1. Blog
  2. Boekhoudsoftware features - Check alle nieuwe tools hier
  1. Blog
  2. Boekhoudsoftware features - Check alle nieuwe tools hier

Boekhoudsoftware features - Check alle nieuwe tools hier

Boekhouding 9 mei 2017 Leestijd 5 minuten

De digitale wereld staat nooit stil. Sterker nog, de technologische ontwikkelingen gaan sneller dan ooit tevoren. Boekhoudsoftware blijft uiteraard niet achter. Als je even niet oplet, is er alweer een update. Zonder dat je het doorhebt, heeft je software na een update een nieuwe feature. Als je hier geen gebruik van maakt, is dat natuurlijk zonde. Niet alle updates zijn even interessant. Daarom licht Appwiki de meest aansprekende updates die onze leveranciers doorvoeren eruit. Zo ben je altijd op de hoogte van nieuwe features. 

Exact faciliteert G-rekening en komt met Notifyr

Wanneer je personeel inleent of detacheert kun je hiervoor een G-rekening gebruiken om dit personeel te betalen. Door te betalen op een G-rekening beperk je je aansprakelijkheid voor loonheffing en sociale lasten van je onderaannemer of opdrachtnemer. Exact heeft daarom besloten vanaf nu ook gebruik te maken van G-rekeningen. De functie is zonder extra kosten beschikbaar in alle pakketten behalve Boekhouden Basis.

Notifyr heeft de hackathon van Exact gewonnen. De bedenkers worden nu beloond met een samenwerking met Exact. Met de app kun je je abonneren op gebeurtenissen uit Exact Online. Jij of je medewerkers krijgen real-time een seintje als er iets gebeurt dat voor hen van belang is. Denk aan een order boven een bepaald bedrag, een klant die te laat dreigt te betalen of als de verhouding openstaande posten debiteuren/crediteuren buiten een bepaalde bandbreedte is gevallen.

Reeleezee makkelijk voordeel uitrekenen en de verbeterde mobiele versie

Wat is er nou leuker dan geld besparen? Niets. Daar denken ze bij Reeleezee net zo over. Daarom heeft Reeleezee een calculator gemaakt waarmee je gemakkelijk kunt uitrekenen hoeveel tijd en geld je kunt besparen door gebruik te maken van de functionaliteit ‘Scan & Boek’ in Reeleezee. Vul je uurtarief in, hoeveel tijd je kwijt bent aan het handmatig factureren en het aantal facturen en Reeleezee rekent het voordeel voor je uit.

Daarnaast heeft Reeleezee ook een update doorgevoerd wat betekent dat vooral de mobiele versie is verbeterd. Zo is het aanmaken en opslaan van een factuur of boeking makkelijker geworden. In de overzichten met facturen, producten, betaalopdrachten en betalingen in de bank kunnen nu meerdere items tegelijk worden geselecteerd om hier vervolgens een actie op uit te voeren zoals betalen, boeken, versturen of verwijderen.

Factuur introduceren met Rompslomp

Wanneer je een offerte of factuur verstuurt waarvan je die deze extra uitleg behoeft, wil je graag ruimte voor een extra veld om de offerte en factuur te kunnen toelichten. Met de nieuwe functie van Rompslomp kan dat vanaf nu. Je vindt nu op je factuur en offerte een extra veld dat je kunt gebruiken om een tekst toe te voegen boven je factuur- of offerteregels. Ga naar je offerte of factuur en voeg daar je tekst bovenaan toe.

Snelstart koppelt met Rabobank

Snelstart is een samenwerking aangegaan met Rabobank. Dat betekent dat er een automatische koppeling met de Rabobank voor klanten van SnelStart komt. Door de koppeling worden dagelijks alle mutaties automatisch verwerkt in je boekhouding. Vanaf nu kunnen (bijna alle) Snelstart-klanten gebruikmaken van de koppeling.

Bunq-koppeling

Meerdere softwareleveranciers (e-Boekhouden, Exact, MoneyMonk, en Informer) zijn een samenwerking aangegaan met Bunq. Dit betekent dat er vanaf nu een realtime koppeling is met de betaalapp. Dat wil zeggen dat banktransacties altijd meteen zichtbaar zijn in je boekhouding. Deze verwerk je vervolgens eenvoudig door ze te koppelen aan openstaande facturen. Andersom kan het overigens ook. Zo is er een importfunctie, waarmee je de bij- en afschrijvingen vervolgens in je boekhouding plaatst. Zo bespaar je veel tijd.

Minox ontwikkelt eigen betaalapp: Bizcuit

Bizcuit. Zo heet de nieuwe bankkoppeling van Minox. De app automatiseert je gehele betalingsproces. Met Bizcuit automatiseer je de verwerking van de bankafschriften en kan je alle betalingen en incasso’s rechtstreeks vanuit Minox Online via de Bizcuit app te doen. In drie stappen wordt je factuur geboekt, geaccordeerd en direct betaald vanuit je administratie. Zo hoef je dus niet meer je boekhoudomgeving te verlaten om betalingen te doen en kun je wanneer jij dat wilt, alle betalingen en incasso’s super gemakkelijk accorderen.

Populaire software

Gerelateerde artikelen

17 september 2018

Wat past bij jou? Boekhouden in Excel of met boekhoudsoftware?

Boekhouding Excel

Wat past bij jou? Boekhouden in Excel of met boekhoudsoftware? Ontdek in dit blog welke manier bij jouw bedrijf past.

14 januari 2019

5 tijdbesparende boekhouding tips die je niet mag missen

tijd besparen Boekhouding

Als ondernemer ben je veel tijd kwijt aan de boekhouding. Tijd die je liever in je zaak steekt. Het kan veel sneller. Lees in deze blog hoe.

2 januari 2019

De beste jaarafsluiting tips van 4 boekhouding experts

Boekhouding

De beste tips voor een goede jaarafsluiting van je boekhouding. Vier experts aan het woord, die jou op weg helpen met je boekhouding en de aangifte inkomstenbelasting.

Appwiki is eenvoudig software kiezen voor:

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products