Boekhoudprogramma met urenregistratie

Sommige boekhoudsoftware hebben een functie waarmee je uren kunt registreren. Urenregistratie betekent niets meer dan het bijhouden van de gewerkte tijd. Over het algemeen doen ondernemers die per uur worden betaald dit veelvuldig aangezien het bijhouden van de declarabele uren dan evident is voor de omzet.

Gerichter en beter sturen door inzicht in je uren!

Maar ook wanneer er een vast bedrag is vastgesteld voor een project kan het zinvol zijn de tijd bij te houden. Bijvoorbeeld omdat je erachter kan komen dat het gefactureerde bedrag te laag is. De analyse van de gewerkte tijd kun je gebruiken als indicatie voor de prijs die je vraagt, maar ook om er achter te komen welke werkzaamheden het lucratiefst zijn. Daasrnaast helpt dit inzicht je om in de toekomst nauwkeurige offertes voor nieuwe projecten en klanten te maken. Je kunt dan namelijk vergelijkbare project uit het verleden erbij pakken en kijken waar je de boot in bent gegaan of juist waar je een nog wat scherpere prijs kunt begroten.

Op welke manier je uren bijhouden?

Er zijn verschillende manieren om de uren te registreren:

 • handmatig in Excel of ander lijstje
 • vanuit de agenda (bijvoorbeeld Outlook of Gmail)
 • met een timer op je smartphone
 • met een timer plugin in je browser 

Wanneer je handmatig uren invoert vul je elke keer nadat je hebt gewerkt de verplichte gegevens in. Urenregistratie software met een geïntegreerde agenda biedt je de mogelijkheid om de software ook als (beperkte) planningstool te gebruiken. Dit is vooral handig wanneer je werkt met een groter team, omdat zo altijd duidelijk is wie er aan het werk zal zijn en welke taken opgepakt zullen gaan worden. Zo weten alle partijen altijd waar zij aan toe zijn.

Urenregistratie software met een ingebouwde timer laat je uren bijhouden door een digitale timer aan- en uit te zetten. Aan het begin van je werkdag start je je urenregistratie programma op en begint de tijd te lopen. Wanneer je klaar bent, noteer je een korte omschrijving van je werkzaamheden en stop je de timer. Zodra je de klok stopt, zal deze beginnen met registreren van uren van je volgende taak.

Hoe kies je de beste boekhoudsoftware met urenregistratie?

Wat is verder jouw wensenlijst voor een boekhoudpakket, welke functies heb je nog meer nodig om snel en efficiënt te kunnen werken? Gebruik je daarnaast al software en andere apps? Start hieronder de keuzehulp en wij vergelijken voor jou de beste software. Zo vinden we de software die bij jou past.

  Maak je persoonlijke top 3

  Voordelen van urenregistratie-functie

  • Geeft inzicht in gewerkte uren
  • Uren schrijven met mobiele app is laagdrempelig. Na een afspraak kun je makkelijk de uren registreren. Dit bespaart tijd omdat je niet aan het eind van de week of maand alles in één keer hoeft te doen en moet nadenken over hoeveel uur je hebt gespendeerd aan de afspraak
  • Nauwkeuriger. Wanneer je de uren regelmatig bijhoudt, onthoud je beter hoeveel uur je hebt gewerkt aan een project. Met een timer kun je zelfs op de seconde nauwkeurig tijd registreren
  • Geeft overzicht. Wanneer er meerdere mensen aan hetzelfde project werken geeft de urenregistratie een goed overzicht wie waar mee bezig is en hoeveel tijd hij of zij er aan kwijt is. Geen dubbel of vergeten werk meer
  • Lagere organisatiekosten door verbeterde bedrijfsprocessen
  Arjan

  Hulp nodig bij het kiezen van een boekhoudprogramma?

  Download gratis onze checklist om het beste boekhoudprogramma te kiezen. Aan de hand van 10 vragen, ontdek je waar je op moet letten en welke functies je echt nodig hebt.

  Download gratis checklist

  Appwiki is eenvoudig software kiezen voor:

  Dit is Appwiki

  Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

  Appwiki werkt voor jou

  Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

  En zo werkt Appwiki

  We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

  Products