Boekhoudprogramma dat vreemde valuta verwerkt

Wanneer je als ondernemer ook buiten de EU-grenzen opereert, moet je ook facturen betalen of incasseren in bijvoorbeeld Dollars, Roebels of Yen. Sommige software-aanbieders bieden daarom de feature 'vreemde valuta'. Vooral als je veel met facturen werkt in vreemde valuta is dit een handige functie. Met deze feature kun je onder andere facturen opmaken, scans van verkoopfacturen aanleveren, bankrekeningen aanleggen en afschriften importeren in vreemde valuta. De facturen kun je opmaken tegen een vaste of een variabele koers. Ook is er de mogelijkheid om de voorkeur valuta vast te leggen per leverancier, klant of product. De voorkeur valuta kun je eventueel aanpassen bij je inkoop- en verkooporders.

Wanneer je incidenteel met vreemde valuta werkt, is er ook de optie om de facturen of bonnetjes in vreemde valuta aan te leveren. Deze worden dan door de softwareleverancier omgerekend en verder als euro-documenten behandeld. Ook is er de mogelijkheid om zelf de bedragen om te rekenen reken naar de euro.

Hoe kies je de beste boekhoudsoftware dat vreemde valuta verwerkt?

Wat is verder jouw wensenlijst voor een boekhoudpakket, welke functies heb je nog meer nodig om snel en efficiënt te kunnen werken? Gebruik je daarnaast al software en andere apps? Start hieronder de keuzehulp en wij vergelijken voor jou de beste software. Zo vinden we de software die bij jou past.

Maak je persoonlijke top 3

De voordelen van de vreemde valuta functie

  • Je hoeft niet meer zelf om te rekenen
  • De optie om te kiezen tussen een vaste of variabele koers
  • De drempel van werken buiten de EU-grenzen is lager

Benieuwd welke boekhoudprogramma's deze functie hebben? Kijk dan hier voor een compleet overzicht van boekhoudsoftware met vreemde valuta.

Arjan

Hulp nodig bij het kiezen van een boekhoudprogramma?

Download gratis onze checklist om het beste boekhoudprogramma te kiezen. Aan de hand van 10 vragen, ontdek je waar je op moet letten en welke functies je echt nodig hebt.

Download gratis checklist

Appwiki is eenvoudig software kiezen voor:

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products