Een webshop overnemen

Eenvoudig de beste webwinkel software kiezen?

Met webshop software neem je eenvoudig een webshop over. Vertel ons over je bedrijf en geef aan welke functies je nodig hebt. Zo maak je eenvoudig een voorselectie. Vergelijk dan de 3 beste webshop software met elkaar. Probeer ze gratis en vrijblijvend.

Responsive designs
Simpel in gebruik
Altijd up-to-date
Proefperiode
14 dagen
Meer informatie
3 maanden gratis!
Drag and drop
Inclusief domeinnaam
Proefperiode
3 maanden
Meer informatie
Persoonlijke support
Geschikt voor iedereen
Scherpe tarieven
Proefperiode
onbekend
Meer informatie

TheShopbuilders

SEO-vriendelijk
Voordelig en compleet
Als beste beoordeeld
Proefperiode
onbekend
Prijs
€ 6,95  per maand
Meer informatie
Meer informatie

Afosto

Perfecte SEO Structuur
Razendsnel & Veilig
Schaalbaar en Flexibel
Proefperiode
30 dagen
Prijs
€ 199,00  per maand
Meer informatie
Meer informatie

Sana Commerce

100%Microsoft Dynamics
100%SAP
>10 jaar ervaring
Proefperiode
onbekend
Prijs
€ 0,00  per maand
Meer informatie
Meer informatie

Woosa

Geen programmeur nodig
Responsive designs
Realtime page builder
Proefperiode
onbekend
Prijs
€ 39,00  per maand
Meer informatie
Meer informatie
Appwiki logo

We berekenen nu welke apps het beste bij jou passen.

De Appwiki Score geeft aan hoe goed een app past bij jouw wensen en bedrijf. We passen de altijd score aan op jouw laatste invoer.
Branche
Medewerkers
Doelgroep
Design
Assortiment
Marketing
Extra functies
Aanvullingen
Jouw vergelijking
0

Ook interessant voor jou:

Jacqueline

Hulp nodig bij het kiezen van webshop software?

Plan dan een gratis adviesgesprek. In het gesprek vertel je ons over je bedrijf, inventariseren we jouw wensen en ontvang je een persoonlijke top 3 die past bij jouw situatie.

Plan gratis adviesgesprek

Eenvoudig webshop software kiezen?

1. Bekijk de aanbieders We hebben een overzicht voor je gemaakt met de beste webwinkel software.

2. Maak een voorselectie Selecteer je bedrijfsvorm, branche en bedrijfsgrootte en bepaal welke functies je nodig hebt.

3. Vergelijk je persoonlijke top 3 Voeg de 3 beste pakketten toe aan jouw vergelijking en vergelijk je persoonlijk top 3 in één overzicht.

4. Probeer de beste software Probeer gratis en vrijblijvend jouw software top 3. Door meerdere oplossingen te ervaren, weet je welke het beste bij je past.

5. Evalueer en maak je keuze Vergelijk en beoordeel van jouw top 3 de functies, gebruiksgemak en support. Kies dan de software die het beste bij je past. Zo maakt Appwiki softwareselectie eenvoudig.

 

Een webshop overnemen of nieuw beginnen?

Alleen al in Nederland zijn er vandaag de dag enorm veel webshops in omloop. Het is dan ook vrij eenvoudig om een bestaande webshop over te nemen, maar je kan er natuurlijk ook voor kiezen om een nieuwe webshop te beginnen. Een webshop overnemen geeft je een snelle start en een bestaande klantenkring. Daarentegen kan voor de overname van een al bestaande webshop een grote investering nodig zijn. Hou je het liever iets goedkoper en heb je de tijd? Begin dan een eigen webshop.

Waarom een webshop overnemen?

Een webshop overnemen heeft voordelen ten opzichte van zelf een webshop beginnen. Je hoeft niet helemaal vanaf het begin te hoeven starten en je vermijdt eventuele beginnersproblemen. Daarnaast profiteer je van:

  • Een bestaand klantenbestand;
  • De huidige zoekmachine posities;
  • Bestaande voorraad en logistieke afdeling;
  • Marketing activiteiten van de webshop in het verleden.

Kortom, bij een webshop overname kun je direct aan de slag.

Wie kan een webwinkel overnemen?

Een webshop overnemen kan iedereen, maar is niet altijd even eenvoudig. Dus onderschat dit niet. In principe zijn diploma's en keurmerken geen vereiste. Zelfs kennis van de producten die je aanbiedt is niet perse nodig. Is het beheren van een webshop voor jou een nieuwe stap en had je voor deze carriëreswitch een compleet andere baan? Geen probleem! Zorg ervoor dat je voorzichtig te werk gaat. Verdiep je in de informatie over het beheren van een webshop. Daarbij is kennis van online marketing een must. Analyseer daarnaast wie je concurrenten zijn, wat zij doen, van welke aspecten jij kan leren. Vervolgens ontwikkel je dan een online strategie. Deze strategie is bepalend voor het succes van je webshop.

