Boekhoudprogramma met UBL ready label

Sinds 1 januari 2017 is het voor bedrijven die aan de overheid leveren, verplicht om te e-factureren. E-factureren (elektronisch factureren) is het elektronisch versturen en het automatisch verwerken van een factuur. Een e-factuur is een digitaal bestand, dat gemaakt en verwerkt wordt door computers. Een e-factuur ziet er vaak uit als een gewone factuur, maar bevat daarnaast codes, waardoor precies duidelijk is, voor computers, wat de betekenis is van elk woord en bedrag.

Hoe werkt e-factureren?

Om de factuur digitaal te kunnen laten verwerken is een moet de software beschikken over een Universal Business Language (UBL)-functionaliteit. Met deze toepassing wordt een factuur in PDF- en UBL-formaat gemaakt en verstuurd. Het PDF-formaat dient voor de leesbaarheid en de factuur in het UBL-formaat maakt een automatisch boekingsvoorstel in het boekhoudprogramma. Hierdoor vervalt handmatige verwerking en wordt tijd bespaard. Wil je gebruikmaken van een boekhoudprogramma, maar weet je nog niet welke aanbieders klaar zijn voor UBL? Recent is de website UBL Ready gelanceerd. Hier zie je een overzicht van alle software-aanbieders die de UBL-functionaliteit al hebben.

Wat zijn de voordelen van een UBL ready boekhoudprogramma?

Wil je meer weten over e-facturatie? In een eerder verschenen artikel kun je alle informatie over e-factureren vinden.

Benieuwd welke boekhoudprogramma's deze functie hebben? Kijk dan hier voor een compleet overzicht van boekhoudsoftware met een UBL ready label.

Products