De_nieuwste_features

Wat zijn de nieuwe boekhoudprogramma features?

De digitale wereld staat nooit stil. Sterker nog, de technologische ontwikkelingen gaan sneller dan ooit tevoren. Boekhoudsoftware blijft uiteraard niet achter. Als je even niet oplet, is er alweer een update. Zonder dat je het doorhebt, heeft je software na een update een nieuwe feature. Als je hier geen gebruik van maakt, is dat natuurlijk zonde. Niet alle updates zijn even interessant. Daarom licht Appwiki de meest aansprekende updates die onze leveranciers doorvoeren eruit. Zo ben je altijd op de hoogte van nieuwe features. 

Exact faciliteert G-rekening en komt met Notifyr

Wanneer je personeel inleent of detacheert kun je hiervoor een G-rekening gebruiken om dit personeel te betalen. Door te betalen op een G-rekening beperk je je aansprakelijkheid voor loonheffing en sociale lasten van je onderaannemer of opdrachtnemer. Exact heeft daarom besloten vanaf nu ook gebruik te maken van G-rekeningen. De functie is zonder extra kosten beschikbaar in alle pakketten behalve Boekhouden Basis.

Notifyr heeft de hackathon van Exact gewonnen. De bedenkers worden nu beloond met een samenwerking met Exact. Met de app kun je je abonneren op gebeurtenissen uit Exact Online. Jij of je medewerkers krijgen real-time een seintje als er iets gebeurt dat voor hen van belang is. Denk aan een order boven een bepaald bedrag, een klant die te laat dreigt te betalen of als de verhouding openstaande posten debiteuren/crediteuren buiten een bepaalde bandbreedte is gevallen.

Reeleezee makkelijk voordeel uitrekenen en de verbeterde mobiele versie

Wat is er nou leuker dan geld besparen? Niets. Daar denken ze bij Reeleezee net zo over. Daarom heeft Reeleezee een calculator gemaakt waarmee je gemakkelijk kunt uitrekenen hoeveel tijd en geld je kunt besparen door gebruik te maken van de functionaliteit ‘Scan & Boek’ in Reeleezee. Vul je uurtarief in, hoeveel tijd je kwijt bent aan het handmatig factureren en het aantal facturen en Reeleezee rekent het voordeel voor je uit.

Daarnaast heeft Reeleezee ook een update doorgevoerd wat betekent dat vooral de mobiele versie is verbeterd. Zo is het aanmaken en opslaan van een factuur of boeking makkelijker geworden. In de overzichten met facturen, producten, betaalopdrachten en betalingen in de bank kunnen nu meerdere items tegelijk worden geselecteerd om hier vervolgens een actie op uit te voeren zoals betalen, boeken, versturen of verwijderen.

Factuur introduceren met Rompslomp

Wanneer je een offerte of factuur verstuurt waarvan je die deze extra uitleg behoeft, wil je graag ruimte voor een extra veld om de offerte en factuur te kunnen toelichten. Met de nieuwe functie van Rompslomp kan dat vanaf nu. Je vindt nu op je factuur en offerte een extra veld dat je kunt gebruiken om een tekst toe te voegen boven je factuur- of offerteregels. Ga naar je offerte of factuur en voeg daar je tekst bovenaan toe.

Snelstart koppelt met Rabobank

Snelstart is een samenwerking aangegaan met Rabobank. Dat betekent dat er een automatische koppeling met de Rabobank voor klanten van SnelStart komt. Door de koppeling worden dagelijks alle mutaties automatisch verwerkt in je boekhouding. Vanaf nu kunnen (bijna alle) Snelstart-klanten gebruikmaken van de koppeling.

Bunq-koppeling

Meerdere softwareleveranciers (e-Boekhouden, Exact, MoneyMonk, en Informer) zijn een samenwerking aangegaan met Bunq. Dit betekent dat er vanaf nu een realtime koppeling is met de betaalapp. Dat wil zeggen dat banktransacties altijd meteen zichtbaar zijn in je boekhouding. Deze verwerk je vervolgens eenvoudig door ze te koppelen aan openstaande facturen. Andersom kan het overigens ook. Zo is er een importfunctie, waarmee je de bij- en afschrijvingen vervolgens in je boekhouding plaatst. Zo bespaar je veel tijd.

Minox ontwikkelt eigen betaalapp: Bizcuit

Bizcuit. Zo heet de nieuwe bankkoppeling van Minox. De app automatiseert je gehele betalingsproces. Met Bizcuit automatiseer je de verwerking van de bankafschriften en kan je alle betalingen en incasso’s rechtstreeks vanuit Minox Online via de Bizcuit app te doen. In drie stappen wordt je factuur geboekt, geaccordeerd en direct betaald vanuit je administratie. Zo hoef je dus niet meer je boekhoudomgeving te verlaten om betalingen te doen en kun je wanneer jij dat wilt, alle betalingen en incasso’s super gemakkelijk accorderen.

Populaire software

Rating:
Reviews: 123
Boekhouden
Rating:
Reviews: 568
Boekhouden
Rating:
Reviews: 828
Boekhouden

Appwatching Community

Meer weten of mee praten over dit onderwerp? word gratis lid van de Appwatching community

Steven Houkes - Webredacteur
Geschreven door:
Steven Houkes
Webredacteur

Steven is als hoofdredacteur van Appwatching degene die de content van de websites creëert en kwaliteit ervan waarborgt. Hij maakt je in zijn nieuwsartikelen, blogs en onderzoeken wegwijs in de materie van cloudsoftware. Hij heeft veel ervaring opgedaan als webredacteur bij RTV Noord en past deze journalistieke kennis toe bij het schrijven van zijn blogs. In zijn vrije tijd doet hij aan voetbal, wielrennen (alleen bij mooi weer) en koken. Heb je vragen? Mail gerust naar steven@appwiki.nl.

Verder lezen


hoe-factureren-ondernemers-2.png

Onderzoek: ondernemer kan de helft aan tijd besparen op facturen maken

Uit onderzoek blijkt dat 60% van de ondernemers de helft aan tijd kan besparen bij het factureren! Bekijk...

Iris Kluin - Online marketeer
Iris Kluin
Online marketeer
btw-aangifte-beste-apps.png

De beste 5 boekhouding apps om je BTW-aangifte te doen

Wat zijn de beste boekhouding apps voor de BTW-aangifte? Je ontkomt er als ZZP'er niet aan: de BTW-aangifte....

Steven Houkes - Webredacteur
Steven Houkes
Webredacteur
urenregistratie-app-excel.png

7 handige apps als alternatief voor urenregistratie in Excel

Uren registreren voelt vaak als een verplichting. Maar waarom doe jij je urenregistratie dan nog in Excel...

Steven Houkes - Webredacteur
Steven Houkes
Webredacteur
Products