wordpress webshop

Is een Wordpress webshop voor jou de beste oplossing?

Vijf minuten. Dat is de tijd die het volgens de mensen achter Wordpress kost om een website online te zetten. Het maken van een Wordpress webshop is dan ook steeds populairder. Maar het maken van een webshop in het systeem is een stuk minder eenvoudig dan het maken van een website. Lees hier hoe een Wordpress webshop eruit ziet, welke plug-ins je hiervoor nodig hebt en welke voor- en nadelen er aan deze webshops kleven. Bepaal nu of een Wordpress voor jou de beste oplossing is.

Een Wordpress webshop maken

Een Wordpress webshop maken kan al in enkele stappen. Toch is het niet verstandig om zonder plan aan deze stappen te beginnen. Bedenk, voor je overgaat tot het bouwen van jouw webshop, eerst wat je gaat verkopen, aan wie, in welke vorm: maak een ondernemingsplan. Zonder duidelijke strategie is zelfs de mooiste webshop nog stuurloos. Begin dus niet met het maken van jouw Wordpress webshop voordat je een duidelijk idee hebt over hoe deze eruit moet komen te zien.

Nodig voor het maken van een Wordpress webshop

Afgezien van een duidelijk plan zijn een aantal dingen essentieel om jouw Wordpress webshop te bouwen. Hieronder zetten we voor je op een rij wat je nodig hebt om jouw webshop te maken.

Wordpress

Download een recente versie van Wordpress om jouw webshop te kunnen bouwen. Kies, om het jezelf gemakkelijk te maken, de Nederlandse versie.

Een e-commerce plug-in

Omdat Wordpress in de basis een pakket is om blogs in te maken, heb je een plug-in nodig die het mogelijk maakt om een webshop in Wordpress te maken. De bekendste en wereldwijd meest gebruikte plug-in is die van Woocommerce. Download Woocommerce NL om te werken in de Nederlandse versie. Naast Woocommerce vind je in de Wordpress plug-in shop vele andere plug-ins die jou een webshop in Wordpress laten maken. De bekendste zijn Shopp, Jigoshop en WP e-commerce.

Webshop beginnen met Wordpress

 

iDeal en/of een andere betaalmethode

De meeste online betalingen in Nederland lopen via iDeal. Je kunt iDeal integreren in jouw Wordpress webshop, door een abonnement af te sluiten bij je bank of gebruik te maken van een payment service provider.

Mollie, Sisow en Targetpay maken het mogelijk om iDeal betalingen in jouw webshop te integreren, zonder een abonnement af te sluiten. Voor deze betaalmethoden betaal je een klein bedrag per transactie. Let op: in sommige gevallen zijn er kosten verbonden aan de plug-in die integratie van een payment service provider mogelijk maakt.

Nadelen van een Wordpress webshop

Een eenvoudige webshop maken in Wordpress is, met voldoende technische kennis, niet heel moeilijk. Toch kleven er ook duidelijke nadelen aan het maken van jouw webshop in Wordpress.

Wordpress is niet ontwikkeld voor e-commerce

In de basis is Wordpress een online blogging platform. De verschillende plug-ins en extensies maken het mogelijk om een webshop te maken in het systeem, maar er zijn duidelijke grenzen aan de mogelijkheden. De praktijk leert dat een Wordpress webshop een goede manier is om een klein aantal producten te verkopen.

Uitbreiden van jouw webshop kost geld

De meeste ondernemers kiezen voor een Wordpress webshop maken, omdat de software gratis te downloaden is. De mogelijkheden die het systeem biedt zijn voldoende voor een eenvoudige webshop met een klein assortiment. Maar wil je jouw webshop verder uitbreiden? Dan heb je betaalde plug-ins nodig. De prijzen voor deze uitbreidingsmogelijkheden zijn erg verschillend en kunnen oplopen tot tientallen euro?s.

Updates zorgen voor problemen met plug-ins

Omdat een Wordpress webshop is opgebouwd uit verschillende bouwstenen in de vorm van plug-ins, is de kans groot dat er na een update problemen ontstaan. De verschillende onderdelen kunnen dan niet langer goed met elkaar communiceren en je webshop werkt niet meer goed.

Geen technische ondersteuning

Voor technische ondersteuning bij problemen ben je afhankelijk van de hulp van andere Wordpress gebruikers. Deze ondersteuning vind je online, in de vorm van blogs, artikelen en fora. Je zult dus zelf op zoek moeten naar het antwoord op je vragen en kunt niet terecht bij een centrale helpdesk.

Alternatief: jouw webshop maken in webshop software

De nadelen die kleven aan een Wordpress webshop maken het interessant om te kijken naar alternatieve mogelijkheden. Een van deze alternatieven is jouw webshop maken in commerciële webshop software. Deze software is al vanaf een klein bedrag per maand verkrijgbaar en biedt je de mogelijkheid om jouw webshop direct in te richten.

Ondersteuning, updates en uitbreidingen zijn in de meeste webshop software pakketten bij de prijs inbegrepen. Daarbij bieden de pakketten uitgebreide opties voor zoekmachine optimalisatie, kun je kiezen uit een groot aantal gratis en betaalde templates en zijn betaal- en verzendmogelijkheden geïntegreerd.

Webshop software vergelijken

Kijk in het webshop software overzicht om jouw goedkope alternatief voor een Wordpress webshop te vinden.

Populaire software

Rating:
Reviews: 346
Webwinkel
Rating:
Reviews: 39
Webwinkel
Rating:
Reviews: te weinig reviews
Webwinkel

Het beginpunt voor je online software

Ontdek, vergelijk & vind de beste business apps met de selectietool
Vergelijk & probeer
Anne Hoekman - Appwiki expert
Geschreven door:
Anne Hoekman
Appwiki expert

Anne maakt jouw bedrijfsprocessen graag slimmer, flexibeler en sneller. Dit doet zij door je te helpen met het vinden van de beste software. Software die het beste past bij jouw bedrijf en bedrijfsprocessen. Op basis van je bedrijf, je wensen en de software die je gebruikt, maakt zij een persoonlijke software top 3 voor jou.

Verder lezen


hoe-factureren-ondernemers-2.png

Onderzoek: ondernemer kan de helft aan tijd besparen op facturen maken

Uit onderzoek blijkt dat 60% van de ondernemers de helft aan tijd kan besparen bij het factureren! Bekijk...

Iris Kluin - Appwiki expert
Iris Kluin
Appwiki expert
blog-boekhoudmanieren-excel-vs-software.png

Doe je de boekhouding in Excel of met boekhoudsoftware?

Wat past bij jou? Boekhouden in Excel of met boekhoudsoftware? Over het algemeen houden startende ondernemers...

Steven Houkes - Appwiki expert
Steven Houkes
Appwiki expert
btw-aangifte-beste-apps.png

De beste 5 boekhouding apps om je BTW-aangifte te doen

Wat zijn de beste boekhouding apps voor de BTW-aangifte? Lees het in deze blog.

Steven Houkes - Appwiki expert
Steven Houkes
Appwiki expert
Products