Welke webshops overnemen?

Er zijn veel verschillende manieren om te koop aangeboden webshops te vinden. Om te beginnen vind je die voornamelijk online. Denk bijvoorbeeld aan Marktplaats of speciale websites voor het overnemen van webshops zoals Webshopovername.nl. Google eens op 'webshop overnemen' of 'webshop kopen' en je zal verschillende websites tegenkomen. Wel zijn dit vaak websites waar kleinere webshops op staan aangeboden. Zoek je een grotere webshop om over te nemen, dan kun je het beste kijken op algemene bedrijfsovername websites. Een website zoals Bedrijventekoop.nl biedt vaak grote webshops aan. Daarnaast kun je ook een adviseur inschakelen om je te helpen bij je zoektocht. Hier hangt natuurlijk wel een prijskaartje aan, maar als je op zoek bent naar een grote webshop overname dan is een goede voorbereiding van groot belang.

Hoeveel is de webshop waard?

Heb je een webshop op het oog, dan wil je natuurlijk graag weten wat deze waard is. Vergeleken met een winkel lijkt een webshop in eerste instantie weinig tastbare waarde te hebben. Er is geen sprake van een winkelpand en vaak ook geen stabiel verleden van omzet en winst. Webshops zijn daarom lastig te waarderen, ook voor de professionals. De waarde bestaat voornamelijk uit de bestaande klantenkring, de positie in verschillende zoekmachines en de omzetprognose. In sommige gevallen tellen ook de inventaris en de voorraad mee. Bovendien kan de kwaliteit van het orderverwerkings- en voorraadbeheersysteem van invloed zijn op de waarde. Wat de uiteindelijke prijs voor de overname wordt, ligt bij jou en de aanbieder.

Hoe gaat de daadwerkelijke webshop overname?

Zijn jij en de aanbieder het eens geworden over de prijs? Dan kan de daadwerkelijke overname van de webshop echt beginnen. In veel gevallen teken je een geheimhoudingsverklaring en onderhandel je nog over aanvullende voorwaarden. Ook kun je de aanbieder de eerste maanden, vaak tegen betaling, nog betrokken houden bij de webshop. Dit om je op weg te helpen en bij te springen bij onverwachte problemen. Of je daar wel of niet behoefte aan hebt is aan jou. Dit hangt ook af van in hoeverre je bekend bent met het beheren van een webshop. In ieder geval is de webshop na overname geheel van jou en kun je aan de slag met je online strategie.

Waarom een nieuwe webshop beginnen?

Natuurlijk kun je naast het kiezen voor het overnemen van een webshop er ook voor kiezen om een nieuwe webshop te beginnen. De toename van de consumenten die online kopen kan bijvoorbeeld een reden zijn. Online aankopen gaan steeds sneller en gemakkelijker. Daarnaast biedt het internet steeds weer nieuwe manieren om je webshop op te laten vallen en beter vindbaar te maken. Tenslotte openen er ook nog steeds genoeg fysieke winkels met succes en dit geldt ook voor online winkels. Mocht je van een uitdaging houden en wil je niet te veel besteden? Ga dan zelf aan de slag met een nieuwe webshop en ontdek wat het internet allemaal te bieden heeft. Stel op verschillende fora je vragen en deel je ervaringen met anderen. Vaak zitten op deze platforms veel professionals die je graag verder helpen.

Een aantal voordelen van een nieuwe webshop beginnen zijn:

  • Je begint de webshop helemaal vanaf het begin en kan hem helemaal naar eigen wens inrichten.
  • De startperiode van je webshop bestaat vaak uit hard werken en veel investeren, maar tijdens deze startperiode leer je de webshop wel erg goed kennen.
  • Je bent zelf aanwezig bij elke beslissing en ieder probleem, waardoor je webshop geen geheimen meer voor je kent.
  • Je begint de webshop helemaal nieuw en zit dus niet met de eventuele problemen van een overgenomen webshop.

Wel of niet een webshop overnemen?

Kortom, bij het overnemen van een webshop komt veel kijken, onderschat dit niet. Een webshop overnemen geeft je een snelle start en een bestaande klantenkring, maar daarvoor is wel een investering nodig. Hou je van een uitdaging? Begin dan zelf een nieuwe webshop. Dit kan zowel met een klein als een groot budget. Welke stap je ook neemt, breng voordat je begint, alle voor- en nadelen in kaart. Schakel eventueel de kennis in van professionals door gebruik te maken van verschillende fora.

Appwiki is eenvoudig software kiezen voor:

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products