Boekhoudprogramma met UBL ready label

Sinds 1 januari 2017 is het voor bedrijven die aan de overheid leveren, verplicht om te e-factureren. E-factureren (elektronisch factureren) is het elektronisch versturen en het automatisch verwerken van een factuur. Een e-factuur is een digitaal bestand, dat gemaakt en verwerkt wordt door computers. Een e-factuur ziet er vaak uit als een gewone factuur, maar bevat daarnaast codes, waardoor precies duidelijk is, voor computers, wat de betekenis is van elk woord en bedrag.

Hoe werkt e-factureren?

Om de factuur digitaal te kunnen laten verwerken is een moet de software beschikken over een Universal Business Language (UBL)-functionaliteit. Met deze toepassing wordt een factuur in PDF- en UBL-formaat gemaakt en verstuurd. Het PDF-formaat dient voor de leesbaarheid en de factuur in het UBL-formaat maakt een automatisch boekingsvoorstel in het boekhoudprogramma. Hierdoor vervalt handmatige verwerking en wordt tijd bespaard.

Meer weten over e-facturatie? Lees dan ook ons blog over e-factureren.

Wil je gebruikmaken van een boekhoudprogramma, maar weet je nog niet welke aanbieders klaar zijn voor UBL? Hier vind je een overzicht van alle software-aanbieders die de UBL-functionaliteit al hebben.

Hoe kies je de beste boekhoudsoftware met UBL ready label?

Wat is verder jouw wensenlijst voor een boekhoudpakket, welke functies heb je nog meer nodig om snel en efficiënt te kunnen werken? Gebruik je daarnaast al software en andere apps? Start hieronder de keuzehulp en wij vergelijken voor jou de beste software. Zo vinden we de software die bij jou past.

Maak je persoonlijke top 3

Wat zijn de voordelen van een UBL ready boekhoudprogramma?

  • Niet meer handmatig facturen verwerken. Dit gebeurt automatisch, dat is makkelijk, het scheelt tijd en daarmee geld
  • Minder fouten. Doordat de menselijke handelingen zijn geëlimineerd, worden er in principe geen fouten meer gemaakt
  • Je bespaart op accountants, nu de facturen automatisch worden bijgehouden en verwerkt
  • E-facturen worden sneller betaald. Digitale facturen worden sneller ontvangen door de juiste persoon en daardoor vaak ook sneller betaald
  • E-facturen worden automatisch verstuurd, je zal dus geen facturen te laat of vergeten te sturen
  • Archivering is niet meer nodig, dat scheelt weer ruimte op je kantoor.
  • Je biedt behalve gemak aan jezelf ook gemak aan je klanten. Dat zorgt weer voor klanttevredenheid
  • Je hoeft als ondernemer een factuur niet meer per post op te sturen. Dit bespaart op papier, inkt, portokosten en postverwerking
  • Digitaal factureren is goed voor het milieu. Er wordt immers bespaard op papier, wat de bomenkap vermindert. Ook daalt door digitaal facturen de CO2-uitstoot omdat het aantal transportkilometers afneemt

Wil je meer weten over e-facturatie? In een eerder verschenen artikel kun je alle informatie over e-factureren vinden.

Benieuwd welke boekhoudprogramma's deze functie hebben? Kijk dan hier voor een compleet overzicht van boekhoudsoftware met een UBL ready label.

Arjan

Hulp nodig bij het kiezen van een boekhoudprogramma?

Download gratis onze checklist om het beste boekhoudprogramma te kiezen. Aan de hand van 10 vragen, ontdek je waar je op moet letten en welke functies je echt nodig hebt.

Download gratis checklist

Appwiki is eenvoudig software kiezen voor:

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products