CRM systemen voor kleine MKB bedrijven

Vergelijk en probeer CRM software gratis

Dit zijn de beste CRM systemen voor kleine MKB bedrijven. Vertel ons over je bedrijf en geef aan welke functies je nodig hebt. Zo maak je eenvoudig een voorselectie. Vergelijk dan de 3 beste CRM pakketten met elkaar. Probeer ze gratis en vrijblijvend. 

Tip: Hulp nodig bij het bepalen van je CRM wensen? Download onze gratis CRM checklist en ontdek welk CRM bij je past.

Eenvoudig relatiebeheer voor MKB
Koppel e-mail & agenda
API beschikbaar
Custom proefaccount
Proefperiode
30 dagen
Meer informatie
Meetings, taken en calls in 1 kalender?
Houd gewerkte uren bij
Registreer al je calls
Werk gemakkelijk samen
Proefperiode
14 dagen
Meer informatie
De aantrekkelijkste CRM tool voor het mkb
Alles-in-1-oogopslag
Customizable pipelines
Vanaf €8 per licentie
Proefperiode
14 dagen
Meer informatie
Dé CRM voor het groot MKB
Lead scoring
Auto lead assignment
Visuele sales pipeline
Proefperiode
21 dagen
Meer informatie
AFAS Software - Inspireert Beter Ondernemen
Complete ERP-oplossing
Forecasts & dashboards
CRM via de Pocket App
Proefperiode
onbekend
Meer informatie
Scoren doe je met PerfectView CRM!
Nederlands CRM systeem
Onbeperkte support
Alles-in-1 Pakket
Proefperiode
14 dagen
Meer informatie
Relatie, Offerte, Uren
Facturen & boekhouden
Uitstekende helpdesk
Proefperiode
15 maanden
Meer informatie
Appwiki logo

We berekenen nu welke apps het beste bij jou passen.

De Appwiki Score geeft aan hoe goed een app past bij jouw wensen en bedrijf. We passen de altijd score aan op jouw laatste invoer.
Bedrijfsvorm
Branche
Medewerkers
Relatiebeheer
Agenda & taken
Extra functies
Aanvullingen
Bekijk resultaten
Jouw vergelijking
0
Vergelijk

Ook interessant voor jou:

Appwik expert

Het beste CRM systeem voor jouw situatie?

Download gratis onze checklist om het beste CRM pakket te kiezen. Aan de hand van 8 vragen ontdek je waar je op moet letten en welke functies je echt nodig hebt.

Donwload gratis checklist

Overzicht met CRM systemen voor kleine MKB bedrijven

Zoek je een oplossing om je salesteam efficienter te laten werken? Met de onderstaande CRM systemen zorg je voor een gestroomlijnd en effectief verkoopproces. Met een CRM hou je eenvoudig de klantinformatie up-to-date, geef je het salesteam inzicht in de resultaten en automatiseer je administratieve taken. Zo zorg jij voor de continue groei van je bedrijf!

Wat betekent een CRM voor het MKB? 

CRM staat voor ‘Customer Relationship Management’. Een CRM systeem is dus in eerste instantie een goede manier van klantrelatiebeheer. Een goed CRM pakket zorgt voor automatische beheer van je klantgegevens. Zeker als je bedrijf groeit en je meer klanten krijgt is overzicht houden over je klantgegevens heel belangrijk. Een CRM geeft ook inzicht in hoe relaties zich over tijd ontwikkelen omdat alle data van klantafspraken is opgeslagen. Zo kan je salesteam direct zien in welke fase bepaalde klanten zich bevinden.

Een CRM voor het MKB heeft dan ook twee fundamentele taken: het centraliseren van klantgegevens en het automatiseren van klantgerichte processen. Hiermee heb je voor iedereen in jouw onderneming de klantgegevens op een centrale plek online opgeslagen en verlopen contacten met klanten nog beter.

Wat zijn de voordelen van een CRM systeem MKB?

