen van de hosting van je webshop klinkt als een enorme technische klus. En dat is ook vaak zo als je gebruik maakt van open source webshop software zoals Magento en Opencart. Je kunt de verhuizing van je webwinkel dan beter aan een programmeur overlaten. Bij SaaS webshop software is de hosting vaak inbegrepen in het webshop pakket. Het is wel mogelijk om gebruik te maken van een aparte hosting in combinatie met SaaS webshop software. In dit geval kun je de hosting provider vragen om de domeinnaam met een DNS verwijzing door te wijzen. Een verhuizing van hosting bij SaaS software is dan ook veel eenvoudiger.

Wanneer je van hosting gaat veranderen merken je bezoekers daar vaak weinig van. Maar let op, stap niet zomaar over naar een andere hosting. Breng dus eerst goed de risico's in kaart en of de nieuwe hosting niet gaat zorgen voor een tragere webshop.

Conclusie; wel of niet je webshop verhuizen?

Kortom, je webshop verhuizen kan een groot project zijn en veel tijd in beslag nemen. Echter hoeft dit niet het geval te zijn. Voordat je ook maar enige actie gaat ondernemen, moet je ervoor zorgen dat je ten alle tijden een back-up van je gehele webshop hebt gemaakt. Breng daarnaast altijd de voor- en nadelen in kaart en schakel eventueel de kennis van experts in.

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products