Boekhoudprogramma dat vreemde valuta verwerkt

Wanneer je als ondernemer ook buiten de EU-grenzen opereert, moet je ook facturen betalen of incasseren in bijvoorbeeld Dollars, Roebels of Yen. Sommige software-aanbieders bieden daarom de feature 'vreemde valuta'. Vooral als je veel met facturen werkt in vreemde valuta is dit een handige functie. Met deze feature kun je onder andere facturen opmaken, scans van verkoopfacturen aanleveren, bankrekeningen aanleggen en afschriften importeren in vreemde valuta. De facturen kun je opmaken tegen een vaste of een variabele koers. Ook is er de mogelijkheid om de voorkeur valuta vast te leggen per leverancier, klant of product. De voorkeur valuta kun je eventueel aanpassen bij je inkoop- en verkooporders.

Wanneer je incidenteel met vreemde valuta werkt, is er ook de optie om de facturen of bonnetjes in vreemde valuta aan te leveren. Deze worden dan door de softwareleverancier omgerekend en verder als euro-documenten behandeld. Ook is er de mogelijkheid om zelf de bedragen om te rekenen reken naar de euro.

De voordelen van de vreemde valuta functie

Benieuwd welke boekhoudprogramma's deze functie hebben? Kijk dan hier voor een compleet overzicht van boekhoudsoftware met vreemde valuta.

Products