Een CRM systeem heeft voor MKB’ers een aantal voordelen. Het centraal kunnen opslaan van alle klantgegevens zorgt voor twee belangrijke voordelen:

  1. Efficiëntie. Met een CRM systeem waar alles in is opgeslagen werk je samen met je teamleden aan dezelfde informatie. Daarnaast zorgt het werken met één systeem ervoor dat je het makkelijk op verschillende bedrijfsprocessen kan laten aansluiten. Zo optimaliseer je in één keer je sales, facturen en bijvoorbeeld je offertes
  2. Klantgerichte bedrijfsvoering. Wanneer de klantgegevens in één systeem staan, hebben alle werknemers toegang tot dezelfde informatie. Hierdoor kunnen zaken optimaal gecommuniceerd worden naar de klant. Dit zorgt voor een betere service en een bedrijf dat is gericht op de klanten.

CRM app voor het MKB?

Ben jij als ondernemer veel onderweg? Dan is een CRM app echt een uitkomst. Met een mobiele app heb je altijd en overal inzicht in je klantgegevens, sales data en alle gekoppelde software. Met een CRM app kan je ook visitekaartjes scannen en eenvoudig de klantdetails in je database zetten. Handig, want zo hebben jij en je werknemers altijd de juist informatie bij de hand.

Kies het juiste CRM systeem voor jouw klein MKB bedrijf

We kunnen ons voorstellen dat het juiste CRM systeem kiezen best lastig is. Gebruik daarom onze gratis CRM checklist. Deze checklist helpt je in 8 vragen de juiste wensenlijst samen te stellen. Met deze wensenlijst kies je eenvoudig de beste CRM tool die bij jouw bedrijf past. Download de gratis CRM checklist hieronder.

CRM tool checklist

Wanneer heb je een CRM pakket als mkb'er nodig?

Grote kans dat jij je als kleine ondernemer afvraagt of je überhaupt een CRM systeem nodig hebt. Zoals je al hebt kunnen lezen heeft het een CRM vele voordelen. Wil je er graag zeker van zijn dat een CRM systeem bij jouw onderneming past? Lees dan de volgende punten door. Zijn ze herkenbaar? Dan is het echt tijd om over te stappen op een CRM systeem.

  • De sales loopt net niet helemaal lekker
  • Verschillende systemen lopen door elkaar in jouw organisatie
  • Je verliest het overzicht over projecten, klanten en werknemers 
  • Je wil graag een omnichannel strategie toepassen
  • Het lijkt jou een goed idee om verschillende processen samen te voegen
  • Je wilt op een efficiënte manier verder groeien met je bedrijf

Gratis een CRM proberen? 

Al overtuigd van de voordelen van een CRM systeem? Dan ben je vast benieuwd naar de kosten van een CRM systeem. Aanbieders verschillen in de prijs die ze vragen voor een CRM systeem. Zo bestaan er namelijk uitgebreide CRM systemen, maar soms is een CRM ook een extra module of heb je alleen een mogelijkheid tot opslaan van klantdetails. Vergelijk daarom verschillende aanbieders met elkaar en kijk wat het beste past bij jou. Daarnaast zijn er ook een aantal aanbieders die een CRM systeem eerst gratis aanbieden. Met een proefperiode test je kosteloos en vrijblijvend of een bepaald CRM pakket werkt voor jouw organisatie.  
 

Relevante artikelen

andrew-neel-609847-unsplash.jpg
17 maart 2020

Hoe CRM jouw sales een boost geeft

OfferteCrm

CRM software kan voor meer sales zorgen, lees gauw hoe! Een CRM systeem biedt je de mogelijkheid om je klantrelaties verder op te bouwen en te onderhouden.

Lees meer 
18 december 2019

Hoe doe je efficienter en effectiever acquisitie met een CRM?

Crm tijd besparenWorkflowmanagementSales
19 mei 2019

Wat kan een CRM systeem betekenen voor projectmanagement?

Crm systeemProjectmanagement
14 november 2018

Wat zijn de beste zakelijke apps?

BoekhoudingUrenregistratieCrm systeemFacturatie
24 oktober 2018

7 kansen die je als ondernemer niet mag missen

BoekhoudenFacturerenUrenregistratieCrm systeem
13 oktober 2018

Hoe bespaar je tijd met een workflow?

WorkflowCrm systeem
Products